8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«1968» (2018) σκηνοθεσία Τάσου Μπουλμέτη 

Ιστορική αθλητική ταινία –  Ο Τάσος Μπουλμέτης εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ – Σλάβια Πράγας του 1968 και, 50 χρόνια μετά, επιστρατεύει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μια χρονιά, το 1968, όταν η αναπάντεχη νίκη μιας ομάδας με ψυχή ανακήρυξε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού την Ελλάδα κυπελλούχο Ευρώπης.

Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο τον θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ). Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας.

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Βούρος, Ορφέας Αυγουστίδης, Θέμης Πάνου, Ταξ

*Ant1, Πέμπτη 8/7, στις 21:00

«Υπόθεση Τόμας Κράουν» (1999) σκηνοθεσία Τζον Μακ Τίρναν

Αστυνομική, Ρομαντική – Ένας διάσημος πίνακας του Μονέ μόλις κλάπηκε και οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον ένοχο ανάμεσα στους επαγγελματίες κλέφτες. Όμως αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως ο κλέφτης δεν είναι επαγγελματίας, αλλά ερασιτέχνης. Πρόκειται για τον Τόμας Κράουν, αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο και αμετανόητο πλέιμποϊ, που βέβαια δεν κλέβει από ανάγκη αλλά από δίψα για… έντονες συγκινήσεις. Η δυναμική αστυνομικός Κάθριν Μπάνινγκ, που αναλαμβάνει την υπόθεση είναι αποφασισμένη να συλλάβει τον δράστη. Σύντομα η οξύνοια και διορατικότητά της την οδηγούν στον Τόμας Κράουν όμως αυτό που δεν φανταζόταν ποτέ γίνεται πραγματικότητα. Διότι η Κάθριν δεν αργεί να τον ερωτευθεί και μάλλον το ίδιο αισθάνεται και ο «στόχος» της γι’ αυτήν.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Ρενέ Ρούσο, Ντένις Λίρι, Μπεν Γκαζάρα.

*Open, Πέμπτη 8/7, στις 21:00

«Οργισμένος εκδικητής» (2017) σκηνοθεσία Άιζακ Φλόρεντιν

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Βαλέρα είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος, αφοσιωμένος περισσότερο στην καριέρα παρά στην οικογένειά του. Όλα ανατρέπονται όταν η γυναίκα και το παιδί του δολοφονούνται με φρικτό τρόπο. Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του νόμου, συντετριμμένος από τον χαμό των αγαπημένων του, μεταμορφώνεται στον πιο σκληρό εκδικητή και παίρνει όρκο σιωπής μέχρι να ανακαλύψει ποιος και γιατί αφαίρεσε τη ζωή τους και να πάρει εκδίκηση…

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Καρλ Ούρπαν, Παζ Βέγκα, Κριστίνα Σεραφίνι.

*Star, Πέμπτη 8/7, στις 22:00

«Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη» (2011) σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Δράμα, Κωμωδία, Ρομαντική – Ο δρ. Άλφρεντ Τζόουνς, ένας επιτυχημένος βρετανός ιχθυολόγος, αναγκάζεται να αναλάβει το έργο δημιουργίας ποταμού στα υψίπεδα της Υεμένης, αν και από την αρχή  θεωρεί την ιδέα εντελώς παράλογη. Όμως τα πολιτικά παιχνίδια είναι πολύ σκληρά και  δεν του αφήνουν κανένα περιθώριο επιλογής. Έτσι, ο Άλφρεντ καλείται να βρει τρόπο να μεταφέρει δέκα χιλιάδες σολομούς… στη μέση της ερήμου! Η σύλληψη της ιδέας αυτής ανήκει σε έναν πλούσιο σεΐχη.

Η αγάπη του για το ψάρεμα σολομών και η αμετανόητη πεποίθησή του ότι το αδύνατο είναι δυνατό, τελικά αποτελούν έμπνευση για τον Άλφρεντ, ο οποίος δείχνει να ξεπερνά όλες τις αντιρρήσεις του για το εγχείρημα. Μέσα από  πολλές ανατροπές, ο Άλφρεντ θα ανακαλύψει τελικά το πραγματικό νόημα της ζωής, την αγάπη, την πίστη αλλά και το αίσθημα να τολμά κανείς για κάτι που πιστεύει, όσο απίστευτο και παράλογο και αν φαντάζει στους άλλους… Η ταινία είναι βασισμένη  στο ομότιτλο βιβλίο του Πολ Τορντέι.

Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Έμιλι Μπλαντ, Αμίρ Γουέικιντ, Κρίστιν Σκοτ Τόμας.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 8/7, στις 22:00

«Η Ζωή σε Δύο Πράξεις» (1998) σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους

Δραματική, Κομεντί, Οικογενειακή – Η Τζάκι (Σούζαν Σάραντον) είναι μια δυναμική μητέρα δύο μικρών παιδιών, χωρισμένη από τον άντρα της, Λουκ (Εντ Χάρις). Η Ίζαμπελ (Τζούλια Ρόμπετς) είναι η φιλενάδα του Λουκ, μια νεαρή και φιλόδοξη φωτογράφος αφοσιωμένη στη δουλειά της, που αναγκάζεται συχνά να παίζει τον ρόλο της “ανεπιθύμητης” μητριάς.

Όταν η Τζάκι ανακαλύπτει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια, δεν έχει άλλη λύση από το να εμπιστευτεί τα παιδιά της στην Ίζαμπελ. Οι δύο γυναίκες θα αναγκαστούν να ξεπεράσουν τις διαφορές του χαρακτήρα τους και να συμφιλιωθούν για το καλό των παιδιών, πριν να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Σούζαν Σάραντον, Εντ Χάρις, Τζίνα Μαλόουν, Λίαμ Έικεν.

*Ant1, Πέμπτη 8/7, στις 23:00

«Το Κρυφτό» (2005) σκηνοθεσία Τζον Πόλσον

Θρίλερ – Μετά το θάνατο της συζύγου του, ένας πατέρας και η μικρή του κόρη μετακομίζουν κοντά στο δάσος, ελπίζοντας ότι η επαφή με τη φύση θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το τραγικό γεγονός. Εκεί, η κόρη του αρχίζει να μιλά με ένα φανταστικό φίλο. Σύντομα όμως τα παιχνίδια τους θα πάψουν να είναι αθώα, και η μικρή Emily θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας θύελλας εφιαλτικών καταστάσεων που ούτε ο ίδιος ο πατέρας της δεν μπορεί να σταματήσει.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ντακότα Φάνινγκ, Φάμκε Γιάνσεν.

*Skai, Πέμπτη 8/7, στις 23:00

«Αν Ήταν το Βιολί Πουλί» (1984) σκηνοθεσία Τάκης Βουγιουκλάκης

Ελληνική κωμωδία – Ένας βιολιστής, ο Λευτέρης, τρέχει διαρκώς από δω κι από κει για δουλειά.

Από τη Συμφωνική Ορχήστρα μέχρι την Εκκλησία. Κάποια Κυριακή, ένα επεισόδιο λόγω ανταγωνισμού δύο εκκλησιών γίνεται η αιτία να βρεθεί στη φυλακή, όπου και διηγείται τη ζωή του σ’ έναν συγκρατούμενό του. Έχει κάνει μια πολυτάραχη ζωή, πλούσια σε γάμους και διαζύγια.

Παντρεύτηκε τρεις φορές: στην αρχή με την ερωτιάρα Ευγενία, ακολούθως με τη θρησκευόμενη Άννα και τέλος με τη σεμνή Μαρία. Χώρισε δε και με τις τρεις, επειδή η πρώτη ήταν τζογαδόρισσα, η δεύτερη έπαιζε σε πορνοταινίες και η τρίτη τον απάτησε ανταποδίδοντάς του τα ίδια.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Γιάννης Βογιατζής, Θάνος Παπαδόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αθηνά Μαυρομάτη, Βίνα Ασίκη

*Star, Πέμπτη 8/7, στις 21:00

«Το Χάρισμα» (2015) σκηνοθεσία Αφόνσο Πογιάρτ

Αστυνομική, Δράμα, Θρίλερ, Μυστηρίου – Ο βετεράνος πράκτορας του FBI, Τζο Μέριγουεδερ ζητάει τη βοήθεια ενός συνταξιοδοτημένου γιατρού, του Τζον Κλάνσι, για να επιλύσει μια σειρά από μυστηριώδεις δολοφονίες. Οι υπερφυσικές δυνάμεις του Κλάνσι όμως, ο οποίος αγγίζοντας ένα πρόσωπο ή ένα αντικείμενο, βλέπει το παρελθόν και το μέλλον, τον βάζουν στο στόχαστρο του δολοφόνου. Ο serial killer έχει ακριβώς το ίδιο χάρισμα! Ο γιατρός σύντομα θα αντιληφθεί ότι το χάρισμα του δεν είναι αρκετό ενάντια στις δυνάμεις αυτού του στυγερού εγκληματία.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κόλιν Φάρελ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Άμπι Κόρνις.

*Star, Πέμπτη 8/7, στις 23:50