11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Αιγαίο SOS» (2018) σκηνοθεσία Πιέρρος Ανδρακάκος

Κωμωδία – Καλοκαίρι 2018. Οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ένας μεγάλος σεισμός φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Ελληνες ΟΥΚΑΔΕΣ και Τούρκοι ορμούν στο νησί και το διεκδικούν αλλά ένα ρήγμα στο έδαφος χωρίζει το νησί δημιουργώντας ένα φυσικό σύνορο και ο καθένας βάζει σε μια πλευρά τη σημαία της χώρας του.

Όλοι αναμένουν εντολές για τα επόμενα βήματα, αλλά εν μέσω τουριστικής περιόδου οι πολιτικές ηγεσίες διστάζουν και καθυστερούν. Σιγά-σιγά δημιουργείται στο νησί μια κοινότητα από ετερόκλητους ανθρώπους, που εκπροσωπούν διαφορετικά πρότυπα της ελληνικής πραγματικότητας, που καλούνται να επιβιώσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Μέσα από τη συνεχή απειλή πολέμου, την αφόρητη ζέστη και την αναμονή, αλλά και τις συγκρούσεις αυτής της αναγκαστικής συγκατοίκησης, δημιουργούνται διάφορα αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

Με αφορμή τον έρωτα ενός Έλληνα και μιας Τουρκάλας γεωλόγου, είναι έτοιμες οι δυο πλευρές να τραβήξουν τη σκανδάλη και να αιματοκυλιστεί το νησί, αλλά “ο από μηχανής εγκέλαδος” με ένα μεγάλο σεισμό βουλιάζει το νησί και βρίσκονται όλοι στη θάλασσα σαν ναυαγοί, να επιπλέουν στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο… Μια σουρεαλιστική αριστοφανική στρατιωτική κωμωδία με φόντο τις περιπέτειες Ελλήνων και Τούρκων σε μια βραχονησίδα του Αιγαίου.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κωνσταντίνος Μπίμπης, Nina Senicar, Νίκος Μίχας, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Σοφία Παυλίδου, Jerome Kaluta, Δήμητρα Κολλά, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Γιάννης Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος.

*Star, Παρασκευή 8/10, στις 21:00

«Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού» (2018) σε σκηνοθεσία Αλεξάντρ Αστιέ, Λουίς Κλισί

Animation – Έπειτα από μια πτώση κατά τη συγκομιδή του γκι, ο δρυΐδης Πανοραμίξ αποφασίζει πως είναι καιρός να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο, αναζητώντας έναν νεαρό, ταλαντούχο δρυΐδη, για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού.

*Open, Παρασκευή 8/10, στις 21:00

«Ο Θησαυρός του Μακαρίτη» (1959) σε σκηνοθεσία Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία – Η Θεώνη, μια πονηρή λαϊκή γυναίκα, μένει με την ανιψιά της σε ένα πολύ παλιό σπίτι, και έχουν διαθέσιμα προς ενοικίαση ορισμένα δωμάτια. Τα δωμάτια παραμένουν ξενοίκιαστα, με εξαίρεση ένα το οποίο ενοικιάζεται από μια τραγουδίστρια, τη Ντόλι Ρόζα, με αρκετά χαμηλό ενοίκιο. Στην προσπάθειά τους να βρούν τρόπο να προσελκύσουν ενοικιαστές, σκαρώνουν ένα σχέδιο. Η Θεώνη πουλάει σε ένα βιβλιοπωλείο ορισμένα βιβλία του μακαρίτη του άντρα της, στα οποία όμως πρώτα τοποθετεί αντίγραφα από ένα ψεύτικο γράμμα, στο οποίο λέει ότι υπάρχει θησαυρός στο Κ. Τα βιβλία πωλούνται και σύντομα το σπίτι γεμίζει από επίδοξους θησαυροθήρες.

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου(Θεώνη) , Βασίλης Αυλωνίτης , Νίκος Ρίζος , Ξένια Καλογεροπούλου , Γιώργος Λευτεριώτης , Στέφανος Ληναίος.

