13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλη μια ζεστή μέρα σήμερα. Πιες κάτι δροσερό και δες μια από τις παρακάτω ταινίες στον καναπέ σου.

«Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή» (2017) σκηνοθεσία Πάτρικ Χιούζ

Δράσης – Ο κορυφαίος σωματοφύλακας στον κόσμο, καλείται να προστατεύσει τη ζωή του θανάσιμου εχθρού του, ενός από τους πιο διαβόητους εκτελεστές του πλανήτη. Ο ασταμάτητος σωματοφύλακας και ο αδίστακτος δολοφόνος, βρίσκονται για χρόνια αντιμέτωποι, αλλά τώρα θα βρεθούν μαζί για ένα απίστευτα τρελό 24ωρο. Κατά τη διάρκεια της άγριας περιπέτειας, που θα τους μεταφέρει από την Αγγλία έως τη Χάγη, θα αντιμετωπίσουν καταδιώξεις με αυτοκίνητα, αλλόκοτες περιπέτειες με πλοίο αλλά και έναν ανελέητο δικτάτορα της Ανατολικής Ευρώπης, που διψάει για αίμα…

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Τζάκσον, Γκάρι Όλντμαν, Σάλμα Χάγιεκ.

*Star, Παρασκευή 25/6, στις 21:00

«Μια Γενναία Καρδιά» (2007) σκηνοθεσία Μάικλ Γουιντερμπότομ

Πολιτικό θρίλερ – Η ταινία αφηγείται την συγκλονιστική, αληθινή ιστορία του δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ που σκοτώθηκε στο καθήκον, προσπαθώντας να εξασφαλίσει την είδηση, όπως την έζησε και στη συνέχεια την κατέγραψε στο βιβλίο της η σύζυγός του Μαριάν.

Το 2002, ο αμερικανός δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Ντάνιελ Περλ (Νταν Φουτερμαν), εγκατεστημένος στο Καράτσι του Πακιστάν με τη σύζυγό του Μάριαν Περλ (Αντζελίνα Τζολί), επίσης δημοσιογράφο και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, κανονίζει μέσω email να συναντήσει σε δημόσιο μέρος έναν σεΐχη με αφορμή μια πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια. Σε κάποιο σημείο καθ’ οδόν για τη συνάντηση, τα ίχνη του χάνονται.

Η Μάριαν σύντομα καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και αρχίζει να τον αναζητεί. Στο πλευρό της τάσσονται η τοπική αστυνομία, φίλοι δημοσιογράφοι, αλλά και η CIA και το FBI, που στήνουν το επιχειρησιακό τους αρχηγείο στην οικία των Περλ. Μετά από λίγες ημέρες μια βιντεοκασέτα τους πληροφορεί ότι ο Ντάνιελ είναι αιχμάλωτος του ‘Εθνικού Κινήματος Για Την Αποκατάσταση Της Πακιστανικής Κυριαρχίας’ και ένας αγώνας για τη διάσωσή του ξεκινά.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Νταν Φούτερμαν, Μοχάμεντ Αφζάλ.

*Open, Παρασκευή 25/6, στις 21:00

«Yesterday» (2019) σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ

Κωμωδία – Ο Τζακ Μάλικ (Χιμές Πατέλ) είναι ένας άσημος τραγουδοποιός σε μια μικρή Βρετανική πόλη του οποίου τα όνειρα για επιτυχία και φήμη γρήγορα ξεθωριάζουν, παρά την αφοσίωση και υποστήριξη της καλύτερης παιδικής του φίλης, Έλι (Λίλι Τζέιμς, Mamma Mia! Here We Go Again).

Μετά από ένα μυστηριώδες γενικό blackout, ο Τζακ ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ…!Ο Τζακ αρχίζει να εκτελεί τα τραγούδια του μεγαλύτερου συγκροτήματος στην ιστορία της μουσικής σε ένα κοινό που δεν τους έχει ακούσει ποτέ και με τη βοήθεια της μάνατζερ του Ντέμπρα (η βραβευμένη με Emmy Κέιτ ΚακΚίνον), η φήμη του εκτοξεύεται.

