15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και αν είσαι σπίτι έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μια μεγάλη γκάμα ταινιών.

«Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία» (2012) σκηνοθεσία Λοράν Τιράν 

Κωμωδία – Oι θρυλικοί Αστερίξ και Οβελίξ ταξιδεύουν αυτή τη φορά στη Βρετανία, μεταφέροντας ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο, για να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στον αγώνα κατά των Ρωμαίων. Έξαλλος, ο Καίσαρας επιστρατεύει τους Νορμανδούς εναντίον τους αλλά πολύ σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ ένα τρελό κυνηγητό για ν αποκτήσουν το φίλτρο, που θα τους χαρίσει τη νίκη…

Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εντουάρ Μπαέρ, Κατρίν Ντενέβ, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Φαμπρίς Λουκινί, Βενσάν Λακόστ.

*Mega, Σάββατο 11/9 στις 21:00

«Δίδυμοι πύργοι» (2006) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Δραματική, δράσης, τρόμου – 11 Σεπτεμβρίου 2001. Μετά την καθημερινή τους περίπολο στο Μανχάταν, ο αρχιφύλακας Τζον Μακ Λάφλιν και ο αστυνομικός Γουίλ Χιμένο πληροφορούνται πως ο ένας από τους Δίδυμους Πύργους στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου μόλις χτυπήθηκε από… αεροπλάνο!

Αμέσως ο Μακ Λάφλιν αναθέτει στους αστυνομικούς του να βοηθήσουν στην εκκένωση του (ακόμη άθικτου) δεύτερου πύργου. Όταν καταφθάνουν στον τόπο της καταστροφής, οι σκηνές στις, των οποίες γίνονται αυτόπτες μάρτυρες, είναι εφιαλτικές: ένας άνθρωπος πηδά στο κενό προκειμένου να αποφύγει τις φλόγες ενώ άλλοι κείτονται αιμόφυρτοι στο έδαφος.

Αψηφώντας τον κίνδυνο, ο Μακ Λάφλιν και τρεις άνδρες του, οι Χιμένο, Πετζούλο και Ροντρίγκεζ ανοίγουν δρόμο ανάμεσα στο πανικόβλητο πλήθος μεταξύ των Δίδυμων Πύργων για να βοηθήσουν στην εκκένωση τους. Τη στιγμή που ο Κρις Αμορόζο, συνάδελφός τους, τους πλησιάζει για να τους πληροφορήσει πως το Πεντάγωνο δέχτηκε κι αυτό ανάλογο πλήγμα, ένα ακόμη αεροπλάνο πέφτει πάνω στον δεύτερο πύργο! Καθώς ο Μακ Λάφλιν και οι άνδρες του μπαίνουν στον πρώτο πύργο, τα κτίρια αρχίζουν να σείονται. Κοιτώντας γύρω του, ο Μακ Λάφλιν συνειδητοποιεί πως, από στιγμή σε στιγμή, ο δεύτερος πύργος πρόκειται να καταρρεύσει και πως η μοναδική ελπίδα διάσωσής τους είναι το φρέαρ του πλησιέστερου ασανσέρ. 

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μαρία Μπέλο, Μάικλ Πένα, Τζέι Χερνάντεζ, Μάγκι Γκίλενχαλ.

*Open, Σάββατο 11/9 στις 21:00

«Εγώ, ο Απαισιότατος 2» (2013) σκηνοθεσία Πιέρ Κοφέν, Κρις Ρενό

Animation – Καθώς ο Γκρου αρχίζει να συνηθίζει το ρόλο του ως κλασικός οικογενειάρχης και πατέρας των Μάργκο, Ίντιθ και Άγκνες, μια άκρως απόρρητη οργάνωση, αφιερωμένη στην καταπολέμηση του κακού σε παγκόσμια κλίμακα, ζητάει τη βοήθειά του. Τώρα είναι στο χέρι του Γκρου, των Μινιόν και της νέας συνεργάτιδάς του, της Λούσι, να πατάξουν το κακό. Άλλωστε, ο μεγαλύτερος πρώην παγκόσμιος κακός είναι ο μόνος που μπορεί να πιάσει αυτόν που προσπαθεί να του πάρει τη θέση.

