14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

«Το όνομά μου είναι Σαμ»

Ο ιδανικότερος τρόπος να περάσεις το βράδυ της Κυριακής είναι βλέποντας μια ταινία! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε δεκατέσσερις ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα το βράδυ στη μικρή σου οθόνη:

«Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (1989) σε σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Δράμα –  Μια μυστική λέσχη νέων που μαζεύονται σε μια ινδιάνικη σπηλιά και απαγγέλλουν ποίηση, αναζητώντας την κρυμμένη μαγεία που κρύβεται πίσω από τις λέξεις, προσπαθώντας ουσιαστικά να ανακαλύψουν ένα νόημα για της ζωή τους. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας ορισμός για την λέσχη του «Κύκλου των χαμένων ποιητών» λίγο πολύ παρόμοιος με τον ορισμό που δίνει ο ίδιος ο Jonh Keating (Robin Williams) στην ταινία. Ουσιαστικά αυτή είναι και η κεντρική της ιδέα. Μια παρέα νέων που προσπαθεί να ανακαλύψει τις μικρές και μεγάλες συναισθηματικές απολαύσεις που δίνουν νόημα στη ζωή. Οδηγός τους σε αυτή την αναζήτηση ένας ιδιοφυής αντικομφορμιστής δάσκαλος γεμάτος ζωντάνια, ιδέες, ευαισθησία και πάθος για την ζωή. Τους μαθαίνει να σκέφτονται και να νιώθουν, να μην αφήνουν τις στιγμές να χάνονται άλλα να τις βιώνουν έντονα από την πρώτη μέχρι την τελευταία. Αυτοί τον ακολουθούν και τον εμπιστεύονται μέχρι το τέλος.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ίθαν Χοκ, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ.

*Open, Κυριακή 15/8 στις 21:00

«Transformers 4: Εποχή Αφανισμού» (2014) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Με την ανθρωπότητα να απειλείται με αφανισμό από έναν τρομακτικό νέο εχθρό, η σωτηρία του κόσμου εξαρτάται από τον Όπτιμους Πράιμ και τα Ότομποτς. Όμως τώρα που η κυβέρνηση έχει στραφεί εναντίον τους θα χρειαστούν καινούργιους συμμάχους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο εφευρέτης Κέιντ Γιάγκερ και τα φοβερά Ντάινομποτς.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Νίκολα Πέλτζ, Κέλσι Γκράμερ, Τζακ Ρεΐνορ, Τ.Τζέι Μίλερ, Λι Μπίνκπινγκ, Σοφία Μάιλς.

*Skai, Κυριακή 15/8 στις 21:00

«Επιστροφή στη γαλάζια λίμνη» (1991) σε σκηνοθεσία Ουιλ.Γκράχαμ

Δράμα, περιπέτεια, ρομαντική – Στα τέλη του 19ου αιώνα, η Σάρα Χάργκρεϊβ και το μωρό της, η Λίλι, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Ταϊτή με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο. Ξαφνικά, το πλοίο τους συναντά μια βάρκα που πλέει ακυβέρνητη στον ωκεανό. Οι επιβάτες της είναι δύο νεκροί, ένας άνδρας και μια γυναίκα και ένα αγοράκι που γλίτωσε από θαύμα το θάνατο.

Η Σάρα προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο αγόρι και αποφασίζει να το μεγαλώσει μαζί με την κόρη της, δίνοντάς του το όνομα Ρίτσαρντ. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Σάρα και τα δυο παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το πλοίο με μια βάρκα -για να γλιτώσουν από τη χολέρα που μαστίζει τους επιβάτες-βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα έρημο τροπικό νησί. Τα χρόνια περνούν. Η Σάρα πεθαίνει από πνευμονία και τα παιδιά προσπαθούν να επιβιώσουν.

Παίζουν:  Μπράιαν Κράουζε, Μίλα Γιόβοβιτς.

*Mega, Κυριακή 15/8 στις 21:00

«Οδύσσεια» (1997) σε σκηνοθεσία Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Μυθολογική περιπέτεια – Μετά την πτώση της Τροίας ο Οδυσσέας, που ήταν και ο εμπνευστής του στρατηγικού τεχνάσματος του Δούρειου Ίππου, παρασύρεται από την αλαζονεία του, χλευάζει τους θεούς με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή τους. Θυμωμένος από την υπερφίαλη συμπεριφορά του, ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας, τον καταριέται με αποτέλεσμα να περάσουν δέκα χρόνια μέχρι τη στιγμή της επιστροφής του πολυμήχανου ήρωα στην πατρίδα του. Το ταξίδι του θα γίνει «συνώνυμο» της περιπέτειας και του κινδύνου. Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του θα περάσουν από τις χώρες των Κικόνων, των Λωτοφάγων, των Λαιστρυγόνων και θα έρθουν αντιμέτωποι με τον γιγαντόμορφο και ανθρωποφάγο Πολύφημο, θα παραμείνουν για έναν χρόνο στο νησί της Κίρκης ενώ ο ίδιος ο Οδυσσέας θα κατέβει στον Άδη και θα συνομιλήσει με τον Τειρεσία, που θα του δώσει οδηγίες για το μέλλον, συμβουλεύοντάς τον να μην πειράξει τα βόδια του Ήλιου. Οι περιπέτειες του Οδυσσέα όμως δεν έχουν ακόμη τελειώσει.

