11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Της Κακομοίρας – Ο Μπακαλόγατος» (1963) σε σκηνοθεσία Ντίνος Κατσουρίδης

Κωμωδία – Ο Ζήκος, ένας επαρχιώτης, που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του κυρ – Παντελή, είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, μια κοπέλα της γειτονιάς, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του. Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει να παντρευτεί τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη. Με τη βοήθεια μιας προξενήτρας και χωρίς να το ξέρει η Λίτσα, ο Παντελής  συμφωνεί με τον πατέρα της κοπέλας, έναν φτωχό εισπράκτορα, να γίνουν οι αρραβώνες την ημέρα των γενεθλίων της.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νεζέρ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς.

*Star, Κυριακή 20/6 στις 21:00

«Jack Reacher: Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω» (2016) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δράσης – Ο κεντρικός ήρωας, ο πρώην ταγματάρχης Τζακ Ρίτσερ, “ο ήρωας του σκεπτόμενου αναγνώστη”, εμπειροπόλεμος, τολμηρός, ευφυής και λιγόλογος, ο πιο γοητευτικός “σκληρός” της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας αυτή τη φορά καλείται να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση προκειμένου αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών και να αποκαταστήσει την τιμή της ταγματάρχη Τέρνερ που, άδικα, κατηγορείται για κατασκοπεία. Η άφιξη του Τζακ Ρίτσερ στη βάση πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις, κι αυτό που αρχικά φαινόταν σαν μια εύκολη υπόθεση, μοιάζει τώρα να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρόμπερτ Νέπερ, Κόμπι Σμόλντερς, Άλντις Χοντζ.

*Open, Κυριακή 20/6 στις 21:00

«Υδάτινος Κόσμος» (1995) σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς

Περιπέτεια φαντασίας – Στο μακρινό μέλλον οι πάγοι της γης έχουν λιώσει και ολόκληρη η επιφάνειά της έχει καλυφθεί από νερό. Οι άνθρωποι που έχουν απομείνει προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε ερειπωμένες βάρκες και πρόχειρες νησίδες. Ένας μεταλλαγμένος που περιφέρεται με το σκάφος του θα αναλάβει να προστατεύσει και να βοηθήσει μια γυναίκα και ένα μικρό κοριτσάκι, το οποίο έχει το μυστικό «κλειδί» για έναν νέο, όμορφο κόσμο.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Τζιν Τρίπλχορν, Ντένις Χόπερ, Ρικ Άβιλες.

*Alpha, Κυριακή 20/6 στις 21:45

«Ας βάλει ο Θεός το χέρι Του» (2018) σε σκηνοθεσία Samad Zarmandili 

Κωμωδία – Στη βορειοανατολική Ιταλία, οι εργαζόμενες μιας βιοτεχνίας εσωρούχων πρόκειται να απολυθούν σύντομα. Παράλληλα, μερικές μοναχές που είναι εξειδικευμένες στο κέντημα και αφιερωμένες στην Ευλογημένη Αρμίντα, κινδυνεύουν να χάσουν το μοναστήρι τους. Εργαζόμενες και μοναχές αρχίζουν μια επιχείρηση, ελπίζοντας σε ένα θαύμα που θα σώσει τη βιοτεχνία και το μοναστήρι.

Παίζουν: Donatella Finocchiaro, Felicitè Mbezelè, Paolo Pierobon.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 20/6 στις 22:00

«Εφιάλτης μέσα στο δάσος» (2018) σκηνοθεσία Στίφεν Κεμπ

Δράμα – Βασισμένο σε μια τρομακτική αληθινή ιστορία, το Girl In the Bunker αφηγείται τον δεκαήμερο εφιάλτη της Ελίζαμπεθ Σοάφ και πώς τελικά ξεπέρασε την αιχμαλωσία της. Προσποιούμενος τον αστυνομικό, ο Βίνσον Φίλοου απαγάγει την 14χρονη Ελίζαμπεθ, την οδηγεί στο δάσος και την αιχμαλωτίζει σε μια υπόγεια αποθήκη.

Οι γονείς της ψάχνουν μανιωδώς να την βρουν και κινητοποιούν την αστυνομία σε μια εφιαλτική αναζήτηση. Η τραγική ειρωνεία είναι πως το κορίτσι κρατείται αιχμάλωτο.

