6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Υψηλά Εγκλήματα» (2002) σε σκηνοθεσία Καρλ Φράνκλιν

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Η δυναμική δικηγόρος Κλερ ζει μια ονειρεμένη ζωή με το σύζυγό της, τον Τομ, που είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Όμως ένα τυχαίο έγκλημα πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που κλονίζουν τον κόσμο τους. Το FBI συλλαμβάνει τον σύζυγό της με την κατηγορία ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου. Έτσι η Κλερ μαθαίνει πως στην πραγματικότητα ο Τομ είναι ο Ρον Τσάπμαν, πρώην πεζοναύτης με ενεργό δράση στη Λατινική Αμερική.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μόργκαν Φρίμαν, Άσλεϊ Τζαντ, Άνταμ Σκοτ, Αμάντα Πιτ, Μπρους Ντέιβισον.

*Open, Πέμπτη 29/7, στις 21:00

«Borg vs. McEnroe» (2017) σκηνοθεσία Janus Metz

Βιογραφική, δράμα – Πριν το Φέντερερ εναντίον Ναδάλ, πριν το Σερίνα εναντίον Βίνους Γουίλιαμς, πριν το Αγκάσι εναντίον Σάμπρας, υπήρχε το Μποργκ εναντίον ΜακΕνρό, μία από τις διασημότερες διαμάχες στην ιστορία του τένις. Οι δύο αντίπαλοι συναντήθηκαν στα γήπεδα μόλις 14 φορές, αλλά ήταν αρκετές για να χαραχτούν στη μνήμη μας με αποκορύφωμα τον τετράωρο τελικό του Γουίμπλεντον το 1980, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους αγώνες τένις που έχει γίνει ποτέ. Αυτή είναι η ιστορία τους.

Παίζουν: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny, Leo Borg, Marcus Mossberg, Jackson Gann, Scott Arthur.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 29/7, στις 22:00

«Η Μάχη των Φύλων» (2017) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέιτον, Βάλερι Φάρις

Δραματική – 1973. Το «ηλεκτροφόρο» ματς τένις ανάμεσα στη νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης Μπίλι Τζιν Κινγκ και του πρώην πρωταθλητή και κατά συρροή τζογαδόρου Μπόμπι Κινγκς καταγράφτηκε ως «η μάχη των φύλων» και έγινε πλέον δημοφιλές αθλητικό γεγονός στην τηλεόραση όλων των εποχών. Ο αγώνας πυροδότησε παγκόσμια συζήτηση πάνω στην ισότητα των φύλων, κεντρίζοντας το φεμινιστικό κίνημα.

Παίζουν: Έμα Στόουν, Στιβ Καρέλ, Αντρέα Ραϊσμπορόου.

*Star, Πέμπτη 29/7, στις 22:00

«Σύζυγος για Ενοικίαση» (2011) σκηνοθεσία Dennis Dugan

Κωμωδία, ρομαντική – Ο Ντάνι Μακάμπι, ένας πλαστικός χειρουργός που θέλει να φλερτάρει ελεύθερα χωρίς δεσμεύσεις, χρησιμοποιεί ένα αθώο ψέμα για να πετύχει το στόχο του: φοράει βέρα κι ας είναι ανύπαντρος. Όταν, όμως, γνωρίζει κι ερωτεύεται μια πανέμορφη και αρκετά μικρότερη του δασκάλα, την Πάλμερ, αυτό το μικρό ψέμα θα αρχίσει να τον καταδυναστεύει. Αλλά αντί να παραδεχτεί την αλήθεια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αποφασίζει να «εφεύρει» μια σύζυγο με την οποία υποτίθεται ότι σύντομα θα χωρίσει για χάρη της Πάλμερ.

Παίζουν: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Nick Swardson.

*Ant1, Πέμπτη 29/7, στις 23:00

«Μαλένα» (2000) σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε

Δραματική, ερωτική, πολεμικό δράμα –  Τις μέρες του 1940, όταν η Ιταλία μπαίνει στον πόλεμο, δύο πράγματα συμβαίνουν στον δωδεκάχρονο Ρενάτο. Παίρνει το πρώτο του ποδήλατο και συναντά για πρώτη φορά την όμορφη Μαλένα, που μόλις μετακόμισε στην Σικελική πόλη προκειμένου να είναι μαζί με τον άντρα της Νίκο. Όμως ο Νίκο φεύγει για τον πόλεμο και η Μαλένα βρίσκεται στο έλεος των πεινασμένων ανδρικών ματιών και των κακών γυναικείων γλωσσών.

Παίζουν: Monica Bellucci, Giuseppe Sulfaro, Luciano Federico, Matilde Piana, Pietro Notarianni, Gaetano Aronica, Gilberto Idonea, Angelo Pellegrino.

*Skai, Πέμπτη 29/7, στις 23:00

«Όταν οι Ρόδες Χορεύουν» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δράμα, ελληνική, μιούζικαλ – Μια νέα κοπέλα ερωτεύεται ένα νεαρό που μαζί με την παρέα του ζουν “κοινοβιακά” και με τη ζωή τους αναστατώνουν τη γειτονιά. Ο αδελφός της κοπέλας το μαθαίνει και τσακώνεται με το φίλο της αδελφής του αλλά γρήγορα καταλαβαίνει ότι είναι μάταιο να πηγαίνει κόντρα σ’ αυτή τη σχέση.

Παίζουν: Σταμάτης Γαρδέλης, Βάσια Παναγοπούλου, Τόλης Βελονάκης, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Κώστας Μακέδος, Johnny Carry, Νόνη Γλυκού.

*Alpha, Πέμπτη 29/7, στις 23:45