13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Γεμάτο το τηλεοπτικό πρόγραμμα με ταινίες για κάθε γούστο και διάθεση:

«Οι Απίθανοι 2» (2018) σε σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντ 

Animation – Η Έλεν δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα την τελευταία αποστολή της και μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι, ο Μπομπ μαζί με την Βάιολετ και τον Ντας προσπαθούν να συνηθίσουν τους ρυθμούς της νέας τους καθημερινότητας μέσα στο σπίτι. Μαζί τους φυσικά και το μωρό Jack-Jack, που φαίνεται να διαθέτει απίστευτες δυνάμεις κάνοντας τη ζωή όλων μάλλον πιο δύσκολη. Μια νέα απειλή, όμως, που κάνει αισθητή την παρουσία της αρχικά μέσα από τον… τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας, καλεί όλους να συσπειρώσουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους για να την αντιμετωπίσουν. Ο εχθρός όμως αυτή τη φορά έχει πολλά πρόσωπα και η… Απίθανη  οικογένεια, έχει τις ίδια πιθανότητες να τα καταφέρει ή να αποτύχει. Τι από τα δύο θα συμβεί, εξαρτάται από το πόσο ενωμένοι θα σταθούν μεταξύ τους.

Φωνές μεταγλώττισης: Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώτα Μηλίτση, Γιάννης Στεφόπουλος, Ντίνος Σούτης, Ηλίας Ζερβός, Γιώργος Ματαράγκας, Χίλντα Ηλιοπούλου, κ.α. (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Κρεγκ Τ. Νέλσον, Χόλυ Χάντερ, Σάρα Βάουελ, Χάκλμπερι Μίλνερ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, κ.α.)

*Star, Σάββατο 6/11, στις 21:00

«Μαδαγασκάρη 2» (2008) σε σκηνοθεσία Έρικ Νταρνέλ, Τομ Μακγκράθ

Animation – Ο Άλεξ το λιοντάρι και η υπόλοιπη παρέα που βρίσκονται στην Μαδαγασκάρη αποφασίζουν τώρα να επιστρέψουν στον ζωολογικό τους κήπο στη Νέα Υόρκη.
Έτσι φτιάχνουν ένα αεροπλάνο και ξεκινούν, αλλά το αεροπλάνο τους πέφτει σε έναν εθνικό δρυμό στην Αφρική και γνωρίζουν άλλα μέλη του είδους τους, ενώ ο Άλεξ ανακαλύπτει ότι έχει βασιλική καταγωγή και ότι είναι ο πρίγκηπας μιας αγέλης λιονταριών.

Δυστυχώς όμως το αεροπλάνο πέφτει στην Αφρική. Εκεί ο καθένας από την παρέα θα βρει και κάποιον δικό του.

Στο μεταξύ ο Άλεξ προσπαθεί να αποδείξει πως είναι ο καινούριος βασιλιάς της ζούγκλας και περιπέτειες δεν έχουν τελειωμό.

Με τις φωνές των: Σπύρος Ζουπάνος, Γεράσιμος Γεννατάς, Κατερίνα Γκίργκις, Διαμαντής Καραναστάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γρηγόρης Γαλάτης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Λεωνίδας Κακούρης, Θάνος Καλλίρης, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Νίκος Νίκας.

*Open, Σάββατο 6/11, στις 21:00

«Πόρτο» (2016) σε σκηνοθεσία Γκέιμπ Κλίνγκερ

Ρομαντικό δράμαΜια μελαγχολική αίσθηση μοιάζει να ποτίζει την πόλη του Πόρτο σαν την υγρασία από το ποτάμι που την διατρέχει.

Ο Τζέικ και η Μάτι είναι δύο άνθρωποι του περιθωρίου και ζουν στην Πορτογαλία. Κάποτε είχαν μια σύντομη περιπέτεια και τώρα βρίσκονται στο σημείο, στο οποίο και οι δύο αναπολούν τη σχέση τους και το ρόλο που έπαιξε ο καθένας σ’ αυτή.

Παίζουν: Άντον Γιέλτσιν, Λούσι Λούκας, Πάουλο Καλατρέ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 6/11, στις 22:00

«Η κα Ντάουτφαϊρ» (1993) σε σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους 

Οικογενειακή κωμωδία – Ο Ντάνιελ Χίλαρντ (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ένας κωμικός ηθοποιός με αυθόρμητο χαρακτήρα αναγκάζεται να μετακομίσει σε νέα οικία και να βρει σταθερή εργασία, αφού η σύζυγος του Μιράντα (Σάλι Φιλντ) κάνει αίτηση διαζυγίου.

Αποκαρδιωμένος από το γεγονός πως θα πρέπει να βλέπει τα τρία του παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο, ο Ντάνιελ αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε οικιακή βοηθό και να εργαστεί για τη Μιράντα. Με τη βοήθεια του αδελφού του, αλλάζει την όψη του προσώπου τοποθετώντας προσθετικά από καουτσούκ, ενώ το ταλέντο του στην υποκριτική τον βοηθά να υιοθετήσει προσωπικότητα ηλικιωμένης, Αγγλίδας γκουβερνάντας.

Αφού καταφέρνει να προσληφθεί, κρατά μυστική την ταυτότητα του από τα παιδιά του και προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να παραγκωνίσει τον νέο σύντροφο της Μιράντα.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σάλι Φιλντ, Πιρς Μπρόσναν, Ρόμπερτ Πρόσκι.

*Ant1, Σάββατο 6/11, στις 22:00

«Rocketman» (2019) σε σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Δράμα – Μιούζικαλ – Το «Rocketman» είναι ένα επικό μιούζικαλ φαντασίας για την απίθανη ιστορία των πρώτων χρόνων της καριέρας του Έλτον Τζον.

Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον.

Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

Παίζουν: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Μπελ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ.

*Open, Σάββατο 6/11, στις 23:00

«Ο Ξυπόλητος Τζο» (1989) σε σκηνοθεσία Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον

Δραματική Οικογενειακή Φαντασίας – Ένας αγρότης από την Άιοβα, ο Ρέι Κινσέλα (Κέβιν Κόσνερ), ζει μαζί με τη γυναίκα του Άνι και την κόρη του Κάριν στη φάρμα τους και νιωθει συνεχώς πως θα γεράσει χωρίς να έχει καταφέρει τίποτε σημαντικό στη ζωή του.

Ένα απόγευμα ενώ περπατά μέσα στα καλαμποκοχώραφα, ακούει μια απόκοσμη φωνή μέσα στα καλαμπόκια του που του λέει «εάν το χτίσεις, αυτός θα έρθει». Αυτός αντιλαμβάνεται το μήνυμα ως προς το να χτίσει ένα γήπεδο του μπέιζμπολ στην φάρμα του.
Έτσι ξεκινά τη διαδικασία αν και ρισκάρει να χρεωκοπήσει αφού θα χρησιμοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος από τη φάρμα του.

Όταν τελικά το γήπεδο είναι έτοιμο, τότε είναι που παρουσιάζονται μπροστά του τα φαντάσματα του θρυλικού «Ξυπόλητου» Τζόε Τζάκσον (Ρέϊ Λιότα) και επτά συμπαικτών του από την ομάδα των Χουάιτ Σοκς του Σικάγο! Όταν οι φωνές συνεχίζουν να του δίνουν εντολές, ο Ρέι ζητά τη βοήθεια ενός συγγραφέα για να καταλάβει το νόημα των μηνυμάτων και το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το γήπεδο.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Ρέι Λιότα, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Έιμι Μάντιγκαν, Μπαρτ Λάνκαστερ, Γκάμπι Χοφμαν, Τίμοθι Μπασφιλντ.

*Μακεδονία, Σάββατο 6/11, στις 23:00

«Ο Σωματοφύλακας» (1993) σε σκηνοθεσία Μικ Τζάκσον

Δραματική Δράσης Ρομαντική – Ο Κέβιν Κόσνερ είναι ο σωματοφύλακας Φρανκ Φάρμερ και η Γουίτνεϊ Χιούστον στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως Ρέιτσελ Μάρον, διάσημη τραγουδίστρια, πρωταγωνιστούν σε ένα χολιγουντιανό αστυνομικό θρίλερ, που έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία.

Ο Φρανκ Φάρμερ πιστεύει στον απόλυτο έλεγχο. Στην πραγματικότητα, η καριέρα του εξαρτάται απόλυτα από αυτόν. Ο Φρανκ είναι ένας πρώτης τάξης σωματοφύλακας – ίσως ο καλύτερος που υπάρχει.

