11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Σούλα Έλα Ξανά» (2009) σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Κωμωδία – Η Σούλα έχει ερωτευθεί και έχει απογοητευτεί πολλές φορές. Στο κατώφλι των τριάντα, έχει αποφασίσει ότι οι επιλογές είναι μετρημένες και πως δε θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της με σύντροφο την καριέρα της. Θα ανατρέξει στους παλιούς της έρωτες και θα βρεί ξανά μπροστά της τον τσιγκούνη, τον γυναικά, τον μαμάκια, αλλά και τον ζηλιάρη, με την ελπίδα πως κάποιος από αυτούς μπορεί να μεταμορφωθεί στον ιδανικό σύντροφο. Τα σχέδια της Σούλας όμως δεν συμβαδίζουν με τα σχέδια της τύχης.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Μιχάλης Μαρίνος, Μάνος Γαβράς, Μέμος Μπεγνής, Κώστας Φραγκολιάς, Μαρία Ανδρούτσου, Φαίδρα Δρούγκα, Μίνα Αδαμάκη, Σόφη Ζανίνου, Αριέττα Μουτούση, Σούλη Σαμπάχ, Τζώρτζης Μουριάδης.

*Mega, Πέμπτη 17/6, στις 21:00

«Η Συμμορία των 8» (2018) σκηνοθεσία Γκάρι Ρος

Περιπέτεια – Πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρες … Τόσο πήρε στη μόλις αποφυλακισμένη Ντέμπι Όσεαν, την αποξενωμένη αδελφή του θρυλικού Ντάνι Όσεαν, να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της. Ξέρει ακριβώς από που πρέπει να ξεκινήσει και τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες στον τομέα τους, ξεκινώντας από την πρώην παρτενέρ της στο έγκλημα, τη Λου. Οι δυο τους επιστρατεύουν τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Αμίτα, την πορτοφολού Κοστάνς, την εξπέρ κλεπταποδόχο Τάμι, τη χάκερ Νάιν Μπολ και τη σχεδιάστρια μόδας, Ρόουζ. Ο στόχος είναι 150 εκατομμύρια δολάρια σε μορφή διαμαντιών, τα οποία θα κοσμούν τον λαιμό της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Ντάφνε Κλούγκερ, στην εκδήλωση της χρονιάς του Met Gala. Θεωρητικά, το σχέδιο είναι άψογο όμως στην πράξη πρέπει να αποδειχτεί εξίσου αψεγάδιαστο με τα πολυπόθητα διαμάντια, αν η συμμορία θέλει να πετύχει το στόχο της και να τη βγάλει καθαρή…

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Μίντι Κάλινγκ, Σάρα Πόλσον, Ακουαφίνα Ριάνα, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρίτσαρντ Άρμιταζ, Τζέιμς Κόρντεν.

*Star, Πέμπτη 17/6, στις 21:00

«Μεγαλώνοντας τη Μαμά μου» (2012) σε σκηνοθεσία Πατρίσια Ρίγκεν

Δραματική κομεντί – Η Γκρέις, μια ανύπαντρη μητέρα, που η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα στη δουλειά, τους λογαριασμούς και τη σχέση της με έναν παντρεμένο γιατρό που του φροντίζει το γραφείο, αναγκάζεται να δώσει λίγο μεγαλύτερη προσοχή στην έφηβη κόρη της, που προσπαθεί να ενηλικιωθεί πιο γρήγορα από όσο θα περίμενε κανείς.

Παίζουν: Εύα Μέντες, Μάθιου Μοντίν, Σιέρα Ραμίρεζ, Πατρίσια Αρκέτ, Εουχένιο Ντερμπέζ.

*Open, Πέμπτη 17/6, στις 21:00

«Speed 2: Κρουαζιέρα με τον Κίνδυνο» (1997) σε σκηνοθεσία Γιαν Ντε Μποντ

Περιπέτεια – Η Άνι Πόρτερ, η γυναίκα, που ήταν όμηρος ενός βομβιστή στο λεωφορείο, που έπρεπε να τρέχει με συγκεκριμένη ταχύτητα για να μην ανατιναχθεί, βρίσκεται με τον αγαπημένο της Άλεξ σε μια υπέροχη κρουαζιέρα. Ο Άλεξ είναι αστυνομικός και δεν μπορεί να αγνοήσει την παράξενη συμπεριφορά ενός ταξιδιώτη, του Γκέιγκερ.

