14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Γεμάτο το τηλεοπτικό πρόγραμμα με ταινίες για κάθε γούστο και διάθεση:

«Ο Μπόμπιρας Ξεπόρτισε» (1994) σκηνοθεσία Πάτρικ Ριντ Τζόνσον

Δράμα, κωμωδία, οικογενειακή, περιπέτεια – Τρεις επίδοξοι κακοποιοί απαγάγουν τον μικρό Μπινκ για να ζητήσουν λύτρα από τους γονείς του. Όμως, κάποια στιγμή, το μωρό θα ξεφύγει από την προσοχή τους και θα ικανοποιήσει την περιέργειά του κάνοντας… μια θεότρελη βόλτα στους δρόμους του Σικάγο! Kωμωδία για όλη την οικογένεια με ήρωα ένα… άτακτο μωρό, που αποδεικνύεται γνήσιος λάτρης της περιπέτειας. Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Πάτρικ Ριντ Τζόνσον, που δήλωσε πως είχε συναντήσει αρκετές δυσκολίες στην επιλογή του του κατάλληλου μωρού που θα πρωταγωνιστούσε στην ταινία, αλλά όταν συνάντησε τα αξιολάτρευτα δίδυμα Άνταμ και Τζέικομπ Γουόρτον, αντιλήφθηκε πως ήταν τα πλέον κατάλληλα ώστε να υποδυθούν τον ανήσυχο και σκανδαλιάρη Μπινκ.

Παίζουν: Τζο Μαντένια, Λάρα Φλιν Μπόιλ, Τζο Παντολιάνο, Μπράιαν Χέιλι, Άνταμ Γουόρτον, Τζέικομπ Γουόρτον.

*Star, Σάββατο 21/8, στις 21.00

«Η ζωή του Πι» (2012) σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Δράμα, περιπέτεια, φαντασίας – Ο νεαρός Ινδός Πι Πατέλ είναι ο μοναδικός επιζών ενός ναυαγίου, ο οποίος διέσχισε τον ωκεανό σε μια βάρκα και τον βρήκαν ζωντανό μετά από 227 ημέρες. Συνεπιβάτες του στο ταξίδι ένας ουρακοτάγκος, μία ύαινα, μια τραυματισμένη ζέβρα και μια τίγρη της Βεγγάλης.

Παίζουν: Σουράτζ Σάρμα, Ιρφάν Καν, Αντίλ Χουσέιν, Ταμπού

*Skai, Σάββατο 21/8, στις 21.00

«Ο φαντασμένος» (1973) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική κωμωδία – Ο Μάκης Καρασίνης είναι ένας υπερφίαλος επιχειρηματίας που πέφτει θύμα μίας φάρσας, πιστεύοντας ότι στο κτήμα του υπάρχει πετρέλαιο. Με την επιπολαιότητα που τον χαρακτηρίζει,  μπλέκει με έναν απατεώνα και ιδρύει μια εταιρία πετρελαιοειδών και προσλαμβάνει υπαλλήλους.  Σύντομα όμως θα φανεί η αλήθεια και ο Μάκης θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μπέτυ Αρβανίτη, Κώστας Ρηγόπουλος, Νόρα Κατσέλη, Ρίτα Μπενσουσάν, Θεόδωρος Ντόβας, Κώστας Παληός, Μίτση Κωνσταντάρα, Νίκος Κικίλιας.

*Alpha, Σάββατο 21/8, στις 21.00

«Πρωινό Ξύπνημα» (2010) σκηνοθεσία Ρότζερ Μισέλ

Κομεντί – Η Becky Fuller είναι παραγωγός στην πρωινή εκπομπή ενός τοπικού καναλιού του New Jersey όπου, αυτό είναι ο τρόπος ζωής της καθώς αφιερώνει καθημερινά και όλη της την ενέργεια. Ένα πρωί αντί να της δώσουν προαγωγή, όπως και περίμενε, την απολύουν. Βρίσκει σχεδόν αμέσως δουλειά στην αντίστοιχη πρωινή εκπομπή του εθνικού δικτυού IBS, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να την σώσει αναγκάζει έναν δύστροπο θρύλο της δημοσιογραφίας να γίνει συμπαρουσιαστής, κάτι που όμως κάνει την δουλειά της ακόμα πιο δύσκολη. Πρέπει πρώτα να πείσει τον Mike να συνεργαστεί και ύστερα να ανεβάσει τα νούμερα που ίσως κρατήσουν την εκπομπή στον αέρα..

Παίζουν: Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Χάρισον Φορντ, Νταϊάν Κίτον.

