10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ζητείται Ψεύτης» (2010) σε σκηνοθεσία Ιεροκλή Μιχαηλίδη

Ελληνική Κωμωδία – Όταν ο Θεόφιλος Φερέκης αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας  & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις “χάρες”, που είχε τάξει προεκλογικά στους ψηφοφόρους του. Όταν καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να τα βγάλει εύκολα πέρα, συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται επειγόντως να προσλάβει έναν… επαγγελματία ψεύτη! Την κατάσταση αναλαμβάνει να σώσει ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος, που με τις ψεύτικες υποσχέσεις του, ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα, ως το δεξί χέρι του Φερέκη. Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και σίγουρα χρειάζονται πολλά περισσότερα ψέματα για να ξεμπλέξουν από τις ξεκαρδιστικές καταστάσεις, που αποδεικνύουν ότι το έργο του Δημήτρη Ψαθά παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό, 50 χρόνια μετά!

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

*Mega, Πέμπτη 24/6, στις 21:00

«Γκολ III: Η Καταξίωση» (2009) σκηνοθεσία Άντριου Μόραχαν

Ρομαντική περιπέτεια δράσης – Γερμανία, Ιούνιος 2006. Ο Μεξικανός σταρ του ποδοσφαίρου Σαντιάγκο Μούνεζ παίζει αντίπαλος με τους πρώην συμπαίκτες του στη Ρεάλ Μαδρίτης και άγγλους παίκτες Τσάρλι Μπρεθγουάιτ και Λίαμ Άνταμς στην ύστατη προσπάθεια, να σηκώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFΑ.

Ο Σάντι θέλει να κερδίσει το κύπελλο για ένα σπουδαίο λόγο: να το αφιερώσει στον πρόσφατα χαμένο πατέρα του αλλά και την οικογένειά του που βρίσκεται πίσω στο Λος Άντζελες. Αντίστοιχα, ο Τσάρλι και ο Λίαμ θέλουν απλά να προσπαθήσουν να σταματήσουν τον επί 40 χρόνια πόνο των Τριών Λεόντων. Για τους 3 χαρισματικούς ποδοσφαιριστές ο δρόμος για την επιτυχία είναι γεμάτος πειρασμούς.

Παίζουν: Τζ.Τζ. Φιλντ, Λέο Γκρέγκορι, Κουνο Μπέκερ.

*Open, Πέμπτη 24/6, στις 21:00

«Ουρανοξύστης» (2018) σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

Περιπέτεια – Ο πρώην πράκτορας του FBI και βετεράνος πολέμου, Γουίλ Φορντ, εργάζεται πλέον σε μια εταιρεία security, που αναλαμβάνει τη φύλαξη ουρανοξυστών. Σε μια αποστολή του στην Κίνα, θα αναλάβει τη φύλαξη του ψηλότερου και ασφαλέστερου κτιρίου της χώρας, στο οποίο όμως θα ξεσπάσει μια μεγάλη πυρκαγιά και θα θεωρηθεί αυτός ως υπεύθυνος. Καταζητούμενος πλέον, ο Γουίλ θα πρέπει να βρει τους πραγματικούς υπεύθυνους για την καταστροφή, ώστε να αποκαταστήσει το όνομά του και παράλληλα να σώσει την οικογένειά του, που έχει παγιδευτεί στο φλεγόμενο κτίριο.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Τσιν Χαν, Νόα Τέιλορ, Νιβ Κάμπελ.

*Star, Πέμπτη 24/6, στις 21:00

«Πορφυρά Ποτάμια» (2000) σκηνοθεσία Ματιέ Κάσοβιτς

Αστυνομική – Δυο διαφορετικές αστυνομικές έρευνες, 300 χιλιόμετρα μακριά η μια από την άλλη. Ο ένας έγινε σε μία απόμακρη περιοχή των Γαλλικών Άλπεων στην Γκερνόν. Ο δεύτερος στην πόλη Σαρζάκ πολύ μακριά από την πρώτη. Ο Πιερ Νιμάνς (Ζαν Εενό) είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας αστυνομικός και αναλαμβάνει την υπόθεση στην Γκερνόν. Αντικείμενό του ένας απίστευτα βίαιος και μεθοδικά εκτελεσμένος φόνος.

Από την άλλη, ο νέος, πανέξυπνος, μοναχικός αλλά με εκρήξεις βίας στο ενεργητικό του, Μαξ Κερκέριαν (Βενσάν Κασέλ). Εκείνος διεξάγει έρευνες σχετικά με έναν βεβηλωμένο τάφο σε ένα νεκροταφείο του Σάρζακ και μια διάρρηξη δημοτικού σχολείου.Οι δύο έρευνες θα συγκλίνουν και τελικά θα συναντηθούν, φέρνοντας στο φως ένα απίστευτο παρελθόν.