Παίζουν: Τζούλια Λαλόντε, Μόιρα Κέλι, Χένρι Τόμας, Νιλ Νάπιερ.

*Mega, Κυριακή 20/6 στις 22:10

«Colombiana» (2011) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

 

Δράσης – Αφού έζησε τη δολοφονία των γονιών του, ένα μικρό κορίτσι διαφεύγει από την Κολομβία στις ΗΠΑ, εκπαιδεύεται ως επαγγελματίας δολοφόνος και έπειτα από χρόνια βάζει μπροστά το σχέδιο εκδίκησης. Η Καταλίγια Ρεστρέπο είναι μια ψυχρή εκτελέστρια, που θέλει να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία των γονιών της, στην οποία ήταν μάρτυρας, όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι. Η Καταλίγια βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του θείου της και του ζητάει να την κάνει επαγγελματία δολοφόνο.

Στα επόμενα 15 χρόνια η ηρωίδα εκπαιδεύεται και δουλεύει ως γυναίκα – εκτελέστρια. Ο θείος της κανονίζει συμβόλαια θανάτου, συνήθως με Κολομβιανούς εμπόρους ναρκωτικών και εκείνη φροντίζει να βάζει την προσωπική της υπογραφή αφήνοντας μια ορχιδέα δίπλα σε κάθε της θύμα, κάτι που κάνει και τα Μέσα Ενημέρωσης να ασχοληθούν μαζί της. Αλλά φυσικά ο απώτερος σκοπός της είναι να βρει και να εκδικηθεί τον δολοφόνο των γονιών της. Έναν διαβόητο μαφιόζο, που είναι φαινομενικά ανίκητος…

Παίζουν: Ζόι Σαλντάνα, Μάικλ Βαρτάν, Κάλουμ Μπλου, Κλιφ Κέρτις.

*Star, Κυριακή 20/6 στις 22:50

«Ο Αγνοούμενος» (1982) σκηνοθεσία Κώστας Γαβράς

Βιογραφική, Δράμα – Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Τσάρλι Χόρμαν εξαφανίζεται στη Χιλή όταν γίνεται το πραξικόπημα του Πινοσέτ. Στη χώρα καταφτάνει ο πατέρας του, ο Έντμουντ, ο οποίος θεωρεί ότι οι ιδεολογικές απόψεις του γιου του τον οδήγησαν σε αυτό το γεγονός. Επίσης, έχει κακές σχέσεις με τη σύζυγο του γιου του, την Μπεθ, καθώς έχει και εκείνη τις ίδιες απόψεις.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, όμως, ο Έντμουντ ανακαλύπτει ότι η αμερικανική πλευρά καθυστερεί επίτηδες την υπόθεση και πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με το δικτατορικό καθεστώς της Χιλής. Στην πορεία, οι σχέσεις του με την Μπεθ αποκαθίστανται. Στο τέλος, οι αμερικανικές αρχές τον πληροφορούν πως ο γιος του δικαίως είναι νεκρός, καθώς είχε ριζοσπαστικές πολιτικές αντιλήψεις.

Παίζουν: Τζακ Λέμον, Σίσι Σπέισεκ, Τζον Σέι.

*Μακεδονία, Κυριακή 20/6 στις 23:00

«Κουνγκ Φου… Ζιο» (2004) σκηνοθεσία Κουνγκ Φου… Ζιο 

Κωμική περιπέτεια – Σε μια πόλη υπό τον έλεγχο της διαβόητης συμμορίας του Τσεκουριού, ο νεαρός Σινγκ θέλει απεγνωσμένα να γίνει μέλος της. Αναζητώντας την περιπέτεια, καταλήγει σε μια φτωχογειτονιά, με εκκεντρικούς σπιτονοικοκύρηδες, οι οποίοι αποδεικνύονται ότι είναι μάστορες του Κουνγκ Φου! Τα καμώματα του Σινγκ θα οδηγήσουν την Συμμορία του Τσεκουριού να αναμετρηθεί με τους σπιτονοικοκύρηδες, σε μια εκρηκτική μονομαχία Κουνγκ Φου. Μόνο μια πλευρά θα νικήσει και ένας μόνο ήρωας θα αναδειχθεί ο απόλυτος Κουνγκ Φου αρχηγός.

Παίζουν: Στίβεν Τσόου, Κουόκ Κουέν Τσαν, Ξιαογκάνγκ Φένγκ.