*Open, Σάββατο 21/8, στις 21.00

«Για Μια Χούφτα Τουρίστριες» (1971) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Η Έλεν Φουρώ, κόρη του βασιλιά των κάμπινγκ, έρχεται σ ένα ελληνικό νησί αναζητώντας κατάλληλη περιοχή για εγκατάσταση κατασκηνώσεων. Το γεγονός δημιουργεί έντονη διαμάχη ανάμεσα σε δύο παραθαλάσσια χωριουδάκια, καθώς το καθένα διεκδικεί για λογαριασμό του αυτή την τουριστική αξιοποίηση και εκμετάλλευση.

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Καίτη Παπανίκα, Κατερίνα Γιουλάκη, Σωτήρης Μουστάκας, Στέφανος Στρατηγός, Έλενα Τσαλδάρη, Ελένη Ανουσάκη, Θόδωρος Κατσαδράμης.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 21/8, στις 22.00

«Θα Κλέψω τη Νύφη» (2008) σκηνοθεσία Πολ Γουέιλαντ

Κομεντί – Ο Τομ, επιτυχημένος και σέξι, αποδέχεται διστακτικά να γίνει “ο κύριος επί των τιμών” στο γάμο της κολλητής του Χάνα με έναν Σκοτσέζο. Μόνο που ενώ μέχρι τώρα ο Τομ είχε όποια γυναίκα ήθελε, διαπιστώνει ότι η Χάνα είναι η πραγματική του αγάπη. Το ταξίδι στη Σκοτία, όπου θα γίνει ο γάμος, θα ξεδιαλύνει τα πάντα.

Παίζουν: Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Μισέλ Μόναγκαν, Κέβιν ΜακΚιντ.

*Ant1, Σάββατο 21/8, στις 22.00

«Η συμμορία των μάγων» (2013) σκηνοθεσία Λουί Λετεριέ

Oι Ντάνιελ Άτλας, Μέριτ Μακίννει, Χένλι Ρίβς και Τζάκ Γουάιλντερ, είναι οι δεξιοτέχνες «Τέσσερις Καβαλάρηδες», οι οποίοι – ως σύγχρονοι Ρομπέν των Δασών –καταφέρνουν να ληστέψουν τα πιο καλά φυλασσόμενα χρηματοκιβώτια διεθνώς, παίζοντας με τη δύναμη του μυαλού – και τα νεύρα των διωκτικών αρχών! Η ομάδα των τεσσάρων, μοντέρνων, μάγων συγκλονίζει τη διεθνή κοινή γνώμη, θέλγοντας το κοινό της με μια σειρά από τολμηρές και πρωτότυπες ληστείες, κάνοντας χρήση εντυπωσιακών τεχνολογικών τρικ, τα οποία αφήνουν το κοινό τους πάντα με το στόμα ανοιχτό. Αρχικά τραβάνε πάνω τους το ενδιαφέρον του κόσμου ληστεύοντας, από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μια γαλλική τράπεζα, στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια ξεσκεπάζουν έναν οικονομικό εγκληματία, διοχετεύοντας την ίδια στιγμή, με το δικό τους “μαγικό” τρόπο, τα εκατομμύρια, που εκείνος καταχράστηκε, στους τραπεζικούς λογαριασμούς μελών του ακροατηρίου τους.

«Μπρέκφαστ Κλαμπ» (1985) σε σκηνοθεσία Τζον Χιουζ

Δράμα, κωμωδία – Τρεις μαθητές και δύο μαθήτριες τιμωρούνται για κάποιο παράπτωμά τους και κάθονται στην τάξη για να γράψουν μια έκθεση για τον εαυτό τους που θα αποκαλύψει ποιοι πραγματικά είναι.

Παίζουν: Άλι Σίντι, Άντονι Μάικλ Χολ, Εμίλιο Έστεβεζ, Μόλι Ρίνγκγουαλντ, Πέρι Κρόφορντ, Πωλ Γκλήσον, Τζαντ Νέλσον, Τζον Καπέλος, Τιμ Γκαμπλ

*Μακεδονία, Σάββατο 21/8, στις 23.00

«Ο πόλεμος των άστρων: Επεισόδιο 2 – Η επίθεση των κλώνων» (2002) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Λούκας 

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Η ταινία εκτυλίσσεται δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα της Μάχης του Ναμπού. Τώρα η Γαλαξιακή Δημοκρατία βρίσκεται σε αναταραχή. Ο αποστάτης δάσκαλος πρώην Τζεντάι Κόμης Ντούκου οργάνωσε ένα Αποσχιστικό κίνημα και η Γαλαξιακή Γερουσία συζητά ένα νόμο για την δημιουργία ενός στρατού, ώστε να βοηθήσει τους Τζεντάι εναντίον της απειλής των Αποσχιστών.

Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ναταλί Πόρτμαν, Κρίστοφερ Λι, Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Περνίλα Όγκουστ.

