Χρυσό βραβείο στο Λονδίνο για Κοζανίτικο ελαιόλαδο

Mεγάλη επιτυχία για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιμέρων, αφού κέρδισε επάξια το χρυσό βραβείο στον διαγωνισμό ελαιολάδων, στην κατηγορία καλύτερης ποιότητας για το 2021, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιμέρων για την παραγωγή του λαδιού που κυκλοφορεί στο εμπόριο με την ονομασία «Ελαιόλαδο Ιμέρων» χρησιμοποιεί ως πρώτες ύλες μόνο προϊόντα από τα ίμερα και ειδικά προερχόμενα από τους συνεταιριστές της, ώστε να διαφυλάττει την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος. Tο ελαιόλαδο διακρίνεται από αρκετό φρούτο και χορτάρι στη γεύση, με στοιχεία ανθών και αχλαδιού στη μύτη αλλά και την άριστη ποιότητα λαδιού που έχει σχεδόν μηδενική οξύτητα και δικαίως ονομάζεται έξτρα παρθένο.

Τα όμορφα Ίμερα, όπως καθιερώθηκε σήμερα, είναι Δημοτικό Διαμέρισμα του Διευρυμένου Καποδιστριακού Δήμου Σερβίων, στις όχθες της λίμνης Σερβίων του ποταμού Αλιάκμονα. Το φράγμα του Πολυφύτου αφαίρεσε από τους Ιμεριώτες 17.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης. Η γεωργία και η κτηνοτροφία παραμένουν η κύρια ασχολία των Ιμεριωτών, όπου το ιδιότυπο κλίμα της περιοχής και το αρδευτικό δίκτυο με το σπάνιο πλωτό αντλιοστάσιο, συντηρούν τον μοναδικό ελαιώνα στο Νομό Κοζάνης.

Το Imera Extra Virgin Olive Oil είναι το αγνό φυσικό ελαιόλαδο, χωρίς βιομηχανική επεξεργασία. Έχει έντονη φρουτώδη γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένων ελιών. Μπορεί να παρουσιαστεί με ευχάριστη πικρία και βραχύβια κάψιμο στον οισοφάγο.