Άρπαξαν τσάντα στο Άργος Ορεστικό και έκαναν ανάληψη 1.200 ευρώ

Μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία βίωσε μια κυρία χθες, το πρωί της Δευτέρας στο Άργος Ορεστικό, καθώς μέσα σε μια στιγμή, ενώ ήταν απασχολημένη, της άρπαξαν την τσάντα και κατάφεραν να κάνουν ανάληψη από τον λογαριασμό της ύψους 1.200 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο ditikostipos, το περιστατικό συνέβη χθες Δευτέρα 19 Ιουλίου, κατά της πρωινές ώρες, στο αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται για κυρία που βοηθά πολλές φορές σε διάφορες εργασίες καθώς και στο φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας Αγίας Παρασκευής. Χθες βρισκόταν στο χώρο, καθώς πλησιάζει η εορτή της Αγίας Παρασκευής και γίνονται διάφορες εργασίες προετοιμασίας για την μεγάλη τοπική εορτή.

Δυστυχώς κάποια στιγμή η κυρία, άφησε για λίγα λεπτά της τσάντα της, προκειμένου να βοηθήσει σε μια εργασία στην αυλή. Λίγα λεπτά μετά και αφού πήγε να πάρει την τσάντα της, διαπίστωσε πως είχε κάνει «φτερά». Όπως φαίνεται, σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, πιθανότατα κάποιος χωρίς καν να γίνει αντιληπτή η παρουσία του, άρπαξε την τσάντα και τράπηκε σε φυγή. Η παθούσα κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί και ενημέρωσε τις τοπικές διωκτικές αρχές.

Δυστυχώς παρά την γρήγορη αντίδραση της, ο δράστης (δύσκολο να ήταν παραπάνω άτομα και να μη γίνει κανένα αντιληπτό) εντόπισε μέσα στην τσάντα της κυρίας την κάρτα τραπέζης, πήγε στο ΑΤΜ και κατάφερε να κάνει ανάληψη ύψους 1.200 ευρώ. Για λίγο και πάλι η άτυχη κυρία δεν πρόλαβε να αποτρέψει την ανάληψη, καθώς επικοινώνησε με την τράπεζα ζητώντας την ακύρωση των καρτών της, αλλά το κακό ήδη είχε γίνει.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο εντοπισμός του δράστη δεν θα είναι δύσκολο έργο, καθώς οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί από κυκλώματα ασφαλείας, ενώ εντοπίστηκε και η κάρτα η οποία πιθανότατα θα ερευνηθεί για δακτυλικά αποτυπώματα.

Πάντως επειδή οι επιτήδειοι, έχουν αυξηθεί πολύ, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από όλους και να μην αφήνονται προσωπικά αντικείμενα εκτεθειμένα ούτε για λίγα λεπτά!