Προγραμματισμένη δακτυλίωση κύκνων στην λίμνη Καστοριάς πραγματοποιήθηκε από τον κ. Δρ. Καζαντζίδη Σάββα από το ΕΘΙΑΓΕ και μέλη τής ΕΠΠ Καστοριάς.
Σκοπός των δακτυλίωσης είναι η παρακολούθηση και η μελέτη των πληθυσμών κατά την μετανάστευση σε εθνικό αλλά καί Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η δακτυλίωση είναι επιστημονική μέθοδος βασισμένη στην ατομική σήμανση κάθε πουλιού δείχνοντας την κατάσταση δημογραφίας του . Το δακτυλίδι φέρει ένα μοναδικό αριθμό που έως το τέλος της ζωής του πουλιού κάνοντας ξεχωριστό από τα άλλα πού είναι το ίδιο είδος.
Νίκος Παναγιωτόπουλος




![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-218x150.jpg)





![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-100x70.jpg)








![Νεκροταφείο πλεούμενων η οδός Μαυριωτίσσης Καστοριάς – [photos]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/09/vrk_230925-4-100x70.jpg)

