6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Επιχείρηση: Φινάλε» (2015) σε σκηνοθεσία Κρις Βάιτζ 

Δραματική – Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Ένας από τους αρχιτέκτονες του Ολοκαυτώματος ο διαβόητος Αντόλφ Άιχμαν (Μπεν Κίνγκσλεϊ) βρίσκεται στο στόχαστρο της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ με την υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ.

Έχουν περάσει 15 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και παρόλο που είχε δηλωθεί νεκρός με το τέλος του πολέμου, εκείνος βρίσκεται με ψεύτικη ταυτότητα στην Αργεντινή. Ζει και εργάζεται σε ένα προάστιο του Μπουένος Άιρες, πάντα στο πλάι της συζύγου και των δυο του γιων.

Οι πράκτορες της Μοσάντ υπό την ηγεσία του ακούραστου Πίτερ Μάλκιν (Όσκαρ Άιζακ), εξαπολύουν ένα ανθρωποκυνηγητό εναντίον του και στήνουν μια μυστική επιχείρηση με σκοπό να τον φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Αλλά ενώ ξεκινάει η καθημερινή παρακολούθηση, η Αργεντινή δεν είναι απόλυτα συνεργάσιμη κι αυτό ωθεί σε ένα έντονο παιχνίδι γάτας-ποντικού.

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Όσκαρ Άιζακ, Μελανί Λοράν, Νικ Κρολ, Λιόρ Ραζ.

*Open, Τρίτη 19/10 στις 21:00

«Ευλογημένη Τρέλα» (2018) σε σκηνοθεσία Κάρλο Βερντόνε 

Κωμωδία – Ο Γκουλιέλμο ένας ιδιοκτήτης καταστήματος με θρησκευτικά είδη, θρήσκος και πιστός στον γάμο του, εγκαταλείπεται μετά από 25 χρόνια γάμου από τη σύζυγό του.

Τη μελαγχολική και βαρετή καθημερινότητά του θα αναστατώσει η νέα ενθουσιώδης και «θορυβώδης» υπάλληλός που προσλαμβάνει.
Όταν τον πείθει να γραφτεί σε ένα site γνωριμιών προκειμένου να ξεπεράσει τη σύζυγό του Λίντια, η ζωή του θα αναστατωθεί από σωρεία αποτυχημένων ραντεβού και απρόσμενων καταστάσεων.

Παίζουν: Κάρλο Βερντόνε, Ιλένια Παστορέλι, Μαρία Πία Καλτσόνε, Λουκρέζια Λάντε ντε λα Ροβέρε.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 19/10 στις 22:00

«Ραντεβού στον Αέρα» (1966) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Μιούζικαλ – Στο Παρίσι γίνεται διαγωνισμός για την ανάδειξη της “Μις Ευρώπη” και η Τζένη (Ρένα Βλαχοπούλου) συνοδεύει την αδελφή της, Μαίρη (Ελένη Προκοπίου), η οποία λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό.

Όταν χάνει τον τίτλο, η Τζένη γίνεται έξαλλη και επιστρέφουν στην Αθήνα. Στο μεταξύ η Μαίρη γνωρίζει και ερωτεύεται τον Δημήτρη (Αντρέας Ντούζος), ο οποίος όμως αναχωρεί ξαφνικά για την Ελλάδα.

Λίγο αργότερα ο Δημήτρης, που υπηρετεί στην αεροπορία, μαζί με δύο φίλους του σμηνίτες (Κώστας Βουτσάς & Γιάννης Βογιατζής-τραγουδιστής), θα συναντήσει την Μαίρη μαζί με δύο φίλες της (Μάρθα Καραγιάννη και Χλόη Λιάσκου) και έτσι θα δημιουργηθούν τρία ζευγάρια ερωτευμένων. Οι σμηνίτες για να μπορούν να βλέπονται συχνότερα με τις κοπέλες τους πείθουν τον διοικητή τους να διοργανώσουν μια παράσταση για την αεροπορία, στην οποία του υπόσχονται ότι θα συμμετέχει και η αγαπημένη του ηθοποιός, Ρένα Βλαχοπούλου.

Έτσι πείθουν την Τζένη, την αδελφή της Μαίρης, η οποία μοιάζει εκπληκτικά με την γνωστή ηθοποιό, να υποδυθεί την Βλαχοπούλου.