Όμως, όσο πιο διάσημος γίνεται, τόσο κινδυνεύει να χάσει την Έλι, το μόνο πρόσωπο που πραγματικά πίστεψε σε αυτόν. Για να βρει την ισορροπία του τελικά, ο Τζακ θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει για να αποδείξει ότι.. το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη.

Παίζουν: Χιμές Πατέλ, Λίλι Τζέιμς, Εντ Σίραν, Κέιτ ΜακΚίνον.

*Ant1, Παρασκευή 25/6, στις 21:15

«Μια Γάτα, Ένας Κινέζος και ο Πατέρας Μου» (2019) σκηνοθεσία Paco R. Baños 

Δράμα – Η Τζορτζ είναι αγοραφοβική και δεν μπορεί να απομακρυνθεί περισσότερο από 522 βήματα από το σπίτι της. Μια μέρα, η γάτα της την αναγκάζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι από την Ισπανία στην πατρίδα της, την Πορτογαλία. Στην πορεία, ολόκληρος ο κόσμος της Τζορτζ αρχίζει να μεγαλώνει.

Παίζουν: Natalia de Molina, Alberto Jo Lee, Miguel Borges.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 25/6, στις 22:00

«Gemini Man» (2019) σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Δράσης – Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια.

Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ.

*Skai, Παρασκευή 25/6, στις 22:00

«Life» (2015) σκηνοθεσία Άντον Κόρμπιν

Βιογραφικό δράμα – Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς την ιστορία του Τζέιμς Ντιν, χωρίς τις φωτογραφίες του νεαρού Ντένις Στοκ. Η μοίρα έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στη σχέση αυτών των δύο. Ο Ντιν αντιστεκόταν στη φωτογράφιση μέχρι να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ο Στοκ. Οι δυο τους θα βρεθούν, από την ξέφρενη Νέα Υόρκη στην ενδοχώρα, στο πατρικό του Τζέιμς Ντιν στην Ιντιάνα. Ο Ντένις πιστεύει ότι φωτογραφίζει έναν αστέρα που σύντομα θα γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, αυτό που δε γνωρίζει είναι ότι συλλαμβάνει με το φακό του τις τελευταίες στιγμής απλότητας και οικειότητας που θα έχει ποτέ ο Τζέιμς Ντιν. Λίγους μήνες μετά, ο Ντιν είχε το ατύχημα με την Πόρσε του, μόλις είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα για τα φιλμ «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία» και «Ο Γίγας».

Παίζουν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Τζόελ Έτζερτον, Ντέιν Ντε Χάαν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 25/6, στις 22:00

«Ο Κατεργάρης» (1971) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Μετά από πολλές προσπάθειες, η Εύα πείθει τον Χρόνη, τον μεγαλύτερο αδελφό της, να της επιτρέψει να οργανώσει ένα πάρτι σπίτι τους και καλεί σ? αυτό τον Αιμίλιο, τον ερωτευμένο μαζί της γιο του συντηρητικού προέδρου της εταιρίας, όπου εργάζεται ο Χρόνης. Αλλά και ο Πλούταρχος, ο στενόμυαλος θείος του Χρόνη και καθηγητής της θεολογίας, πείθεται να επιτρέψει στην κόρη του να δώσει κι αυτή ένα πάρτι σπίτι τους. Την επομένη, η συμπεριφορά του πατέρα του Αιμίλιου δίνει στον Χρόνη την εντύπωση ότι επίκειται η απόλυσή του, αλλά εκείνος θέλει να του ανακοινώσει ότι τον κάνει διευθυντή της εταιρίας και ότι επιτρέπει στον Αιμίλιο να παντρευτεί την Εύα. Από τη νέα του θέση, ο μυαλωμένος Χρόνης αυξάνει τα κέρδη της εταιρίας, εδραιώνει τη θέση του πεθερού του σ αυτήν και πείθει τον θείο του, που δεν θέλει να επιτρέψει στην κόρη του να παντρευτεί τον δικηγόρο που αγαπά, να δώσει τη συγκατάθεσή του για τον γάμο…

