7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Creed: Η Γέννηση ενός Θρύλου» (2015) σε σκηνοθεσία Ράιαν Κούγκλερ

Δραματική – Ο Άδωνις Τζονσον (Τζόρνταν) δε γνώρισε ποτέ τον διάσημο πατέρα του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Απόλο Κριντ, ο οποίος και απεβίωσε πριν τη γέννηση του. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μποξ τρέχει στις φλέβες του. Έτσι ο Άδωνις αποφασίζει να πάει στην Φιλαδέλφεια, τόπο του θρυλικού αγώνα του Απόλο Κριντ με τον σκληρό, πρωτοεμφανιζόμενο μποξέρ, Ρόκι Μπαλμπόα.

Με το που φτάνει στην Πόλη της Αδελφικής Αγάπης, ο Άδωνις εντοπίζει τον Ρόκι (Σταλόνε) και του ζητά να γίνει ο προπονητής του. Παρά την επιμονή του δευτέρου πως έχει αποσυρθεί από τον χώρο, ο Ρόκι θα δει στον Άδωνη τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που είχε γνωρίσει στον Απόλο—τον σημαντικότερο αντίπαλο του, που κατέληξε να γίνει ο στενότερος φίλος του. Συμφωνεί να τον αναλάβει και να τον προπονεί, έχοντας ο ίδιος να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο, πιο θανάσιμο από οποιονδήποτε αντιμετώπισε στο ρινγκ.

Με τον Ρόκι στο πλευρό του, πολύ σύντομα ο Άδωνης θα έχει τη δική του ευκαιρία στην κατάκτηση του τίτλου… μπορεί όμως να αποκτήσει όχι μόνο τη δύναμη, αλλά και την καρδιά ενός αληθινού μαχητή, την ώρα του μεγάλου αγώνα;

Παίζουν: Μάικλ Μπι Τζόρνταν, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τέσα Τόμσον, Φιλίσια Ρασάντ.

*Open, Τρίτη 02/11 στις 21:00

«G.I. Joe: Αντίποινα» (2013) σε σκηνοθεσία Τζον Μ. Τσου

Δράσης Περιπέτεια – Η ομάδα G.I. Joe κατηγορείται άδικα από τον πολέμαρχο Ζάρταν για εγκλήματα κατά του κράτους. Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της ομάδας Κόμπρα έχει συγκεντρώσει γύρω του παγκόσμιους ηγέτες και απειλεί να στρέψει τα υπερσύγχρονα της ομάδας εναντίον άμαχων πληθυσμών.

Ο Στρατηγός Τζόζεφ Κόλτον είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη διπλή απειλή.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μπρους Γουίλις, Ντουέιν Τζόνσον, Ρέι Παρκ, Τζόναθαν Πράις.

*Skai, Τρίτη 02/11 στις 21:00

«Ο Γκρινιάρης της Νέας Υόρκης» (2014) σε σκηνοθεσία Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον

Δραματική Κωμωδία – Μερικοί άνθρωποι έχουν κακές ημέρες. Ο Χένρι Άλτμαν (Ρόμπιν Γουίλιμας) έχει μία κάθε μέρα.
Πάντοτε γκρινιάρης και θυμωμένος με όλο τον κόσμο, ο Χένρι περιμένει ανυπόμονα στο ιατρείο, όπου συναντά την Δρ. Σάρον Τζιλ (Μίλα Κούνις).
Η Σάρον, που περνά την δική της κακή μέρα, ανακοινώνει στον Χένρι ότι έχει εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Αυτά τα νέα θυμώνουν ακόμη πιο πολύ τον Χένρι, που ουρλιάζει στην Σάρον απαιτώντας να μάθει πόσος χρόνος του απομένει.
Αντιμέτωπη με τις φωνές και τις προσβολές του, η Σάρον του αποκαλύπτει ότι έχει 90 λεπτά ζωής.

Σοκαρισμένος από τα νέα, ο Χένρι φεύγει τρέχοντας από το ιατρείο, αφήνοντας την Σάρον κατάπληκτη από την κακή της κρίση. Καθώς εκείνη συνειδητοποιεί το μεγάλο της λάθος, ο Χένρι αποφασίζει στα 90 λεπτά ζωής που του μένουν να διορθώσει την λάθος πορεία στη ζωή και τις σχέσεις του.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μίλα Κούνις, Πίτερ Ντινκλέιτζ, Μελίσα Λεό, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Σάτον Φοστερ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 02/11 στις 22:00

«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Κωμωδία – Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του.

Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.