Παίζουν: Έρικ Ρόμπερτς, Αρμάν Ασάντε, Γκρέτα Σκάτσι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Μπερναντέτ Πίτερς, Κρίστοφερ Λι Σκηνοθεσία: Αντρέι Κοντσαλόφσκι

*Star, Κυριακή 15/8 στις 21:00

«Το όνομά μου είναι Σαμ» (2001) σκηνοθεσία Τζέσι Νέλσον 

Δράμα – Ο Σαμ Ντόσον, ένας άνδρας με διανοητική καθυστέρηση, μεγαλώνει μόνος την κόρη του Λούσι, μετά την εγκατάλειψή τους από τη μητέρα της. Παρά το πρόβλημά του, ο Σαμ μπορεί και προσαρμόζεται και περιτριγυρίζεται από καλούς φίλους με διανοητική καθυστέρηση, καθώς και από μια ευγενική, αγοραφοβική γειτόνισα, την Άνι, η οποία προσέχει τη Λούσι όταν ο Σαμ δεν μπορεί. Αν και ο Σαμ προσφέρει ένα ζεστό και με γεμάτο αγάπη περιβάλλον για τη Λούσι, σύντομα η Λούσι ξεπερνά τη διανοητική ικανότητα του Σαμ. Τα άλλα παιδιά την πειράζουν επειδή έχει για πατέρα έναν “καθυστερημένο” και ντρέπεται να αποδεχθεί ότι είναι πιο έξυπνη από αυτόν. Μια κοινωνική λειτουργός εμφανίζεται στο σπίτι του Σαμ και παίρνει μαζί της τη Λούσι, επιτρέποντας στο Σαμ να την επισκέπτεται δύο φορές την εβδομάδα. Ο Σαμ προσεγγίζει μία λαμπρή δικηγόρο, τη Ρίτα Χάρισον, της οποίας το γρήγορο επαγγελματικό της πρόγραμμα και τα προσωπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει της έχουν δώσει τη φήμη της ψυχρής και άκαρδης δικηγόρου. Σε μια προσπάθειά της να αποδείξει στους συναδέλφους της ότι δεν είναι άκαρδη, η Ρίτα δέχεται την υπόθεση του Σαμ, χωρίς αμοιβή. Καθώς συνεργάζονται για να διεκδικήσουν την κηδεμονία της Λούσι.

Παίζουν: Σον Πεν, Μισέλ Φάιφερ, Ντακότα Φάνινγκ, Νταιάν Γουίστ, Λόρα Ντερν.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 15/8 στις 22:00

«Ταξίδι με ένα 303» (2018) σε σκηνοθεσία Hans Weingartner

Ρομαντικό δράμα – Όταν η 24χρονη Γιουλ, φοιτήτρια βιολογίας, ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος ξεκινά ένα ταξίδι από το Βερολίνο προς την Πορτογαλία στο παλιό της τροχοκινούμενο όχημα τύπου 303, για να το πει στον φίλο της Άλεξ. Έξω από το Βερολίνο παίρνει μαζί της τον 24χρονο Γιαν, φοιτητή πολιτικών επιστημών, ο οποίος κάνει οτοστόπ προς την Ισπανία για να βρει τον βιολογικό του πατέρα, που δεν τον έχει ξανασυναντήσει ποτέ. Καθώς και στους δύο αρέσει να συζητούν, σύντομα αρχίζουν να μιλούν για την ανθρώπινη φύση, τον έρωτα και τις σχέσεις, για το νόημα της ζωής.

Παίζουν: Mala Emde, Anton Spieker, Arndt Schwering-Sohnrey.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 15/8 στις 22:00

«Μπρέκφαστ Κλαμπ» (1985) σε σκηνοθεσία Τζον Χιουζ

Δράμα, κωμωδία – Τρεις μαθητές και δύο μαθήτριες τιμωρούνται για κάποιο παράπτωμά τους και κάθονται στην τάξη για να γράψουν μια έκθεση για τον εαυτό τους που θα αποκαλύψει ποιοι πραγματικά είναι.

