12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Κυριακή στο απόλυτο movie night.

«Θα Χυθεί Αίμα» (2007) σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον

Δραματική – Ο Ντάνιελ Πλέινβιου (Ντάνιελ Ντέι Λιούις) ακολουθεί τις φήμες για τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου σε μία περιοχή του Τέξας. Με συντροφιά τον μοναχογιό του, αξιοποιεί μία μυστηριώδη πληροφορία και από μεροκαματιάρης μεταλλωρύχος γίνεται μεγιστάνας πετρελαίου, κάπου στις αρχές του 20ου αιώνα κοντά, στο τότε, Λος Άντζελες.

Προκειμένου να πετύχει και να εδραιώσει την επιχείρησή του, ο Ντάνιελ θα πατήσει επί πτωμάτων και κάθε ανθρώπινη αξία υποτάσσεται στη διαφθορά, την απάτη και τη συνεχόμενη ροή του πετρελαίου…

-Για την ερμηνεία του ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις κέρδισε βραβείο Oscar, BAFTA, Golden Globe, Screen Actors Guild, NYFCC και IFTA Best Leading Actor

-Η ταινία προτάθηκε για 8 Όσκαρ μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Προσαρμοσμένου Σεναρίου. Απέσπασε αυτό του Α΄ Ανδρικού Ρόλου και Καλύτερης Κινηματογραφίας.

Παίζουν:  Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Ράσελ Χάρβαρντ, Πολ Ντάνο

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 11/7 στις 21:00

«Μαζί τα Φάγαμε» (2018) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα. Η γυναίκα του Γκέλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογένειας πάνε από το κακό στο χειρότερο.. Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρα της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλυ τα καταφέρνει και από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει, με διάφορα γυναικεία κόλπα, να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Κατερίνα Στικούδη, Σταύρος Νικολαΐδης, Αναστασία Τσιλιμπίου.

*Star, Κυριακή 11/7 στις 21:00

«Ο Φαφλατάς» (2016) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ένας δικηγόρος με αριστοκρατική καταγωγή πηγαίνει διακοπές για να βρει ένα ταίρι με αντίστοιχη καταγωγή. Πέφτει όμως θύμα μιας απατεώνισσας και αγνοεί την αριστοκρατικής καταγωγής ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου του.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Καίτη Πάνου, Γιώργος Μοσχίδης, Δημήτρης Μπισλάνης, Μήτση Κωνσταντάρα, Γιάννης Φέρμης, Τιτίκα Στασινοπούλου

*Mega, Κυριακή 11/7 στις 21:00

«Ο Καινούργιος της Μαμάς Μου» (2007) σκηνοθεσία Έιμι Χέκερλινγκ

Δράμα, Κωμωδία, Ρομαντική – Η 40άχρονη Ρόζι προσπαθεί να ξεπεράσει τα κοινωνικά ταμπού απέναντι στην ερωτική σχέση της με έναν 29χρονο ηθοποιό στο τηλεοπτικό σίριαλ όπου δουλεύει ως παραγωγός. Ταυτόχρονα, ο προϊστάμενός της θέλει να “κόψει” το σίριαλ, ενώ η γραμματέας της υπονομεύει τον δεσμό της.

Παίζουν: Μισέλ Πφάιφερ, Πολ Ραντ, Τρέισι Ούλμαν

*Open, Κυριακή 11/7 στις 21:00

Pretty Woman (1990) σε σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ, προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί. Η’ τουλάχιστον, έτσι νομίζει…

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ραλφ Μπέλαμι, Τζέισον Αλεξάντερ