*Mega, Παρασκευή 8/10, στις 21:00

«Η Θεία μου η Χίπισσα» (1970) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Η κυρά-Λένη, χήρα, που σπουδάζει την κόρη της στην Αμερική, εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, όπου έχει κερδίσει τη συμπάθεια του Στέφανου, ενός πλούσιου νεαρού ενοίκου του. Η κόρη της, Κάθριν, δεν ξέρει την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της μητέρας της. Όταν φτάνει η κόρη της μαζί με τον χίπι μνηστήρα της, Τζόνι και τον πάμπλουτο ελληνοαμερικανό πατέρα του Πιτ, ο Στέφανος βοηθά την κυρά – Λένη να κρατήσει τα προσχήματα: τη ντύνει μεγαλοκυρία, της νοικιάζει μια σουίτα και αυτή αρχίζει να κυκλοφορεί στους χώρους του ξενοδοχείου με τον αέρα αρχόντισσας, ενώ ο ίδιος τη συνοδεύει, παριστάνοντας τον ανιψιό της. Η Ελένη, ο Στέφανος και ο Πιτ αναζητούν τον Τζόνι και την Κάθριν στα Μάταλα, όπου κατέφυγαν αποφασισμένοι να ζήσουν χωρίς τα λεφτά των γονιών τους. Όταν φτάνουν όμως εκεί, μετά από μεγάλες περιπέτειες, ανακαλύπτουν ότι το ζευγάρι έχει χωρίσει. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η κυρά-Λένη λέει την αλήθεια στην κόρη της αλλά δέχεται μια αναπάντεχη κληρονομιά από τον μακαρίτη άντρα της. Στο τέλος, ο Στέφανος, που έχει ερωτευθεί την Κάθριν, την κάνει γυναίκα του ενώ η κυρά-Λένη αποδέχεται την πρόταση γάμου του Πιτ…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέα Μπάρκουλη, Γιώργο Μιχαλόπουλο.

*Ant1, Παρασκευή 8/10, στις 21:00

«Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα» (2016) σκηνοθεσία Κένεθ Λόνεργκαν

Δράμα – Αποκομμένος από το μέρος που γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε τις μοναδικές στιγμές της ευτυχίας του, ο Λι Τσάντλερ (Κέϊσι Άφλεκ) ζει μόνος του και εργάζεται ως επιστάτης πολυκατοικιών στη Βοστόνη. Ένα τηλεφώνημα θα διακόψει το σχεδόν άχρονο παρόν του, θα τον επαναφέρει στην πραγματικότητα και μαζί στη μικρή πόλη όπου γεννήθηκε, με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του αδελφού του. Συγκλονισμένος, έρχεται σε δύσκολη θέση όταν μαθαίνει την επιθυμία του αδελφού του να αναλάβει την κηδεμονία του έφηβου ανιψιού του (Λούκας Χεντζ). Η επιστροφή του θα τον φέρει αντιμέτωπο με όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος – και κυρίως με τον ίδιο του τον εαυτό.

Παίζουν: Κέισι Άφλεκ, Μισέλ Γουίλιαμς, Κάιλ Τσάντλερ, Λούκας Χέντζ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 8/10, στις 22:00

«Αόρατος Επισκέπτης» (2016) σκηνοθεσία Οριόλ Πάουλο

Μυστηρίου – Ο Αντριάν Ντόρια, νέος επιχειρηματίας στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ξυπνά κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ δίπλα του βρίσκεται το νεκρό σώμα της ερωμένης του, Λάουρα.

Χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πως βρέθηκε εκεί, αλλά και να βρει άλλοθι για το έγκλημα, ο Ντόρια προσλαμβάνει την Βιρτζίνια Γκότμαν, διακεκριμένη δικηγόρο, για να τον υποστηρίξει.

Μέσα σε μία νύχτα, οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να ξεκαθαρίσουν τι έχει συμβεί, ξεκινώντας έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, αλλά και σε όλους τους νόμους της λογικής.

Παίζουν: Μάριο Κάσας, Μπάρμπαρα Λένι, Άνα Βάγενερ, Χοσέ Κορονάδο, Φρανθέσκ Ορέγια.