Παίζουν: Άλι Σίντι, Άντονι Μάικλ Χολ, Εμίλιο Έστεβεζ, Μόλι Ρίνγκγουαλντ, Πέρι Κρόφορντ, Πωλ Γκλήσον, Τζαντ Νέλσον, Τζον Καπέλος, Τιμ Γκαμπλ

*Μακεδονία, Κυριακή 15/8 στις 23:00

«Στάκαμαν!» (2001) σκηνοθεσία Αντώνης Καφετζόπουλος

Κομεντί – O Κώστας (Αντώνης Καφετζόπουλος), ένας αδιόριστος καθηγητής μαθηματικών, κληρονομεί από τη μητέρα του την οικογενειακή επιχείρηση στην Καστοριά. Υπό έναν όρο όμως: Θα πρέπει να αναλάβει υπό την προστασία του δυο τρόφιμους του Γηροκομείου Αθηνών∙ τον Πέτρο (Δημήτρης Καλλιβωκάς) και τον Πάυλο (Σπύρος Καλογήρου). Η διαθήκη αποκαλύπτει πως ένας από τους δύο είναι ο πραγματικός πατέρας του Κώστα. Ποιος όμως; Με αφορμή την κληρονομιά και επιθυμώντας να πάρει την κηδεμονία της κόρης του, ο Κώστας κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή του. Όμως, ο δρόμος για την Καστοριά είναι μακρύς και τα επεισόδια πολλά, καθώς οι δύο γέροι προσπαθούν με χίλια κόλπα να εκτοπίσουν ο ένας τον άλλον και να ανακαλύψουν ποιος είναι ο πατέρας του Κώστα.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Σπύρος Καλογήρου, Δάφνη Κουτσάφτη, Βαλέριος Ελευθεριάδης, Μαρία Θεοδώροβα, Δημήτρης Σταρόβας Guest Stars: Κλέων Γρηγοριάδης, Γιώτα Φέστα, Αντώνης Τέμπος, Αντώνης Κανάκης, Σωτήρης Καλυβάτσης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 15/8 στις 23:00

«Βίος και Πολιτεία» (1987) σε σκηνοθεσία  Νίκος Περάκης

Ελληνική κωμωδία – Ένα ωραίο πρωί, την ημέρα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στον οποίο πρόκειται να παίξει η Εθνική Ελλάδας, ο Καραμάνος, ένας εργαζόμενος του ΟΤΕ συνδέει τον προσωπικό υπολογιστή τού διευθυντή τού οργανισμού με έναν σατανικό εκρηκτικό μηχανισμό. Απειλεί ότι θα ανατινάξει το κτίριο αν δεν του επιτρέψουν να εμφανισθεί στην τηλεόραση δέκα λεπτά πριν τη μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα για να καταγγείλει όλα εκείνα τα στραβά που καταπιέζουν τον Έλληνα πολίτη και τον μετατρέπουν σε «θύμα» του κράτους.

Στην προσπάθειά τους να ματαιώσουν τα σχέδιά του, συγκεντρώνουν όλους τους παλιούς συστρατιώτες του, αναζητώντας κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο που να αποδεικνύει ότι συμμετέχουν στη τρομοκρατική οργάνωση Σ.Π. (Συνταγματική Πάλη), μέλος της οποίας δηλώνει ο Καραμάνος. Μέσα από μια σειρά κωμικών επεισοδίων περνούν από την πυρά της σάτιρας, κρατικοί οργανισμοί, τηλεόραση, αστυνομία, αντιδράσεις των πολιτών… αποκαλύπτοντας τη σύγχρονη κοινωνική κρίση και τη σύγκρουση των ιδεολογιών.

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Δημήτρης Καλιβωκάς, Γιώργος Κοτανίδης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Βάνα Μπάρμπα, Τάκης Μόσχος, Δημήτρης Πουλικάκος, Άλκης Παναγιωτίδης.

*Mega, Κυριακή 15/8 στις 23:10

«Ο Εκλεκτός» (2010) σε σκηνοθεσία  Άλμπερτ & Άλεν Χιούζ

Δράσης – Στο κοντινό μέλλον, 30 χρόνια περίπου μετά τον τελευταίο πόλεμο, ένας μοναχικός άνθρωπος (Ντένζελ Ουάσινγκτον) διασχίζει την κατεστραμμένη πλέον Αμερική. Άδειες πόλεις, ραγισμένες λεωφόροι, καμένη γη γύρω του – τα σημάδια μιας ολέθριας καταστροφής. Δεν υπάρχει πλέον πολιτισμός, ούτε νόμος. Οι δρόμοι ανήκουν σε συμμορίες που θα σκότωναν έναν άνθρωπο για τα παπούτσια του, για μια στάλα νερό… ή και για κανένα λόγο. Ο Ίλαϊ νιώθει επιλεγμένος από τον Θεό για να εκπληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με τεράστιο προσωπικό κόστος: Να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο, το οποίο περιέχει τα μυστικά για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο Κάρνεγκι (Γκάρι Όλντμαν) όμως, δεσπότης μιας μικρής πόλης, γνωρίζει τη δύναμη που κρατάει στα χέρια του ο Ίλαϊ και είναι αποφασισμένος να την αποκτήσει με κάθε τρόπο…

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Γκάρι Όλντμαν, Μίλα Κούνις.

