6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Βηρυτός» (2018) σκηνοθεσία Μπραντ Άντερσον

Δραματική περιπέτεια – Ο Μέισον Σκάιλς (Τζον Χαμ) είναι πρώην Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος εγκατέλειψε τη Βηρυτό πριν τον εμφύλιο που κατέστρεψε την πόλη.

Δέκα χρόνια αργότερα, βρίσκεται εγκατεστημένος στη Βοστόνη, πνίγοντας ακόμα τις αναμνήσεις του στο ποτό και χαραμίζοντας τα ταλέντα του ως διαμεσολαβητής σε τοπικές συνδικαλιστικές και εργασιακές διαμάχες.

Έπειτα από μια μυστηριώδη συνάντηση, με δύο μυστικούς πράκτορες της CIA (Ρόζαμουντ Πάικ και Ντιν Ντόρις) θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, έχοντας επιστρατευθεί προκειμένου να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ενός παλιού του φίλου και πρώην συνεργάτη του.

Η ρημαγμένη εικόνα που θα συναντήσει δεν έχει καμία σχέση με την κοσμοπολίτικη και εύρωστη πόλη που είχε αφήσει πίσω του – τώρα, περισσότερο από ποτέ, μοιάζει να βρίσκεται στο έλεος διαφορετικών ομάδων και εθνικοτήτων που πασχίζουν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν την παρουσία και τα συμφέροντά τους στην περιοχή.

Ο Μέισον βρίσκεται αντιμέτωπος με αποκαλύψεις που αφορούν τις προθέσεις του ισραηλινού στρατού, επικεφαλής Αμερικανών πολιτικών, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και διεφθαρμένων γραφειοκρατών.

Παίζουν: Τζον Χαμ, Ρόζαμουντ Πάικ, Σι Γουίγκαμ.

*Open, Τρίτη 7/7, στις 21:00

«Συνήγορος Υπεράσπισης» (2016) σκηνοθεσία Κόρτνεϊ Χαντ

Αστυνομική, Μυστηρίου – Ο Ρίτσαρντ Ράμσεϊ είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος. Εργάζεται πάνω σε μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση υπεράσπισης ενός 17χρονου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον πολύ πλούσιο πατέρα του. Ο Ράμσεϊ που δεν είναι τόσο πεισμένος για την ενοχή του θα καταφύγει στη βοήθεια μιας νεαρής δικηγόρου, η οποία είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ρενέ Ζελβέγκερ, Γκούγκου Μπάθα Ρο, Γκάμπριελ Μπάσο.

*Star, Τρίτη 7/7, στις 21:00

«Καθηγητής με το Ζόρι» (2014) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Κωμωδία, Ρομαντική – Μια φορά κι έναν καιρό, ο σεναριογράφος Κιθ Μάικλς τα είχε όλα -ένα Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου, μια τεράστια επιτυχία με την υπογραφή του και ανεξάντλητα αποθέματα βρετανικού χιούμορ και γοητείας. Δεκαπέντε χρόνια μετά, χωρισμένος, κοντά στα πενήντα, έχει χάσει την έμπνευσή του κι έχει χρεοκοπήσει. Καθώς δεν βρίσκει δουλειά στο Χόλιγουντ, με άδειες πια τις τσέπες του, αναλαμβάνει τη θέση καθηγητή σεναρίου σ’ ένα επαρχιακό κολέγιο. Εκεί ανακαλύπτει όμως, ότι το άστρο του δεν έχει σβήσει εντελώς. Αδιάφορος και μπλαζέ στην αρχή, θα αλλάξει συμπεριφορά όταν γνωρίσει μία μαθήτριά του, η οποία μεγαλώνει μόνη τις κόρες της, δουλεύοντας σε δύο δουλειές για να πάρει πτυχίο. Η ανάγκη για μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή θα τους ενώσει.

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Μαρίσα Τομέι, Άλισον Τζάνεϊ, Τζέι Κέι Σίμονς, Κρις Έλιοτ, Μπέλα Χίθκοουτ, Άζα Ναόμι Κινγκ, Ολίβια Λουκάρντι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 7/7, στις 22:00

«Άτακτος Παππούς» (2016) σε σκηνοθεσία Νταν Μέιζερ

Κωμωδία Στις παραμονές του γάμου του με την κόρη του αφεντικού του, που θα του επικυρώσει και το πολυπόθητο εισιτήριο για μια θέση συνέταιρου στη δικηγορική εταιρεία που εργάζεται, ο μετρημένος Jason Kelly (Zac Efron) δέχεται να κάνει ένα οδοιπορικό ταξίδι με τον παππού του Dick (Robert De Niro), έναν ακόλαστο πρώην αξιωματικό του στρατού με κρυφούς σκοπούς. Προορισμός τους η Florida. Για την κατάληξη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος…..

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζακ Έφρον, Τζούλιαν Χιου, Όμπρι Πλάζα, Ντέρμοτ Μαλρόνι, Άνταμ Πέιλι, Τζέισον Μαντζούκας, Μο Κόλινς, Ζόι Ντόιτς.

*Skai, Τρίτη 7/7, στις 23:00

«Το Νησί του Φόβου» (2016) σκηνοθεσία Shane Dax Taylor

Δράσης, Θρίλερ – Ένα ζευγάρι που ψάχνει τρόπο να αναθερμάνει τη σχέση του, αποφασίζει να κάνει διακοπές σε ένα απομονωμένο νησί στις Μπαχάμες. Το ονειρικό τοπίο όμως, σύντομα θα δώσει τη θέση του στον εφιάλτη, όταν βρεθούν στο στόχαστρο μιας ομάδας σύγχρονων πειρατών, οι οποίοι θα διεκδικήσουν με άγριο τρόπο να κλέψουν την ταυτότητα, αλλά και την ίδια τους τη ζωή…

Παίζουν: Dominic Purcell, Luke Mably, Marie Avgeropoulos, Claudia Church, Chelsea Edmundson.

*Open, Τρίτη 7/7, στις 23:30

«Πάτερ Γκομένιος» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Μένιος είναι ένας αμετανόητος γυναικάς με άπειρες κατακτήσεις στο βιογραφικό του. Κάποια στιγμή αποφασίζει να νοικοκυρευτεί και παντρεύεται τη Σούλα. Παραδόξως, αν και οι φίλοι του μικρό τον φώναζαν «Γκομένιο» για ευνόητους λόγους, δεν καταφέρνει να αποδείξει τις ικανότητες του στη Σούλα, που παραμένει άσπιλη ακόμα και μετά το μήνα του μέλιτος.

Από τη μια η απογοήτευση του Μένιου και από την άλλη οι πιέσεις της πεθεράς του, που θέλει εγγονάκι, τον οδηγούν στο μοναστήρι του θείου του, όπου γίνεται στυλίτης μοναχός. Εκεί με τη χάρη του Θεού, ικανοποιεί διάφορες γυναίκες, που ζητούν την «ευλογία» του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας , Σωτήρης Τζεβελέκος , Αλίκη Καμινέλη , Κατερίνα Γιουλάκη , Θάλεια Παπάζογλου , Σούλη Σαμπάχ, Γιώργος Λουκάκης, Μαρί Καραβία, Τώνης Γιακωβάκης, Κώστας Παληός, Βίνα Ασίκη, Μιχάλης Μουστάκας, Ιρίλα Καλυβά, Φιλιώ Κουλαξή, Έφη Θεοχάρη.

*Alpha, Τρίτη 7/7, στις 23:45