10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλη μία Παρασκευή με πολλές επιλογές για να παρακολουθήσεις στην τηλεόραση!

«Rampage: Το Απόλυτο Χάος» (2018) σε σκηνοθεσία Μπραντ Πέιτον

Περιπέτεια φαντασίας – Ο επιστήμονας Ντέιβις Οκόγιε μοιράζεται έναν ακλόνητο δεσμό με τον Τζορτζ, έναν εντυπωσιακά έξυπνο γορίλα, τον οποίο φροντίζει από τη μέρα της γέννησής του. Αλλά ένα παράνομο γενετικό πείραμα, που δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη, μεταμορφώνει τον ήρεμο και φιλικό γορίλα σε ένα τεράστιο, οργισμένο τέρας. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν όταν σύντομα αποκαλύπτεται πως υπάρχουν και άλλα ζώα-κυνηγοί, που έχουν μεταλλαχθεί με παρόμοιο τρόπο…

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Ναόμι Χάρις, Μαλίν Άκερμαν, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν.

*Star, Παρασκευή 15/10, στις 21:00

«Ένα Κορίτσι Για Δύο» (1963) σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

Ελληνική κωμωδία – Ο Κίμων (Αλέκος Αλεξανδράκης) είναι ένας παλαιών αρχών καθηγητής Φιλοσοφίας, με αντιλήψεις κατά του γάμου, που ετοιμάζει και βιβλίο στο οποίο υποστηρίζει ότι έρωτας δεν υπάρχει.

Ζει με τη χήρα αδελφή του Πολυξένη (Ρένα Βλαχοπούλου) και τον μικρότερο αδελφό του Αριστείδη (Κώστα Βουτσά), έναν τεμπέλη γλεντζέ.

Ο Αριστείδης θέλει να παντρευτεί και θέλει την έγκριση του Κίμωνα. Για να την αποσπάσει, τον καταφέρνει να προσλάβει ως γραμματέα του, την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, τη Μυρτώ (Ζωή Λάσκαρη), που τραγουδάει σε νυχτερινά κέντρα.

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Γιάννης Βογιατζής, Περικλής Χριστοφορίδης, Αλέκος Τζανετάκος, Λάμπρος Κοτσίρης, Πέτρος Πανταζής, Κώστας Σκαρλής, Tότης Παπαδόπουλος, Άννα Σταυρίδου

*Ant1, Παρασκευή 15/10, στις 21:00

«Το Πάρκο των Θαυμάτων» (2019) σε σκηνοθεσία Ντίλαν Μπράουν

Animation – Η Τζουν είναι ένα πανέξυπνο οκτάχρονο κορίτσι που κατασκευάζει με τη μητέρα της ένα λούνα παρκ-παιχνίδι, το οποίο στη φαντασία της ζωντανεύει σαν γιγάντιο θεματικό πάρκο. Όταν όμως εκείνη στενοχωρηθεί βαθιά και το διώξει από τις σκέψεις της, οι ήρωές του θα ενωθούν για να την ξανακάνουν χαρούμενη και να σώσουν το «Πάρκο των Θαυμάτων» από την καταστροφή.

*Open, Παρασκευή 15/10, στις 21:00

«Ο Τρελοπενηντάρης» (1971) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Ανδρέας Τεπενδρής, είναι ένας επιπόλαιος πενηντάρης, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί επαγγελματικά. Κατά καιρούς καταπιάνεται με διάφορες δουλειές με αποτέλεσμα να βρίσκεται πάντα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Σε συνεργασία με τον αδελφικό του φίλο Φρίξο, ανοίγει μια σχολή μανεκέν. Η επίσκεψη ενός παλιού του φίλου, που έχει γυρίσει από την Αμερική πετυχημένος και με πολλά σχέδια για νέες δουλειές, του δίνει μεγάλη χαρά.

Έτσι, όταν του προτείνει να τον πάρει ως συνέταιρο στις δουλειές του, με την προϋπόθεση να σοβαρέψει και να αλλάξει τρόπο ζωής, ο Ανδρέας αφήνει τη σχολή μανεκέν και αρχίζει να ζει μια καινούρια ζωή, παριστάνοντας τον μεγαλοεπιχειρηματία. Σιγά-σιγά, χάνει τα μυαλά του, γιατί γνωρίζει μια πάμπλουτη Αμερικάνα και απαρνιέται ακόμα και την αρραβωνιαστικιά του. Εκείνη όμως, με τη βοήθεια της κόρης του, που δεν μπορεί να βλέπει έτσι τον πατέρα της αλλά και των φίλων του, που θέλουν να τον συνετίσουν, του στήνει μια παγίδα και τον κάνει να ξαναβρεί τα λογικά του.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Ρίκα Διαλυνά, Αλέκος Τζανετάκος, Βίκυ Βανίτα, Ανδρέας Φιλιππίδης.

