6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Vanilla Sky» (2001) σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

Ρομαντική, μυστηρίου, φαντασίας – Remake της ευρωπαϊκής ταινίας: Άνοιξε τα Μάτια (Abre los ojos) του Αλεχάντρο Ανμεναμπαρ. Ο Τομ Κρουζ είναι ο Ντέιβιντ Έιμς, νέος, επιτυχημένος, όμορφος και ματαιόδοξος εκδότης, ο οποίος απολαμβάνει τη ζωή και τις υλικές απολαβές από την οικογενειακή επιχείρηση. Η γνωριμία του με τη Σοφία (Πενέλοπε Κρουζ) θα καταλήξει σε ένα νέο έρωτα που όλα δείχνουν πως είναι αμοιβαίος. Η φίλη -ερωμένη του όμως Τζούλι (Κάμερον Ντιάζ) ζηλεύει αφόρητα αυτή τη νέα σχέση του.

Στην επόμενη συνάντησή τους, όπου αυτή οδηγεί και ο Ντέιβιντ κάθεται στη θέση του συνοδηγού, του εκφράζει πόσο ζηλεύει τη νέα παρουσία στη ζωή του και απεγνωσμένη τρακάρει εσκεμμένα το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα η ίδια να σκοτωθεί και ο Ντέιβιντ να επιβιώσει, αλλά πλέον είναι παραμορφωμένος για πάντα. Παρά το γεγονός ότι η Σοφία εξακολουθεί να τον αγαπά και οι γιατροί του δίνουν ελπίδες ότι μπορούν να επαναφέρουν το πρόσωπό του, περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν και να του δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στο μυαλό του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Πενέλοπε Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Λι.

*Open, Δευτέρα 7/6 στις 21:00

«Μάικλ Κόλινς, Ο Επαναστάτης» (1996) σκηνοθεσία Νιλ Τζόρνταν

Βιογραφικό πολεμικό δράμα – Ο Μάικλ Κόλινς, ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους πατριώτες και επαναστάτες ήρωες της Ιρλανδίας, οδηγεί τους συμπατριώτες του στον αγώνα για ανεξαρτησία. Έχοντας μεγαλώσει στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν μια μνημειώδης ιστορία καταπίεσης και αιματοχυσίας χώρισε την Ιρλανδία και τον λαό της, ο Κόλινς συνελήφθη κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πάσχα του 1916, όταν Ιρλανδοί επαναστάτες παραδόθηκαν στη συντριπτική στρατιωτική δύναμη των Βρετανών έπειτα από μια εξαήμερη αποχή στο Γενικό Ταχυδρομείο του Δουβλίνου. Μετά την αποφυλάκισή του, ανέλαβε την ηγεσία του ιρλανδικού κινήματος ανεξαρτησίας και πάλεψε για μια ελεύθερη και ειρηνική χώρα.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον,΄Αλαν Ρίκμαν, Τζούλια Ρομπερτς, Αινταν Κουίν, Στίβεν Ρία.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 7/6 στις 22:00

«Μαύρο γεράκι: η κατάρριψη» (2001) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Πολεμική – Σομαλία, 3 Οκτωβρίου 1993. Εκατό επίλεκτοι Αμερικάνοι στρατιώτες καταφθάνουν με ελικόπτερα στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Εκτελούν μια μυστική και επικίνδυνη αποστολή με στόχο να απάγουν κορυφαίους αξιωματικούς του δικτάτορα Mohamed Farrah Aidid, βασικού υπεύθυνου για τον εμφύλιο πόλεμο στη Σομαλία. Η αποστολή είναι οργανωμένη άριστα στα χαρτιά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ σκληρή. Οι υποστηρικτές του Aidid θα καταφέρουν καίρια πλήγματα στις Αμερικανικές δυνάμεις καταρρίπτοντας δύο ελικόπτερα προηγμένης τεχνολογίας, γνωστά και ως “Μαύρα Γεράκια”. Οι ακόλουθες 15 ώρες θα στείλουν την Αμερικάνικη διοίκηση στην κόλαση καθώς οι στρατιώτες θα εγκλωβιστούν στο χάος της πρωτεύουσας, σαν ποντίκια στη φάκα που έχουν στήσει οι αντάρτες και η καλά εξοπλισμένη πολιτοφυλακή…

Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Τζος Χάρτνετ.

*Mega, Δευτέρα 7/6 στις 23:00

«Parker» (2013) σε σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ 

Δράσης – Πολλές φορές, για να τη βγάλεις καθαρός, ο μόνος τρόπος είναι να παίξεις βρόμικα. Κι αυτό, θα το μάθει πολύ καλά ο Πάρκερ, ένας διαβόητος κακοποιός με έναν ιδιαίτερο κώδικα τιμής, όταν κάποια στιγμή πέσει θύμα της ίδιας της συμμορίας του στην τελευταία τραπεζική ληστεία τους. Αφού καταφέρει να παραμείνει στη ζωή, η εκδίκηση γίνεται πλέον μονόδρομος. Σύντομα, ο Πάρκερ θα ακολουθήσει μεταμφιεσμένος τους πρώην συνεργάτες του στην επόμενη επιχείρησή τους, στο Παλμ Μπιτς, έχοντας όμως αυτή τη φορά στο πλευρό του την πιο ακαταμάχητη σύμμαχο που θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζένιφερ Λόπεζ, Μάικλ Τσίκλις, Ρόμπερτ Κανεβάλι, Νικ Νόλτε.

*Alpha, Δευτέρα 7/6 στις 23:00

«Τρελή κι Ερωτευμένη… 60άρα» (2015) σκηνοθεσία Μίχαελ Σοουγουόλτερ

Κωμωδία – Η 60χρονη Doris είναι ερωτοχτυπημένη με έναν νεότερο συνάδελφο της. Με τη βοήθεια της εγγονής της κολλητής της, εφευρίσκει συνεχώς τρόπους προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του. Αν και όλο αυτό τη φέρνει σε κόντρα με το περιβάλλον της, εκείνη ακολουθεί την καρδιά της για πρώτη φορά.

Παίζουν: Σάλι Φιλντ, Μαξ Γκρίνφιλντ, Μπεθ Μπερς.

*Ant1, Δευτέρα 7/6 στις 01:00

«X-Men United» (2003) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που οι X-Men νίκησαν τον Magneto και τον φυλάκισαν σε ένα φαινομενικά απόρθητο πλαστικό θάλαμο. Μια μέρα, ένας μεταλλάγμένος με το όνομα Nightcrawler διεισδύει στον Λευκό Οίκο και επιχειρεί να δολοφονήσει τον Πρόεδρο! Η κίνηση αυτή πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα κατά των μεταλλαγμένων.

Εν τω μεταξύ, ενώ ο Λόγκαν προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν του ένας επιστήμονας, ο Γουίλιαμ Στράικερ, ανακαλύπτει τη μυστική σχολή του καθηγητή Χ και του επιτίθεται με τις δυνάμεις του. Αντιμέτωποι με αυτή τη νέα απειλή, οι μεταλλαγμένοι σχηματίζουν μια παράξενη συμμαχία με τον Magneto για να σταματήσουν τη φονική πορεία του Στράικερ και να σώσουν τον καθηγητή X…

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Χάλι Μπέρι, Ίαν ΜακΚέλεν, Φάμκε Γιάνσεν, Άννα Πάκουϊν, Μπράιαν Κοξ, Άλαν Κάμινγκ.

*Star, Δευτέρα 7/6 στις 01:15