6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ήμασταν Κάποτε Στρατιώτες» (2002) σκηνοθεσία Ράνταλ Γουάλας

Πολεμικό – Ο Χαλ Μουρ είναι διοικητής σε μια στρατιωτική μονάδα τις πρώτες μέρες του πολέμου του Βιετνάμ. Το 1965, 400 Αμερικανοί στρατιώτες υπό τη διοίκηση του  βρίσκονται παγιδευμένοι στη βιετναμέζικη ζούγκλα και δίνουν την πρώτη αιματηρή μάχη ανάμεσα στον αμερικανικό στρατό και τους Βιετκόγκ. Πρόκειται πρακτικά για την πρώτη μάχη σώμα με σώμα για τις ΗΠΑ στο Βιετνάμ. Η απειρία και το νεαρό της ηλικίας των Αμερικανών θα φανούν στην ανηλεή μάχη που διήρκεσε πάνω 100 ώρες. Η θηριωδία και η αιματοχυσία θα προκαλέσουν συναισθηματικό κλονισμό, αισθήματα αλτρουισμού σε πολλούς, αλλά και εκρήξεις αμφισβήτησης για την αναγκαιότητα του πολέμου ακόμα και στον σκληροτράχηλο Μουρ.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Μάντλιν Στόου, Γκρεγκ Κινίαρ.

*Open, Δευτέρα 30/8 στις 21:00

«Μπρίτνεϊ για Πάντα» (2017) σκηνοθεσία Λέσλι Λίμπμαν

Βιογραφική, δράμα, μουσικής – Είμαστε στο έτος 2008 κι ένα κινηματογραφικό συνεργείο αναλαμβάνει ν’ αποτυπώσει τη ζωή της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, της πριγκίπισσας της ποπ.

Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, το παρελθόν της –από το 1998 έως το 2008- αρχίζει σιγά σιγά να ξεδιπλώνεται. Η καριέρα της Μπρίτνεϊ απογειώνεται μετά το σινγκλ της «Hit Me Baby One More Time» το 1998.

Τότε είναι που ξεκινά και η σχέση της με τον σταρ των NSYNC, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ. Μετά το άδοξο τέλος της σχέσης τους, η εικόνα της Μπρίτνεϊ παίρνει τον κατήφορο.
Ένας γάμος διάρκειας μόλις 72 ωρών και η θυελλώδης σχέση της με τον δεύτερο σύζυγό της, Κέβιν Φέντερλαϊν, θα την οδηγήσουν στα όρια της κατάρρευσης.

Αυτή η βιογραφική ταινία καταγράφει το ταξίδι της Μπρίτνεϊ από τα ύψη της φήμης ως την εκδήλωση μιας ψυχικής διαταραχής, που διαλύει την εικόνα της.
Τι ρόλο παίζουν η οικογένεια, οι σχέσεις, οι φίλοι και οι μάνατζερ στα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχικής της ασθένειας;

Πώς θα καταφέρει η Μπρίτνεϊ να διασώσει την πνευματική της υγεία και τι σημαίνει αυτό για την καριέρα της;

Παίζουν: Νατάσα Μπάσετ, Νέιθαν Κιζ, Νικόλ Όλιβερ, Κλέιτον Τσίτι Μάθιου Χάρισον, Πίτερ Μπένσον.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 30/8 στις 22:00

«Εκτός Ελέγχου» (1998) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Αστυνομική, δραματική κομεντί, ρομαντική – Τη στιγμή που ο πρώην κατάδικος Τζακ Φόλεϊ ληστεύει μια τράπεζα, το αμάξι του παθαίνει βλάβη. Έτσι καταλήγει για μια ακόμη φορά έγκλειστος των φυλακών της Φλόριντα. Η απόδραση του όμως δεν έγινε έτσι ακριβώς όπως την είχε σχεδιάσει, αφού κατά τη διάρκειά της, έτυχε να είναι παρούσα και η πράκτορας του FBI, Κάρεν Σίσκο.

Ενώ η δυναμική γυναίκα τον καταδιώκει, ο Μπάντι Μπραγκ, φίλος του Τζακ, παρεμβαίνει με αποτέλεσμα η Σίσκο να καταλήξει στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου, που πρόκειται να τον φυγαδεύσει.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς την ελευθερία, ο Τζακ αισθάνεται μια ακατανίκητη έλξη για τη νεαρή κοπέλα. Το ίδιο όμως αισθάνεται και η Σίσκο.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Βινγκ Ρέιμς.

*Ant1, Δευτέρα 30/8 στις 22:00

«Μαχητές των Δρόμων 6» (2013) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης, θρίλερ,περιπέτεια – Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν κι η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, για αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, προκειμένου να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή…

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Λουκ Έβανς, Πολ Γουόκερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζέισον Στέιθαμ.

*Star, Δευτέρα 30/8 στις 22:15

«Jack Reacher» (2012) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μακ Κουάρι

Δράσης – Ένας ερευνητής ανθρωποκτονιών, ο Τζακ Ρίτσερ καλείται να ερευνήσει μια υπόθεση που αφορά έναν εκπαιδευμένο στρατιωτικό – ελεύθερο σκοπευτή που πυροβόλησε τυχαία πέντε αθώα θύματα με έξι βολές. Ενώ ο φερόμενος ως δράστης συλλαμβάνεται και η υπόθεση είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο, ο δράστης ζητά να συναντήσει τον Ρίτσερ. Η συνάντηση αυτή θα πυροδοτήσει εκρηκτικές εξελίξεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρόζαμουντ Πάικ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Βέρνερ Χέρτσογκ.

*Skai, Δευτέρα 30/8 στις 23:15

«Μάντεψε τι κάνω… τα βράδια» (1984) σε σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική, Κωμωδία – Ένας ορφανός νέος, μεγαλωμένος από τσιγγάνους, ανοίγει μια σχολή για επίδοξους ζητιάνους. Τα βράδια όμως ζει μέσα στην πολυτέλεια, μέχρις ότου ένα ζευγάρι απατεώνων προσπαθεί να τον ξεγελάσει. Τελικά θα ερωτευθεί τη γυναίκα-απατεώνα και θα ζήσει μαζί της ευτυχισμένος, μακριά από τις παρανομίες.

Παίζουν:  Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτη, Νίκος Ρίζος, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Γιάννης Ρώτας,  Γιάννης Ευδαίμων,Γιώργος Γεωργίου.

*Alpha, Δευτέρα 30/8 στις 23:45