Τις φωνές τους στους ήρωες «δανείζουν»: ο βραβευμένος με «Χρυσή Σφαίρα» και υποψήφιος για Όσκαρ, Στιβ Καρέλ, ο Μπέντζαμιν Μπρατ, ο Ράσελ Μπραντ.

Στην ελληνική εκδοχή με τις φωνές των: Γιάννης Ζουγανέλης, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ελε΄νη Βογιατζή, Μυρτώ Ορφανάκου, Βασιλική Σούτη, Σάκης Μπουλάς, Δημοσθένης Χαλκιόπουλος, Κατερίνα Γκίργκις, Νίκος Νίκας.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Σάββατο 11/9 στις 21:00

«Άντρας Για Σπίτι» (2013) σκηνοθεσία Λωρεν Ντούσο 

Κωμωδία – Ο Μαξίμ έχει περάσει τα 40. Άνεργος εδώ και κάποια χρόνια, έχει παραμελήσει τον εαυτό του και μένει στης αδερφής του.
Η Κλερ, δυναμική και έξυπνη, είναι χωρισμένη και μεγαλώνει μόνη τον 9χρονο γιο της Ζερεμί. Διευθύνει μια εταιρεία ευρέσεως προσωπικού.

Ενώ προσπαθεί να πείσει τον Μαξίμ ότι δεν μπορεί να τον βοηθήσει να βρει δουλειά, δέχεται ένα τηλεφώνημα: η νταντά του γιου της δεν μπορεί να τον προσέχει απόψε. Είναι ήδη 19:30. Η Κλερ έμεινε ξεκρέμαστη και πρέπει να πάει σε μια σημαντική εκδήλωση.

Βλέπει τον Μαξίμ να παίζει νευρικά με την άκρη του φθαρμένου του κασκόλ. Ακούει τον εαυτό της να του προτείνει πλήρη απασχόληση αορίστου χρόνου, αλλά με καλό μισθό: «Νταντά»!

Παίζουν: Αντουάν Ντιουλερι, Γκουεντολίν Χαμόν, Σοφι Σαρλότ Ισόν.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 11/9 στις 22:00

«Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» (1968) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική ταινία – Η Ρένα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) είναι η κόρη ενός πλούσιου Κερκυραίου (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), που το σκάει από το σπίτι της ντυμένη αγόρι για να αποφύγει το γάμο με τον Ντίνο (Γιώργος Τσιτσόπουλος), γιο ενός εφοπλιστή.

Στο δρόμο όμως προς τα Γιάννενα συναντάει και ερωτεύεται ένα φτωχόπαιδο τον Λευτέρη (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), που πηγαίνει να εργαστεί και να μαζέψει χρήματα προκειμένου να παντρέψει την αδελφή του Αννέτα (Φλωρέττα Ζάννα).

Η αρχική συμπάθεια μετατρέπεται σε έρωτα όταν το φτωχόπαιδο καταλαβαίνει ότι το αγόρι είναι κορίτσι και ο ‘Πίπης’…Ρένα.

Από μια παρεξήγηση, η Ρένα επιστρέφει στο σπίτι της νομίζοντας ότι ο Λευτέρης το μόνο που θέλει από εκείνην είναι τα χρήματα της αμοιβής που προσέφερε ο πατέρας της.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Φλωρέττα Ζάννα, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Πέτρος Λοχαϊτης, Ελένη Ζαφειρίου, Τζόλυ Γαρμπή.

*Alpha, Σάββατο 11/9 στις 22:00

«Τι 30… Τι 40… Τι 50… » (1972) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υποδύεται έναν επιχειρηματία παλαιών αρχών, τον Ζάχο Φωκιανό, ο οποίος αντιπαθεί κάθε τι νέο. Η νεαρή γραμματέας του όμως τον έχει ερωτευτεί αλλά φοβούμενη την αντίδρασή του, διστάζει να του ομολογήσει τα συναισθήματά της.