Εκεί αρχίζει ένα ερωτικό γαϊτανάκι, όπου την Τζένη την ερωτεύεται ένας αξιωματικός της Αεροπορίας (Γιάννης Βογιατζής), ο οποίος νομίζει ότι πρόκειται για τη μεγάλη σταρ.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Ανδρέας Ντούζος, Χλόη Λιάσκου, Αννίτα Δαλέζιου, Ελένη Προκοπίου, Γιάννης Βογιατζής.

*Alpha, Τρίτη 19/10 στις 22:30

«Σε Ρηχά Νερά» (2016) σε σκηνοθεσία Ζομ Κολέ-Σερά

Δράσης, τρόμου – Η Νάνσι είναι μια Αμερικανίδα σέρφερ που ανακαλύπτει μια απομονωμένη παραλία στο Μεξικό, ιδανική για παιχνίδι με τα κύματα. Όταν, όμως, δεχτεί την επίθεση ενός καρχαρία, θα καταφύγει τραυματισμένη σε έναν ύφαλο 200 μέτρα από την ακτή, χωρίς όμως να έχει τρόπο να τη φτάσει.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Όσκαρ Τζενάντα, Άντζελο Τζόσουε

*Mega, Τρίτη 19/10 στις 23:20

«Getaway» (2013) σε σκηνοθεσία Κόρτνεϊ Σόλομον

Δραματική, δράσης, τρόμου – Ο γοητευτικός Μπεντ Μάγκνα (Ήθαν Χοκ) είναι πρώην οδηγός αγώνων ταχύτητας.

Όταν η γυναίκα του πέφτει θύμα απαγωγής, θα πρέπει να θυμηθεί και να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του στην οδήγηση ώστε να καταφέρει να ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες των απαγωγέων, που τον προστάζουν να οδηγήσει επικίνδυνα και να ξεφύγει από την αστυνομία.

Μία νεαρή χάκερ (Σελενα Γκομεζ), της οποίας ο Μπρεντ έχει κλέψει το αυτοκίνητο, θα τον βοηθήσει να καταλάβει ποιος είναι ο απώτερος σκοπός των απαγωγέων.

Παίζουν:  Ίθαν Χοκ, Σελίνα Γκόμεζ, Γιόν Βόιτ, Ρεμπέκα Μπούντιγκ, Μπρους Πέιν.

*Star, Τρίτη 19/10 στις 02:15

«Επιχείρηση Βαλκυρία» (2008) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ

Aμερικανικό βιογραφικό, ιστορικό, πολιτικό θρίλερ – Η ταινία διαδραματίζεται στη Ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αφηγείται τη Συνωμοσία της 20ής Ιουλίου το 1944 από Γερμανούς αξιωματικούς να δολοφονήσουν τον Αδόλφο Χίτλερ και να χρησιμοποιήσουν την Επιχείρηση Βαλκυρία, το εθνικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, για να πάρουν τον έλεγχο της χώρας.

Στη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς η ζυγαριά αρχίζει να γέρνει υπέρ των συμμάχων, ένα στέλεχος ανώτερων Γερμανών αξιωματικών και πολιτικών προσπαθεί απεγνωσμένα να ανατρέψει το ναζιστικό καθεστώς προτού το έθνος συνθλιβεί σε μια σχεδόν αναπόφευκτη ήττα.

Για το σκοπό αυτό, ο συνταγματάρχης Κλάους Φον Στάουφενμπεργκ, πεπεισμένος ότι πρέπει να σώσει τη Γερμανία από τον Αδόλφο Χίτλερ μαζί με μια ομάδα αξιωματικών σχεδιάζει την επιχείρηση Βαλκυρία: μια επίθεση που θα επιτρέψει την ανάληψη καθηκόντων στο Βερολίνο από τους συνεργάτες του μετά τη δολοφονία του Χίτλερ.

Ωστόσο, ακόμη και όταν το σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή, ένας συνδυασμός κακής τύχης και ανθρώπινων αδυναμιών συνωμοτούν από μόνα τους παρατείνοντας την μεγαλύτερη τραγωδία που συνέβη ποτέ στην Ευρώπη.

Παίζουν: Τομ Κρουζ,Κένεθ Μπράνα, Μπιλ Νάιγκι, Κάρις φαν Χάουτεν, Έντι Λίζαρντ ,Τέρενς Σταμπ, Τομ Γουίλκινσον.

*Open, Τρίτη 19/10 στις 02:30