8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τελευταία μέρα της εβδομάδας και τι καλύτερο από το να την αποχαιρετήσεις με μία καλή ταινία.

«Ο Μπακαλόγατος» (1963) σε σκηνοθεσία Ντίνος Κατσουρίδης

Κωμωδία – Ο Ζήκος, ένας επαρχιώτης, που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του κυρ – Παντελή, είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, μια κοπέλα της γειτονιάς, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του. Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει να παντρευτεί τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη. Με τη βοήθεια μιας προξενήτρας και χωρίς να το ξέρει η Λίτσα, ο Παντελής  συμφωνεί με τον πατέρα της κοπέλας, έναν φτωχό εισπράκτορα, να γίνουν οι αρραβώνες την ημέρα των γενεθλίων της.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νεζέρ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς.

*Star, Κυριακή 26/9 στις 21:00

«Captain Marvel» (2019) σκηνοθεσία Άννα Μπόντεν, Ράιαν Φλεκ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας –  Η υπερηρωίδα Captain Marvel εν μέσω του διαγαλαξιακού πολέμου δυο εξωγήινων φυλών, καλείται να σώσει τον πλανήτη γη και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Με την επιστροφή της στη γη εκτός από την αποστολή που έχει αναλάβει, θα αρχίσει να ανακαλύπτει πολλά για το παρελθόν της και την ιστορία της ζωής της πολύ πριν αποκτήσει τις υπερδυνάμεις της και γίνει αυτό που είναι σήμερα.

Παίζουν: Μπρι Λάρσον, Σάμιουελ Τζάκσον, Μπεν Μέντελσον, Τζουντ Λο, Ανέτ Μπένινγκ, Τζιμόν Χουνσού, Λι Πέις.

*Alpha, Κυριακή 26/9 στις 21:30

«Το κρησφύγετο» (2012) σκηνοθεσία Ντάνιελ Εσπινόζα

Αστυνομική, δράσης – Ο άκρως επικίνδυνος καταζητούμενος για διπλή κατασκοπεία, ο διαβόητος Τόμπιν Φροστ, κορυφαίος πρώην πράκτορας της CIA, αναγκάζεται να παραδοθεί στις Αρχές, μετά από 10 χρόνια αναζήτησης. Μεταφέρεται σε ένα ειδικό κρατητήριο στη Νότια Αφρική, όπου εκτελεί χρέη φύλακα ένας νέος, ιδεαλιστής πράκτορας, ο Ματ Γουέστον. Σύντομα το «ασφαλές» κρησφύγετο δέχεται σφοδρή επίθεση από άγνωστους μισθοφόρους και οι δύο άνδρες αναγκάζονται να συνεργαστούν, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους και να μάθουν ποιος τους θέλει νεκρούς.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βέρα Φάρμιγκα, Σαμ Σέπαρντ, Μπρένταν Γκλίζον.

*Ant1, Κυριακή 26/9 στις 23:00

«Φιλιά στα κρυφά» (2016) σε σκηνοθεσία  Ντιτιέρ Μπιβέλ

Δράμα  – O 16χρονος Νατάν είναι καινούργιος στην πόλη. Σε ένα πάρτι έρχεται πολύ κοντά με τον συμμαθητή του, Λουί. Κάποιος απαθανατίζει κρυφά το στιγμιότυπο και «ανεβάζει» τη φωτογραφία στο Facebook. Έτσι ξεκινάει μια δυνατή ιστορία που αγγίζει θέματα όπως τον σχολικό εκφοβισμό, την ομοφοβία, την αποδοχή του άλλου και τον ρόλο δασκάλων και γονέων στην προαγωγή του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Παίζουν: Ζουλς Χουπλάν, Μπενερζερ Ανκόξ, Πατρικ Τιμσιτ, Μπρουνο Πουζουλό, Μπάρμπαρα Σουλτς.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 26/9 στις 23:00

«Επτά Ζωές» (2008) σε σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουτσίνο 

Δράμα – Ο Θεός έπλασε τον κόσμο και ο πλούσιος κι ευτυχισμένος Μπεν Τόμας κατέστρεψε το δικό του σε επτά δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό και εκπόνησε ένα περίπλοκο ανταποδοτικό σχέδιο:με ένα μεγάλο μυστικό να βαραίνει τη συνείδησή του, ο Μπεν Τόμας (Γουίλ Σμιθ) επιλέγει επτά άγνωστους ανθρώπους και προσπαθεί να βελτιώσει δραστικά τη ζωή τους για να εξιλεωθεί.

Το μόνο κοινό στοιχείο ανάμεσά τους είναι ότι όλοι χρειάζονται άμεσα βοήθεια – οικονομική, πνευματική, ιατρική. Στην πορεία, όμως, συμβαίνει κάτι που δεν το υπολόγιζε: ερωτεύεται την Έμιλι Πόζα (Ροζάριο Ντόσον), μία νεαρή κοπέλα που πάσχει από την καρδιά της.

Η Έμιλι, με τη ζωντάνια της, καταφέρνει το ακατόρθωτο, διεισδύοντας στο συναισθηματικό κόσμο του Μπεν και αλλάζοντάς του τελικά του άποψή για την ίδια τη ζωή.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Ροζάριο Ντόουσον, Γούντι Χάρελσον, Μάικλ Ίλι.

