11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αν το βράδυ σε βρίσκει σπίτι, δες τις κινηματογραφικές επιλογές σου επί της οθόνης:

«Τζέισον Μπόρν» (2016) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δράσης – Η Νίκι Πάρσονς εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Τζέισον Μπορν, έχοντας στα χέρια της ένα στικάκι με πληροφορίες σχετικά με σκοτεινές επιχειρήσεις της CIA. Η συνάντησή τους στη φλεγόμενη από κινητοποιήσεις Αθήνα θα πάρει απροσδόκητη τροπή, με τον πρώην πράκτορα να ταξιδεύει σε Βερολίνο, Λονδίνο και, τέλος, στην πατρίδα του για να αναμετρηθεί με το παρελθόν αλλά και να σταματήσει το μυστικό πρόγραμμα της CIA, που θέλει να ελέγξει τον κυβερνοχώρο.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τόμι Λι Τζόουνς, Αλίσια Βικάντερ, Τζούλια Στάιλς.

*Star, Παρασκευή 18/6, στις 21:00

«Minority Report» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Φαντασίας -Ο Σπίλμπεργκ μας μεταφέρει στην Ουάσινγκτον του 2054, όπου η Διεύθυνση Πρόληψης Εγκλήματος βασίζεται σε τρεις Προγνώστες με μεταφυσικές μαντικές ικανότητες. Από τα μεγάλα κεφάλια της υπηρεσίας, ο αστυνόμος Τζον Άντερτον είναι αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι στην υπηρεσία του. Τι θα γίνει όταν οι Προγνώστες θα τον καταδείξουν ως ένοχο για έναν φόνο που πρόκειται να διαπραχθεί σε 36 ώρες;

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κόλιν Φάρελ, Σαμάνθα Μόρτον.

*Open, Παρασκευή 18/6, στις 21:00

«Έκρηξη στο Χρηματιστήριο» (2000) σε σκηνοθεσία Μπεν Γιάνγκερ

Αστυνομικό δράμα – Ο νεαρός Σεθ Ντέιβις αφού παρατάει το κολέγιο, προσλαμβάνεται από μια χρηματιστηριακή εταιρεία επενδύσεων που στρατολογεί 20ρηδες με σκοπό να τους στείλει στο χρηματιστήριο για να αποκομίσουν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα κέρδος για τους ίδιους και για την εταιρεία. Η άνοδος και η επιτυχία έρχονται γρήγορα, μαζί όμως έρχονται και τα ηθικά διλήμματα, όταν συνειδητοποιεί ότι τα μέσα που χρησιμοποιεί η εταιρεία δεν είναι πάντα θεμιτά.

Συνδυάζοντας πρακτικές καζίνο και Wall Street – χώροι όχι και τόσο άσχετοι μεταξύ τους όσο φαίνεται, το χρήμα αρχίζει να ρέει άφθονο και οι κανόνες να ξεχνιούνται χάριν του κέρδους. Ο Seth στην προσπάθειά του να κερδίσει την προσοχή του πατέρα του, θα ανελιχθεί σε σημαντικό μέλος αυτής της εταιρεία, αλλά σύντομα αντιλαμβάνεται την απάτη που κρύβεται από πίσω της. Πριν το καταλάβει η εταιρεία του τραβά την προσοχή του FBI.

Παίζουν: Τζιοβάνι Ριμπίζι, Βιν Ντίζελ, Μπεν Άφλεκ, Νία Λονγκ, Νίκι Κατ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 18/6, στις 22:00

«Ρόζα» (2016) σκηνοθεσία Jean-Claude Flamand-Barny

Δράμα – Μαρτινίκα, 1942. Η Ρόουζ, μια νεαρή δασκάλα, απολύεται από το καθεστώς του Βισί απ τον ναύαρχο Ρομπέρ. Αηδιασμένη απ τον τρόπο που της συμπεριφέρθηκαν και σε κατάσταση λιμοκτονίας από τον αποκλεισμό των Άγγλων, θέλει να αποδράσει με τους αντιφρονούντες που προσπαθούν να πάνε στα βρετανικά νησιά. Αλλά, ένα γερμανικό υποβρύχιο αφήνει έναν τραυματισμένο αξιωματικό, τον υποπλοίαρχο Βον Ντεμ Μπορν, που προστατεύεται απ τις γαλλικές αρχές, ενώ, ταυτόχρονα, η Ρόουζ γνωρίζει έναν πλοίαρχο του ναυτικού, φίλο του ναυάρχου, που την ερωτεύεται και σώζει τον αδερφό της. Θα αντέξει η αγάπη τους τα εμπόδια και τις διακρίσεις; Είναι το ξεκίνημα μιας περίεργης αντιπαράθεσης μεταξύ του Γερμανού αξιωματικού, του Γάλλου πλοιάρχου και της νεαρής επαναστάτριας.

