10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις έπειτα από μία κουραστική και ζεστή  εβδομάδα! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε δέκα ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα στη μικρή σου οθόνη.

«Χορεύετε;» (2004) σκηνοθεσία Πίτερ Τσέλσομ

Δραματική κομεντί –Ο Τζον Κλάρκ τα έχει όλα: επαγγελματική επιτυχία, γοητευτική σύζυγο και αγαπημένη οικογένεια. Κι όμως κάτι λείπει από τη ζωή του.Κάθε βράδυ, γυρνώντας από τη δουλειά, βλέπει μια όμορφη κοπέλα να κοιτάζει έξω από το παράθυρο μιας σχολής χορού. Μαγεμένος από το βλέμμα της αποφασίζει να γραφτεί κρυφά στη σχολή χορού.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζένιφερ Λόπεζ, Σούζαν Σαράντον.

*Open, Παρασκευή 6/8 στις 21:00

«The Tale» (2018) σκηνοθεσία Τζένιφερ Φοξ

Μυστηρίου – H Τζένιφερ είναι μια σκηνοθέτις ντοκιμαντέρ και καθηγήτρια που γυρίζει την υφήλιο. Όταν όμως η μητέρα της ανακαλύπτει μια σοκαριστική ιστορία που η Τζένιφερ έγραψε στα 13 της, ο κόσμος της καταρρέει. Στην ιστορία αυτή η Τζένιφερ περιγράφει την εποχή που είχε πάει σε μια κατασκήνωση με άλογα, όπου δημιούργησε μία «ειδική» σχέση με τους δύο προπονητές της. Αναγκασμένη να αντιμετωπίσει το παρελθόν της η Τζένιφερ, 40 χρόνια μετά, ξεκινά να πάει να βρει τους προπονητές της και τα άλλα κορίτσια που ήταν μαζί της στην κατασκήνωση εκείνη τη χρονιά, για να κοιτάξει κατάματα την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν εκείνο το καλοκαίρι.

Παίζουν: Λόρα Ντερν, Έλεν Μπέρστιν, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Τζέισον Ρίτερ, Κόμον, Τζέσικα Σάρα Φλάουμ, Ιζαμπέλ Νελίς, Φράνσις Κονρόι, Τζον Χερντ, Λόρα Άλεν, Ιζαμπέλα Αμάρα, Τίνα Πάρκερ, Τζούλι Έρικσον.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 6/8 στις 22:00

«Μαμάδες με κακή διαγωγή» (2016) σε σκηνοθεσία Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ 

Κωμωδία – Έχοντας φτάσει στα όριά της προσπαθώντας να διατηρήσει τα πάντα στην εντέλεια, μια εξαντλημένη μητέρα ενώνει τις δυνάμεις της με δύο άλλες στρεσαρισμένες μανάδες για μια αποστολή, που έχει στόχο να τις απελευθερώσει. Αποτέλεσμα; Μία γερή δόση ξέφρενης διασκέδασης, κραιπάλης και απαγορευμένων απολαύσεων, που τις φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης με την καθώς πρέπει επικεφαλής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων…

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

*Star, Παρασκευή 6/8 στις 22:00

«Εραστές του ονείρου» (1974) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία, μιούζικαλ – Ο Δημήτρης, την ημέρα εργάζεται στα ναυπηγεία και, το βράδυ, τραγουδάει σε κάποια ταβέρνα. Ο αδελφός του ο Γιώργος έχει παρασυρθεί από κακές παρέες και, παρά τις συστάσεις του αδελφού του, δεν βάζει μυαλό. ‘Ετσι, προτείνει στον Δημήτρη να ληστέψουν μια βίλα. Εκείνος δέχεται, για να του αποδείξει ότι αυτές οι δουλειές είναι εύκολες και μπορεί ο κάθε ασυνείδητος να τις κάνει. Ο Δημήτρης έχει αποσπάσει την υπόσχεση του Γιώργου ότι, αν η ληστεία πετύχει, θα πάει να δουλέψει στα ναυπηγεία. Την νύχτα, ενώ ο Γιώργος φυλάει τσίλιες, ο Δημήτρης μπαίνει από το παράθυρο στην βίλα. Είναι όμως αδέξιος, κάνει θόρυβο και ξυπνά την Ζωή. Εκείνη αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι επαγγελματίας κλέφτης, του αφαιρεί το πιστόλι και, καθώς ο Δημήτρης πάει να ξεφύγει, τον πυροβολεί. Από τον θόρυβο ξυπνούν όλοι στο σπίτι. Ο Δημήτρης κατορθώνει να τους πείσει ότι ο σκοπός του δεν ήταν κακός. Έτσι τον αφήνουν να φύγει. Κάποια μέρα η Ζωή πηγαίνει στα ναυπηγεία, που ανήκουν στον πατέρα της. Εκεί ξαναβλέπει τον Δημήτρη και, σιγά-σιγά, ένα αίσθημα γεννιέται.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Τιτίκα Στασινοπούλου, Νίκος Δαδινόπουλος, ΛύντιαΛένωση, Καίτη Ιμπροχώρη, ‘ΙλιαΛυβικού.

*Mega, Παρασκευή 6/8 στις 22:00

«Resident Evil» (2002) σκηνοθεσία Paul W.S. Anderson

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας, τρόμου – Ένας ιός σε μυστικές εργαστηριακές εγκαταστάσεις, που ονομάζονται «The Hive» (κυψέλη), μετατρέπει όλους τους ερευνητές σε πεινασμένα ζόμπι και απελευθερώνει τα πειραματόζωα. Η κυβέρνηση στέλνει μια ελίτ στρατιωτική ομάδα με επικεφαλής την Άλις και τη Ρέιν για να αναχαιτίσουν τον ιό τρεις ώρες πριν μολύνει τον υπόλοιπο κόσμο.