*Open, Παρασκευή 8/10, στις 23:00

«Μαχητές των Δρόμων 8» (2017) σκηνοθεσία Φ. Γκάρι Γκρέι

Δράση, περιπέτεια – Η παρέα των Μαχητών του Δρόμου, μετά το γάμο του Ντομ και της Λέτι και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Μπράιαν και της Μία, προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν, όμως, η Σάιφερ, μια μυστηριώδης γυναίκα, σαγηνεύει τον Ντομ και τον παρασύρει στον κόσμο του εγκλήματος, εκείνος προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα, η οικογένεια διαλύεται και η ομάδα, με επικεφαλής τον Χομπς που για χάρη του Ντομ πέρασε στην παρανομία, μπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες στην πρώτη ταινία της τελευταίας τριλογίας της σειράς…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Σαρλίζ Θερόν, Έλεν Μίρεν.

*Ant1, Παρασκευή 8/10, στις 23:00

«Mile 22» (2018) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Περιπέτεια – Ο Τζέιμς Σίλβα είναι μέλος της πιο πολύτιμης και παράτολμης μονάδας της CIA και αναλαμβάνει μια σημαντική αποστολή. Πρέπει να φυγαδεύσει έναν μυστηριώδη κρατούμενο αστυνομικό, που γνωρίζει ευαίσθητες πληροφορίες, που απειλούν τη ζωή του. Με τη βοήθεια της άκρως απόρρητης ομάδας τακτικών επιχειρήσεων, ο Σίλβα πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή με κάθε κόστος, προτού ο εχθρός κλείσει την πρόσβαση για το 22ο μίλι.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζον Μάλκοβιτς, Λόρεν Κόχαν, Ρόντα Ράουζι, Αΐκο Αγουάις.

*Star, Παρασκευή 8/10, στις 23:15

«Το Κάλεσμα» (2014) σκηνοθεσία Τζέισον Στόουν

Θρίλερ – Η ντετέκτιβ Χέιζελ Μικάλεφ (Σούζαν Σαράντον) υπηρετεί στην μικρή και ήσυχη πόλη του Πορτ Ντάντας, στην επαρχία Οντάριο του Καναδά και οδεύει προς τη συνταξιοδότηση, με μόνες της έννοιες την εξάρτηση από τα παυσίπονα και ένα πρόσφατο διαζύγιο. Όλα όμως αλλάζουν, όταν μια άρρωστη γυναίκα  δολοφονείται στο σπίτι της και η Χέιζελ και η ομάδα της καλούνται να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Η Χέιζελ βρίσκει και πάλι τον εαυτό του προσπαθώντας να συλλάβει τον δολοφόνο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Παίζουν: Σούζαν Σαράντον, Γκιλ Μπέλοους, Έλεν Μπέρστιν, Τόφερ Γκρέις, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*Mega, Παρασκευή 8/10, στις 00:20

«The Free World» (2016) σε σκηνοθεσία Τζέισον Λιου

Έχοντας εκτίσει την εικοσαετή ποινή του για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ, ο Μο Λάντι προσπαθεί να βρει τα πατήματά του στη νέα του ζωή και δένεται συναισθηματικά με μια μυστηριώδη γυναίκα με τραυματικό παρελθόν.

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μος, Μπόιντ Χόλμπρουκ, Οκτάβια Σπένσερ.

*Alpha, Παρασκευή 8/10, στις 01:15

«Η Τρελή Χαρά» (2016) σκηνοθεσία Πάολο Βίρτζι

Κωμωδία – Η Μπεατρίς είναι μια φλύαρη φαντασιόπληκτη, μια αυτοαποκαλούμενη δισεκατομμυριούχος αριστοκράτισσα, της οποίας της αρέσει να πιστεύει ότι έχει στενές σχέσεις με τους ηγέτες του κόσμου.

Η Ντονατέλα είναι μια εσωστρεφής κι εύθραυστη νεαρή κοπέλα, η οποία είναι «κλειδωμένη» στον δικό της μυστηριώδη κόσμο. Και οι δύο νοσηλεύονται στη Βίλα Μπιόντι, μια προοδευτική, αλλά ασφαλή ψυχιατρική κλινική.

Η νέα ταινία του Πάολο Βίρτζι αφηγείται την ιστορία της απρόβλεπτης και συγκινητικής φιλίας που αναπτύσσεται ανάμεσα στις δύο γυναίκες, καθώς εγκαταλείπουν το ψυχιατρικό ίδρυμα, σε αναζήτηση της αγάπης και της ευτυχίας.

Παίζουν: Βαλέρια Μπρούνι – Τεντέσκι, Μικαέλα Ραματζότι.

*Star, Παρασκευή 8/10, στις 02:00