4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ημερολόγια του Τσερνόμπιλ» (2012) σε σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Πάρκερ 

Μυστηρίου, τρόμου – Μια παρέα νεαρών Αμερικάνων ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Φτάνοντας στην Ουκρανία συναντούν έναν ακόμη φίλο τους, ο οποίος προτείνει να συνεχίσουν με μία εκδρομή στην εγκαταλελειμμένη πόλη Πρίπιατ, στην πόλη που έμεναν οι εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσέρνομπιλ.

Οι αρχικοί δισταγμοί των υπολοίπων κάμπτονται γρήγορα και προσλαμβάνουν έναν ξεναγό για να τους οδηγήσει στην περιοχή. Οι πρώτες εικόνες από μεταλλαγμένα ζώα τους δημιουργούν κάποια ανησυχία ενώ το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ διακρίνεται στον ορίζοντα.

Μετά από μια σύντομη εξερεύνηση της έρημης πόλης που καταστράφηκε πριν από 25 χρόνια και καθώς πέφτει το βράδυ η παρέα ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνοι τους.

Παίζουν: Τζέσε Μακ Κάρτνεϊ, Τζόναθαν Σαντόφσκι, Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ, Ντέβιν Κέλι, Νέιθαν Φίλιπς, Ίνγκριντ Μπόλσο Μπερντάλ.

*Open, Τετάρτη 20/10, στις 21:00

«Τα Φαντάσματα του Ισμαήλ» (2017) σε σκηνοθεσία Αρνό Ντεπλεσέν

Δραματική, μυστηρίου, ρομαντική – Ο Ισμαήλ Βουιγιάρ (Ματιέ Αμαρλίκ) είναι σκηνοθέτης. Βρίσκεται στη μέση των γυρισμάτων μιας ταινίας για τον Ιβάν, έναν ανορθόδοξο διπλωμάτη εμπνευσμένο από τον αδελφό του. Μαζί με τον Μπλουμ, το αφεντικό και πεθερό του, ο Ισμαήλ ακόμα θρηνεί τον χαμό της Καρλότα (Μαριόν Κοτιγιάρ), είκοσι χρόνια πριν.

Παρ’ όλα αυτά, έχει ξεκινήσει και πάλι τη ζωή του δίπλα στη Σίλβια (Σαρλότ Γκένσμπουργκ). Η Σίλβια είναι το φως του.
Και τότε η Καρλότα επιστρέφει από τους νεκρούς. Η Σίλβια φεύγει. Ο Ισμαέλ απορρίπτει την Καρλότα.

Οδηγημένος στην τρέλα από τις δοκιμασίες αυτές, εγκαταλείπει τα γυρίσματα και καταφεύγει στο σπίτι της οικογένειάς του στο Ρουμπέ.
Εκεί, ζει απομονωμένος, περικυκλωμένος από τα φαντάσματά του.

Παίζουν: Ματιέ Αμαρλίκ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Λουί Γκαρέλ, Σαρλότ Γκένσμπουργκ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 20/10, στις 22:00

«Επίθεση στη Βομβάη» (2018) σε σκηνοθεσία  Άντονι Μάρας

Δράμα – Μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία ανθρωπιάς και ηρωισμού. Η ταινία αφηγείται τα πραγματικά γεγονότα της πολιορκίας του φημισμένου Taj Hotel στη Βομβάη της Ινδίας από μια ομάδα τρομοκρατών τον Νοέμβριο του 2008. Το αφοσιωμένο προσωπικό του ξενοδοχείου επιλέγει να διακινδυνεύσει τη ζωή του για να παραμείνουν ασφαλείς οι επισκέπτες τους καθώς οι άνθρωποι κάνουν αδιανόητες θυσίες για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Οι αληθινές ιστορίες των θυμάτων και των επιζώντων… Η ταινία του ελληνοαυστραλού Άντονι Μάρας βασίζεται στα δραματικά γεγονότα με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη το 2008, που βύθισαν την πόλη στο απόλυτο χάος.

Παίζουν: Ντεβ Πατέλ, Άρμι Χάμερ, Ναζανίν Μποντιάντι, Ανουπάμ Χερ.

*Star, Τετάρτη 20/10, στις 22:15

«Μεγαλώνοντας τη Μαμά μου» (2012) σε σκηνοθεσία Πατρίσια Ρίγκεν

Δραματική κομεντί – Η Γκρέις, μια ανύπαντρη μητέρα, που η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα στη δουλειά, τους λογαριασμούς και τη σχέση της με έναν παντρεμένο γιατρό που του φροντίζει το γραφείο, αναγκάζεται να δώσει λίγο μεγαλύτερη προσοχή στην έφηβη κόρη της, που προσπαθεί να ενηλικιωθεί πιο γρήγορα από όσο θα περίμενε κανείς.

Παίζουν: Εύα Μέντες, Μάθιου Μοντίν, Σιέρα Ραμίρεζ, Πατρίσια Αρκέτ, Εουχένιο Ντερμπέζ.

*Open, Τετάρτη 20/10, στις 02:00