Ο Γ. Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης στον Δήμο Άργους Ορεστικού

Χωρίς προβλήματα η λειτουργία ΕΠΑΛ, ΕΕΕΕΚ και Τμημάτων Δια Βίου Μάθησης στο Άργος Ορεστικό

 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Άργους Ορεστικού πραγματοποίησε χθες ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Βούτσινος, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης Αφροδίτη Μπελονάκη, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Κάλι Κυριακίδου, οι Αντιδήμαρχοι Άργους Ορεστικού Στέργιος Φιλιάδης και Μαρία Ζουρμπίδου, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.Ο. Φώτης Τατσίδης, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού Γιάννης Λιβανίδης και ο Γενικός Συντονιστής Οργανωτικού ΝΔ Στέργιος Αδάμ.

Αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού ήταν τα λειτουργικά και κτιριακά ζητήματα της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και των Τμημάτων Δια Βίου Μάθησης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού, ύψους 275.500 € περίπου, που είναι σε εξέλιξη, και αποτελεί ένδειξη της μεγάλης βαρύτητας που δίνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού στον εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων και τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Όπως επισημάνθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η λειτουργία του ΕΠΑΛ, του ΕΕΕΕΚ και των Τμημάτων Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Άργους Ορεστικού είναι ομαλή και αποδοτική