Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου σε χωράφι στην Κοζάνη

Απίθανο και όμως…ελβετο-ελληνικό! Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, ένα… ιδιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε ανάμεσα σε Κρόκο και Καρυδίτσα, κοντά στο κτίριο του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών!

Της Δέσποινας Μπεσίρη

Οι τρεις επιβάτες του, όλοι από την Ελβετία, είναι καλά στην υγεία τους και όλα δείχνουν πως η προσγείωση στο συγκεκριμένο σημείο έγινε επειδή τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς είναι…εκτός λειτουργίας!!!

Όπως αναφέρει το Kozanimedia, οι Ελβετοί ξεκίνησαν από τη Ρόδο με προορισμό την Κέρκυρα, όμως λόγω του κακού καιρού, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν και ξεκίνησαν προς τη Θεσσαλονίκη, με συνέπεια να καταναλώσουν περισσότερα καύσιμα.

Έτσι, αποφάσισαν να προσγειωθούν στο συγκεκριμένο σημείο κοντά στην Καρυδίτσα, όπου ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές, ενώ στο σημείο έφτασαν και κάτοικοι της περιοχής.

Οι επιβάτες με τη συνδρομή του Κοζανίτη ερασιτέχνη πιλότου Θέμη Μαγκλάρα, ήρθαν σε συνεννόηση με club αερολέσχης της Πτολεμαϊδας (υπάρχει ελικοδρόμιο), από την οποία και θα ανεφοδιαστούν με καύσιμα, για να πετάξουν προς Θεσσαλονίκη.

Δείτε τα video