*Alpha, Κυριακή 11/7 στις 21:10

«Foxcatcher» (2014) σε σκηνοθεσία Μπένετ Μίλερ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984, οι αδελφοί Ντέιβ και Μαρκ Σουλτζ κέρδισαν χρυσό μετάλλιο στην πάλη. Ως ο μεγαλύτερος και έχοντας γνωρίσει πρώτος την επιτυχία, ο Ντέιβ ήταν πάντα ο αρχηγός μεταξύ τους, αφήνοντας τον Μαρκ στη σκιά του. Το 1987 ο Μαρκ λαμβάνει μια πρόσκληση από τον 50άχρονο εκκεντρικό εκατομμυριούχο Τζον Ντι Ποντ να μετακομίσει στις εγκαταστάσεις του στο κτήμα της οικογένειάς του, στο Foxcatcher, για να προπονηθεί μαζί με μια ομάδα πρωταθλητών παλαιστών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ του 1988. Ο Μαρκ δέχεται με ενθουσιασμό, καθώς το βλέπει και σαν μια ευκαιρία να ξεφύγει από τη σκιά του αδερφού του. Η ίδια πρόταση γίνεται και στον Ντέιβ, ο οποίος αρχικά την απορρίπτει, καθώς δεν ήθελε να αναγκάσει την οικογένειά του να μετακομίσει και να εγκατασταθούν στην Πενσυλβάνια, αλλά αργότερα εντάσσεται στην ομάδα. Ο ψυχικά διαταραγμένος Ντι Ποντ, από την πλευρά του, που επιζητεί το σεβασμό των συνομηλίκων του και της πάντα επικριτικής μητέρας του, αυτοανακηρύσσεται «προπονητής» της ομάδας. Ο Μαρκ βλέπει τον Ντι Ποντ ως πατρική φιγούρα κι αναζητεί συνεχώς την επιβεβαίωσή του. Όμως, η άστατη προσωπικότητα του Ντι Ποντ σύντομα θα παρασύρει τον Μαρκ σ ένα νοσηρό τρόπο ζωής κι απειλεί να υπονομεύσει την προετοιμασία του. Η εμμονή του με τον Ντέιβ και την αποφασιστικότητα που αποπνέει, θα τροφοδοτήσει την παράνοιά του και οι τρεις τους θα οδεύσουν προς μια τραγωδία που κανείς δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει. 

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μαρκ Ράφαλο, Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 11/7 στις 22:00

«Οι Φλέβες Της Γης» (2020) σε σκηνοθεσία Byambasuren Davaa

Δράμα – Ο Ερντέν, πατέρας του Αμρά, είναι ο αρχηγός των τελευταίων νομάδων που αντιστέκονται στις εταιρείες εξόρυξης χρυσού στη στέπα της Μογγολίας. Μετά τον θάνατο του πατέρα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Αμρά συνεχίζει τον αγώνα του στη μνήμη του πατέρα του, αλλά με την ευφυία και τα εργαλεία ενός 11χρονου αγοριού.

Παίζουν: Bat-Ireedui Batmunkh, Enerel Tumen, Yalalt Namsrai.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 11/7 στις 22:00

«Ο Κατήφορος» (2061) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Η Ρέα (Ζωή Λάσκαρη), ένα κορίτσι από καλή οικογένεια, αλλά με γονείς που αδιαφορούν για τις παρέες της κόρης τους, είναι ζευγάρι με τον Κώστα (Νίκος Κούρκουλος), παιδί μιας διαλυμένης οικογένειας.

Όταν τον παρατάει για τον καλό και ευγενικό Πέτρο, ο Κώστας για να την εκδικηθεί την παρασύρει και την αφήνει γυμνή σε ένα πάρκο. Μετά το δημόσιο εξευτελισμό της, η Ρέα κλείνεται στο σπίτι της.

Όταν μαθαίνει ότι ο Κώστας διέφθειρε και την μικρότερη αδελφή της, τον σκοτώνει. Ακολουθεί μια πολύκροτη δίκη, κατά την οποία δικηγόρος υπεράσπισης είναι ο ίδιος ο πατέρας της, ενώ η μικρή της αδελφή αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους έγινε το έγκλημα.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Νίκος Κούρκουλος, Μίρκα Καλατζοπούλου, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Νίτσα Μαρούδα, Κώστας Βουτσάς, Περικλής Χριστοφορίδης, Άγγελος Μαυρόπουλος

*Mega, Κυριακή 11/7 στις 23:00

«Ανήθικη Πρόταση» (1993) σκηνοθεσία Αντριάν Λιν

Δράμα, Ρομαντική – Η Νταϊάνα (Ντέμι Μουρ) και ο Ντέιβιντ (Γουντι Χαρελσον) είναι ένα νεαρό ζευγάρι.

Ο Ντέιβιντ είναι αρχιτέκτονας και σχεδίασε το σπίτι τους στη Σάντα Μόνικα. Η ζωή τους κυλάει ευχάριστα μέχρι τη στιγμή που ο νεαρός έρχεται αντιμέτωπος με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τώρα είναι πολύ πιθανό να χάσουν το σπίτι τους λόγω χρεών.
Η απελπισία τον οδηγεί στο Λας Βέγκας όπου θα παίξει τις τελευταίες οικονομίες τους πιστεύοντας ότι θα κερδίσει το τζακ ποτ.

