8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Η Βασιλεία των δολοφόνων» (2010) σε σκηνοθεσία Τσάο-Μπιν Σου, Τζον Γου

Περιπέτεια – Στην αρχαία Κίνα, μια ικανότατη δολοφόνος έχει στην κατοχή της το λείψανο ενός βουδιστή μοναχού. Προσπαθώντας να επιστρέψει το λείψανο στο σημείο όπου ήταν αρχικά τοποθετημένο, θέτει τον εαυτό της σε θανάσιμο κίνδυνο, καθώς μια ομάδα δολοφόνων, στην οποία ήταν μέλος παλιά, την κυνηγάει για να πάρει το λείψανο το οποίο έχει μια αρχαία μυστική δύναμη.

Παίζουν: Μισέλ Γεό, Λέον Ντάι, Γου-Σουνγκ Τζουνγκ, Κέλι Λιν, Σουέγκι Ουάνγκ.

*Open, Παρασκευή 3/9, στις 21:00

«S1m0ne» (2002) σκηνοθεσία Άντριου Νίκολς

Σατυρική κομεντί – Ο Βίκτορ Ταράνσκι είναι ένας ξεπεσμένος υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης που χάνει την τελευταία του ευκαιρία για επάνοδο, όταν η εκκεντρική ηθοποιός Νίκολα Άντερς εγκαταλείπει τα γυρίσματα της ταινίας της.
Τότε, όμως, εμφανίζεται μια διάνοια των υπολογιστών, ο Χανκ Αλένο και του κληροδοτεί τη Σιμόν.

Η Σιμόν είναι το όνειρο κάθε σκηνοθέτη. Δεν θα γεράσει, δεν θα πάρει ούτε γραμμάριο.
Δεν θα χρειαστεί ποτέ απεξάρτηση, δεν έχει ατζέντη, μάνατζερ, περιβάλλον ή γκουρού.
Δεν απαιτεί μεγαλύτερο τροχόσπιτο ή ιδιωτικό τζετ. Κάνει μόνη της τις επικίνδυνες σκηνές.
Δεν έχει πρόβλημα με τα γυμνά. Η μόνη ενέργεια που λαχταρά βγαίνει από μια πρίζα.
Τι μπορεί να πάει στραβά;

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Κάθριν Κίνερ, Ρέιτσελ Ρόμπερτς,Τζέι Μορ, Προύιτ Τέιλορ Βινς, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, Γουινόνα Ράιντερ, Ηλίας Κοτέας.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 3/9, στις 22:00

Ghostbusters (2016) σε σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Δράσης, κωμωδία, φαντασίας – Η Έριν και η Άμπι είναι δύο συγγραφείς στα πρώτα βήματά τους, που γράφουν ένα βιβλίο για την ύπαρξη των φαντασμάτων. Μερικά χρόνια αργότερα, η Έριν βρίσκει μια εξέχουσα θέση στο πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Όμως τότε το βιβλίο της βγαίνει στην επιφάνεια ξανά, γελοιοποιείται και αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη δουλειά της .Όταν αργότερα, φαντάσματα θα επιτεθούν στο Μανχάταν, η Έριν θα ξαναβρεθεί με την Άμπι. Μαζί με μία πυρηνικό επιστήμονα, τη Τζίλιαν κι μια υπάλληλο τη Λέσλι, θα προσπαθήσουν να σώσουν τον κόσμο από έναν μυστήριο και παντοδύναμο δαίμονα, γνωστό ως Ρόουαν.

Παίζουν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Κρίστεν Γουίγκ, Λέσλι Τζόουνς, Κέιτ Μακκίνον.

*Ant1, Παρασκευή 3/9, στις 22:00

«X-MEN: Apocalypse» (2016) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ

Δράσης – Από την αυγή του πολιτισμού, λατρευόταν σαν θεός. Ο Απόκαλιψ, ο πρώτος και ισχυρότερος μεταλλαγμένος από το σύμπαν των X-Men, έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις πολλών άλλων μεταλλαγμένων, καταλήγοντας αθάνατος και ανίκητος. Ξυπνώντας μετά από χιλιάδες χρόνια, απογοητεύεται από τον κόσμο που βρίσκει και σχηματίζει μια ομάδα παντοδύναμων μεταλλαγμένων, συμπεριλαμβανομένου και του αποκαρδιωμένου Μαγκνέτο, για να «καθαρίσει» την ανθρωπότητα και να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο, στον οποίο θα κυριαρχεί.

Καθώς η μοίρα της Γης κρέμεται από μια κλωστή, η Ρέιβεν (Τζένιφερ Λόρενς), μαζί με την βοήθεια του Καθηγητή Χ (Τζέιμς ΜακΑβόι), πρέπει να ηγηθεί μιας ομάδας νέων X-Men για να σταματήσουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους και να σώσουν την ανθρωπότητα από την απόλυτη καταστροφή.

Παίζουν: Τζέιμς ΜακΑβόι, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Όσκαρ Άιζακ, Νίκολας Χουλτ, Ρόουζ Μπερν, Ολίβια Μαν, Έβαν Πίτερς, Κόντι Σμιτ-Μακφί, Σόφι Τέρνερ, Τάι Σέρινταν, Αλεξάντρα Σιπ, Λούκας Τιλ, Τζος Χέλμαν, Λάνα Κόντορ, Μπεν Χάρντι.