*Mega, Κυριακή 20/6 στις 00:10

«Ένας Ήρωας στη Ρώμη» (2006) σε σκηνοθεσία Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Κωμωδία -Ένας νεαρός θαυμαστής του Λουτσιάνο Παβαρότι ξεκινά από την Ελλάδα για τη Ρώμη και τη συναυλία του αγαπημένου του τενόρου. «Ιδιόρρυθμος» από μικρός, αποκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο της επαρχιακής πόλης όπου ζει. Με την άφιξή του όμως στην Ιταλία, το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη: χάνει τη βαλίτσα του, ύστερα τα ρούχα του, μπλέκει εν αγνοία του με τη Μαφία, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σειράς ανατροπών και παρεξηγήσεων, ενώ κάποια στιγμή θα κινδυνέψει και να παντρευτεί με το ζόρι….

Παίζουν: Giuseppe Sulfaro (Τζουζέπε Σουλφάρο), Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Πασχάλης Τσαρούχας, Στεφανή Καπετανίδη, Θάλεια Αργυρίου, Έφη Παπαθεοδώρου, Γιώργος Ρούφας, Γιάννης Ζουγανέλης, Mingo De Pasquale, Barbara Tabita, Daniele Favilli, Maurizio Nikolosi. Συμμετέχουν οι: Αντιόπη Σωτηρίου, Εύα Καϊλή, Νίκη Κάρτσωνα, Σοφία Κομηνέα, Δήμητρα Στογιάννη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 20/6 στις 00:40

«Πιστά Ερωτευμένοι» (2000) σκηνοθεσία Έντουαρτ Νόρτον

Ρομαντική κομεντί – Ο Μπράιαν, ένας καθολικός ιερέας και ο Τζέικ, ένας ραβίνος είναι δύο πολύ καλοί παιδικοί φίλοι. Τη ζωή τους έρχεται, όμως, να ταράξει η παλιά τους φίλη από το σχολείο, Άννα, η οποία έχει γίνει πλέον μια γοητευτική γυναίκα.
Συγκινημένοι και οι δύο από την ομορφιά της, μπαίνουν σε ένα παιχνίδι διεκδίκησης της Άννα, συναντούν όμως ένα τεράστιο εμπόδιο: τη θρησκεία τους.

Από τη μια ο Μπράιαν έχω δώσει όρκο αγαμίας και από την άλλη ο Τζέικ δεν μπορεί να συνάψει σχέση και να παντρευτεί μια γυναίκα που δεν είναι Εβραία. Με τα συναισθήματά τους να φουντώνουν για την παλιά τους φίλη, Μπράιαν και Τζέικ πασχίζουν να διατηρήσουν την πίστη τους, αλλά και την μεταξύ τους φιλία.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Έντουαρτ Νόρτον, Τζένα Έλφμαν, Άν Μπάνκροφτ, Ίλαϊ Γουάλας, Ρον Ρίφκιν.

*Alpha, Κυριακή 20/6 στις 00:45

«Σκυλιά του Πολέμου» (2016) σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Αστυνομική περιπέτεια – Βασισµένο σε πραγµατική ιστορία, η ταινία παρακολουθεί την ιστορία δύο εικοσάχρονων, οι οποίοι ζουν στο Μαϊάµι κατά τη διάρκεια του Πολέµου στο Ιράκ, και εκµεταλλεύονται µια σχεδόν άγνωστη κυβερνητική πρωτοβουλία, που επιτρέπει σε µικρές επιχειρήσεις να «κλείνουν» συµβόλαια του Αµερικανικού Στρατού. Παρά το ταπεινό ξεκίνηµά τους, καταφέρνουν να βγάλουν πολλά χρήµατα και να ζήσουν τη µεγάλη ζωή.

Όµως, οι δύο φίλοι θα χάσουν κάθε έλεγχο όταν θα κλείσουν µια συµφωνία 300 εκατοµµυρίων δολαρίων για εξοπλιστικά συστήµατα του Αφγανικού Στρατού – µια συµφωνία, που θα τους φέρει σε επαφή µε σκοτεινούς ανθρώπους, πίσω από τους οποίους, όπως θα αποδειχθεί, κρύβεται η ίδια η Αµερικανική κυβέρνηση.

Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Μάιλς Τέλερ, Άνα Ντε Άρμας, Σον Τουμπ, Πάτρικ Στ. Εσπρίτ.

*Star, Κυριακή 20/6 στις 01:00