6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ακολουθία Φόνων στην Οξφόρδη» (2008) σκηνοθεσία Άλεξ ντε λε Ινγκλέσια

Μυστηρίου – Στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ένας καθηγητής κι ένας φοιτητής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να εξιχνιάσουν μια σειρά δολοφονιών, που φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους με μαθηματικό τρόπο.

Ενώ όμως προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πολύπλοκο παζλ, όπου κάθε δράση έχει και την αντίδρασή της, πέρα από κάθε φαντασία.

Παίζουν: Eλάιζα Γουντ, Τζον Χαρτ, Άννα Μάσεϊ, Τζιμ Κάρτερ, Τζούλι Κοξ, Ντομινίκ Πινόν, Λίονορ Γουάτλινγκ, Μπερν Γκόρμαν.

*Open, Τετάρτη 25/8, στις 21:00

«Philomena» (2013) σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς

Δραματική κομεντί – Πιο συγκεκριμένα, η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική προσαρμογή του βιβλίου «The Lost Child of Philomena Lee» του δημοσιογράφου Μάρτιν Σίξμιθ (Martin Sixsmith). Βρετανός δημοσιογράφος ξεκινά να ερευνήσει την ιστορία της Φιλομένα Λι, μιας γυναίκας που, όταν ήταν έφηβη έμεινε έγκυος. Μέσα στο συντηρητικό και θρησκόληπτο περιβάλλον της Ιρλανδίας του 50 κλείστηκε σε μοναστήρι. Οι καλόγριες πούλησαν το παιδί της σε μια οικογένεια Αμερικανών. Σε μεγάλη ηλικία, η Φιλομένα ξεκινά ένα ταξίδι εξερεύνησης, αναζητώντας τα ίχνη του γιου της με τη βοήθεια του απολυμένου δημοσιογράφου, ο οποίος φιλοδοξεί να ξαναφτιάξει την καριέρα του μέσα απ αυτήν την ιστορία. Η κοινή διαδρομή τους θα τους οδηγήσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και σε μια σειρά απροσδόκητων αποκαλύψεων.

Παίζουν: Τζούντι Nτεντς, Στιβ Κούγκαν, Σόφι Κένεντι Κλαρκ, Μέαρ Γουίνιγκχαμ, Άννα Μάξγουελ Μάρτιν, Μισέλ Φέρλι.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 25/8, στις 22:00

«Καράτε Κιντ: Η Νέα Γενιά» (1994) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Κέιν

Δράσης, οικογενειακή, ρομαντική – Ο κύριος Μιγιάκι (Πατ Μορέτα) παρευρίσκεται σε μία τελετή για βετεράνους στη Βοστώνη. Εκεί συναντά τη χήρα του τότε διοικητή του, Λουίζα και γνωρίζει την εγγονή της Τζούλι (Χίλαρι Σουάνκ). Η έφηβη περνάει περίοδο θλίψης αφού ακόμη δεν έχει συνέρθει από την απώλεια των γονιών της, που σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η ίδια δυσκολεύεται να κοινωνικοποιηθεί στο σχολείο ενώ οι γνώσεις της στο καράτε εντυπωσιάζουν τον Μιγιάκι. Αποφασίζει λοιπόν να τη βοηθήσει να επανέλθει και την πηγαίνει να εκπαιδευτεί σε ένα μοναστήρι Βουδιστών. Ο Μιγιάκι και οι καλόγεροι θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να την βάλουν αντιμέτωπη με τον θυμό της.

Παίζουν: Πατ Μορίτα, Χίλαρι Σουάνκ, Μάικλ Άιρονσαϊντ, Κρίς Κόνραντ.

*Ant1, Τετάρτη 25/8, στις 22:00

«Στο Τέλος του Δρόμου» (2012) σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιάνφρανς

Αστυνομική, δράμα- O Λουκ είναι μοτοσικλετιστής κασκαντέρ και βγάζει το μεροκάματό του στο θρυλικό “γύρο του θανάτου”, ενός περιοδεύοντος λούνα παρκ. Στο πέρασμά του από τη Νέα Υόρκη, ξαναβρίσκει τη χαμένη του αγάπη και μαθαίνει ότι έχει αποκτήσει μαζί της ένα γιο. Αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ζωή στους δρόμους και να γίνει ο ιδανικός πατέρας, ο πατέρας, που ο ίδιος δεν είχε ποτέ στο πλευρό του. Όμως ο νέος εργοδότης του τον μπλέκει σε μία σειρά από ληστείες σε τράπεζες και ο Λουκ μπαίνει στο στόχαστρο του Έιβερι, ενός φιλόδοξου αστυνομικού. Η αντιπαράθεση των δύο αντρών θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες και για τους δύο.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντεζ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα.

*Star, Τετάρτη 25/8, στις 22:15

«Gemini Man» (2019) σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Δράσης – Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια.

Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ.

*Skai, Τετάρτη 25/8, στις 23:00

«Ο Δυναστείας» (1985) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Ρένα Παγκράτη, Νανά Βενέτη, Τόνυ Άντονυ, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κάτια Κουκίδου, Κώστας Μακέδος, Στέλλα Κωνσταντινίδου.

*Alpha, Τετάρτη 25/8, στις 23:45