Παίζουν: Χρόνης Εξαρχάκος, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σπύρος Καλογήρου, Κατερίνα Γιουλάκη, Καίτη Ιμπροχώρη

*Mega, Παρασκευή 25/6, στις 22:10

«The Bachelor 2» (2017) σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος

Κωμωδία –  Φαρσικές καταστάσεις, συμπτώσεις, παρεξηγήσεις, απρόοπτα, χιούμορ και ανατροπές με φόντο έναν γάμο στην Κρήτη. Ένα τρελό bachelor party αναστατώνει τις ζωές μιας παρέας φίλων στην ταινία «The Bachelor 2». Η πρώτη ταινία «The Bachelor» εισέβαλε στα άδυτα της ανδρικής παρέας ξεπερνώντας τα 100.000 εισιτήρια στην Ελληνική αγορά. Το «The Bachelor 2», κουβαλώντας και τις μνήμες του πρώτου, έρχεται για να εξερευνήσει νέες πτυχές και να δοκιμάσει εκ νέου τις σχέσεις της παρέας. Το party συνεχίζεται. Ένας φίλος από τα παλιά (Ηλίας Μελέτης) ετοιμάζεται να παντρευτεί και μία νέα ευκαιρία για bachelor party προκύπτει για τους ήρωες της ταινίας (Γιάννη Τσιμιτσέλη, Θανάση Βισκαδουράκη και Νίκο Βουρλιώτη), την οποία δεν αφήνουν να πάει χαμένη. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά που θα δοκιμάσει τα όριά τους: ο γάμος πρόκειται να γίνει στην Κρήτη και οι Σφακιανοί συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονται. Νέοι φίλοι αλλά και εχθροί θα ενταχθούν στην παρέα, θα αντιμετωπίσουν Κρητικές βεντέτες αλλά και τις συνέπειες του πιο επικού bachelor party.

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Ηλίας Μελέτης, Βασιλική Τρουφάκου.

*Alpha, Παρασκευή 25/6, στις 22:30

«Ο Κώδικας του Εγκλήματος» (2008) σκηνοθεσία Μπράιαν Γκουντμαν

Αστυνομική, Δράσης – Ο Πολι και ο Μπράιαν (Ήθαν Χοκ και Μαρκ Ράφαλο) γνωρίζονται από παιδιά. Για να επιβιώσουν στον σκληρό κόσμο των δρόμων της Βοστώνης αναγκάζονται αν ζουν σαν κλεφτρόνια. Όταν μπλέκουν με την τοπική μαφία, ο Μπράιαν δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα χωρίς αυτά να επηρεάζουν την οικογενειακή του κατάσταση και τη σχέση με τη γυναίκα του.Αλλά και η φιλία του με τον Πόλι δυστυχώς δεν μπορεί να παραμείνει αλώβητη πλέον.

Παίζουν: Ήθαν Χοκ, Μαρκ Ράφαλο, Μπράιαν Γκουντμαν, Αμάντα Πιτ, Ντόνι Γουόλμπεργκ.

*Open, Παρασκευή 25/6, στις 23:30

«Wanted» (2008) σκηνοθεσία Τιμούρ Μπεκμαμπέτωφ

Δράσης – Υποδεχτείτε ένα νέο υπερήρωα, τον 25χρονο Γουέσλι Γκίμπσον, ένα συνηθισμένο άνθρωπο, παρατηρητή της ζωής, που γίνεται ξαφνικά μέλος μιας μυστικής κοινωνίας και μεταμορφώνεται σε σκοτεινό εκδικητή! Αρχικά, τα πάντα στη ζωή του Γουέσλι Γκίμπσον ήταν μονότονα, άνευρα και ο ίδιος αποτελούσε την απόλυτη προσωποποίηση της αποτυχίας. Όταν όμως συναντά τη σέξι και δυναμική Φοξ, ο Γουέσλι ανακαλύπτει την αληθινή του ταυτότητα και, έπειτα από εντατική εκπαίδευση, γίνεται μέλος μιας περίεργης, μυστικής αδελφότητας δολοφόνων με αρχηγό τον Σλόαν. Γρήγορα όμως, αποδεικνύεται πως τα μέλη της αδελφότητας δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνονται. Έτσι, έχοντας αποκτήσει όλη την εξουσία, που πάντοτε επιθυμούσε, ο Γουέσλι θα μάθει πως το να ελέγχεις τη ζωή σου, είναι τελικά πολύ πιο δύσκολο από το να σκορπάς το θάνατο. Άλλωστε πάντα η τύχη ενός ανθρώπου καθορίζεται από τις επιλογές και τις πράξεις του.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Αντζελίνα Τζολί, Τζέιμς Μακ Αβόι, Τέρενς Σταμπ.

