6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Συγκάλυψη» (2014) σκηνοθεσία Μάικλ Ρ. Ρόσκαμ

Δράσης –  Ο Μπομπ Σαγκινόφσκι (Τομ Χάρντι) είναι ένας λιγομίλητος, ογκώδης και μοναχικός άντρας. Ακούει πολλά, λέει πολύ λιγότερα. Κοιτάζει τη δουλειά του και θέλει να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο, χωρίς να τον ενοχλούν. Ζει μέσα στη νύχτα, αλλά είναι θρήσκος και φαίνεται ότι δεν έχει ξεπεράσει κάτι από το παρελθόν του. Δουλεύει μπάρμαν στο μαγαζί του ξαδέλφου του, του Μαρβ (Τζέιμς Γκαντολφίνι), ενός πρώην μικροαπατεώνα που έχει αφήσει τις αλητείες και βαδίζει σε έναν κάποιο ίσιο δρόμο.

Ο Μαρβ και το μαγαζί του ελέγχεται από τη μαφία διακινώντας μέσα απ αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως πάντα, μόνο που αυτή πια δεν είναι η ιταλική, αλλά η τσετσένικη. Μία ληστεία στο μπαρ που θα κλαπούν τα χρήματα της Μαφίας και ένα πληγωμένο κουτάβι θα βγάλουν τον Μπομπ στο προσκήνιο.. Όταν το μπαρ βρεθεί στο στόχαστρο της αστυνομίας, ο Μπομπ θα βρεθεί και ο ίδιος στο επίκεντρο των ερευνών, που αρχίζουν να φτάνουν πλέον στην ευρύτερη γειτονιά, την οικογένειά του, αλλά και πιο πίσω στο παρελθόν, με απρόσμενα ευρήματα.

Παίζουν: Τομ Χάρντι, Νούμι Ραπάς, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ματίας Σένερτς.

*Open, Πέμπτη 5/8, στις 21:00

«The Party» (2017) σε σκηνοθεσία Sally Potter

Δράμα, Κωμωδία – H Τζάνετ (Κριστίν Σκοτ-Τόμας) είναι πολιτικός και μόλις πήρε μία σημαντική προαγωγή. Στη βραδιά που διοργανώνει με τον σύζυγο της Μπιλ (Τίμοθυ Σπολ), στο κομψό λονδρέζικο σπίτι τους, οι προσκεκλημένοι είναι λίγοι και εκλεκτοί. Οι εξελίξεις όμως θα είναι πολλές και μάλλον άκομψες…

Παίζουν: Timothy Spall, Kristin Scott Thomas, Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Cherry Jones, Emily Mortimer, Cillian Murphy.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 5/8, στις 22:00

«Μετά την Καταστροφή» (2019) σε σκηνοθεσία James Kent

Δράμα, πολεμική, ρομαντική – Οι ζωές δύο αγνώστων γίνονται άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους, μετά από ένα τρομερό αεροπορικό δυστύχημα. Σε αυτό, ο Βίκτορ, ένας εργοδηγός, χάνει τη σύζυγο και το παιδί του. Η τραγωδία φαίνεται να υποδεικνύει έναν βασικό υπεύθυνο, κι αυτός είναι ο Πολ Μπονάνος, ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας που ήταν εκείνη την ώρα εν υπηρεσία. Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε, αλλά ο Βίκτορ απαιτεί εκδίκηση κι απαντήσεις.

Παίζουν: Keira Knightley, Ned Wills, Pandora Colin, Jason Clarke, Anna Schimrigk, Jack Laskey, Fionn O’Shea, Kate Phillips.

*Star, Πέμπτη 5/8, στις 22:00

«Καράτε Κιντ ΙΙ» (1986) σε σκηνοθεσία Τζον Άβιλτσεν

 Δράσης – Ο Ντάνιελ ακολουθεί τον μέντορα του, Μιγιάκι, στην Οκινάουα της Ιαπωνίας, όπου έχει να δει τον πατέρα του που πεθαίνει. Εκεί, ο γέρος δάσκαλος θα συναντήσει την παλιά του αγάπη, αλλά και τον παλιό καλύτερο του φίλο που τώρα είναι εχθρός. Κι ο Ντάνιελ, όμως, κάνει έναν άσπονδο εχθρό, τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει σε μονομαχία για χάρη του μέντορα του.

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Τάμλιν Τομίτα.

*Ant1, Πέμπτη 5/8, στις 23:00

«Παραδεισένια Οστά» (2009) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Δραματική – Ένα δεκατετράχρονο κορίτσι, η Σούζι Σάλμον, γυρνώντας από το σχολείο, τον Δεκέμβριο του 1973, πέφτει θύμα αποτρόπαιου βιασμού και στη συνέχεια δολοφονείται. Τώρα το κορίτσι, από το μυστηριώδες, μεταβατικό εκείνο στάδιο μεταξύ γης και ουρανού πια, παρακολουθεί καθημερινά την οικογένειά της, που προσπαθεί μάταια να συμβιβαστεί με την απώλεια, αλλά και τους φίλους και τους γνωστούς της, διαπιστώνοντας τις επιπτώσεις που είχε η δολοφονία της σε κάθε έναν ξεχωριστά.

Παίζουν: Σάοϊρς Ρόναν, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ρέιτσελ Βάις, Στάνλεϊ Τούτσι.

*Skai, Πέμπτη 5/8, στις 23:00

«Τρελλάδικο Πολυτελείας» (1989) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης Ξετρύπης (Στάθης Ψάλτης) είναι ένας αποτυχημένος ντετέκτιβ. Όσο και να το παλεύει δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει με επιτυχία τις υποθέσεις που αναλαμβάνει. Σκοπός του ειναι να εξοικονομήσει χρήματα για να αρραβωνιαστεί την αγαπημένη του. Η ελπίδα του ειναι η τελευταία υπόθεση που ανέλαβε και αφορά τον κηδεμόνα της κοπέλας που αγαπά.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Βάνα Μπάρμπα, Γιώργος Πετρόχειλος, Σπύρος Ιωάννου, Τζόυς Ευείδη, Δημήτρης Βασματζής, Νίκος Κούρος, Γιώργος Παρμαξιζόγλου.

*Alpha, Πέμπτη 5/8, στις 23:45