Όταν όμως ο Ζάχος αντιληφθεί τι συμβαίνει (κι αφού ξεπεράσει το αρχικό σοκ), θα αλλάξει γνώμη και θα συνειδητοποιήσει ότι κι αυτός έτρεφε αισθήματα για τη νεαρή κοπέλα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ρίκα Διαλυνά, Έλια Καλλιγεράκη.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 11/9 στις 22:00

«Επίθεση στον Συρμό» (2009) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης – Ένα άντρας που αυτοαποκαλείται Ράιντερ (Τζον Τραβόλτα) και οι συνεργάτες του καταλαμβάνουν ένα από τα τρένα του μετρό της Νέας Υόρκης.
Από το μετρό 6, στην 77η οδό αποσυνδέουν ένα από τα βαγόνια και παίρνουν ομήρους τους επιβάτες.

Ένας από τους υπαλλήλους του μετρό Ο Γουόλτερ Γκάρμπερ (Ντένζελ Ουάσιγκτον) λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τους ληστές, οι οποίοι ζητάνε λύτρα 10 εκατομμυρίων δολαρίων να τους καταβληθούν μέσα στα επόμενα 60 λεπτά. Ο Ράιντερ τον προειδοποιεί πως κάθε λεπτό που περνάει από την προθεσμία θα σκοτώνει και έναν όμηρο.

Καθώς οι αρχές προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τις διαπραγματεύσεις, αναρωτιούνται πώς οι απαγωγείς σχεδιάζουν να ξεφύγουν από το τρένο όταν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Παίζουν: Λούις Γκάζμαν, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ντένζελ Γουάσινγκτον, Μάικλ Ρισπόλι, Τζον Τραβόλτα.

*Ant1, Σάββατο 11/9 στις 22:45

«Μαύρος Θάνατος» (2008) σκηνοθεσία Μπράντφορντ Μέι

Αστυνομική, δράσης – Στο Σολτστάις Κάνυον, μία ιδιόκτητη περιοχή με πλούσια δασώδη βλάστηση, πάνω στους λόφους του Μαλιμπού, που υψώνονται πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ο εκατομμυριούχος Κέντζι Τακεο και η κόρη του Μίκο προετοιμάζονται για την άφιξη της συζύγου του, Κουμίκο που φτάνει από την Ιαπωνία.

Η ηρεμία τους όμως και η χαρούμενη διάθεση δεν θα κρατήσουν για πολύ, αφού μία σχολαστικά σχεδιασμένη, μυστική επίθεση πραγματοποιείται ξαφνικά από μία ομάδα δολοφόνων Νίνζα. Η επίθεση έχει σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι φύλακες του Τακέο, ο ίδιος να δολοφονηθεί και να τραυματίσουν τη μικρή Μίκο, αφήνοντάς τη να πεθάνει.

Ο Τζιμ Μπάρετ είναι ο ντετέκτιβ που φτάνει πρώτος στην αιματηρή σκηνή και συναντά τη Μίκο, τον μόνο ζωντανό μάρτυρα της σφαγής.

Η μικρή βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και το μόνο που ψελλίζει επαναλαμβανόμενα είναι η απόκοσμη φράση:  kokushibyu. Στη μητρική τη γλώσσα, η λέξη σημαίνει: Μαύρος Θάνατος.

Παίζουν: Κρίστι Γου, Κάσπερ Βαν Ντιν, Μπέλαμι Γιαγκ, Άντονι Μπράντον, Ράιαν Κουτρόνα, Γιουτζι Οκουμότο, Ρον Γιουάν.

*Μακεδονία, Σάββατο 11/9 στις 23:00

«Amore Mio» (2015) σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας

Ελληνική κωμωδία – Οι εξωσυζυγικές περιπέτειες ενός προπονητή γυναικείας ομάδας βόλεϊ, μια κολλητή κι ένας κολλητός που ερωτεύονται την ίδια γυναικάρα, μια ανέλπιστα αταίριαστη σχέση μεταξύ ετερώνυμων και οι μετά-συζυγικές αναζητήσεις ενός γάμου της συμφοράς, μπλέκονται με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο.

