9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις.

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη» (2015) σε σκηνοθεσία Ελα Λέμχεϊγκεν

Κομεντί – Η αγχωμένη Μάγκι και ο πρώην Ιταλός εραστής της, Λούκα, διασχίζουν την Ιταλία για να βρουν την αντιδραστική έφηβη κόρη της που θέλει απεγνωσμένα να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη. Εν τω μεταξύ, η μητέρα του Λούκα ασχολείται με τη δική της μυστική ερωτική ιστορία.

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Ραούλ Μπόβα, Ρόζι Ντέι, Κλαούντι Καρντινάλε, Παθ Βέγκα.

*Open, Σάββατο 23/10 στις 21:00

«Φερδινάνδος» (2017) σε σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνα

Κινούμενα σχέδια – Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του.

Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του.

Φωνές: Φοίβος Ριμένας, Αντρια Ράπτη, Μάριος Αθανασίου, Αφροδίτη Αντονάκη.

*Star, Σάββατο 23/10 στις 21:00

«Με Λένε Σάρα» (2019) σε σκηνοθεσία Στίβεν Ορίτ

Ιστορικό δράμα – Κατά τη διάρκεια του Β? Παγκοσμίου Πολέμου, η 13χρονη Πωλονοεβραία Σάρα έχει χάσει την οικογένειά της στο ολοκαύτωμα. Μετά από μια εξουθενωτική απόδραση στην oυκρανική ύπαιθρο, η Σάρα κλέβει την ταυτότητα της Χριστιανής της φίλης και βρίσκει καταφύγιο σε ένα μικρό χωριό, όπου φιλοξενείται από έναν αγρότη και τη νεαρή γυναίκα του.

Παίζουν: Σουζάνα Σαροβι, Μιχαλίνα Ολστσάντ, Αλεξαντρα Πίσουλα, Πιοτρ Νερλέβσκι, Πόελ Κρολικοφσκι.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 23/10 στις 22:00

«Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Άγγελος του Θανάτου» (2014) σε σκηνοθεσία Τομ Χαρπερ

Μυστηρίου, τρόμου – «Η Γυναίκα με τα Μαύρα» επιστρέφει, 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας…
Ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται, μια ομάδα Λονδρέζων μαθητών, με επικεφαλής τη διευθύντριά τους Τζιν Χογκ και τη νεαρή δασκάλα Ιβ Πάρκινς, εγκαταλείπουν το Λονδίνο με προορισμό την περίφημη ερειπωμένη βίλα Ελ Μαρς, στα ανεμοδαρμένα αλμυρά έλη του Nine Lives Causeway.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, σε ένα έρημο αγροτικό χωριό της Μεγάλης Βρετανίας, η παρουσία τους θα ξεσηκώσει μια κακόβουλη δύναμη με εκδικητικό πνεύμα.

Ο ανατριχιαστικός ήχος μιας καρέκλας που τρίζει, το αρχαίο γραμμόφωνο με τις εξωπραγματικές μελωδίες, τα στοιχειωμένα όνειρα που μοιάζουν τρομακτικά αληθινά, οι σκοτεινές σκιές τα βράδια και το κακόβουλο πνεύμα που τους καταδιώκει θα κάνουν δύσκολη τη ζωή των μαθητών, όμως θα μπορέσουν άραγε να ξεφύγουν από τη «Γυναίκα με τα Μαύρα»;

Παίζουν: Έλεν ΜακΚρορι, Τζέρεμι Ίρβιν, Φιμπι Φοξ, Λιν Μπεστ, Μαίρη Ρόσκο, Αμέλια Κρουτς, Νεντ Ντένεχι, Έιντριαν Ρόουλινς.

