11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Justice League» (2017) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Χάρη στην ανιδιοτελή θυσία του Σούπερμαν, που αποκαθιστά την πίστη του στην ανθρωπότητα, ο Μπρους Γουέιν ζητά τη βοήθεια της νέας του συμμάχου, Νταϊάνα Πρινς, για να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πιο επικίνδυνο εχθρό. Μαζί, ο Batman και η Wonder Woman δρουν γρήγορα για να βρουν και να στρατολογήσουν μια ομάδα μετά-ανθρώπων που θα αντισταθούν σ αυτήν την καινούργια απειλή. Αλλά, παρά τη δημιουργία αυτής της χωρίς προηγούμενο λεγεώνας ηρώων -Batman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash και Cyborg- μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για να σωθεί ο πλανήτης από μία επίθεση καταστροφικών διαστάσεων.

Παίζουν: Τζάρεντ Λέτο, Μπεν Άφλεκ, Άμπερ Χερντ, Έιμι Άνταμς, Χένρι Καβίλ, Τζέισον Μομόα, Έζρα Μίλερ.

*Star, Παρασκευή 1/10, στις 21:00

«Bumblebee» (2018) σκηνοθεσία Τράβις Νάιτ

Περιπέτεια – Κυνηγημένο από τον πλανήτη του, ένα Ότομποτ φτάνει το 1987 στη Γη. Λίγο αργότερα η 18χρονη Τσάρλι θα το ανακαλύψει μεταμορφωμένο σε κίτρινο Σκαραβαίο Volkswagen, θα το ονομάσει Μπάμπλμπι και θα ξεκινήσει μαζί του μια σχέση φιλίας με απρόβλεπτη εξέλιξη.

Παίζουν: Χέιλι Στάινφελντ, Τζον Σένα, Τζον Ορτίζ, Πάμελα Αντλον.

*Open, Παρασκευή 1/10, στις 21:00

«Ο Θόδωρος και το Δίκανο» (1962) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Κωμωδία – Ο Θόδωρος, ένας πατέρας παλαιών αρχών, όχι μόνο δεν επιτρέπει στην κόρη του Χριστίνα να πηγαίνει σε πάρτι και να έχει προσωπική ζωή, αλλά θέλει να επιλέξει αυτός τον άντρα που θα παντρευτεί. Ο Θόδωρος βρίσκει ότι ο Μιχάλης, ο ανιψιός του αφεντικού της εταιρίας που είναι αρχιλογιστής και φαίνεται σεμνός και μετρημένος νέος, είναι ο κατάλληλος άντρας για την κόρη του. Εκείνος όμως αποδεικνύεται πολύ πιο «μοντέρνος» από τη Χριστίνα και όταν ο πατέρας της το συνειδητοποιεί είναι πια πολύ αργά για να κάνει αυτό που πάντα απειλούσε: να αρπάξει το δίκανο, ένα παλιό οικογενειακό κειμήλιο! Η κόρη του έχει αγαπήσει τον Μάκη, έναν νεαρό που συναντούσε με την κάλυψη του Μιχάλη, και ο Θόδωρος δίνει την ευχή του για να τον παντρευτεί, ενώ ο Μιχάλης γοητεύεται από τη Ρούλα, τη φίλη της Χριστίνας…

Παίζουν: Μίμης Φωτόπουλος, Σμαρούλα Γιούλη, Κώστας Βουτσάς, Χρήστος Τσαγανέας, Λαυρέντης Διανέλλος, Νίτσα Τσαγανέα.

*Mega, Παρασκευή 1/10, στις 21:00

«Το Αφεντικό» (2016) σκηνοθεσία Μπεν Φαλκον

Κωμωδία – Η Μισέλ Νταρνέλ (Μελίσα Μακ Κάρθι) είναι αληθινός τιτάνας της βιομηχανίας, ένα σωστό αφεντικό. Αλλά όταν την πιάνουν για παράνομη διακίνηση δημόσιων μετοχών, καταλήγει στη φυλακή. Βγαίνοντας, νιώθει αναζωογονημένη και άλλος άνθρωπος. Είναι έτοιμη να γίνει η επόμενη επίσημη αγαπημένη της Αμερικής.

Το πρόβλημα είναι ότι στο παρελθόν έχει προδώσει, ενοχλήσει και πληγώσει ένα σωρό κόσμο, και δεν είναι όλοι έτοιμοι να ξεχάσουν και να τη συγχωρήσουν.

Παίζουν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Κρίστεν Μπελ, Έλα Άντερσον, Πίτερ Ντίνκλατζ, Κάθι Μπέιτς, Κρίστεν Σκαλ, Τάιλερ Λαμπίν, Μπεν Φαλκόνι.

