9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς» (2016) σε σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιανφράνς

Δραματική, ρομαντική -Λίγα χρόνια μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τομ και η Ίζαμπελ ζουν ήσυχα σε ένα μικρό νησάκι κοντά σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αυστραλίας, όπου ο Τομ είναι φαροφύλακας.

Ενώ προσπαθούν να ξεπεράσουν το τραύμα της τρίτης κατά σειρά αποτυχημένης κύησης της Ίζαμπελ, βρίσκουν ένα φαινομενικά εγκαταλελειμμένο μωρό σε μια βάρκα που ξεβράζεται στο νησάκι.

Μέσα στο πένθος τους, αποφασίζουν να το παρουσιάσουν σαν δικό τους μωρό και περνούν ευτυχισμένοι τα χρόνια που έρχονται. Όμως, η συντετριμμένη μητέρα του παιδιού μπαίνει ξαφνικά στη ζωή τους

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ, Ρέιτσελ Βάις.

*Open, Δευτέρα 20/9, στις 21:00

«Mr. Church» (2016) σε σκηνοθεσία Μπρους Μπέρεσφορντ

Δραματική, κομεντί – Μια μητέρα, στα πρόθυρα του θανάτου, συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί πλέον να φροντίζει την κόρη της, τη Σαρλότ και προσλαμβάνει τον Χένρι Τζόζεφ Τσερτς για να την προσέχει.

Ο Κος Τσερτς τυχαίνει να είναι ένας εξαίσιος σεφ και άμεσα αφήνει το στίγμα του στην 11χρονη. Αυτό που ξεκίνησε ως συμφωνία για 6 μήνες, θα γίνει μια φιλία ζωής. Καθώς ο χρόνος κυλάει, η περιέργεια της Σαρλότ για τον μυστηριώδη φίλο της θα ωθήσει στα άκρα τους δεσμούς τους.

Η ταινία Mr. Church αφορά την ιστορία μιας μοναδικής φιλίας που θα αναπτυχθεί σε έναν οικογενειακό δεσμό που κρατάει για μια ζωή.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Μπριτ Ρόμπερτσον, Νατάσα Μακίλχον, Ξαβιέρ Σάμιουελ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 20/9, στις 22:00

«Ο πύργος του Downton» (2019) σκηνοθεσία Μάικλ Ένγκλερ

Από τον ιδιοκτήτη του Ρόμπερτ Κρόλεϊ μέχρι τον τελευταίο υπηρέτη, ο πύργος του Ντάοουντον αναστατώνεται όταν το βρετανικό βασιλικό ζεύγος ανακοινώνει πως σκοπεύει να τον επισκεφθεί και να διαμείνει εκεί για ένα βράδυ.

Το τηλεοπτικό φαινόμενο της πολυβραβευμένης σειράς «Ο Πύργος του Downton», μετά από έξι κύκλους , μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη και αποκτά μεγαλειώδεις διαστάσεις. Στον Πύργο του Downton ζουν γαλήνια η οικογένεια του Λόρδου Γκράνθαμ (με τακτικές επισκέψεις από τη μητέρα του, τη Λαίδη Βάιολετ της Μάγκι Σμιθ), μόνο που τώρα τα ηνία έχει πάρει η πρωτότοκη κόρη Μέρι, με σίγουρο χέρι και στιγμές ανασφάλειας. Στο «κάτω πάτωμα», των υπηρετών, τίποτα δεν έχει αλλάξει: η Πάτμορ μαγειρεύει λιγουρευτά, ο Μπάροου έχει αναλάβει χρέη Μπάτλερ, η Ντέιζι ετοιμάζεται να παντρευτεί. Αυτή την περίοδο αρμονίας θα ταράξει η βασιλική επίσκεψη (του Βασιλιά Γεωργίου Ε΄ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βασίλισσας Μαίρης), και θα φέρει τον κάθε ήρωα αντιμέτωπο με τη θέση που θέλει να έχει στο μέλλον του.

Παίζουν: Μάθιου Γκουντ, Μάγκι Σμιθ, Χιου Μπόνβιλ, Μισέλ Ντόκερι

*ANT1, Δευτέρα 20/9, στις 22:00

«Άφθαρτος» (2000) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Μυστηρίου – Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σιδηροδρομικό ατύχημα που θα αφήσει πίσω του 131 άψυχα σώματα, ο Ντέιβιντ Νταν, ένα απλός οικογενειάρχης και φύλακας ασφαλείας, θα είναι και ο μοναδικός επιζών. Όταν στην πορεία αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το παραπάνω γεγονός δεν είναι το μόνο από τα τόσα παράξενα που του συμβαίνουν τελευταία, θα συναντήσει τυχαία τον Ιλάιζα Πρινς, έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα και ειδήμονα σε ιστορίες κόμιξ, που θα επιχειρήσει να ρίξει φως στις ανεξήγητες καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω του…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ρόμπιν Ράιτ.