*Open, Κυριακή 15/8 στις 23:45

«Εργαζόμενο Κορίτσι» (1998) σε σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Δράμα, κωμωδία, ρομαντική – Ομορφιά, εξυπνάδα και γοητεία. Η Τες Μακγκίλ (Μέλανι Γκρίφιθ) έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Της λείπει όμως ένα σωστό χτένισμα, κομψά ρούχα και η σωστή δουλειά. Η Τες γίνεται γραμματέας της Κάθριν Μακγκίλ (Σιγκούρνι Γουίβερ) και προσπαθώντας να ανέλθει εκμυστηρεύεται στην Κάθριν μια ιδέα της για να αυξηθούν τα κέρδη της εταιρίας. Η Κάθριν οικειοποιείται την ιδέα της Τες και την παρουσιάζει ως δική της. Η Τες συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο το αφεντικό της να της κλέβει τις ιδέες. Έτσι, στην πρώτη κατάλληλη ευκαιρία, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Παίζουν: Μέλανι Γκρίφιθ, Χάρισον Φορντ, Σιγκούρνι Γουίβερ.

*Skai, Κυριακή 15/8 στις 00:15

«Όμορφα Πλάσματα» (2013) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενέζε

Φαντασίας – Ο συνεσταλμένος μα πανέξυπνος έφηβος Ίθαν Γουέιτ βασανίζεται από το ίδιο μυστηριώδες όνειρο για καιρό. Η εκπληκτικά διαφορετική Λένα Ντουκέιν, έχει μόλις μετακομίσει στη μικρή πόλη Γκάτλιν και κρύβει ένα φοβερό μυστικό. Ένας θνητός Ρωμαίος και μια μάγισσα Ιουλιέτα σε μια ιστορία ενηλικίωσης γύρω από την πραγματική μας ταυτότητα.

Μια μοντέρνα μυθολογία που εκτυλίσσεται σε μια γοτθική, βαθιά θρησκευόμενη επαρχία του Νότου, ανάμεσα στους πνιγμένους στην άναρχη βλάστηση κήπους, στους θολούς βάλτους και στα φαντάσματα του Αμερικανικού Εμφυλίου. Κάποιες αγάπες είναι μοιραίες… Άλλες είναι καταραμένες.

Παίζουν: Τζέρεμι Άιρονς, Άλις Ένγκλερτ, Άλντεν Έρενραϊχ, Τζακ Ο’Κόνελ, Βαϊόλα Ντέιβις, Έμι Ρόσουμ, Τόμας Μαν, Έμα Τόμσον.

*Star, Κυριακή 15/8 στις 01:00

«Παγκόσμια Εισβολή» (2011) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λίμπεσμαν

Δράσης – Εδώ και πολλά χρόνια καταγράφονται εμφανίσεις UFO σε όλο τον κόσμο – στο Μπουένος Αϊρες, τη Σεούλ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Κίνα. Αυτό όμως που θα συμβεί υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια μιας απλής εμφάνισης και εξελίσσεται σε τρομακτική πραγματικότητα, όταν εξωγήινες δυνάμεις επιτίθενται στη Γη. Κι ενώ η ανθρωπότητα βλέπει έντρομη τις μεγαλύτερες πόλεις να πέφτουν η μία μετά την άλλη, το Λος Αντζελες γίνεται το τελευταίο οχυρό σε μια μάχη που κανείς ποτέ δε φανταζόταν. Το μέλλον ολόκληρου του κόσμου βρίσκεται τώρα στα χέρια ενός πεζοναύτη λοχία και της νεοσύστατης διμοιρίας του, που καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν άγνωστο και πανίσχυρο εχθρό. Άρτι αποστρατευθείς, o σκληροτράχηλος λοχίας των πεζοναυτών επιστρέφει στην πρώτη γραμμή, καθώς το Λος Άντζελες δέχεται εξωγήινη επίθεση.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Μπρίτζετ Μόιναχαν.

*Ant1, Κυριακή 15/8 στις 01:15

«Σινεμά ο Παράδεισος» (1998) σε σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε

Δράμα, ρομαντική – Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες.

Παράλληλα, βλέπουμε πώς ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία.

Παίζουν: Σαλβατόρε Κάσιο, Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Μάρκο Λεονάρντι.

*Mega, Κυριακή 15/8 στις 01:20