Παλαιότερα ήταν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών αφιερώνοντας τη ζωή του στην προστασία δύο Αμερικανών προέδρων και πολλών άλλων πανίσχυρων «πελατών». Ο Φρανκ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την Ρέιτσελ Μάρον. Η Ρέιτσελ είναι αστέρι της ποπ, που η καριέρα της έχει φτάσει στα ύψη.

Όμως, παράλληλα με την επιτυχία, έχει μάθει να συμβιώνει με τις… συνηθισμένες «παγίδες» του επαγγέλματος: έναν σκληρό μάνατζερ, έναν δολοπλόκο υπεύθυνο Τύπου, εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές που την λατρεύουν αλλά και κάποιους που δεν τη συμπαθούν ιδιαίτερα.

Στην πραγματικότητα, εδώ και αρκετό καιρό, η Ρέιτσελ δέχεται απειλητικά γράμματα από ένας αυτοαποκαλούμενο μανιώδη θαυμαστή της. Έτσι αποφασίζει να προσλάβει σωματοφύλακα και ο Φρανκ Φάρμερ αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γουίτνεϊ Χιούστον, Γκάρι Κεμπ, Μπιλ Κομπς, Ραλφ Γουέιτ

*Star, Σάββατο 6/11, στις 23:30

«Μαθήματα Ενηλικίωσης» (2012) σκηνοθεσία Μπεν Λέβιν

Βιογραφική, δραματική κομεντί – Στην ηλικία των 38 ετών, ο Μάρκ Ο΄Mπράιαν, ένας ποιητής που έχει μείνει τετραπληγικός λόγω πολιομυελίτιδας και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αποφασίζει πως έχει έρθει η στιγμή να έχει ερωτική επαφή με μια γυναίκα. Με τη βοήθεια της ψυχοθεραπεύτριάς του και την καθοδήγηση του ιερέα του έρχεται σε επαφή με μια ειδική θεραπεύτρια και πρακτικό του σεξ, που είναι ταυτόχρονα και σύζυγος και μητέρα.

Παίζουν: Τζον Χοκς, Έλεν Χαντ, Γουίλιαμ Μέισι.

*Skai, Σάββατο 6/11, στις 00:30

«Δημόσιος Κίνδυνος» (2009) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Αστυνομική Δραματική – Ο Τζόνι Ντεπ είναι ο Τζον Ντίλιτζερ, ο πιο καταζητούμενος γκάνγκστερ και ληστής τραπεζών στην Αμερική την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης.

Χτυπάει και εξαφανίζεται «σε κλάσματα του δευτερολέπτου» ενώ γύρω από το όνομά του έχει δημιουργηθεί ένας αστικός μύθος αντάξιος του Ρομπέν των δασών.

Από τη μία η ικανότητά του να παραμένει ελεύθερος ή να δραπετεύει από όλες τις φυλακές και από την άλλη υπερασπιστής των αδυνάτων, όποιος τολμούσε να τα βάλει μαζί του ξεσήκωνε τη λαϊκή οργή.

Ο Μέλβιν Χόρας Πέρβις Τζούνιορ (Κρίστιαν Μπέιλ) το λαγωνικό που δεν έκανε πίσω και έβαλε σκοπό να συλλάβει αυτό τον Δημόσιο Κίνδυνο, ήταν ο «ήρωας» του μετέπειτα FBI, ο εντεταλμένος από τις Αρχές τιμωρός που ανέλαβε να συλλάβει όλα τα μεγάλα ονόματα της Μαφίας.

Ο Ντίλιντζερ όμως δεν υπήρξε ποτέ εύκολος αντίπαλος ακόμα και γι’ αυτόν τον υπηρέτη του νόμου, που στόχο είχε την αποκατάσταση της Αστυνομίας στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και για ολόκληρο το Σώμα…

Ο θάνατός του σηματοδότησε τη γέννηση ενός λαϊκού θρύλου.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κρίστιαν Μπέιλ, Μαριόν Κοτιγιάρ.

*Ant1, Σάββατο 6/11, στις 02:00

«Μπράβο, Αγόρι μου…» (2012) σε σκηνοθεσία Σον ‘Αντερς

Δραματική Κομεντί – Η φαντασίωση κάθε έφηβου να τσιλημπουρδίσει με την καυτή καθηγήτρια είχε μεγαλύτερη απόδοση από το αναμενόμενη, καθώς σε αυτή την περίπτωση ο μικρός Ντόνι έγινε πατέρας.

