5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Καταγωγή των Σάμι» (2016) σκηνοθεσία Αμαντα Κέρνελ 

Δραματική – Ένας φόρος τιμής και αγάπης για όσους έμειναν σε – αλλά κι όσους έφυγαν από – μια κοινωνία στην άκρη του κόσμου, και ταυτόχρονα μια εναλλακτική, προσωπική αφήγηση για το αποικιοκρατικό παρελθόν μιας «πολιτισμένης» χώρας, μέσα από τα μάτια και τα βιώματα μιας έφηβης.

Παίζουν: Λένε Σεσίλια Σπάροκ, Μαζ-Ντόρις Ρίμπι, Γιούλιους Φλαϊσάντερ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 1/9, στις 22:00

«Spiderman» (2002) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι 

Δραματική, περιπέτεια – Ο Πίτερ Πάρκερ ζει σε μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Υόρκης με το θείο και τη θεία του. Είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Μέρι Τζέιν Γουάτσον, το όμορφο, καλόκαρδο κορίτσι που μένει στο διπλανό σπίτι, αλλά είναι πολύ ντροπαλός για να την προσεγγίσει.

Ο κολλητός του Χάρι Όζμπορν είναι γιος του Δόκτωρ Νόρμαν Όζμπορν, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας Oscorp, η οποία προσπαθεί να υπογράψει ένα συμβόλαιο για την προμήθεια όπλων στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ένα εργαστήριο γενετικής, μια μεταλλαγμένη αράχνη τσιμπά τον Πίτερ, με αποτέλεσμα να αναπτύξει ειδικές ικανότητες αναρρίχησης κι ευελιξίας, να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο-αράχνη και να γίνει κυνηγός του εγκλήματος.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κρίστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο, Γουίλεμ Νταφόε ,Κλιφ Ρόμπερτσον, Ρόουζμαρι Χάρις, Τζ. Κ. Σίμονς.

*Ant1, Τετάρτη 1/9, στις 22:00

«Atomic Blonde» (2017) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς

Περιπέτεια – Η Λορέιν είναι μία αδίστακτη, τολμηρή και σέξι πράκτορας της MI6, που φθάνει στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, με μία μυστική αποστολή: να εξιχνιάσει τον φόνο ενός συναδέλφου της, με τον οποίο τη συνδέει ένα ερωτικό παρελθόν, και να εντοπίσει μία χαμένη λίστα διπλών πρακτόρων. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα «ταλέντα» της για να παραμείνει ζωντανή και να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Με τη βοήθεια ενός αστυνομικού, θα γίνει μέρος ενός επικίνδυνου παιχνιδιού κατασκόπων.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Τζέιμς ΜακΑβόι, Τζον Γκούντμαν, Έντι Μάρσαν, Τόμπι Τζόουνς, Σοφία Μπουτέλα, Τιλ Σουεγκερ.

*Star, Τετάρτη 1/9, στις 22:15

«Επικίνδυνη Αποστολή 4: Πρωτόκολλο Φάντασμα» (2011) σκηνοθεσία Μπραντ Μπερν

Ο μυστικός πράκτορας Ίθαν Χαντ και η ομάδα του κατηγορούνται για μια τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στο Κρεμλίνο. Έτσι, ο Πρόεδρος τους αποκηρύσσει και θέτει σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο Φάντασμα. Ο Ίθαν θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαταστήσει το όνομα της ομάδας του και να αποτρέψει μια νέα επίθεση. Έτσι, ξεκινά άλλη μια επικίνδυνη αποστολή. Στο πλευρό του βρίσκονται και κάποιοι πρώην “συνάδελφοι”, των οποίων τα κίνητρα δεν είναι και τόσο αθώα.  

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τομ Γουίλκινσον, Πόλα Πάτον, Σάιμον Πεγκ κ.ά.

*Skai, Τετάρτη 1/9, στις 23:15

«Ο Ροζ Γάτος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος και ο Αρχιμήδης είναι συνάδελφοι καθηγητές που συγκατοικούν. Ο Πάνος είναι ένας σύγχρονος νέος, ενώ ο Αρχιμήδης είναι πολύ συντηρητικός. Ο Πάνος θα προσπαθήσει να βάλει δυναμικά τον Αρχιμήδη μέσα στη ζωή. Γρήγορα όμως ο Αρχιμήδης αναπτύσσει μια διπλή προσωπικότητα. Τη μέρα είναι ένας συγκρατημένος καθηγητής, και το βράδυ γίνεται γλεντζές και ερωτύλος. Όταν η αδελφή του θα πέσει θύμα απαγωγής, ο Αρχιμήδης θα μπει σε κλινική προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Παίζουν:  Σωτήρης Μουστάκας, Πάνος Μιχαλόπουλος, Έφη Πίκουλα, Μιχάλης Μουστάκας, Κώστας Μακέδος, Βάνα Μπάρμπα, Τέτα Κωνσταντ, Θωμάς Κωνσταντινίδης.

*Alpha, Τετάρτη 1/9, στις 23:45