*Μακεδονία, Κυριακή 26/9 στις 23:00

«Περιπέτεια στο Αιγαίο» (2014) σκηνοθεσία Τααβι Βαρτια 

Ελληνική Ταινία, περιπέτεια – Ένα μυστικό θα αλλάξει τη ζωή τους… για πάντα.

Στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, οι ξέγνοιαστες διακοπές μιας οικογένειας εξελίσσονται απρόσμενα σε ένα περιπετειώδες κυνήγι θησαυρού, που θα φέρει στο φως καλά κρυμμένα μυστικά και θα γεννήσει ένα νέο έρωτα.

Μια διασκεδαστική περιπέτεια, με πλειάδα γνωστών Ελλήνων ηθοποιών, δοσμένη με χιούμορ, από τον καταξιωμένο Φινλανδό σκηνοθέτη Taavi Vartia.

Στην πανέμορφη Κω και τις ελληνικές γαλαζοπράσινες θάλασσες, η Αντριάνα θα γνωρίσει τoν Τόνι, που έχει έρθει για διακοπές με την οικογένεια του από την Φινλανδία και μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας νεανικός έρωτας και μια τρυφερή σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης.

Με φόντο το Αιγαίο, τα δυο παιδιά μαζί με τα αδέλφια του Τόνι, Αλέξι και Βέτι, θα μπλεχτούν άθελα τους σε μια επικίνδυνη περιπέτεια: Η γοητευτική Αντριάνα έχει πέσει θύμα απαγωγής από μια αδίστακτη σπείρα αρχαιοκάπηλων, που έχει βάλει στο μάτι το χαμένο θησαυρό ενός παλιού θρύλου του νησιού. Τα τρία αγόρια κινούν γη και ουρανό για να σώσουν την Αντριάνα και να βρουν το θησαυρό.

Μέσα από αυτή την περιπέτεια στην Ελλάδα, οι σχέσεις των τριών αγοριών θα δυναμώσουν και το ειδύλλιο της Αντριάνας και του Τόνι θα αφήσει μια υπόσχεση για το μέλλον.

Παίζουν: Ιφιγένεια Τζόλα , Ορφέας Αυγουστίδης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Γιάννης Στάνκογλου, Ναταλία Δραγούμη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Έφη Παπαθεοδώρου, Θανάσης Σαράντος, Πάνος Κρανιδιώτης και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 26/9 στις 23:45

«Ο άνθρωπος που πούλησε τον κόσμο» (2013) σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον

Βιογραφία – Η ιστορία ξεκινά με τον μυστηριώδη ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ και τον Ντάνιελ Ντόμσαϊτ-Μπεργκ, να συνεργάζονται με σκοπό τη μυστική παρακολούθηση των ισχυρών και των προνομιούχων του κόσμου. Με ελάχιστα οικονομικά κεφάλαια, δημιουργούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που επιτρέπει στους πληροφοριοδότες να δημοσιεύουν ανώνυμα στοιχεία κρατών και κυβερνήσεων.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να δημοσιεύσουν πληροφορίες, που ούτε τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν είχαν καταφέρει. Όταν όμως ο Ασάνζ και ο Μπεργκ θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πιο εμπιστευτικά έγγραφα στην ιστορία των ΗΠΑ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό ερώτημα: Ποιο είναι το κόστος του να κρατάς μυστικά σε μία ελεύθερη κοινωνία – και ποιο είναι το κόστος του να τα προδίδεις.

Παίζουν: Μπένεκτιτ Κούμπερμπατς, Αλίσια Βικάντερ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κάρις Βαν Χάουτεν, Λόρα Λίνεϊ, Άντονι Μακί, Ντάνιελ Μπρουλ, Νταν Στίβενς, Ντέιβιντ Θιούλις, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Πίτερ Καπάλντι.

*Open, Κυριακή 26/9 στις 01:15

«Mamma mia! Here we Go Again» (2018) σκηνοθεσία Ολ Πάρκερ

Μιούζικαλ – Το δροσερό, ρομαντικό μιούζικαλ “Mamma Mia! Here We Go Again” έφτασε για να μας ξεσηκώσει και πάλι με τη μουσική των ΑΒΒΑ. Πρόκειται για τη συνέχεια του αρχικού μιούζικαλ “Mamma Mia!” του 2008.

Στη δεύτερη συνέχεια βλέπουμε τη νεανική ζωή της Donna (που υποδύεται η Meryl Streep και η Lily James), βιώνοντας τη διασκέδαση που είχε με τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της Sophie (που υποδύεται η Amanda Seyfriend). Η Sophie είναι έγκυος και όπως η Donna, θα είναι μικρή όταν γεννηθεί το μωρό της. Τότε συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αναλάβει το ρίσκο όπως έκανε η μητέρα της.

Παίζουν: Λίλι Τζέιμς, Αμάντα Σέιφριντ, Μέριλ Στριπ, Ντόμινικ Κούπερ, Κριστίν Μπαράνσκι, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σερ, Τζούλι Γουόλτερς.

*Ant1, Κυριακή 26/9 στις 01:30