*Open, Σάββατο 23/10 στις 23:00

«Θα Κλέψω τη Νύφη» (2008) σε σκηνοθεσία Πολ Ουίϊλαντ

Κομεντί – O Τομ (Πάτρικ Ντέμπσεϊ) έχει την τέλεια ζωή: είναι επιτυχημένος, σέξι και ξέρει ότι πάντα μπορεί να βασίζεται στη Χάνα (Μισέλ Μόναγκαν), την καλύτερή του φίλη που αποτελεί και τη μοναδική σταθερότητα στη ζωή του.

Όλα κυλούν ιδανικά, μέχρι τη στιγμή που η Χάνα φεύγει στη Σκωτία για ένα επαγγελματικό ταξίδι έξι εβδομάδων. Τότε ο Τομ ανακαλύπτει ότι η ζωή του είναι εντελώς κενή χωρίς εκείνη, και αποφασίζει να τη ζητήσει σε γάμο μόλις επιστρέψει.

Οι αποφάσεις της Χάνα όμως τον προλαβαίνουν: ξαφνικά του αποκαλύπτει ότι έχει ήδη αρραβωνιαστεί με έναν πλούσιο Σκοτσέζο, τον Κόλιν (Κέβιν ΜακΚιντ), και ότι σκοπεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στην Αγγλία.

Όταν η Χάνα ζητά από τον Τομ να γίνει ο «κύριος» επί των τιμών της, αυτός αποφασίζει απρόθυμα να αναλάβει το ρόλο, με ένα και μοναδικό στόχο: να αποτρέψει τη Χάνα από αυτό το γάμο, προτού είναι πια αργά. Και τελικά η μέλλουσα νύφη θα κληθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο ιδανικός γαμπρός γι’αυτήν.

Παίζουν: Κέβιν Μακίντ, Κρις Μεσίνα, Μισέλ Μόναγκαν, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Σίντνεϊ Πόλακ.

*Μακεδονία, Σάββατο 23/10 στις 23:00

«Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών» (2017) σε σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Όταν είσαι μέλος της πιο επίλεκτης ομάδας μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κάθε επιχείρηση είναι μία ριψοκίνδυνη αποστολή στο άγνωστο, που ίσως να κοστίσει τη ζωή σου.

Η «Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών» βρίσκεται σε αποστολή στην εμπόλεμη Ευρώπη και ανακαλύπτει ένα θησαυρό χρυσού στο βυθό μιας λίμνης, ο οποίος φημολογείται ότι αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους ντόπιους, τα μέλη της ομάδας αυτομολούν και καταστρώνουν μία ληστεία, ώστε να ανακτήσουν τον χρυσό και να τον επιστρέψουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες του.

Σε μία θανάσιμη εξέλιξη των γεγονότων, όμως, γίνονται αντιληπτοί από τον εχθρό και πλέον τους μένουν μόλις 10 ώρες ώστε να εκτελέσουν την αποστολή τους.

Παίζουν: Σάλιβαν Στέιπλτον, Γιούεν Μπρέμνερ, Τζ. Κ. Σίμονς, Ντιμίτρι Λεονίντας, Τσάρλι Μπιούλι.

*Star, Σάββατο 23/10 στις 23:15

«Η κόρη του στρατηγού» (1999) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Η Ελίζαμπεθ Κάμπελ (Λέσλι Στέφανσον), κόρη του Τζόζεφ Κάμπελ (Τζέιμς Κρόμγουελ), στρατηγού και διοικητή της στρατιωτικής βάσης Μακ Κάλουμ βρίσκεται φρικτά δολοφονημένη.

Την έρευνα για την υπόθεση αναλαμβάνουν δύο αξιωματικοί της εγκληματολογικής υπηρεσίας του στρατού, ο Πολ Μπρένερ (Τζον Τραβόλτα) που εργάζεται ως μυστικός πράκτορας στην στρατιωτική βάση και η Σάρα Σάνχιλ (Μάντλιν Στόου).
Η υπόθεση όμως είναι γεμάτη περίεργα στοιχεία που τροφοδοτούν υποψίες για το παρελθόν του θύματος, την παράλληλη μυστική ζωή της και πολλά σκοτεινά συμφέροντα φαίνεται ότι θέλουν να κρατήσουν την υπόθεση σύντομη και κυρίως “αθόρυβη”.