Παίζουν: Ryan McCluskey, Oscar Pearce, Indra Ové, Anna Bolt, Joseph May, Robert Tannion, Heike Makatsch, Jaymes Butler.

*Ant1, Παρασκευή 6/8 στις 23:00

«Ο Γκουρού Του Έρωτα» (2008) σκηνοθεσία Μάρκο Σνέιμπελ

Κωμωδί, ρομαντική – Ο Πίτκα (Μάικ Μάγιερς) γεννήθηκε στην Αμερική αλλά τον ανέθρεψαν Γκουρού στην Ινδία. Ο ίδιος έχει χριστεί γκουρού αλλά στόχος του είναι να κατακτήσει τον τίτλο του Γκουρού του έρωτα.

Ο Πίτκα την προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου γκουρού ψυχολογικής υποστήριξης στον κόσμο, θα βοηθήσει έναν διάσημο παίκτη του χόκεϊ να κερδίσει το κύπελλο αλλά και την γυναίκα του, από τον ανταγωνιστή του, Ζακς «Λε Κοκ» Γκράντε (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ). Θα είναι όμως αρκετή η καρμική παρέμβαση του Πίτκα για να μετατρέψει μια ομάδα αποτυχημένων παιχτών σε πρωταθλητές;

Παίζουν: Μάικ Μάιερς, Τζέσικα Σίμπσον, Κάιν Γουεστ.

*Skai, Παρασκευή 6/8 στις 23:00

«Ο Γλυκοψεύτης» (1984) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Μήτσος και ο Σπίνος μεγάλωσαν μαζί από παιδιά. Παρέμειναν οι καλύτεροι φίλοι παρόλο που οι μητέρες τους ήταν και οι δυο καφετζούδες στην ίδια γειτονιά και ανταγωνιζόταν μεταξύ τους για την πελατεία. Οι δυο φίλοι αφού απέτυχαν ως νονοί της νύχτας, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα γραφείο συνοικεσίων. Ο Μήτσος, για να δελεάσει και να τραβήξει πελατεία παρουσιάζεται ως υποψήφιος γαμπρός.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μίμης Φωτόπουλος, Θάνος Παπαδόπουλος , Νίνα Παπαζαφειροπούλου, Βασίλης Μαλούχος, Γκέλυ Γαβριήλ, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Ηλίας Κακλαμάνης.

*Alpha, Παρασκευή 6/8 στις 23:45

«Μάρτυρες Δολοφονίας» (2013) σκηνοθεσία Damian Lee

Αστυνομική, δράμα, δράσης, θρίλερ – Δύο παιδιά γίνονται μάρτυρες μιας δολοφονίας σε ένα κάμπινγκ, όπου παραθερίζουν με έναν οικογενειακό φίλο. Όταν οι δύο δολοφόνοι ξεκινούν τη θανάσιμη καταδίωξή τους με στόχο να τους βγάλουν από τη μέση, θα βρουν μπροστά τους τον κηδεμόνα των παιδιών που θα αποδειχθεί πολύ σκληρός αντίπαλος.

Παίζουν: Brendan Fraser, Dominic Purcell, Ethan Suplee, Holly Deveaux, Daniel Kash, Christian Martyn, Amy Price-Francis, Anthony Ulc.

*Mega, Παρασκευή 6/8 στις 00:10

«Logan Lucky» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Αστυνομική – Η οικογένεια του Τζίμι Λόγκαν είναι διάσημη για την κακοτυχία της για περισσότερα από 90 χρόνια! Όταν ο Τζίμι αποφασίζει ότι είναι ώρα να αλλάξει η τύχη της, με τη βοήθεια των φίλων του, σχεδιάζει ληστεία των 14 εκατομμύριων δολαρίων από την Πίστα Αγώνων Ταχύτητας Σάρλοτ, κατά την διάρκεια του πιο δημοφιλούς αγώνα της χρονιάς.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Άνταμ Ντράιβερ, Ντάνιελ Κρεγκ, Κέιτ Χολμς, Ράιλι Κιού.

*Star, Παρασκευή 6/8 στις 00:15

«Οι Ώρες» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι

Δράμα, ρομαντική – Μια ιστορία για το πως το μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ, Κυρία Νταλογουέι, επηρεάζει τρεις διαφορετικές γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους. Οι τρεις γυναίκες είναι: Η Κλαρίσα Βόγκαν, μια Νεοϋορκέζα που ετοιμάζει ένα πάρτι για τον άρρωστο πρώην φίλο της που η κατασταση του διαρκώς χειροτερεύει καθώς πάσχει από aids, το 2001. Η Λόρα Μπράουν, μια έγκυος νοικοκυρά που ζει στην Καλιφόρνια της δεκαετίας του ’50, αλλά ενώ μοιάζει να αντιπροσωπεύει το αμερικάνικο όνειρο στη πραγματικότητα εγκλωβισμένη σε ένα γάμο που την κάνει δυστυχισμένη. Και τέλος η Βιρτζίνια Γουλφ που ζει στην Αγγλία της δεκαετίας του ’20, προσπαθεί να γράψει το βιβλίο της, ενώ νιώθει παγιδευμένη μέσα στο σπίτι της και παλεύει να ξεπεράσει την κατάθλιψη και τις αυτοκτονικές τάσεις που έχει.

Παίζουν:  Νικόλ Κίντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Μέριλ Στριπ, Κλερ Ντέινς, Εντ Χάρις.

*Skai, Παρασκευή 6/8 στις 00:50