*Star, Παρασκευή 25/6, στις 23:30

«Ο Μπάτσος του Mall 2» (2015) σκηνοθεσία Άντι Φίκμαν

Κωμωδία – Έξι χρόνια µετά τις πρώτες του περιπέτειες και ύστερα από σκληρή δουλειά ώστε τα εμπορικά κέντρα της περιοχής να είναι ασφαλή, ο σεκιουριτάς Πολ Μπλαρτ αποφασίζει να περάσει ήρεμα τις διακοπές του στο Λας Βέγκας μαζί με τη νεαρή κόρη του.

Το καθήκον όμως σύντομα τον καλεί και πάλι.

Παίζουν: Κέβιν Τζέιμς, Νιλ ΜακΝτόνα, Σίρλει Νάιτ.

*Ant1, Παρασκευή 25/6, στις 23:45

«Ο Μαφιόζος της Διπλανής Πόρτας» (2000) σκηνοθεσία Τζόναθαν Λιν

Κωμωδία – Η καθημερινή ζωή του οδοντιάτρου Οζ (Μάθιου Πέρι) αλλάζει ριζικά όταν ανακαλύπτει ότι ο νέος γείτονάς του, Τζίμι «Τουλίπα» Ταντέσκι, είναι επαγγελματίας δολοφόνος. Κατά παρότρυνση της γυναίκας του Σόφη (ΡοζάναΑρκέτ) τον προδίδει στα πρώην αφεντικά του, που τον έχουν επικηρύξει έναντι αμοιβής, αλλά διαπιστώνει ότι είναι πιόνι ενός σχεδίου, όπου όλοι σχεδιάζουν στο τέλος να τον βγάλουν από τη μέση.

Ο καθένας προσπαθεί να σκοτώσει τον άλλο παίζοντας όλοι σε ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν αποφασίσει ποιον θέλουν να σκοτώσουν. Όλοι θεωρούνται πιθανοί δολοφόνοι σε έναν αγώνα για επιβίωση με τον «Οζ» να τρέχει και να μην φτάνει. Ποιος θα επικρατήσει τελικά;

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μάθιου Πέρι, ΡοζάναΑρκέτ, Νατάσα Χένστριτζ, Μάικλ ΚλάρκΝτάνκαν, Αμάντα Πιτ, Κέβιν Πόλακ.

*Mega, Παρασκευή 25/6, στις 01:00

«Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια» (2018) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ, Τζο Τζόνστον

Περιπέτεια φαντασίας – Λονδίνο τέλη του 18ου αιώνα, και η έφηβη Κλάρα προσπαθεί να συμβιβαστεί με τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας της. Έτσι, ακολουθώντας την τελευταία επιθυμία της και αναζητώντας ένα μυστηριώδες κλειδί, η θαρραλέα και πανέξυπνη νεαρή θα βρεθεί σε έναν παραμυθένιο κόσμο με τέσσερα βασίλεια, τον οποίο πρέπει να σώσει από την παντοδύναμη και κακόβουλη Κόκκινη Μητέρα. Έχοντας ελάχιστους φίλους ως βοήθεια στο πλευρό της, οι κίνδυνοι που θα αντιμετωπίσει στο ταξίδι της θα είναι αμέτρητοι και όχι πάντα οι πλέον φανεροί.

Παίζουν: Μακένζι Φόι, Κίρα Νάιτλι, Μόργκαν Φρίμαν, Έλεν Μίρεν.

*Alpha, Παρασκευή 25/6, στις 01:00