Παίζουν:  Τζον Τραβόλτα, Μάντλιν Στόου, Τίμοθι Χάτον, Τζέιμς Γουντς, Τζέιμς Κρόμγουελ, Λέσλι Στέφανσον.

*Skai, Σάββατο 23/10 στις 00:30

«Ημερολόγια του Τσερνόμπιλ» (2012) σε σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Πάρκερ 

Μυστηρίου, τρόμου – Μια παρέα νεαρών Αμερικάνων ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Φτάνοντας στην Ουκρανία συναντούν έναν ακόμη φίλο τους, ο οποίος προτείνει να συνεχίσουν με μία εκδρομή στην εγκαταλελειμμένη πόλη Πρίπιατ, στην πόλη που έμεναν οι εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσέρνομπιλ.

Οι αρχικοί δισταγμοί των υπολοίπων κάμπτονται γρήγορα και προσλαμβάνουν έναν ξεναγό για να τους οδηγήσει στην περιοχή. Οι πρώτες εικόνες από μεταλλαγμένα ζώα τους δημιουργούν κάποια ανησυχία ενώ το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ διακρίνεται στον ορίζοντα.

Μετά από μια σύντομη εξερεύνηση της έρημης πόλης που καταστράφηκε πριν από 25 χρόνια και καθώς πέφτει το βράδυ η παρέα ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνοι τους.

Παίζουν: Τζέσε Μακ Κάρτνεϊ, Τζόναθαν Σαντόφσκι, Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ, Ντέβιν Κέλι, Νέιθαν Φίλιπς, Ίνγκριντ Μπόλσο Μπερντάλ.

*Open, Σάββατο 23/10 στις 02:00

«Τούτσι» (1982) σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Σ’ αυτή την υπέροχη διασκεδαστική κωμωδία, ο Ντάστιν Χόφμαν υποδύεται έναν άεργο ηθοποιό, τον Μάικλ Ντόρσεϊ, που μεταμφιέζεται σε γυναίκα για να βρει δουλειά.

Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του Ντόρσεϊ τον φέρνει πάντα σε σύγκρουση με κάθε παραγωγό της Νέας Υόρκης και κανείς δεν έχει όρεξη να συνεργαστεί μαζί του – πόσο, μάλλον, να τον προσλάβει στη δουλειά του.

‘Οταν η κοπέλα του Ντόρσεϊ, η Σάντι, ηθοποιός κι αυτή, δεν καταφέρνει να πάρει ένα ρόλο σε σαπουνόπερα, ο Μάικλ έχει μια φαεινή ιδέα: μεταμφιέζεται σε Ντόροθι Μάικλς, περνάει επιτυχώς την ακρόαση και παίρνει το ρόλο.

Συνεργάτες του σ’ αυτή την αθώα απατεωνιά, και μόνοι γνώστες του μυστικού του, είναι ο ατζέντης του Τζορτζ Φιλντς (τον υποδύεται ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Σίντνεϊ Πόλακ) και ο συγκάτοικός του Τζεφ. Τώρα, ο δρόμος είναι ανοιχτός και χωρίς εμπόδια για τον Ντόρσεϊ μέχρι τη στιγμή που αυτός ερωτεύεται την όμορφη συμπρωταγωνίστριά του, την Τζούλι, και ο πατέρας της Τζούλι, ο Λες, ερωτεύεται την Ντόροθι!

Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Τζέσικα Λανγκ, Τέρι Γκαρ, Ντάμπνεϊ Κόλμαν, Τσαρλς Ντέρνινγκ, Μπιλ Μάρεϊ, Σίντνεϊ Πόλακ, Τζίνα Ντέιβις

*Mega, Σάββατο 23/10 στις 02:10