6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Χωρίς Ίχνη» (2007) σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Σε μια φτωχογειτονιά της Βοστόνης, το Ντόρτσεστερ, ένα τετράχρονο κοριτσάκι, η Αμάντα ΜακΚρέντι, εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Κι ενώ οι προσπάθειες της αστυνομίας δεν δείχνουν να οδηγούν πουθενά, οι απελπισμένοι θείοι του μικρού κοριτσιού απευθύνονται στους ιδιωτικούς ντετέκτιβ Πάτρικ Κένζι και Άντζι Τζενάρο για να αναλάβουν την υπόθεση. Ο Πάτρικ και η Άντζι γνωρίζουν καλά τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και την αλήθεια σχετικά με την Έλεν, τη ναρκομανή μητέρα της Αμάντα. Ερευνώντας την υπόθεση, μπαίνουν όλο και πιο βαθιά στα σκοτεινά σοκάκια του Ντόρτσεστερ, ανάμεσα σε εμπόρους ναρκωτικών, πρώην κρατούμενους και εκμεταλλευτές παιδιών, χωρίς παρόλα αυτά να βρίσκουν κανένα σημάδι της Αμάντα.

Καθώς η ιστορία συναντά το φως της δημοσιότητας, ο Πάτρικ και η Άντζι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον αστυνομικό Ρέμι Μπρέσαντ και τον αρχηγό της αστυνομίας Τζακ Ντόιλ, κι ενώ όλα δείχνουν ότι η τραγική αυτή υπόθεση δεν οδηγεί πουθενά, μια απρόσμενη εξέλιξη αποκαλύπτει τη θλιβερή αλήθεια για την τύχη της Αμάντα.

Παίζουν:  Κέισι Άφλεκ, Εντ Χάρις, Έιμι Ράιαν, Μόργκαν Φρίμαν.

*Open, Δευτέρα 9/8 στις 21:00

«In His Life: The John Lennon Story» (2000) σκηνοθεσία David Carson

Βιογραφική, δράμα, μουσικής – Η ταινία επικεντρώνεται σε οκτώ χρόνια της νεότητας του Τζον Λένον, του θρυλικού μέλους των Beatles που δολοφονήθηκε το 1980.

Ο θεατής ταξιδεύει στα μέσα της δεκαετίας του ‘50, οπότε και ο 16χρονος ατίθασος Τζον από το Λίβερπουλ πασχίζει να γίνει επιτυχημένος μουσικός, ενώ το βρετανικό ροκ εντ ρολ βρίσκεται σε εμβρυική φάση. Συγκροτήματα, κλαμπ και τυχοδιωκτισμός, ώσπου ένας τρόπος ζωής μεταμορφώνεται σε επιτυχημένο εμπορικά μουσικό ρεύμα.

Η ταινία αφηγείται τη ζωή του Λένον και τα πρώιμα χρόνια των Beatles, μέχρι το 1963, οπότε και κατακτούν το αμερικανικό κοινό.

Παίζουν: Philip McQuillan, Daniel McGowan, Mark Rice-Oxley, Jamie Glover, Christine Kavanagh, Blair Brown, Gillian Kearney, Lee Williams.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 9/8 στις 22:00

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή » (2014) σκηνοθεσία Ματ Ριβς

Ένα συνεχώς αυξανόμενο έθνος γενετικά εξελιγμένων πιθήκων, με επικεφαλής τον περιβόητο Καίσαρα, απειλείται από μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι κατάφεραν να επιζήσουν από έναν θανατηφόρο ιό που σάρωσε τα πάντα μία δεκαετία πριν. Παρότι αρχικά τα δύο στρατόπεδο δείχνουν διατεθειμένα να συζήσουν σε συνθήκες ειρήνης, στην πορεία αναγκάζονται να συγκρουστούν αμετάκλητα, προκειμένου να αναδειχθεί μονάχα ένας νικητής και απόλυτος κυρίαρχος του πλανήτη Γη, εκτοπίζοντας πλήρως το αντίπαλο είδος.

Παίζουν: Κέρι Ράσελ, Άντι Σέρκις, Γκάρι Όλντμαν, Τόμπι Κέμπελ, Τζέισον Κλαρκ, Ενρίκε Μουρτσιάνο.

*Star, Δευτέρα 9/8 στις 22:00

«Μαθήματα Αυτοάμυνας» (2019) σκηνοθεσία Ράιλι Στερνς

Δράσης, κωμωδία – Όταν ο Κέισι, ένας φιλήσυχος αλλά και φοβικός 30άρης με μηδενική κοινωνική ζωή, πέφτει θύμα ξυλοδαρμού δίχως κανένα προφανή λόγο, αποφασίζει πως πρέπει να μάθει αυτοάμυνα. Εγγράφεται σε ένα dojo της γειτονιάς του, ο μυστηριώδης δάσκαλος του οποίου θα γίνει ο σενσέι που θα τον εμπνεύσει να δει τη ζωή του με άλλο μάτι.

Παίζουν: Τζέσι Άιζενμπεργκ, Αλεσάντρο Νιβόλα, Ίμοτζεν Πουτ.

*Ant1, Δευτέρα 9/8 στις 23:00

«Tο Θήραμα» (2014) σκηνοθεσία Jean-Baptiste Leonetti

Θρίλερ, περιπέτεια – Ένας ψυχρός και αδίστακτος επιχειρηματίας προσλαμβάνει έναν νεαρό οδηγό ιχνηλάτη για να τον βοηθήσει στο κυνήγι του στην έρημο Μοχάβι. Μετά από μια λάθος εκτίμηση για έναν στόχο, ο κυνηγός καταλήγει να σκοτώσει έναν άγνωστο στα βουνά. Για να μην συλληφθεί για φόνο εξ αμελείας και μην θέλοντας να θέσει σε κίνδυνο μια συμφωνία εκατομμυρίων που διαπραγματεύεται, αποφασίζει να φορτώσει τον φόνο στον οδηγό του. Αυτή η απόφασή του θα οδηγήσει σε ένα θανάσιμο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι μέσα στην αφόρητη ζέστη της ερήμου που έχει μετατραπεί σε κόλαση και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κατάληξή του.

Παίζουν:Michael Douglas, Jeremy Irvine, Hanna Mangan Lawrence, Ronny Cox, Patricia Bethune, Jadelyn Dawn Wilkins, Eddy Glenn Patterson, David Garver.

*Skai, Δευτέρα 9/8 στις 23:00

«Περάστε… Φιλήστε… Τελειώσατε!» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία, μιούζικαλ – Εκμεταλλευόμενος τη συνωνυμία του με ένα βιομήχανο και με τη βοήθεια μιας φίλης του, ο Πάνος πηγαίνει σε μια κρουαζιέρα, ελπίζοντας να κερδίσει τις καρδιές πλουσίων γυναικών. Πράγματι, ο γυναικείος πληθυσμός του πλοίου τον ερωτεύεται παράφορα.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Βάσια Παναγοπούλου, Ρίκα Βαγιάνη, Ρίκα Διαλυνά, Βίνα Ασίκη, Κώστας Καραγιώργης, Έλενα Στρατή.

*Alpha, Δευτέρα 9/8 στις 23:45