6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Ρένα είναι Οφ-Σάιντ» (1972) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Κωμωδία – Μια μοδίστρα, η Ρένα, αδυνατώντας να παραδώσει ένα φόρεμα λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει ο διάσημος ποδοσφαιριστής Χούλιο Μπάλμας, εξοργίζεται και χαστουκίζει τον Χούλιο. Οι μάρτυρες πιστεύουν πως πρόκειται για την μητέρα του και σύντομα οι διάφοροι ποδοσφαιρικοί παράγοντες την εκλιπαρούν να πείσει τον Χούλιο να υπογράψει στην ομάδα τους. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο Χούλιο ερωτεύεται την κόρη της Ρένας, και η ίδια τσακώνεται με τον άντρα της αρνούμενη να δώσει την κόρη της σε ποδοσφαιριστή.

Παίζουν:Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκος Γαλανός, Δημήτρης Νικολαϊδης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Άρης Μαλιαγρός, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Σωτήρης Τζεβελέκος, Νίκος Δενδρινός, Περικλής Χριστοφορίδης, Αθηνόδωρος Προύσαλης κ.α.

*Ant1, Δευτέρα 5/7 στις 21:00

«Αυτό που Θέλουν οι Γυναίκες» (2000) σκηνοθεσία Νάνσι Μέγερς

Αισθηματική κομεντί – Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να διαβάσετε την σκέψη των γυναικών; Ο Nick Marshal (Mel Gibson) είναι ένα διευθυντικό στέλεχος διαφημιστικής εταιρίας και όχι ακριβώς ο καλύτερος φίλος των γυναικών. Σωβινιστής και γυναικάς, αναγκάζεται να ζει και να εργάζεται σε ένα γυναικοκρατούμενο κόσμο. Αυτό όμως δεν τον επηρεάζει, μέχρι τη μέρα που η Darcy Maguire (Helen Hunt) του «κλέβει» τη μεγάλη προαγωγή και γίνεται προϊστάμενη του.

Η πρώτη του δουλειά είναι η να βρει τρόπο να κερδίσει τη “γυναικεία αγορά”. Οι προσπάθειές του δεν βρίσκουν στόχο μέχρι που του συμβαίνει ένα ατύχημα. Μετά το μαγικό αυτό ατύχημα αποκτά την ξεχωριστή ικανότητα: να ακούει τις σκέψεις των γυναικών. Τώρα έχει ένα όπλο στα χέρια του για να κερδίσει την πολυπόθητη προαγωγή αλλά και να ικανοποιεί τις γυναίκες τις ζωής του. Αυτό που δεν μπορεί να φανταστεί όμως είναι ότι η νέα του ικανότητα θα τον κάνει καλύτερο άνθρωπο και θα του φέρει τον πραγματικό έρωτα…

Παίζουν: Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Mark Feuerstein, Lauren Holly, Judy Greer, Sarah Paulson, Ana Gasteyer, Diana-Maria Riva, Lisa Edelstein, Loretta Devine, Alan Alda, Ashley Johnson, Delta Burke, Valerie Perrine.

*Open, Δευτέρα 5/7 στις 21:00

«Το Κορίτσι του Τρένου» (2016) σε σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Ψυχολογικό θρίλερ – Κάθε μέρα, στο τρένο καθοδόν για τη δουλειά της, η Ρέιτσελ περνά δίπλα από το παλιό της σπίτι, στο οποίο τώρα ζει ο πρώην άντρας της με τη νέα του σύζυγο. Βλέπει επίσης το σπίτι ενός άλλου παντρεμένου ζευγαριού, λίγα τετράγωνα παρακάτω, και αρχίζει να φαντάζεται την ιδανική, ευτυχισμένη τους ζωή. Μια μέρα, περνώντας με το τρένο μπροστά από το σπίτι τους, η Ρέιτσελ θα δει κάτι που αλλάζει όλα όσα πίστευε για το άγνωστο αυτό ζευγάρι. Όταν η γυναίκα εξαφανιστεί, η Ρέιτσελ θα αρχίσει να πιστεύει ότι ίσως σχετίζεται με την εξαφάνισή της με κάποιο τρόπο… 

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Χέιλι Μπένετ, Τζάστιν Θέροου, Λουκ Έβανς, Λίζα Κούντρο.

*Star, Δευτέρα 5/7 στις 22:00

«Lucky» (2017) σκηνοθεσία Τζον Κάρολ Λίντς

Δραματική κομεντί – Ο Lucky είναι ένας 90χρονος άθεος που υπερασπίζεται παθιασμένα την ανεξαρτησία του και σε σύγκριση με τους συνομήλικούς του, έχει ζήσει μια πραγματικά «γεμάτη» ζωή. Καθώς νιώθει ότι πλησιάζει προς το τέλος, o Lucky ξεκινά ένα ταξίδι αυτοαναζήτησης.

Παίζουν: Χάρι Ντιν Στάντον, Ρον Λίβινγκστον, Εντ Μπέγκλει,Τομ Σκέριτ, Ντέιβιντ Λίντς, Τζέιμς Ντάρεν.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 5/7 στις 22:00

Σε ρηχά νερά (2016) σε σκηνοθεσία Άντζελο Τζόσουε

Θρίλερ – Η Νάνσι, τεξανή φοιτήτρια ιατρικής, φτάνει με το αγροτικό ενός ντόπιου σε μια παρθένα, κρυφή παραλία του Μεξικού για να κάνει σερφ μόνη της. Στην εν λόγω παραλία, έκανε κάποτε σερφ και η μάνα της, η οποία έχει πεθάνει από καρκίνο πριν από λίγους μήνες. Η Νάνσι δαμάζει τα κύματα μαζί με δυο ντόπιους σέρφερ, οι οποίοι φεύγουν αργότερα. Ξαφνικά εμφανίζεται τεράστιος λευκός καρχαρίας. Η κοπέλα χάνει το σερφ και τραυματίζεται άσχημα στο μπούτι και καταλήγει αιμόφυρτη και μόνη σε ένα βράχο 200 μέτρα από την ακτή. Επιστρατεύοντας τις ιατρικές γνώσεις της, και την ψυχραιμία και οξυδέρκειά της, η Νάνσι θα βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει το θαλάσσιο τέρας.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Όσκαρ Τζενάντα, Άντζελο Τζόσουε

*Ant1, Δευτέρα 5/7 στις 23:45

«Έλα να γυμνωθούμε Ντάρλινγκ» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Καλοκαίρι στην Ελλάδα, και ο Στάθης έχει χόμπι το καμάκι που φροντίζει να το εξασκεί όλο το 24ωρο. Του αρέσει να φλερτάρει αποκλειστικά με τις τουρίστριες και όχι με τις ντόπιες νησιωτοπούλες. Σ’αυτή του την προσπάθεια σταθερά μπαίνει εμπόδιο η γειτόνισσά του Ρένα προκαλώντας κωμικές καταστάσεις. Σύμφωνα με τον Στάθη, οι ντόπιες κοπέλες πρέπει να είναι φρόνιμες και να πηγαίνουν από νωρίς στο σπίτι. Την ίδια γνώμη έχει και η αδελφή του, αλλά δεν ξέρει όμως τι του επιφυλάσσει η μοίρα.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτη, Σταμάτης Γαρδέλης.

*Alpha, Δευτέρα 5/7 στις 23:45