Οι υποψίες του αποδεικνύονται σωστές καθώς ο Γκέιγκερ είναι αυτός που δημιούργησε το σύστημα πληροφορικής του πλοίου αλλά στη συνέχεια απολύθηκε. Για να πάρει εκδίκηση, «σπάει» τους κωδικούς στο σύστημα πληροφορικής και καθορίζει μια υπερβολική ταχύτητα σε μια πορεία σύγκρουσης με ένα γιγαντιαίο πετρελαιοφόρο. Ο Άλεξ και η Άνι προσπαθούν να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Τζέισον Πάτρικ, Γουίλεμ Νταφόε.

*Skai, Πέμπτη 17/6, στις 22:00

«Εκτός Νόμου και Χρόνου» (2011) σε σκηνοθεσία Τζον Μάικλ ΜακΝτόνα

Κωμική αστυνομική περιπέτεια – Ο αντισυμβατικός αρχιφύλακας Τζέρι Μπόιλ, ζει, παθιασμένος για το σεξ και για κάθε είδους ουσίες, σε μια μικρή μεθοριακή πόλη στη δυτική όχθη της Ιρλανδίας.
Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο μπορεί να συνεννοηθεί είναι η βαριά άρρωστη μητέρα του, όλοι οι άλλοι τον θεωρούν αγύριστο κεφάλι.

Όταν όμως ο Γουέντελ Έβερετ – ένας απόλυτα πειθαρχημένος πράκτορα του FBI, ζητήσει τη βοήθειά του, προκειμένου να εξαρθρώσουν μια διεθνή σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, η ζωή του θα αλλάξει.

Παίζουν: Μπρένταν Γκλίσον, Ντον Τσιντλ, Λίαμ Κάνινγχαμ, Μαρκ Στρονγκ, Ντέιβιντ Γουίλμοτ, Φιονούλα Φλάναγκαν, Καταρίνα Κας, Ρόρι Κίναν, Ντομινίκ Μακ Έλιγκοτ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 17/6, στις 22:00

«Οι Άγγελοι του Τσάρλι» (2000) σκηνοθεσία Τζόζεφ ΜακΓκίντι Νίκολ 

Περιπέτεια – Ο πάμπλουτος ‘Ερικ Νοξ απάγεται από τα γραφεία της Knox Technologies και η εταιρεία του κινδυνεύει να χάσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Εκτός, κι αν τον εντοπίσουν… εγκαίρως! Μια υπόθεση για τα κορίτσια του Τσάρλι, του μυστηριώδους αφεντικού τριών θηλυκών ντετέκτιβ, ο οποίος βρίσκει πάντοτε έξυπνους τρόπους για να αποφεύγει τις πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις με τους πελάτες του. Οι “‘Αγγελοι” του είναι πανέτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τα σωματικά τους… όπλα, μαζί με επικίνδυνη γοητεία, high-tech gadgets και μερικά χέρια ξύλο, προκειμένου να φέρουν την αποστολή τους εις πέρας.

Παίζουν: Ντρου Μπάριμορ, Κάμερον Ντιάζ, Λούσι Λιού, Μπιλ Μάρεϊ, Τιμ Κάρι, Ματ Λεμπλάν, Κέλι Λιντς.

*Mega, Πέμπτη 17/6, στις 23:00

«Πολίτικη Κουζίνα»(2003) σε σκηνοθεσία Τάσος Μπουλμέτης

Δράμα – «Τις ιστορίες του τόπου μας, για να μην τις ξεχάσουμε, τις βάζουμε μέσα στα φαγητά μας…». Αλάτι… που μπαίνει όπου πρέπει για να νοστιμέψει τη ζωή μας. Πιπέρι… που είναι ζεστό και καίει, σαν τον ήλιο που βλέπει τα πάντα. Κανέλλα… που είναι και πικρή και γλυκιά, όπως όλες οι γυναίκες. Μια ταινία βιωματική, που μιλάει για ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο που αγαπούσαν παρά τη θέλησή τους. Τραυματισμένοι και διωγμένοι από παντού, οι Κωνσταντινουπολίτες εκδιώχθηκαν από τους Τούρκους ως Έλληνες για να τους υποδεχτούν οι Έλληνες ως Τούρκους! Μοναδική τους επαφή με το παρελθόν, το φαγητό τους, όπου έβαζαν όλες τις ιστορίες τους για να μην τις ξεχάσουν.

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Στέλιος Μάινας, Ρένια Λουιζίδου, Τάσος Μπαντής, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μπασάκ Κοκλουκάγια, Μάρκος Οσέ.

*Alpha, Πέμπτη 17/6, στις 23:00

«Αμνησία» (2014) σε σκηνοθεσία Ρόουαν Τζόφε 

Ψυχολογικό θρίλερ – Η Κριστίν Λούκας ξυπνάει κάθε πρωί, χωρίς να θυμάται τι έχει γίνει την προηγούμενη μέρα, εξαιτίας ενός σφοδρού ατυχήματος. Δίπλα της είναι ο άνδρας της Μπεν, ο οποίος της εξηγεί  ότι περνάει ένα μετατραυματικό σοκ και πρέπει να παραμένει στο σπίτι και να αναπαύεται. Όλα ανατρέπονται όμως όταν ένας γιατρός τη βοηθάει να ανακτήσει σταδιακά τη μνήμη της και να βάλει σε σειρά τα σκόρπια κεφάλαια του παρελθόντος, εκεί όπου η ηρωίδα ανακαλύπτει ότι κάποιος επιχείρησε να τη σκοτώσει. Αυτό θα την κάνει να αμφισβητήσει τα πάντα και τους πάντες και να αναζητήσει την αλήθεια…

Παίζουν: Μαρκ Στρονγκ, Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Αν – Μαρί Νταφ.

*Star, Πέμπτη 17/6, στις 23:15

«Το Χρονικό» (2012) σκηνοθεσία Τζος Τρανκ

Περιπέτεια – Τρεις φίλοι από το γυμνάσιο απέκτησαν υπερδυνάμεις μετά την πραγματοποίηση μιας απίστευτης ανακάλυψης. Καθώς όμως μαθαίνουν σταδιακά να ελέγχουν τις καινούργιες τους ικανότητες, οι ζωές τους αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο και οι ίδιοι να κυριεύονται από τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού τους.

Παίζουν: Ντέιν ΝτεΧάαν, Αλεξ Ράσελ, Mάικλ Μπ. Τζόρνταν.

*Skai, Πέμπτη 17/6, στις 00:40

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει: Η Εκδίκηση» (1995) σε σκηνοθεσία Τζον ΜακΤίρναν

Περιπέτεια – Μετά την αιματηρή τρομοκρατική έκρηξη σε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της Νέας Υόρκης, η αστυνομική υπηρεσία λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τον εγκέφαλο πίσω από το χτύπημα. Απαίτηση του Σάιμον –με αυτό το όνομα συστήνεται- είναι να επιστρέψει στα πράγματα ο πρώην αστυνομικός Τζον ΜακΛέιν, που απολύθηκε πρόσφατα λόγω αλκοολισμού.

Σκοπός του είναι ο Τζον, ένας εκπρόσωπος του νόμου και της τάξης, να «ταπεινωθεί» εκτελώντας μια σειρά από παράλογες και επικίνδυνες επιθυμίες του, προκειμένου να μην ισοπεδώσει την πόλη ολόκληρη. Ο Τζον ΜακΛέιν δεν έχει άλλη επιλογή.
Έρμαιο στα χέρια του αδίστακτου τρομοκράτη, αποφασίζει να ενδώσει. Όχι όμως για πολύ. Διότι σύντομα θα καταφέρει να προσεγγίσει τον πυρήνα της οργάνωσης, και με την ανέλπιστη βοήθεια ενός καταστηματάρχη από το Χάρλεμ, θα προσπαθήσει να «ξεκλειδώσει» το σατανικό μυαλό του τρομοκράτη αρχηγού.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζέρεμι Άιρονς, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Star, Πέμπτη 17/6, στις 01:00

«Η Δοκιμασία» (2003) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – Ο Τζέιμς Κλέιτον είναι ένας μαθητευόμενος πράκτορας στη CIA. Αν και δεν είναι το τυπικό δείγμα «νεοσύλλεκτου», καθώς η συμπεριφορά του είναι αντισυμβατική, είναι ακριβώς το είδος του ανθρώπου που χρειάζεται ο βετεράνος Γουόλτερ Μπερκ, που έχει αναλάβει την εκπαίδευσή του, παίζοντας μαζί του «το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι».

Ο Γουόλτερ τον βοηθάει, παρ όλα αυτά, να ανέβει γρήγορα τα πρώτα σκαλιά της ιεραρχίας. Κατόπιν, όμως, του αναθέτει μια ειδική κι εξαιρετικά δύσκολη αποστολή: να εντοπίσει έναν προδότη που φημολογείται ότι έχει διεισδύσει στην Υπηρεσία…O Τζέιμς αντιμετωπίζει τα νέα του καθήκοντα ως μια προκλητική εναλλακτική της καθημερινότητάς του, γρήγορα όμως θα συνειδητοποιήσει ότι οι παλιοί κανόνες της CIA ισχύουν ακόμη: «Μην εμπιστεύεσαι κανέναν» και «Τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται».

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Κόλιν Φάρελ, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Γκάμπριελ Μάχτ.

*Alpha, Πέμπτη 17/6, στις 01:30