Παίζουν: Fred Testot, Zita Hanrot, Jean-Michel Martial.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 18/6, στις 22:00

«Lara Croft: Tomb Raider» (2001) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουεστ

Δράσης – Η Λάρα Κροφτ, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, είναι εκπαιδευμένη σε πολεμικές τέχνες, όπλα και ξένες γλώσσες και έχει ως χόμπι την αναζήτηση και συλλογή αρχαίων αντικειμένων. Η πιο σημαντική της ανακάλυψη θα γίνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι, όπου θα βρει ένα αρχαίο κλειδί που είχε κρύψει ο πατέρας της πριν το θάνατό του. Το κλειδί αυτό έχει τη δύναμη να ενεργοποιήσει το Τρίγωνο του Φωτός, ένα μυστηριώδες αντικείμενο που μπορεί να αλλάζει τον χώρο και το χρόνο.

Όμως η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά κάθε 5000 χρόνια, όταν οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος βρίσκονται όλοι στην κατάλληλη θέση. Η Λάρα θα πρέπει να βρει το Τρίγωνο πριν αυτό πέσει στα χέρια μιας μοχθηρής μυστικής οργάνωσης και πριν τελειώσει η πλανητική σύγκλιση.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Γιον Βόιτ, Ίαν Γκλεν, Ντάνιελ Κρεγκ.

*Skai, Παρασκευή 18/6, στις 22:00

«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» (1960) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Στέλιος Κοντογιώργης, ράφτης στην Αθήνα, δέχεται την επίσκεψη ενός θείου του, που τον πληροφορεί ότι δύο νέα θύματα αναζωπύρωσαν την παλιά βεντέτα μεταξύ της οικογένειάς τους και εκείνης των Μακρυκοσταίων και του ζητάει να πάρει εκδίκηση σκοτώνοντας τον Θωμά Μακρυκώστα. Ο Θωμάς, που φτάνει την ίδια μέρα στην Αθήνα για δική του δουλειά, μαθαίνει τα καθέκαστα από έναν συγχωριανό τους, που του συνιστά να φυλάγεται από τον δήθεν αδίστακτο εχθρό του. Οι δύο φιλήσυχοι άνδρες, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν ο ένας από τον άλλον, συναντιούνται τυχαία σε ένα ξενοδοχείο, πιάνουν το ίδιο δωμάτιο και προσπαθούν να αλληλοβοηθηθούν. Ο πυροβολισμός ενός παιδικού όπλου τους πανικοβάλλει και χάνονται μέσα στη νύχτα για να συναντηθούν την επομένη σε ένα καφενείο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό,  όπου μαθαίνουν ποιος είναι ποιος και δίνουν φιλικά τα χέρια.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Χατζηχρήστος, Παντελής Ζερβός, Λαυρέντης Διανέλλος, Τζόλυ Γαρμπή, Αλέκα Στρατηγού, Μπέμπη Κούλα.

*Mega, Παρασκευή 18/6, στις 22:10

«Νησός 2» (2011) σε σκηνοθεσία Αντώνης Αγγελόπουλος

Κωμωδία – Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη; Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι ξέμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Πέντε χρόνια μετά, ο Μπάμπης, ο Άγης και η Αφροδίτη εκτίουν τις ποινές τους. Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους.

Η μοίρα, όμως, τα φέρνει έτσι που δύο μόλις μέρες πριν την αποφυλάκισή του, ο Μπάμπης και η Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν έτσι για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου είναι σημειωμένη σε δύο ξεχωριστά κομμάτια ενός χάρτη.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλοςουν όλοι στο νησί, όπου και θα ξεκινήσει ένα ανελέητο «κυνήγι χαμένου θησαυρού». Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το φάντασμα της… Ολυμπίας.

