Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο ανεμβολίαστης που αρνήθηκε τη διασωλήνωση

Η διάπραξη αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος από πρόσωπα που φέρονται να εμπόδισαν τη διασωλήνωση γυναίκας ασθενούς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, η οποία ήταν αρνήτρια της πανδημίας και τελικά απεβίωσε, τίθεται στο στόχαστρο της Εισαγγελίας.

Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο ανεμβολίαστης που αρνήθηκε τη διασωλήνωση, διατάχθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η υπόθεση αφορά το θάνατο 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας που φέρεται να αρνήθηκε τη διασωλήνωση, έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα του τύπου.

Η προκαταρκτική εξέταση, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εκτέλεση του καθήκοντος τους, αλλά αφορά σε όλα τα πρόσωπα εκείνα που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Υπενθυμίζεται, ότι η 54χρονη γυναίκα η οποία ήταν ανεμβολίαστη, νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό και είδε τους γιατρούς να προτείνουν την διασωλήνωσή της καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε εξαιτίας και των υποκειμένων νοσημάτων που την ταλαιπωρούσαν.

Εκείνη αρνήθηκε την διασωλήνωση ζητώντας μάλιστα από δικηγόρο να την εκπροσωπήσει και να μην επιτρέψει το ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες, ενώ μέσω του προσωπικού της προφίλ στο Facebook καλούσε σε βοήθεια προκειμένου να μη διασωληνωθεί.