Φθινόπωρο: Ώρα για συντήρηση του αυτοκινήτου σας!

Η άμμος στο χαλάκι, οι στάμπες από αντηλιακό στο κάθισμα και τα μισοάδεια μπουκαλάκια νερό μπορεί να σας θυμίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές σας, όμως το φθινόπωρο ήρθε και πρέπει να προετοιμαστείτε!

Η αλλαγή εποχής δεν επηρεάζει μόνο εσάς αλλά και το αυτοκίνητό σας. Εσείς επιστρέφετε στο γραφείο και τις καθημερινές υποχρεώσεις, τα παιδιά στο σχολείο και το αυτοκίνητό σας θα πρέπει να προετοιμαστεί ώστε να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Δυστυχώς, όσο ευεργετικό κι αν είναι το καλοκαίρι και οι διακοπές για εμάς, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι δύσκολα προσβάσιμοι προορισμοί προκαλούν φθορές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Έτσι, η καλή συντήρηση αυτοκινήτου πρέπει να είναι το νούμερο ένα στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε το φθινόπωρο.

Αν τα μηχανολογικά δεν είναι καθόλου το φόρτε σας, πηγαίνετε το αυτοκίνητό σας σε ένα συνεργείο και απλά φροντίστε να γίνει έλεγχος των παρακάτω:

1. Υαλοκαθαριστήρες

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο δυνατός ήλιος είναι ο νούμερο ένα εχθρός των υαλοκαθαριστήρων. Καλό είναι λοιπόν να βεβαιωθείτε για την καλή λειτουργία τους στο συνεργείο και να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.

2. Λάστιχα

Η αλλαγή της θερμοκρασίας επηρεάζει την πίεση των ελαστικών και αυτό με τη σειρά του επηρεάζει την ποιότητα της οδήγησής σας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνει έλεγχος της πίεσης των ελαστικών αλλά και του πέλματος. Ένα καλό πέλμα ελαστικού φροντίζει για την καλύτερη ισορροπία του οχήματός σας σε ολισθηρό οδόστρωμα, όπως για παράδειγμα όταν βρέχει.

3. Κλιματισμός

Πριν σκεφτείτε τι να τον κάνετε τον κλιματισμό το φθινόπωρο, θυμηθείτε εκείνα τα πρωινά που δεν βλέπατε ούτε τη μύτη σας μέσα από το θολωμένο παρμπρίζ. Αν το καλοριφέρ σας λειτουργεί σωστά τότε θα είστε σε θέση να ξεκινήσετε στην ώρα σας χωρίς κανένα πρόβλημα!

4. Λάδια και φρένα

Ελέγξτε τα λάδια της μηχανής, τα υγρά φρένων και το αντιψυκτικό και συμπληρώστε/αντικαταστήστε κατά περίπτωση. Ναι, ακόμα κι αν είναι μισογεμάτα γιατί με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε και δεύτερη επίσκεψη στο συνεργείο.

Τέλος, εκτός από τα σημεία τα οποία πρέπει να ελέγξετε θα σας προτείναμε να υποδεχθείτε το φθινόπωρο με ένα καθαρό αυτοκίνητο. Έτσι, θα προφυλάξετε το αυτοκίνητό σας από τα υπολείμματα αλατιού που μπορούν μακροπρόθεσμα να προκαλέσουν ζημιά αλλά και θα αλλάξετε διάθεση καθώς θα νιώθετε ότι οδηγείτε ένα καινούργιο αυτοκίνητο!

Εκτός όμως από το εξωτερικό, θα πρέπει να δώσετε προσοχή και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Ανοίξτε το καπό και αφαιρέστε τις πευκοβελόνες και τα φύλλα που πιθανό να βρίσκονται εκεί. Έπειτα καθαρίστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου με μια ηλεκτρική σκούπα και γυαλίστε το ταμπλό. Και αν δεν θέλετε να μπείτε εσείς οι ίδιοι στη διαδικασία υπάρχουν και επαγγελματίες!

Κάπως έτσι λοιπόν θα προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας!