6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Συμμορία των Μάγων 2» (2016) σκηνοθεσία Τζον Μ. Τσου

Περιπέτεια – Έναν χρόνο αφότου κατάφεραν να ξεγελάσουν το FBI κερδίζοντας την αγάπη του κοινού με τα μαγικά τους θεάματα σε στιλ Ρομπέν των Δασών, οι μάγοι βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο για ένα θέαμα, που ελπίζουν θα ξεσκεπάσει τις ανήθικες πρακτικές ενός μεγιστάνα της τεχνολογίας. Ο άνδρας πίσω από τα κόλπα τους είναι ο Ουόλτερ Μέιμπρι, ένα παιδί-θαύμα του τεχνολογικού κόσμου, που αναγκάζει τους Καβαλάρηδες να σχεδιάσουν την πιο απίθανη ληστεία τους μέχρι τώρα. Η μόνη τους ελπίδα είναι να καταφέρουν ένα τελευταίο, φαινομενικά αδύνατο κόλπο για να καθαρίσουν το όνομά τους και να αποκαλύψουν τον σατανικό εγκέφαλο πίσω από όλα…

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τζέσε Άιζενμπεργκ, Λίζι Κάπλαν, Μαρκ Ράφαλο, Μόργκαν Φρίμαν, Γούντι Χάρελσον, Ντέιβ Φράνκο.

*Star, Τετάρτη 16/6, στις 21:00

«Into the Blue» (2005) σε σκηνοθεσία Τζον Στόκγουελ

Περιπέτεια – Δύο νεαροί δύτες ψάχνουν χαμένους θησαυρούς στα βάθη των ωκεανών. Μαζί με δυο ακόμη φίλους τους, ξεκινούν μια υποβρύχια αποστολή για να ανακαλύψουν ένα θρυλικό ναυάγιο που κρύβει μέσα του χρυσό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως τα γαλάζια νερά, εκτός από θησαυρούς, κρύβουν και πολλούς κινδύνους. Κοντά στο ναυάγιο υπάρχει βυθισμένο ένα παράξενο εμπόρευμα, που θα βάλει σε θανάσιμες περιπέτειες όποιον το ανακαλύψει.

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζέσικα Άλμπα.

*Open, Τετάρτη 16/6, στις 21:00

«Σημείο Υπεροχής» (2008) σε σκηνοθεσία Πιτ Τράβις

Δράσης – Ο Πρόεδρος της Αμερικής (Γουίλιαμ Χαρτ) μόλις έχει φτάσει στην Ισπανία για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής για την τρομοκρατία. Δύο μυστικοί πράκτορες, Τόμας Μπαρνς (Ντένις Κουέιντ) και ο Κεντ Τέιλορ (Μάθιου Φοξ) βρίσκονται κοντά του, αλλά δεν μπορούν να αποτρέψουν τον πυροβολισμό που έχει στόχο τον Πρόεδρο.

Το χάος που θα ακολουθήσει την απόπειρα δολοφονίας θα ενώσει οχτώ άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να ξεσκεπάσουν το δολοφόνο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Ένας από αυτούς είναι ο Αμερικανός τουρίστας Χάουαρντ Λιούις (Φορεστ Γουιτακερ), που πιστεύει ότι βιντεσκόπησε τον δολοφόνο ενώ τραβούσε αναμνηστικά πλάνα για τα παιδιά του και η Αμερικανίδα παρουσιάστρια ειδήσεων Ρεξ Μπρουκς (Σιγκούρνεϊ Γουίβερ) που μεταδίδει το γεγονός σε παγκόσμια ανταπόκριση. Τα κομμάτια του παζλ είναι πολλά και καθώς έξι ακόμη άνθρωποι διηγούνται τις μαρτυρίες τους, αποκαλύπτουν τα τρομερά κίνητρα που οδήγησαν στην απόπειρα κατά του προέδρου.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Μάθιου Φοξ, Φόρεστ Γουίτακερ, Ζόι Σαλντάνα, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ.

*Mega, Τετάρτη 16/6, στις 22:00

«Το Μέλλον» (2016) σε σκηνοθεσία Μία Χάνσεν-Λοβ

Δράμα – Η Ναταλί διδάσκει φιλοσοφία σε ένα Λύκειο στο Παρίσι. Είναι παθιασμένη με τη δουλειά της και απολαμβάνει να βυθίζεται στις σκέψεις και τους στοχασμούς της. Παντρεμένη, με δύο παιδιά, μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της, τους παλιούς μαθητές της και την πολύ κτητική μητέρα της. Μία μέρα, ο σύζυγός της, της ανακοινώνει ότι θα την αφήσει για μία άλλη γυναίκα. Ελεύθερη πλέον (αν και χωρίς να το θέλει), θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της.

Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αντρέ Μαρκόν, Ρομάν Κολίνκα, Σάρα Λε Πικάρτ, Σολάλ Φορτέ, Εντίθ Σκομπ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 16/6, στις 22:00

«Killer Joe» (2011) σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Φριντκιν

Αστυνομική – Όταν ο 22χρονος έμπορος ναρκωτικών Κρίς ανακαλύπτει ότι η μητέρα του έκλεψε το απόθεμα των ναρκωτικών που είχε αναλάβει να πουλήσει για λογαριασμό μιας συμμορίας, πρέπει να σκεφτεί ένα τρόπο να μαζέψει άμεσα 6.000 δολάρια για να σώσει τη ζωή του από τους προμηθευτές που τον κυνηγούν.

Μέσα στην απελπισία του ζητάει τη βοήθεια του πληρωμένου δολοφόνου Κίλερ Τζο προκειμένου να δολοφονήσει τη μητέρα του και να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της, ύψους 50.000 δολαρίων. Ωστόσο, ο Τζο ζητάει προκαταβολή για τη… «δουλειά» και αφού ο Κρις δεν έχει να του δώσει, παίρνει ως εγγύηση την ελκυστική αδερφή του Κρις, την Ντότι.Και μέχρι να πληρωθεί ο Τζο, η Ντότι… δεν επιστρέφεται.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχυ, Έμιλι Χιρς Τζούνο Τεμπλ, Τζίνα Γκέρσον, Τόμας Χέιντεν Τσερτς.

*Open, Τετάρτη 16/6, στις 23:30

«Ματωμένο Διαμάντι» (2006) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζουίκ

Περιπέτεια – Έτος 1999, Σιέρα Λεόνε. Ο εμφύλιος πόλεμος μαστίζει τη χώρα. Οι αιματηρές συμπλοκές ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Για τη χρηματοδότηση του αγώνα τους, οι αντάρτες συνηθίζουν να ανταλλάσσουν διαμάντια με όπλα! Μέσα στη φρίκη και το χάος που επικρατούν, ο Σόλομον Βάντι, ψαράς της φυλής των Μέντε, ζει με το όνειρο πως, κάποια μέρα, ο γιος του θα γίνει σπουδαίος γιατρός. Ένα όνειρο που μετατρέπεται σε εφιάλτη από τη μέρα που στο χωριό του εισβάλλουν οι αντάρτες. Ο Σόλομον συλλαμβάνεται και καταλήγει εργάτης στα αδαμαντωρυχεία ενώ ο γιος του στρατολογείται με τη βία από το Επαναστατικό Μέτωπο.

Κάτω από τον καυτό ήλιο και τις άθλιες συνθήκες εργασίας, ο Σόλομον ανακαλύπτει ένα σπάνιο και τεράστιο ροζ διαμάντι. Με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, ο νεαρός ψαράς κρύβει τον πολύτιμο λίθο ενώ γίνεται αντιληπτός από τον λοχαγό Πόιζον. Την ίδια ώρα όμως οι αντάρτες δέχονται αιφνιδιαστική επίθεση από τον κυβερνητικό στρατό. Ο Σόλομον και ο λοχαγός Πόιζον συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις φυλακές της Φριτάουν, πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε. Ο Ντάνι Άρτσερ, λευκός νοτιοαφρικανός και πρώην μισθοφόρος από τη Ροδεσία, εκτίει ποινή φυλάκισης στη Φριτάουν για λαθρεμπορία διαμαντιών.

Ο Ντάνι μαθαίνει για τον πολύτιμο λίθο που βρήκε ο Σόλομον. Μετά την αποφυλάκισή τους, ο Ντάνι πείθει τον Σόλομον να κλείσουν μια συμφωνία: ο πρώην μισθοφόρος θα βοηθήσει τον ψαρά να ξαναβρεί την οικογένειά του με αντίτιμο το διαμάντι.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ντζιμόν Χουνσού, Τζένιφερ Κόνελι, Άρνολντ Βόσλοου, Μάικλ Σιν.

*Star, Τετάρτη 16/6, στις 01:45