Αφήνοντας τον γιο στην μοίρα του, ο party- animal μεσήλικας πλέον, Ντόνι, συνέχισε την έξαλλη ζωή του δημιουργώντας ένα βουνό από χρέη.

Προς αναζήτηση λύσης, αποφασίζει να εμφανιστεί εντελώς ξαφνικά μια μέρα πριν από το γάμο του στη ζωή του καλοβαλμένου γιου του.

Παίζουν: Ανταμ Σάντλερ, Σούζαν Σάραντον, Λέιτον Μίστερ, Εύα Αμούρι Μαρτίνο, ‘Αντι Σάμπεργκ.

*Mega, Σάββατο 6/11, στις 02:10

«Η Κιβωτός του Νώε» (1999) σε σκηνοθεσία Τζον Ίρβιν

Δραματική Περιπέτεια – Ο Θεός προειδοποιεί τον Νώε για τον Μεγάλο Κατακλυσμό, που μέλλει να πλήξει το ανθρώπινο γένος. Έτσι, ο Νώε, μαζί με τους τρεις γιους του, Σιμ, Χαμ και Ιάφεθ, κατασκευάζουν την Κιβωτό και φιλοξενούν μέσα της, ένα ζευγάρι από κάθε είδους πλάσματα του Θεού.

Παίζουν: Γιόν Βόιτ, Μέρι Στίνμπεργκεν, Μάρεϊ Έιμπραχαμ, Τζέιμς Κόμπερν

*Star, Σάββατο 6/11, στις 02:15

«Ο Δρόμος της Απώλειας» (2002) σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Αστυνομική – Στο Σικάγο του 1930, ο Μάικλ Σάλιβαν, ένας μέσος Αμερικανός ζει τη ζωή ενός κανονικού πολίτη της δεκαετίας του 1930. Είναι ένας καλός πατέρας, ένας υπεύθυνος εργάτης, αλλά ένα πράγμα στοιχειώνει στον μεγαλύτερο γιο του, τον Μαικλ, ο οποίος αναρωτιέται τι ακριβώς δουλειά κάνει ο πατέρας του κάθε πρωί και ποιοι άνθρωποι τον περιβάλλουν.

Μια μέρα ο Μαικλ μπαίνει κρυφά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του πατέρα του και άθελα γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας. Τότε διαπιστώνει ο πατέρας του είναι ένας γκάνγκστερ που δουλεύει για το αφεντικό της ιρλανδικής μαφίας, Τζονι Ρουνει. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η ζωή του Μαικλ μπαίνει σε κίνδυνο επειδή ο γιος του Ρουνει, Κόνορ δεν θέλει να υπάρχει κάποιος μάρτυρας για την δολοφονία που διέπραξε. Για να σώσει τον Μάικλ, ο πατέρας του Μαικ Σαλιβαν αναγκάζεται να πάει ενάντια στους αρχηγούς της μαφίας.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Πολ Νιούμαν, Τάιλερ Χέτσλιν, Τζουντ Λο, Στάνλεϊ Τούτσι, Τζένιφερ Τζέισον Λι.

*Skai, Σάββατο 6/11, στις 02:30

«Η Φίρμα» (1993) σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ

Μυστηρίου – Ο Μιτς Μακ Ντιρ ετοιμάζεται να αποφοιτήσει από τη Νομική σχολή του Χάρβαρντ και ήδη η φήμη του ως νέο αστέρι της δικηγορίας τού έχει αποφέρει μια αξιοζήλευτη επαγγελματική πρόταση από μια νομική εταιρεία, που του προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ο ίδιος και η σύζυγός του.

Όταν όμως στην πορεία, το FBI τον ενημερώνει ότι η αυτή η εταιρεία εμπλέκεται σε εγκληματικές πράξεις, ο Μιτς αναλαμβάνει να διερευνήσει την υπόθεση, αλλά σύντομα θα χρειαστεί να προστατεύσει την ίδια του τη ζωή.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζιν Τρίπλχορν, Τζιν Χάκμαν, Εντ Χάρις, Χόλυ Χάντερ, Χολ Χόλμπρουκ.

*Open, Πέμπτη 6/11, στις 02:30