Έρχεται το BREVET Καστοριάς “Γυναίκα της Πίνδου” 2021

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” για άλλη μια χρονιά τιμάει την “Γυναίκα της Πίνδου”, την ιστορία της Πατρίδας μας, τα χωριά μας και τέλος τιμάει το ποδήλατο.

Ο Δήμος Καστοριάς & ο γειτονικός Δήμος Βοΐου, συνδιοργανώνει με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς την ποδηλατική εκδήλωση «Η Γυναίκα Της Πίνδου», το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 7.30 π.μ.

Η διαδρομή έχει αφετηρία το Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς. Οι ποδηλάτες θα κινηθούν προς Νεστόριο (από Μεσοποταμία) όπου και θα υπάρχει το 1ο σημείο ελέγχου των ποδηλατών στην πλατεία του Νεστορίου, θα συνεχίσουν προς Πεύκο, Πευκόφυτο, Χρυσή, κατόπιν προς Πυρσόγιαννη (2ο σημείο ελέγχου των ποδηλατών), επιστροφή προς Επταχώρι, Πεντάλοφο (3ο σημείο ελέγχου των ποδηλατών), Νεάπολη Κοζάνης και Καστοριά με τερματισμό στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς.

Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν 204 χλμ. με 3100 θετικά υψομετρικά, με χρονικό περιορισμό τις 13.5 ώρες και θα κινούνται σε επαρχιακό δρόμο ανοιχτής κυκλοφορίας, υπακούοντας σε όλους τους κανονισμούς του Κ.Ο.Κ που διέπουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Το Brevet Καστοριάς 200 χλμ 2021 ”Η Γυναίκα της Πϊνδου” είναι αφιερωμένο στα 200 ΧΡΟΝΙΑ από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
” Ὅσοι τὸ χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αἰσθάνονται, ζυγὸν δουλείας ἂς ἔχωσι· θέλει ἀρετὴν καὶ τόλμην ἡ ἐλευθερία “
Ο στίχος του Ανδρέα Κάλβου και το εν λόγω λογότυπο, θα στολίζει κάθε αναμνηστικό του φετινού Brevet Καστοριάς.