*Ant1, Παρασκευή 1/10, στις 22:00

«Ronin» (1998) σκηνοθεσία Τζον Φρανκενχάιμερ

Δράσης – Ρόνιν ονομάζονται οι σαμουράι που έμειναν χωρίς αφέντη… Σε ανάλογη μοίρα βρίσκονται πέντε, άνεργοι πλέον, πρώην μυστικοί πράκτορες, μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Ο Σαμ που δούλευε για την CIA και ο Γκρεγκόρ που είχε θητεύσει στην KGB, είναι οι επικεφαλής της πεντάδας, που αναλαμβάνει να κλέψει μια μυστηριώδη βαλίτσα για λογαριασμό μιας αινιγματικής Ιρλανδέζας. ‘Oμως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζαν Ρενό, Νατάσα ΜακΙλόουν, Σον Μπιν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 1/10, στις 22:00

«Αμαρτωλή Πόλη» (2005) σκηνοθεσία Φρανκ Μίλερ, Κουεντιν Ταραντίνο, Ρόμπερτ Ροντριγκεζ

Αστυνομική Δράσης – Η Sin City είναι μια πόλη που βασιλεύει η αμαρτία. Νόμοι που δεν έχουν ισχύ, υπερβολική βία, μαφία, πορνεία και διεφθαρμένοι αστυνομικοί είναι τα στοιχεία πoυ συγκροτούν την πόλη.
Τέσσερις ιστορίες ακραίας τόλμης, πόθου και απόγνωσης συναντιούνται μοιραία στους σκοτεινούς δρόμους της Αμαρτωλής Πόλης. Ένας υπερμυώδης άντρας (Μίκι Ρουρκ) που ψάχνει εκδίκηση για το θάνατο της μόνης γυναίκας που αγάπησε (Τζέιμι Kιγκ), ένας πρώην αστυνομικός (Μπρους Γουίλις) που προσπαθεί να προστατεύσει ένα μικρό κορίτσι (Τζέσικα Άλμπα) από τις ορέξεις ενός διεστραμμένου, ένας άλλος άντρας (Κλάιβ Όουεν) που έχει κουραστεί από τη διαφθορά της αστυνομίας και αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του, και τέλος, ένας πληρωμένος δολοφόνος που αναζητά χρήματα.

Παίζουν: Τζέσικα Άλμπα, Μπρους Γουίλις, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Μπρίτανι Μέρφι, Κλάιβ Όουεν, Μίκι Ρουρκ, Ελάιζα Γουντ.

*Open, Παρασκευή 1/10, στις 23:30

«Συμβόλαιο Θανάτου» (2017) σκηνοθεσία Τζόναθαν Μόστοου

Περιπέτεια – Ο Στίβεν Λούκας, ένας μοναχικός επί πληρωμή δολοφόνος, προσλαμβάνεται να δολοφονήσει μια νεαρή γυναίκα, την Έλα, η οποία αγνοεί ότι οι βρώμικες δουλειές της οικογένειας της, έχουν ήδη κοστίσει τις ζωές τους. Όμως, ο Λούκας δεν μπορεί να τραβήξει τη σκανδάλη και οι δύο τους γίνονται σύμμαχοι δραπετεύοντας στην Ευρώπη, κυνηγημένοι από αυτούς, που δολοφόνησαν την οικογένεια της Έλα.

Παίζουν: Σαμ Γουόρθινγκτον, Οντέγια Ρας, Άλεν Λιτς, Μάρτιν Κόμπστον, Τίνα Μάσκελ.

*Star, Παρασκευή 1/10, στις 23:30

«Spiderman 3» (2007) σε σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι
Ο Πίτερ Πάρκερ έχει επιτέλους βρει την ισορροπία ανάμεσα στην αφοσίωσή του στη Μαίρη Τζέιν και στα καθήκοντά του ως υπερήρωα. Αλλά, μία θύελλα φαίνεται στον ορίζοντα… Καθώς ο Spider-Man απολαμβάνει τις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου και γίνεται το αντικείμενο του πόθου της Γκουέν Στέισι, ο Πίτερ δεν μένει ανεπηρέαστος και αρχίζει να παραμελεί τους ανθρώπους που αγαπά… ο άλλοτε συνεσταλμένος φωτορεπόρτερ νιώθει πια υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του και δεν διστάζει να το δείχνει με την παραμικρή αφορμή… Αυτή την ίδια αυτοπεποίθηση θα επικαλείται απεγνωσμένα στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, όταν όλα γύρω του θα καταρρέουν… Η ώρα της κρίσης έφτασε: η μάχη εναντίον του ίδιου του εαυτού του.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κίρστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο, Τόμας Χέιντεν, Τσερτς Τόφερ, Γκρέις Μπράις ,Ντάλας Χάουαρντ, Τζέιμς Κρόμγουελ.