Δυστυχώς δεν τα καταφέρνει να κερδίσει και το ζευγάρι μένει απένταρο. Την ίδια όμως νύχτα, η Νταϊάνα τραβά την προσοχή του πολυεκατομμυριούχου Τζον Κέιτζ (Ρόμπερτ Ρεντφορντ). Ο τελευταίος μαθαίνοντας το οικονομικό αδιέξοδο του ζευγαριού, δεν διστάζει να τους προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια, ζητώντας μόνο να περάσει μία νύχτα μαζί του η Νταϊάνα.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ντέμι Μουρ, Γούντι Χάρελσ

*Open, Κυριακή 11/7 στις 23:00

«Μια ξανθιά στο πιάτο μου» (1992) σκηνοθεσία Frank Oz

Ο Νιούτον Ντέιβις (Στηβ Μάρτιν) χτίζει το σπίτι των ονείρων του στα προάστια και το προσφέρει μαζί με πρόταση γάμου στην Μπέκι (Ντάνα Ντέλανι).

Αυτή τον απορρίπτει κι ο Νιούτον φεύγει για την πόλη. Εκεί θα περάσει μια νύχτα με την Γκουέν (Γκόλντι Χον), μία άνεργη σερβιτόρα και θα την αφήσει πριν καν ξυπνήσει. Δεν ήξερε πού έμπλεκε.

Η Γκουέν βρίσκει το σπίτι του στα προάστια, και προσποιείται σε όλη τη γειτονιά πως είναι η νέα σύζυγος του Νιούτον. Ακόμα και στους γονείς του. Ο Νιούτον το μαθαίνει τελευταίος, αλλά το βρίσκει ως ευκαιρία για να κερδίσει πίσω την Μπέκι…

*Μακεδονία, Κυριακή 11/7 στις 23:00

«Ο κύριος με τα γκρι» (1997) σκηνοθεσία Περικλής Χούρσογλου

Κοινωνική- αισθηματική – Ύστερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας, ο Λεωνίδας βγαίνει στη σύνταξη και φεύγει, όπως κάθε χρόνο, για τα Ιαματικά Λουτρά Πλατυστόμου, χωρίς την οικογένειά του. Εκεί θα γνωρίσει και ερωτευτεί τη Χριστίνα, η οποία μένει στην Ελβετία. Ένα δυνατό πάθος γεννιέται μεταξύ τους ξεριζώνοντας τις συνήθειες της οικογενειακής ζωής που ίσχυαν έως τότε. Όταν η Χριστίνα φύγει για την Ελβετία, ο Λεωνίδας δεν θα αντέξει. Δε διστάζει να παρατήσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του και να την ακολουθήσει.

Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ειρήνη Ιγγλέση, Ράνια Οικονομίδου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Θέμης Χειμάρας, Τάσος Βασιλείου, Αλέκος Ουδινότης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Γιώργος Γεωγλερής, Σοφία Ολυμπίου, Μενέλαος Νταφλος, Μαρία Μαρμαρινού, Φραγκίσκος Βουτσινός.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 11/7 στις 23:45

«Αγγίζοντας το Θάνατο» (2002) σε σκηνοθεσία Ντον Μάικλ Πολ

Περιπέτεια – Περιπέτεια δράσης με όλα τα απαραίτητα συστατικά του είδους και με 15 εκ. δολάρια εισπράξεις στο αμερικανικό box-office. Η περιβόητη φυλακή του Αλκατράζ ξανανοίγει τις πύλες της για να στεγάσει και πάλι τους πιό σκληρούς βαρυποινίτες. Ομως, ένας ιδιοφυής κακοποιός, μαζί με μια ομάδα από κομάντος, καταλαμβάνουν τη φυλακή για να εξαναγκάσουν έναν κατάδικο να τους αποκαλύψει που έχει κρύψει κλεμμένο χρυσό πολλών εκατομμυρίων. Μέσα στη φυλακή βρίσκεται και ο μυστικός πράκτορας του FBI, ο Πετρόσεβιτς, που θα κάνει τα πάντα για να σώσει την κατάσταση. Για να το πετύχει όμως, πρέπει πρώτα να πείσει τους υπόλοιπους κατάδικους να τον βοηθήσουν να πιάσει τους κομάντος…

Μάχες σώμα με σώμα, αμέτρητες ανταλλαγές πυροβολισμών και άφθονες εκρήξεις σε μια δυνατή περιπέτεια δράσης, μια θανάσιμη αναμέτρηση όπου νικητής αναδεικνύεται όποιος μπορεί να προβλέψει την επόμενη κίνηση του αντιπάλου. Ο Στίβεν Σιγκάλ , δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες του, ενώ έκπληξη αποτελεί ο Μόρις Τσέστνατ, που ενσαρκώνει με ιδιαίτερη πειστικότητα τον ρόλο του «κακού»

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Νία Πιπλς, Τζα Ρουλ, Μόρις Τσέστνατ.

*Mega, Κυριακή 11/7 στις 1:20