Παίζουν: Φάνης Μουρατίδης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ναταλία Τσαλίκη, Μυρτώ Αλικάκη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Τάκης Σπυριδάκης, Πάνος Μουζουράκης, Αθηνά Οικονομάκου, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Ιωάννα Πηλιχού, Ελίνα Μάλαμα, Αλέξανδρος Γιάννου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Γιώργος Χρανιώτης.

*Star, Σάββατο 11/9 στις 23:10

«Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» (2017) σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα

Αστυνομική, μυστηρίου – Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ.

Από τη συγγραφέα των best-sellers, Αγκάθα Κρίστι, το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» αφηγείται την ιστορία δεκατριών άγνωστων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου όλοι είναι ύποπτοι.

Ένας άντρας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο, πριν προλάβει ο δολοφόνος να χτυπήσει ξανά.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κένεθ Μπράνα, Πενέλοπε Κρουζ, Ουίλεμ Νταφόε, Τζούντι Ντεντς, Τομ Μπέιτμαν, Μισέλ Φάιφερ, Τζος Γκαντ, Ντέρεκ Τζακόμπι, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Μαρουάν Κενζάρι, Ολίβια Κόλμαν.

*Skai, Σάββατο 11/9 στις 23:15

«Μπάιρον: Μπαλάντα για έναν δαίμονα» (1992) σκηνοθεσία Νίκος Κούνδουρος

Βιογραφικό δράμα – Στις αρχές του 1824, ο ποιητής Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον φθάνει στο Μεσολόγγι, για να αγωνιστεί με τους Έλληνες επαναστάτες εναντίον των Τούρκων. Αναλαμβάνει την ηγεσία μιας στρατιωτικά άπειρης μονάδας, που απαρτίζεται από Έλληνες και ξένους αγρότες, ή περιθωριακούς της εποχής. Φλεγόμενος από τον πυρετό, έρχεται αντιμέτωπος με οράματα και φαντάσματα του παρόντος και του παρελθόντος. Στη δίνη της επανάστασης, γίνεται ένα με την καταστροφή και τη φρενήρη πορεία των πραγμάτων, καθώς οδηγείται προς τον θάνατό του.

Παίζουν: Μάνος Βακούσης, Βέρα Σοτνίκοβα, Βασίλης Λάγκος, Ιγκόρ Γιασούλοβιτς, Άκης Σακελλαρίου, Φάρκαντ Μακμούντοβ, Μανώλης Σορμαΐνης, Αλεξάντρ Κιρίλοβ, Θεοδόσης Ζαννής, Αντρέι Αστρακάντσεβ, Άρμεν Ντζιγκαρκάνιαν, Ηλίας Τσέχος, Sean James Sutton.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 11/9 στις 23:30

«Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης» (2018) σκηνοθεσία Φέντε Άλβαρεζ

Θρίλερ – Η καταζητούμενη χάκερ Λίσμπετ Σαλάντερ αναλαμβάνει να υποκλέψει ένα άκρως προστατευμένο λογισμικό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Προτού όμως το παραδώσει και πάλι στον κατασκευαστή του, πέφτει θύμα φονικής επίθεσης και ληστείας, οι οποίες την εμπλέκουν σε μια επικίνδυνη συνωμοσία βγαλμένη από το προσωπικό της παρελθόν.

Παίζουν: Κλερ Φόι, Σβέριρ Γκούντνασον, Σίλβια Χεκς, Βίκι Κριπς.

*Open, Σάββατο 11/9 στις 23:45

«Το Ακρωτήρι του Φόβου» (1991) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Μυστηρίου, περιπέτεια, τρόμου – Μετά από 14 χρόνια φυλάκισης ο βιαστής Μαξ Κέιντι βγαίνει αποφασισμένος να εκδικηθεί τον δικηγόρο που είχε αναλάβει την υπόθεσή του Σαμ Μποντίν, γιατί είναι πεπεισμένος ότι δεν τον υπερασπίστηκε όπως όφειλε και ότι καταδικάστηκε άδικα.