*Alpha, Τρίτη 02/11 στις 22:30

«Η Εκτελέστρια» (2018) σε σκηνοθεσία Μπάμπακ Νατζάφι

Περιπέτεια – Η Μαίρη ( Ταράζι Χένσον) είναι μια επιτυχημένη, επαγγελματίας δολοφόνος, που εργάζεται για μια οικογένεια οργανωμένου εγκλήματος στη Βοστώνη. Μια από τις αποστολές της είναι να σκοτώσει τον Μάρκους Μίλερ στο διαμέρισμα του.

Εκεί ανακαλύπτει ότι ο Μάρκους έχει έναν γιο, τον Ντάνι, κάτι που τη γεμίζει τύψεις και αλλάζει όλη την κοσμοθεωρία της. Έναν χρόνο αργότερα, ο Ντάνι ζει μόνος και για να τα καταφέρει να επιβιώσει έχει μπλέξει με έναμ επικίνδυνο άνδρα, με το παρατσούκλι «Θείος». Η Μαίρη που δεν έχει σταματήσει να τον προστατεύει από μακριά, θα τον βοηθήσει να ξεμπλέξει.

Παίζουν: Ταράζι Χένσον, Μπίλι Μπράουν, Ντάνι Γκλόβερ, Νιλ ΜακΝτόνα, Ξάντερ Μπέρκλεϊ.

*Mega, Τρίτη 02/11 στις 23:20

«Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές» (2012) σε σκηνοθεσία Αντριάν Γκρούνμπεργκ

Αστυνομική Δράσης -Ένας εγκληματίας, ο Ντράιβερ, συλλαμβάνεται από τη μεξικανική αστυνομία, όταν προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο γεμάτο κλεμμένα χρήματα.

Οδηγείται στην κακόφημη φυλακή El Pueblito και, ενώ κανείς δε γνωρίζει το μέρος όπου κρατείται, τον επισκέπτεται ένας διεφθαρμένος υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο οποίος τον εκβιάζει πως αν δεν του δώσει χρήματα, θα τον παραδώσει στις Αρχές.

Παράλληλα, ο Ντράιβερ γνωρίζεται με ένα μικρό φυλακισμένο αγόρι, που του μαθαίνει τους κανόνες επιβίωσης στη φυλακή, αλλά κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Κέβιν Μπαλμόρ, Ντάνιελ Χιμένες Κάτσο.

*Open, Τρίτη 02/11 στις 02:00

«Ο Υποκινητής» (2006) σε σκηνοθεσία Σπάικ Λι

Περιπέτεια – Ένα φαινομενικά ήρεμο πρωινό ένα φορτηγάκι με τέσσερις επιβάτες σταματά έξω από το κεντρικό υποκατάστημα μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Μανχάταν. Τα τέσσερα άτομα μπαίνουν στην τράπεζα και με αστραπιαίες κινήσεις θέτουν εκτός λειτουργίας το σύστημα παρακολούθησης και εκτός μάχης τους φύλακες.

Οι άτυχοι πελάτες και το προσωπικό οδηγούνται στο υπόγειο, όπου υποχρεώνονται να φορέσουν φόρμες ίδιες με εκείνες των ληστών.

Παράλληλα, συναγερμός σημαίνει στην αστυνομία, που στέλνει επί τόπου τον έμπειρο διαπραγματευτή Κιθ Φρέιζερ (Ντένζελ Ουάσινγκτον) και πολλές ακόμη δυνάμεις. Όπως είναι φυσικό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της ληστείας δείχνει και ο πρόεδρος της τράπεζας, που αναθέτει στη μεσίτρια Μάντλιν Γουάιτ (Τζόντι Φόστερ) να φροντίσει για τη διασφάλιση των συμφερόντων του.

Τελικά πρόκειται για την τέλεια ληστεία τράπεζας ή κάποιος θέλει να παραπλανήσει κάποιον; Και ενώ οι ληστές παίζουν τη γάτα με το ποντίκι με τον Φρέιζερ, αλλάζοντας εκ περιτροπής ρόλους, η εμπλοκή της Μάντλιν, θα κάνει ακόμα πιο ασταθή την όλη κατάσταση, καθώς επεμβαίνει καταλυτικά, χωρίς όμως να αποκαλύπτει σε κανέναν τα πραγματικά συμφέροντά της.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κλάιβ Όουεν, Τζόντι Φόστερ, Κρίστοφερ Πάλμερ, Γουίλεμ Νταφόε.

*Star, Τρίτη 02/11 στις 02:00