*Alpha, Δευτέρα 20/9, στις 23:20

«Παίζοντας με τη Φωτιά» (2019) σκηνοθεσία Αντι Φίκμαν

Κωμωδία – Όταν ο πυροσβέστης Τζέικ Κάρσον (Τζον Σίνα) και η ελίτ ομάδα του ειδικών πυροσβεστών (Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Τζον Λεγκουιζάμο και Τάιλερ Μέιν) έρχονται να διασώσουν τρία αδέρφια (Μπριάνα Χίλντεμπραντ, Κρίστιαν Κόνβερι και Φίνλεϊ Ρόουζ Σλέιτερ) από μια καταστροφική πυρκαγιά, αμέσως συνειδητοποιούν ότι καμιά εκπαίδευση ως τώρα δεν θα μπορούσε να τους προετοιμάσει για την πιο δύσκολη δουλειά τους – να γίνουν μπεϊμπισίτερ.

Οι πυροσβέστες αδυνατούν να εντοπίσουν τους γονείς των παιδιών και ενώ τους συμβαίνουν τα πάνω-κάτω στη ζωή και στη δουλειά τους, γρήγορα μαθαίνουν ότι τα παιδιά – όπως οι πυρκαγιές – είναι άγρια και απρόβλεπτα.

Παίζουν: Τζον Σένα, Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Τζον Λεγκουιζιάμο.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 20/9, στις 23:40

«Αποστολή Εξετελέσθη» (2017) σκηνοθεσία Τζέισον Χολ

Δραματική, πολεμική -Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών γυρνάει σπίτι από το Ιράκ, όπου έγιναν μάρτυρες ανείπωτης βίας και παραλογισμού.

Καθώς προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα ως πολίτες, βασανίζονται από τις εμπειρίες στους στα πεδία των μαχών, υποφέροντας από μετατραυματικό στρες.

Παίζουν: Μάιλς Τέλερ, Χέιλι Μπένετ, Τζο Κόουλ, Σκοτ Χέιζ, Εϊμι Σούμερ.

*Open, Δευτέρα 20/9, στις 01:30

«Erin Brockovich» (2000) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράμα – Η Έριν Μπρόκοβιτς είναι μια άνεργη, διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών. Όταν χάνει τη δίκη εναντίον ενός γιατρού που την τράκαρε, ζητά από το δικηγόρο της Εντ Μάζρι αν μπορεί να της βρει δουλειά. Ο Εντ την προσλαμβάνει σαν υπάλληλο στο δικηγορικό του γραφείο. Εκεί η Έριν κατά λάθος θα βρει μια υπόθεση που περιλαμβάνει ιατρικά αρχεία και μια προσφορά της PG&E να αγοράσει το σπίτι της Ντόνα Τζένσεν στο Χίνκλεϊ της Καλιφόρνια. Τότε η Έριν ξεκινά να ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, πεπεισμένη ότι τα γεγονότα κάτι κρύβουν και πείθει τον Εντ να της επιτρέψει να ασχοληθεί περισσότερο με την έρευνά της. Μετά από πολύ ψάξιμο, ανακαλύπτει μια συγκάλυψη βιομηχανικής δηλητηρίασης στο νερό της πόλης Χίνκλεϊ που απειλεί την υγεία όλων των κατοίκων.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Άλμπερτ Φίνεϊ, Άαρον Έκχαρτ.

*Ant1, Δευτέρα 20/9, στις 01:30

«Θεός για μία Εβδομάδα» (2003) σκηνοθεσία Τομ Σάντιακ

Κωμωδία – Ακόμα κι ο Θεός κουράζεται από τα τόσα παράπονα και την γκρίνια του Μπρους Νόλαν για τα όσα δυσάρεστα και προβληματικά συμβαίνουν στη ζωή του. Προκειμένου, λοιπόν, να απαλλαγεί από τη γκρίνια του, αλλά και για να του δώσει την ευκαιρία να δει τα πράγματα κάπως αλλιώς, τον προικίζει με την απόλυτη θεϊκή δύναμη, για να πάρει το… μάθημά του: δεν είναι τελικά και τόσο εύκολο να κυβερνάς τον κόσμο!   

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τζένιφερ Άνιστον, Μόργκαν Φρίμαν, Στιβ Καρέλ, Φίλιπ Μπέικερ Χολ, Κάθριν Μπελ.

*Alpha, Δευτέρα 20/9, στις 01:45

«Μπάτμαν για Πάντα» (1995) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Δράσης, περιπέτεια, φαντασίας – Ο Batman έχει να αντιμετωπίσει τον TwoFace, έναν πρώην εισαγγελέα που τον θεωρεί υπεύθυνο για την παραμόρφωση που υπέστη στο πρόσωπό του και τον Riddler έναν πρώην υπάλληλο του Bruce Wayne, ειδικό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχει κατασκευάσει μια σατανική συσκευή. Στο πλευρό του έχει μια ερωτεύσιμη ψυχολόγο την Dr. Chase Meridian και τον Robin έναν νεαρό ακροβάτη ο οποίος σύντομα θα γίνει το δεξί του χέρι.

Παίζουν: Βαλ Κίλμερ, Κρις Ο’ Ντόνελ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζιμ Κάρεϊ, Νικόλ Κίντμαν.

*Star, Δευτέρα 20/9, στις 01:45