Παίζουν: Ζαν Ρενό, Βενσάν Κασέλ, Νάνια Φαρές, Ζαν-Πιερ Κασέλ, Ντομινίκ Σάντα.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 24/6, στις 22:00

«Άγρια» (2014) σκηνοθεσία Λουκ Γκρίνφιλντ

Κοινωνική – Μετά τη διάλυση του γάμου της και το θάνατο της μητέρας της, η Σέριλ Στρέιντ νιώθει πως όλα πάνε στραβά στη ζωή της και είναι έτοιμη να χάσει κάθε ελπίδα. Έτσι, παίρνει την απόφαση να τα αφήσει όλα πίσω της, να εγκαταλείψει τον πολιτισμό και να φύγει μόνη της για ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Θα περπατήσει περίπου 1800 χιλιόμετρα, τη διάσημη διαδρομή – μονοπάτι που εκτείνεται στις κορυφές των βουνών, κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού και θα βιώσει την πρωτόγνωρη εμπειρία της ατελείωτης πεζοπορίας στην άγρια φύση.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Γκάμπι Χόφμαν Λόρα Ντερν, Μπράιαν Βαν Χολτ.

*Skai, Πέμπτη 24/6, στις 22:00

«Εισβολή στο σπίτι» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Τέναντ

Ψυχολογικό θρίλερ – Τι συμβαίνει όταν ο τρόμος εισβάλει σε ένα μέρος που αισθανόμαστε θαλπωρή, άνεση και ασφάλεια; Μια πλούσια γυναίκα και ο θετός της γιός γίνονται στόχος τριών κακοποιών στο απομακρυσμένο αρχοντικό τους. Η μόνη βοήθεια που έχουν είναι μια κλήση με έναν ειδικό των συστημάτων ασφαλείας.

Καθώς οι εισβολείς γίνονται όλο και πιο εχθρικοί και επικίνδυνοι θα μπορέσει αυτός ο απρόσμενος σύμμαχος να τους οδηγήσει στην ασφάλεια; Ένα ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Νατάσα Χένστριτζ.

Παίζουν: Τζέισον Πάτρικ, Σκοτ Άτκινς, Νατάσα Χένστριτζ, Ουίλιαμ Ντίκινσον.

*Mega, Πέμπτη 24/6, στις 23:00

«Η Αρπαγή 2» (2012) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Περιπέτεια – Όταν ο πρώην πράκτορας της CIA, Μπράιαν Μιλς ανακαλύπτει πως η πρώην σύζυγός του, Λενόρ, ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο από τον δεύτερο σύζυγό της, αποφασίζει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και την καλεί μαζί με την κόρη τους, Κιμ, σε ένα ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.  Ο Μπράιαν ελπίζει πως θα καταφέρει να κερδίσει ξανά την αγάπη της Λενόρ και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για αυτό. Στο παρελθόν όμως, ο Μπράιαν είχε αναγκαστεί να σκοτώσει για να σώσει την αγαπημένη του κόρη. Τώρα, αυτός αλλά και η οικογένειά του, θα έρθουν αντιμέτωποι  με τον τρομαχτικό εφιάλτη και θα πρέπει να πληρώσουν. Ο Μπράιαν και η Λενόρ απάγονται αλλά η Κιμ καταφέρνει να αποδράσει….

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν, Λίλαντ Ορσέ, Λουκ Γκράιμς.

*Star, Πέμπτη 24/6, στις 23:10

«Ο Διάβολος Μέσα της» (2012) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Τρόμου –  Μια νεαρή γυναίκα πηγαίνει από τις ΗΠΑ στην Ιταλία, όπου η μητέρα της νοσηλεύεται σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, για να μάθει τι πραγματικά συνέβη πριν από 20 χρόνια, όταν εκείνη σκότωσε τρεις ανθρώπους κατά τη διάρκεια ενός εξορκισμού.

Παίζουν: Φερνάντα Αντράντε, Σάιμον Κουότερμαν, Ίβαν Χέλμουτ.

*Skai, Πέμπτη 24/6, στις 00:30

«Ο Εκτελεστής» (2007) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Περιπέτεια – Ένας σκοπευτής που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά την αποτυχία μιας αποστολής, πείθεται και επαναδραστηριοποιείται προκειμένου να αποτρέψει τη δολοφονία του Προέδρου των Η.Π.Α.. Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και, ξαφνικά, βρίσκεται κατηγορούμενος για τη δολοφονία που προσπαθούσε να αποτρέψει. Κυνηγημένος, δίχως να μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον, προσπαθεί αφενός να επιβιώσει και αφετέρου να βρει τον πραγματικό δολοφόνο αλλά και εκείνον που τον πρόδωσε…

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μάικλ Πένια, Ντάνι Γκλόβερ.

*Ant1, Πέμπτη 24/6, στις 01:00

«Η Εποχή των Δολοφόνων» (2013) σε σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Δράσης – Ο Μπέντζαμιν Φορντ, είναι αμερικάνος βετεράνος, που είχε πάρει μέρος στον πόλεμο της Βοσνίας. Πλέον ζει σ? ένα σπίτι απομονωμένο μέσα στο δάσος, προσπαθώντας να ξεχάσει το παρελθόν του, το οποίο όμως θα ξαναζωντανέψει εξαιτίας ενός παράξενου επισκέπτη. Ο Εμίλ Κόβακ, ένας περίεργος Ευρωπαίος τουρίστας, κάνει έντονη την παρουσία του στην περιοχή και ανάμεσα στους δύο άνδρες αναπτύσσεται μια ασυνήθιστη φιλία. Στην πραγματικότητα, όμως, ο απρόσμενος επισκέπτης είναι ένας πρώην Σέρβος στρατιώτης, που θέλει μονάχα ένα πράγμα, να πάρει εκδίκηση.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μίλο Βεντιμίλια, Ελίζαμπεθ Όλιν.

*Star, Πέμπτη 24/6, στις 01:00