*Alpha, Σάββατο 21/8, στις 23.00

«Οι επιδρομείς» (2016) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σ. Μίλερ

Αστυνομική, δράσης – Όταν μία τράπεζα γίνεται στόχος μιας βίαιης ληστείας, όλα τα στοιχεία, που συγκεντρώνουν οι αρχές, υποδεικνύουν τον ιδιοκτήτη της αλλά και τους υψηλής ισχύος πελάτες του. Μια ομάδα ειδικών πρακτόρων του FBI ερευνούν σε βάθος την υπόθεση και με τις θανατηφόρες ληστείες να συνεχίζονται, γίνεται πια ολοφάνερο πως πρόκειται για μια μεγαλύτερη, καλοστημένη συνωμοσία…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κρίστοφερ Μελόνι, Ντέιβ Μπαουτίστα

*Star, Σάββατο 21/8, στις 23.15

«Η Τέχνη Καταστρέφει» (2017) σε σκηνοθεσία Νίκος Κορνήλιος

Δράμα – Ένας διάσημος ηθοποιός του θεάτρου, μετά από ένα έμφραγμα, καλεί κοντά του τις δύο κόρες του, από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Προσπαθώντας να τις κρατήσει δίπλα του, τους προτείνει να ανεβάσουν μαζί έναν “Μάκβεθ για τρεις”.

Παίζουν: Κώστας Αρζόγλου, Ίρις Μπαγλανέα, Katia Leclerc O’Wallis, Aurora Marion, Estelle Marion.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 21/8, στις 23.55

«Superbad» (2007) σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Μοτόλα

Κωμωδία – Το σχολείο τελειώνει και σύντομα θα αρχίσουν οι τελευταίες διακοπές πριν το κολέγιο. Ο Σεθ και Έβαν είναι δύο κολλητοί φίλοι που μάλλον θα τους έλεγες “χαμένους” αφού δεν έχουν την παραμικρή επιτυχία στο αντίθετο φίλο, δεν έχουν παραστεί σε κανένα πάρτι και περνούν την ώρα τους, μαζί τον τρίτο της παρέας Φόγκελ, μην κάνοντας στην ουσία τίποτα δημιουργικό. Όμως από το πουθενά θα προσκληθούν σε πάρτι και μάλιστα από δύο όμορφες συμμαθήτριες τους, με την υποχρέωση να βρουν ποτά, κάτι δύσκολο, αφού είναι πολύ κάτω από 21 και δεν τους το επιτρέπει ο νόμος. Όμως, το όνειρο της πρώτης τους σεξουαλικής επαφής είναι αρκετό για να δοκιμάσουν τα πάντα, ώστε να βρουν τις απαραίτητες “προμήθειες”.

Παίζουν: Τζονα Χιλ, Μάικλ Σέρα, Σεθ Ρόγκεν.

*Ant1, Σάββατο 21/8, στις 00.00

«Οι Άντρες με τα Μαύρα» (1997) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ 

Κωμωδία – Βρισκόμαστε στο όχι ιδιαίτερα μακρινό μέλλον και η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε ένα κρυφό παράδεισο για ένα πλήθος εξωγήινων προσφύγων από όλες τις γωνιές του σύμπαντος. Μια μυστική κυβερνητική οργάνωση, οι «Άνδρες με τα μαύρα», φέρουν την ευθύνη να κρατούν τα μεταμφιεσμένα όντα σε τάξη προκειμένου να αποφεύγονται οι διαταραχές στην ισορροπία του ανθρώπινου πληθυσμού. Όταν ένας διαγαλαξιακός τρομοκράτης φθάνει στη Γη για να κλέψει ένα πολυσήμαντο αντικείμενο από έναν ομόφυλό του το καθήκον της σύλληψης του και ακολούθως της σωτηρίας του κόσμου θα αναλάβουν ένας πράκτορας της οργάνωσης και ένας νεαρός μαθητευόμενός του.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς, Λίντα Φιορεντίνο, Βίνσεντ Ντ Ονόφριο.

*Mega, Σάββατο 21/8, στις 00.30

«Η Ομηρία» (2016) σε σκηνοθεσία Τζιμ Γκιλέσπι

 Δράμα, δράσης, περιπέτεια – Μια παρέα παιδιών δισεκατομμυριούχων, τα οποία βρίσκονται εσώκλειστα σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά στρατόπεδα, προκειμένου να γίνουν υπεύθυνοι άνθρωποι, χρήσιμοι στην κοινωνία, πιάνονται όμηροι μιας ομάδας κακοποιών. Από τη μια στιγμή στην άλλη, τα νεαρά, κακομαθημένα πλουσιόπαιδα καλούνται να χρησιμοποιήσουν κάθε γνώση αυτοσυντήρησης προκειμένου να παραμείνουν στη ζωή.

Παίζουν: Τζέρεμι Σάμπτερ, Φοίβη Τόνκιν, Σεμπάστιαν Κοχ, Μαρκ Μπόναρ.

*Star, Σάββατο 21/8, στις 01.30