*Star, Παρασκευή 3/9, στις 22:15

«Κλεφτρόνι και Tζέντλεμαν» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λέων Στάθης πιστεύει ότι με το που θα πάρει το πτυχίο του, θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα της εργασίας, αλλά βρίσκεται μπροστά σε τοίχους και κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο».

Καθώς αναζητά δουλειά από πόρτα σε πόρτα, συναντά τη Μαρίνα και την ερωτεύεται. Η κοπέλα, που έχει δεσμό με ένα κλεφτρόνι μηχανών και εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, θέλει να γίνει σκηνοθέτης, έτσι ζητά από τον Στάθη να τη βοηθήσει και αυτός ανταποκρίνεται ολόψυχα και αποτελεσματικά.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σπύρος Καλογήρου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Έφη Πίκουλα, Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

*Alpha, Παρασκευή 3/9, στις 23:45

«Ο Μάικ, ο Ντέιβ και οι Ξέφρενες Φιλενάδες» (2015) σε σκηνοθεσία Τζέικ Ζιμάνσκι

Κωμωδία – Ο Μάικ και ο Ντέιβ είναι δύο αδέλφια με αδυναμία στα ξενύχτια και τα ξέφρενα πάρτι. Για να κάνουν καλή εντύπωση στον γάμο της αδελφής τους στη Χαβάη, βάζουν μια αγγελία στο ίντερνετ για να βρουν τις τέλειες συνοδούς. Ενώ όμως το τελευταίο που θέλουν είναι να φέρουν σε δύσκολη θέση την οικογένειά τους, διαπιστώνουν πως οι κοπέλες που επέλεξαν τελικά θα τους βάλουν τα γυαλιά σε όλους τους τομείς.

Παίζουν: Ζακ Έφρον, Άννα Κέντρικ, Όμπρεϊ Πλάζα, Άνταμ Ντεβίν.

*Skai, Παρασκευή 3/9, στις 00:00

«Τα Χαλάσαμε» (2006) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Δραματική, κωμωδία, ρομαντική – Η Μπρουκ (Τζένιφερ Άνιστον) και ο Χάρι (Βινς Βον) γνωρίστηκαν σε ένα αγώνα μπέιζμπολ και ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλο.

Εκείνος είναι ταξιδιωτικός πράκτορας στο Σικάγο και εκείνη εργάζεται για μία έμπορο έργων τέχνης.

Μετά από δύο χρόνια σχέσης και συμβίωσης όμως τα προβλήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τους επηρεάζουν έντονα.
Ο Γκάρι, κλασικός άντρας, είναι ανώριμος, λατρεύει να βλέπει αθλητικά στην τηλεόραση, να παίζει playstation και φυσικά απεχθάνεται τις δουλειές του σπιτιού.

Η Μπρουκ είναι μία γυναίκα πρόθυμη να περάσει ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας το τέλειο γεύμα, έχει ανάγκη την προσοχή, κατανόηση και υποστήριξη του συντρόφου της, δε δέχεται κακή κουβέντα για τους συγγενείς της κι έχει στόχο να δει το δεσμό της να μονιμοποιείται επισήμως.

Τι θα συμβεί όμως όταν ο καβγάς με ασήμαντη αφορμή καταλήγει σε χωρισμό;

Το πείσμα, ο εγωισμός και οι καταστροφικές συμβουλές των τρίτων μπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, ενώ κανείς από τους δύο δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το σπίτι που αγόρασαν από κοινού.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Βινς Βον, Κόουλ Χάουζερ, Τζον Φαβρό, Τζον Μίχαελ χιγκινς, Τζέισον Μπετμαν, Τζάστιν Λόγκ, Τζοϋ Λόρεν Άνταμς.

*Star, Παρασκευή 3/9, στις 01:15

«Εχθροί Ξανά» (2014) σκηνοθεσία Κόνι Γουαξμαν

Δράσης – Μετά από μια σπουδαία καριέρα στις ειδικές δυνάμεις που καταλήγει, όμως, σε καταστροφή, ο Αλεξάντερ (Στίβεν Σιγκάλ) εγκαταλείπει την επικίνδυνη ζωή του και αποφασίζει να γίνει διαχειριστής σε ένα συγκρότημα κατοικιών. Όταν όμως η ζωή μιας οικογένειας εκεί απειλείται από μια συμμορία εγκληματιών, το παρελθόν του έρχεται να τον στοιχειώσει. Ένας παλιός εχθρός που θέλει να πάρει την εκδίκησή του, αλλά και μια μάχη μέχρις εσχάτων με ρώσικη και κινέζικη συμμορία του υποκόσμου, θα φέρουν τον Αλεξάντερ στα όριά του.

Παίζουν: Τζούλια Βερντες, Στίβεν Σιγκάλ, Βίκτορ Γουεμπστερ, Τζι Μα, Κλωντί Μλεόν.

*Open, Παρασκευή 3/9, στις 01:30