*Alpha, Παρασκευή 18/6, στις 22:30

«Dracula Untold» (2014) σκηνοθεσία Γκάρι Σορ

Περιπέτεια – Βρισκόμαστε στο 1462. Η Τρανσυλβανία απολαμβάνει μια παρατεταμένη περίοδο ειρήνης υπό τη βασιλεία του Βλαντ ΙΙΙ και της συζύγου του Μιρένα, οι οποίοι μεριμνούν ώστε οι υπήκοοί τους να ζουν προστατευμένοι από τους εχθρούς. Η ανησυχία του Βλαντ αφορά ειδικά τους Τούρκους, οι οποίοι  συνεχίζουν να επεκτείνονται επικίνδυνα, κατακτώντας όποια εδάφη βρίσκουν στο πέρασμά τους. Όταν ο Σουλτάνος Μεχμέτ ο ΙΙ απαιτεί 100 παιδιά για να δημιουργήσει ένα νέο στρατό, ο Βλαντ καλείται να αποφασίσει αν θα παραδώσει τον γιο του στο σουλτάνο ή αν θα απευθυνθεί σε μια φοβερή δύναμη, που θα του επιτρέψει να προστατέψει το αγαπημένο του βασίλειο και την οικογένειά του από τους Τούρκους, με αντάλλαγμα όμως  την ψυχή του.

Παίζουν: Λουκ Έβανς, Ντομινίκ Κούπερ, Σάρα Γκαντόν, Σαμάνθα Μπαρκς, Τσαρλς Ντανς.

*Star, Παρασκευή 18/6, στις 23:30

«Δωμάτιο Πανικού» (2002) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Θρίλερ – Αμέσως μετά το διαζύγιό της, η Μεγκ με την έφηβη κόρη της Σάρα, μετακομίζουν σ ένα τετραώροφο σπίτι στο Μανχάταν. Το πρώτο κιόλας βράδυ που περνούν εκεί, έρχονται αντιμέτωπες με αδίστακτους διαρρήκτες και οχυρώνονται σ ένα μυστικό δωμάτιο «υψίστης ασφαλείας», εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης και ατσάλινη πόρτα. Δυστυχώς, οι εισβολείς ψάχνουν κάτι που βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο… και δεν θα σταματήσουν αν δεν το βρουν!

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Φόρεστ Γουίτακερ.

*Mega, Παρασκευή 18/6, στις 00:00

«Pearl Harbor» (2001) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Ιστορική – Ειρηνικός ωκεανός, 1941. Στο λιμάνι Περλ Χάρμπορ της Χαβάης βρίσκεται μία από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις του αμερικανικού στόλου. Εκεί υπηρετούν δύο φίλοι, ο Ντάνι και o Ρέιφ, που η φιλία τους κρατά από την παιδική τους ακόμα ηλικία.

Όταν, όμως, διαπιστώσουν ότι και οι δύο είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα, η δυνατή σχέση τους θα μπει σε μια φάση δοκιμασίας. Σύντομα, ωστόσο, ο στόλος δέχεται την ιστορική αιφνιδιαστική επίθεση από την ιαπωνική αεροπορία. Τα συναισθήματα και η σχέση τους θα ενταθούν ακόμα περισσότερο μέσα στη βουή των συναγερμών και τους μαύρους καπνούς των εκρήξεων, ενώ οι εξελίξεις θα είναι τόσο απρόβλεπτες, που οι ψυχικές πληγές θα είναι βαρύτερες από τις σωματικές, ακόμα και εκτός της εμπόλεμης ζώνης…

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Τζος Χάρτνετ, Κέιτ Μπεκινσέιλ.

*Alpha, Παρασκευή 18/6, στις 00:45

«42» (2013) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Χέλγκελαντ

Βιογραφικό δράμα – Η πραγματική ιστορία του Τζάκι Ρόμπινσον, του πρώτου Αφροαμερικανού που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα μπέιζμπολ με την ομάδα των Μπρούκλιν Ντότζερς, αντιμετωπίζοντας ωστόσο ρατσιστικές συμπεριφορές τόσο από τους φιλάθλους της ομάδας όσο και από αντιπάλους και αθλητικογράφους.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Νικόλ Μπεχάρι, Κρίστοφερ Μελόνι, Ράιαν Μέριμαν.

*Star, Παρασκευή 18/6, στις 01:15