*Mega, Παρασκευή 15/10, στις 22:00

«Walker Payne» (2019) σε σκηνοθεσία Ματ Γουίλιαμς

Δραματική – Βρισκόμαστε στο 1957.
Σε μια σκονισμένη πόλη του αμερικανικού νότου τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά για τον καρδιοκατακτητή Γουόκερ Πέιν. Το ορυχείο της περιοχής κλείνει αφήνοντάς τον άνεργο και η πρώην γυναίκα του αρνείται να τον αφήσει να δει τις κόρες του αν δεν πληρώσει τη διατροφή που της χρωστάει.

Σαν από μηχανής θεός ένας μυστηριώδης άντρας τον προσεγγίζει, προτείνοντάς του ένα ριψοκίνδυνο τρόπο να πιάσει την καλή, που όμως, θα θέσει σε κίνδυνο τη γνωριμία του με τη γοητευτική νεοφερμένη Ώντρεϊ, που του έχει κλέψει την καρδιά. Σε μια απεγνωσμένη κίνηση να εγκαταλείψει τη μικρή πόλη, η γυναίκα του θα του κάνει μια τελευταία πρόταση: 5.000 δολάρια για την κηδεμονία των κοριτσιών. Μπροστά στο φρικτό δίλημμα ο Γουόκερ Πέιν θα τα παίξει όλα για όλα.

Παίζουν: Τζέισον Πάτρικ, Τζον Στάφορντ, Μπιλ Μακ Γκρέιγκ, Ντρέα ντε Ματέο, Κέιντι Στρίκλαντ, Σαμ Σέπαρντ, Μπρους Ντερν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 15/10, στις 22:00

«Fast & Furious: Hobbs & Shaw» (2019) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς

Δράσης – Από τότε που ο Χομπς (Τζόνσον), πιστός πράκτορας της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αμερικής, και ο παράνομος Σο (Στέιθαμ), πρώην επίλεκτο μέλος του Βρετανικού Στρατού, ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2015 στο Fast & Furious 7, δεν έχουν σταματήσει οι συγκρούσεις μεταξύ τους, τα χτυπήματα και ένας αγώνας για την επικράτηση του πιο δυνατού.

Αλλά όταν ο κυβερνο-τροποποιημένος αναρχικός Μπρίξτον (Ίντρις Έλμπα) απειλεί τη συνέχιση της ανθρωπότητας, αυτοί οι δύο ορκωτοί εχθροί θα πρέπει να συνεργαστούν για να κερδίσουν τον μοναδικό τύπο που μπορεί να είναι πιο κακός και από τους δυο τους.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Ίντρις Έλμπα, Βανέσα Κίρμπι, Έλεν Μίρεν.

*Ant1, Παρασκευή 15/10, στις 23:00

«Η Λέσχη της Κομψής Αλητείας» (2014) σε σκηνοθεσία Λόνε Σέρφιγκ

Δραματική, τρόμου – Tο σπουδαίο «Riot Club» είναι μια λέσχη για πλούσιους φοιτητές καλών οικογενειών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην οποία όμως κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, αναμένεται να βγουν εκτός ελέγχου.
Η πεποίθησή τους ως μέλη της λέσχης είναι ότι τα χρήματα αγοράζουν τα πάντα, ο αριθμός των μελών της είναι πάντα 10, μόνο άντρες και να έχουν φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο.

Φάρσες, ακραίες πλάκες κι εκκεντρικές εκδηλώσεις είναι στο καθημερινό μενού της διασκέδασης των φοιτητών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανήκουν στην περιβόητη «Λέσχη της Κομψής Αλητείας».

Τα δύο νέα μέλη, ο πιο ευαίσθητος Μαξ Άιρονς και ο βίαιος και εκδικητικός Σαμ Κλάφλιν, αποτελούν τα δύο άκρα του κλειστού κλαμπ. Η μύησή τους αν και δυσάρεστη ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Ο Μαξ έχει σχέση με μια απλή κοπέλα από το Μάντσεστερ, που προέρχεται από την εργατική τάξη και διαπιστώνει με ταχύρρυθμες διαδικασίες τον πραγματικό σκοπό της ομάδας και ο Σαμ ξεδιπλώνει το αβυσσαλέο μίσος του προς οτιδήποτε δεν είναι αριστοκρατικό και ίδιον μιας ελίτ που έχει κανονικά απαξιώσει την τάξη των δούλων της κληρονομικής εξουσίας.

Στην ανεξέλεκτη παρέα τους και ένας νεαρός Έλληνας, ο Ντιμίτρι Μητρόπουλος, γόνος εφοπλιστών, που παραπονιέται πως η ethnic καταγωγή του θα μπορούσε να του στερήσει τη θέση του προέδρου.

