Σβήστηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Γράμμο

Σβήστηκε η φωτιά στο Γράμμο – Τσιγάρο πιθανή αιτία – Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στον Γράμμο, λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, η οποία, ευτυχώς, έγινε πολύ γρήγορα αντιληπτή και αμέσως σήμανε συναγερμός. Ευτυχώς κατασβέστηκε λίγες ώρες μετά, με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες και την άμεση κινητοποίηση κυρίως της Πυροσβεστικής, χωρίς να προκληθούν μεγάλες ζημιές στο δάσος, αφού σύντομα περιορίστηκε!

Το σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά, ήταν πολύι κοντά εκεί που τελειώνει η ασφάλτος στο δρόμο που οδηγεί προς Γράμμουστα. Όπως μας μεταφέρουν, στο σημείο δεν βρέθηκε κάτι που να συνηγορεί για εμπρησμό και είναι πολύ πιθανό να προκλήθηκε από τσιγάρο.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική με ένα όχημα από το Νεστόριο, ενώ στο σημείο έσπευσαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου, ώστε αν χρειαστεί να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από την Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γράμμουστας Αλέκα Μάτσια, η οποία αμέσως ειδοποιήσε τις αρμόδιες αρχές και σήμανε συναγερμός.

Στο σημείο που είχε ξέσπασει η φωτιά είναι πυκνό πευκοδάσος, αλλά ευτυχώς δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που βοήθησε σημαντικά ώστε να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Όπως αναφέρει ο ditikostipos για την κατάσβεση επιχείρησαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 10 άντρες και η ζημιά είναι μικρής έκτασης αφού κάηκαν περίπου 5 στρέμματα δάσους. Ευτυχώς στο σημείο δεν έπνεαν άνεμοι, γεγονός που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ώστε να σβηστεί γρήγορα και να αποφευχθούν τα χειρότερα

Πάντως τόσο το σημείο της σημερινής φωτιάς, όσο και άλλα προηγουμένων ημερών, περιφρουρούνται, ώστε να μην προκληθεί εκ νέου κάποια εστία φωτιάς.

Δείτε βίντεο από το σημείο και την αγωνία της προέδρου της Γράμμουστας για να μη ξεφύγει η φωτιά

ditikostipos