*Ant1, Παρασκευή 1/10, στις 00:00

«Μegan Leavey» (2017) σκηνοθεσία Γκαμπριέλα Κόουπερθγουεϊτ

Η Μέγκαν Λίνεϊ, Αμερικανίδα δεκανέας των πεζοναυτών, αποφασίζει, ύστερα από τον χαμό του φίλου της και μια σειρά από απογοητεύσεις που συνεπάγουν την δυστυχία, στη ζωή της, να ταχθεί στο τάγμα του πεζοναυτικού και να γίνει μια άξια ηρωίδα που θα πολεμάει για την χώρα  και τους ανθρώπους της. Εκπαιδεύει ένα σκυλί που την βοηθά με επιτυχία στις αποστολές της, δένεται μαζί του και κάποια στιγμή κινδυνεύει να το χάσει για πάντα.

Παίζουν: Κέιτ Μάρα, Τομ Φέλτον, Ραμόν Ροντρίγκεζ, Αλίσα Χάρις, Κόρεϊ Τζόνσον.

*Alpha, Παρασκευή 1/10, στις 01:15

«Το Κάλεσμα» (2013) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν

Μυστηρίου Τρόμου – Οι διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων, Εντ και Λορέιν Γουόρεν, πρόσφατα ολοκλήρωσαν τις έρευνές τους για μια κούκλα με το όνομα Άναμπελ.

Οι επόμενοι που ζητούν τη βοήθειά τους είναι η οικογένεια Περρόν, που τρομοκρατούνται από μία σκοτεινή παρουσία στο νέο τους αγρόκτημα στο Ρόουντ Αϊλαντ.

Οι ερευνητές καταφθάνουν και από τα στοιχεία που συγκεντρώνουν, αλλά και τις παραφυσικές εμπειρίες που μοιράζονται με την οικογένεια, διαπιστώνουν ότι είναι αντιμέτωποι με το δαιμονικό πνεύμα μίας μάγισσας, που απαγχονίστηκε σε αυτό το μέρος.

Καταλαβαίνουν ότι μάλλον αντιμετωπίζουν την πιο τρομακτική υπόθεση της καριέρας τους, αφού η μάγισσα έχει κυριεύσει πλέον το μυαλό της μητέρας και την εξωθεί να σκοτώσει τα παιδιά της.

Παίζουν:Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φάρμιγκα, Ρον Λίβινγκστον, Λίλι Τέιλορ, Σάνλεϊ Κάσγουελ, Χέιλι Μακ Φάρλαντ.

*Star, Παρασκευή 1/10, στις 01:15

«Συλλέκτης οστών» (1999) σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Περιπέτεια – Ένας δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους του Μανχάταν. Τα ανατριχιαστικά ίχνη που αφήνει σε κάθε τόπο του εγκλήματος μοιάζουν να έχουν κρυφή σημασία και δεν διευκολύνουν τις έρευνες της αστυνομίας. Ποιος μπορεί άραγε να κατανοήσει τα μηνύματα που στέλνει ο δολοφόνος; Ποιος είναι αρκετά ικανός για να “παίξει” μαζί του; Ο Λίνκολν Ράιμ είναι ίσως ο καλύτερος αστυνομικός ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης και ένας σπουδαίος εγκληματολόγος.

‘Ενας τραυματισμός, όμως, εν ώρα υπηρεσίας, τον αφήνει ανάπηρο -δεν μπορεί να κινήσει τα άκρα του – και έτσι χάνει σιγά σιγά τη θέληση για ζωή. Η Αμίλια Ντόναχι είναι μια ικανή νεαρή αστυνομικός, που οι ικανότητές της πέφτουν στην αντίληψη του Ράιμ και εντυπωσιασμένος από τη δουλειά της, πείθεται ότι πρέπει να συνεργαστούν, εάν θέλουν να προλάβουν το επόμενο χτύπημα του δολοφόνου. Καθώς οι έρευνες προχωρούν, ο Ράιμ και η Αμίλια συνειδητοποιούν πως ο δολοφόνος δρα με βάση ένα νοσηρό σχέδιο, που βρίσκεται μονάχα στο ξεκίνημά του. Ο χειρότερος εχθρός της Αμίλια είναι ο χρόνος, στην προσπάθειά της να σώσει τα επόμενα πιθανά θύματα. Κανείς, όμως, δεν υπολογίζει που ακριβώς μπορεί να οδηγεί η συλλογή οστών, με την οποία “παίζει” ο αδίστακτος δολοφόνος,

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Αντζελίνα Τζολί, Κουίν Λατίφα, Μάικλ Ρούκερ, Μάικ Μακ Γκλόουν, Λούις Γκάζμαν, Λίλαντ ‘Ορσερ.

*Mega, Παρασκευή 1/10, στις 01:30