Η υπεράσπιση του Μποντίν ήταν όντως ανεπαρκής και ενώ μέχρι τώρα ζούσε ήσυχα με την οικογένειά του, στο Φορτ Λόρελντεϊλ της Φλόριντα, όταν ο Κέιντι τους επισκέπτεται, η ζωή της οικογένειας Μποντίν μετατρέπεται σταδιακά σε εφιάλτη.

Παίζουν: Νικ Νόλτε, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέσικα Λανγκ, Τζουλιέτ Λιούις, Ρόμπερτ Μίτσαμ, Γκρέγκορι Πεκ.

*Ant1, Σάββατο 11/9 στις 01:00

«November criminals» (2017) σκηνοθεσία Σάσα Τζερβάσι

Αστυνομική, δραματική, μυστηρίου  – Το βιβλίο November Criminals του Sam Munson (2010), μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Sacha Gervasi (σκηνοθέτης του Hitchcock με τον  Anthony Hopkins) και τον σεναριογράφο Steven Knigth. Μετά τον μυστηριώδη θάνατο ενός αφροαμερικανού συμφοιτητή τους, ο Άντισον και η Φοίβη ερευνούν κάθε σπιθαμή της Ουάσιγκτον για να βρουν τον δολοφόνο του. Καθώς «σκάβουν» βαθύτερα, αποκαλύπτουν έναν επικίνδυνο κόσμο διαφθοράς και ψεμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ο έρωτας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους θα τους βοηθήσει ή θα δημιουργήσει προβλήματα;

Παίζουν:Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Άνσελ  Έλγκορτ, Κάθριν Κίνερ, Ντέιβιντ Στράθερν.

*Mega, Σάββατο 11/9 στις 01:10

«Η Τριλογία της Απόκλισης: Οι Διαφορετικοί» (2014) σκηνοθεσία Νιλ Μπέργκερ

Περιπέτεια – Βρισκόμαστε σε ένα δυστοπικό μέλλον. Ο κόσμος έχει χωριστεί σε πέντε φατρίες, βάση της προσωπικότητας και των στοιχείων του χαρακτήρα των ανθρώπων που τις αποτελούν,  με σκοπό να εκλείψουν οι αιτίες, που οδηγούν σε διενέξεις και σε πολέμους. Κάθε έφηβος -ανεξάρτητα από το που ανήκει η οικογένεια του- επιλέγει την ομάδα, στην οποία θα ενταχθεί, θα ακολουθήσει και θα υπηρετήσει. Είναι αλτρουιστής, ειρηνιστής, φιλαλήθης, γενναίος ή πολυμαθής; Ό,τι και να επιλέξει ένας και μοναδικός κανόνας υπάρχει: η φατρία είναι πάνω από το αίμα! Η Τρις Πράιορ έχει γεννηθεί σε μια οικογένεια Ανιδιοτελών αλλά γνωρίζει πως αποτελεί μια ξεχωριστή, «αποκλίνουσα» περίπτωση, η οποία δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε καμία από τις γνωστές φατρίες, βάση της ήδη υπάρχουσας ταξινόμησης. Αποτελεί μια «Απόκλιση». Ωστόσο, όταν η Τρις ανακαλύπτει μια καλά κρυμμένη συνωμοσία, η οποία φέρνει στην επιφάνεια ένα σχέδιο εξόντωσης όλων των «διαφορετικών», θα προσπαθήσει με όλη της τη δύναμη να ανακαλύψει οπωσδήποτε τι είναι αυτό που καθιστά τις «αποκλίσεις», τόσο επικίνδυνες, πριν να είναι πολύ αργά για το είδος της.

Παίζουν: Μάγκι Κιου, Σαϊλίν Γούντλεϊ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζέι Κόρτνεϊ, Άσλεϊ Τζουντ, Ρέι Στίβενσον, Ζόι Κράβιτς, Κρίστιαν Μάντσεν, Τέο Τζέιμς, Τόνι Γκόλντουϊν, Μπεν Λόιντ Χιούζ, Μπεν Λαμπ.

*Star, Σάββατο 11/9 στις 01:30