Εκεί που η εξουσία του χρήματος συναντά τη νεανική και κομψή αλητεία, με πολλά απρόβλεπτα αποτελέσματα για το μέλλον των νεαρών.

Παίζουν: Σαμ Κλάφλιν, Σαμ Ριντ, Νάταλι Ντόρμερ, Ντάγκλας Μπουθ, Μαξ Άιρονς, Τζέσικα Μπράουν Φάιντλεϊ, Τομ Χολάντερ, Χολιντέι Γκρέινγκερ.

*Open, Παρασκευή 15/10, στις 23:00

«American Assassin: Η Εκδίκηση» (2017) σε σκηνοθεσία Μάικλ Κουέστα

Δράσης, μυστηρίου – Ο Μιτς Ραπ στρατολογείται στις απόρρητες αποστολές, συντετριμμένος μετά την απώλεια της συντρόφου του σε μια τρομοκρατική επίθεση. Για τον Μιτς δεν είναι η πρώτη απώλεια στη ζωή του, καθώς όταν ήταν 14 ετών είχε χάσει σε τροχαίο και τους γονείς του. Ο διευθυντής της CIA αναθέτει στον “σκοτεινό” βετεράνο των ειδικών δυνάμεων του ναυτικού, σταν Χάρλεϊ την εκπαίδευση του θλιμμένου αλλά απόλυτα αποφασισμένου Μιτς, στην αποτροπή και το κυνήγι των τρομοκρατών. Καθώς η εκπαίδευση του Μιτς προχωρά, μαζί με τον Χάρλεϊ αναλαμβάνουν να ερευνήσουν ένα κύμα φαινομενικά τυχαίων επιθέσεων σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους σε μια κοινή αποστολή με ένα θανάσιμο Τούρκο πράκτορα, με σκοπό τη σύλληψη ενός μυστηριώδους άντρα, που θέλει να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Παίζουν: Ντίλαν Ο΄Μπράιαν, Μάικλ Κίτον, Σάνα Λέιθαν, Τέιλορ Κιτς.

*Star, Παρασκευή 24/9, στις 23:15

«Πληρωμένος Δολοφόνος» (2019) σε σκηνοθεσία Μαλίκ Μπάντερ

Δράσης, μυστηρίου – Ο Μόε Ντάιαμοντ ασχολείται με ξέπλυμα χρήματος στη Νέα Υόρκη. Μια μέρα θα ξυπνήσει με αμνησία, αλλά έχοντας στην κατοχή του μια τσάντα με κλεμμένα μετρητά και ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, ξεκινάει ένας αγώνας να δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά για την ταυτότητά του, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με διεφθαρμένους αστυνομικούς.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Έμορι Κοέν, Νταϊάν Γκερέρο, Ζλάτκο Μπούριτς.

*Alpha, Παρασκευή 15/10, στις 01:00

«Ο Υποκινητής» (2006) σε σκηνοθεσία Σπάικ Λι

Περιπέτεια – Ένα φαινομενικά ήρεμο πρωινό ένα φορτηγάκι με τέσσερις επιβάτες σταματά έξω από το κεντρικό υποκατάστημα μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Μανχάταν. Τα τέσσερα άτομα μπαίνουν στην τράπεζα και με αστραπιαίες κινήσεις θέτουν εκτός λειτουργίας το σύστημα παρακολούθησης και εκτός μάχης τους φύλακες.

Οι άτυχοι πελάτες και το προσωπικό οδηγούνται στο υπόγειο, όπου υποχρεώνονται να φορέσουν φόρμες ίδιες με εκείνες των ληστών.

Παράλληλα, συναγερμός σημαίνει στην αστυνομία, που στέλνει επί τόπου τον έμπειρο διαπραγματευτή Κιθ Φρέιζερ (Ντένζελ Ουάσινγκτον) και πολλές ακόμη δυνάμεις. Όπως είναι φυσικό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της ληστείας δείχνει και ο πρόεδρος της τράπεζας, που αναθέτει στη μεσίτρια Μάντλιν Γουάιτ (Τζόντι Φόστερ) να φροντίσει για τη διασφάλιση των συμφερόντων του.

Τελικά πρόκειται για την τέλεια ληστεία τράπεζας ή κάποιος θέλει να παραπλανήσει κάποιον; Και ενώ οι ληστές παίζουν τη γάτα με το ποντίκι με τον Φρέιζερ, αλλάζοντας εκ περιτροπής ρόλους, η εμπλοκή της Μάντλιν, θα κάνει ακόμα πιο ασταθή την όλη κατάσταση, καθώς επεμβαίνει καταλυτικά, χωρίς όμως να αποκαλύπτει σε κανέναν τα πραγματικά συμφέροντά της.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κλάιβ Όουεν, Τζόντι Φόστερ, Κρίστοφερ Πάλμερ, Γουίλεμ Νταφόε.

*Star, Παρασκευή 15/10, στις 01:30