ΑΡ.ΣΥ.: Στερνό αντίο στον σύντροφο Κώστα Σεραφείμ

Τα μέλη της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» νιώθουμε την ανάγκη να αποχαιρετίσουμε έναν σπουδαίο σύντροφο που έφυγε από την ζωή την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 σε ηλικία 72 χρονών.

Ο Κώστας Σεραφείμ ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας σεμνός και ανιδιοτελής αγωνιστής του εργατικού –λαϊκού Κινήματος της Περιοχής μας και της αριστεράς γενικότερα γι αυτό θα θέλαμε να αναδείξουμε μ’ αυτή την ανακοίνωση τον χαρακτήρα και τη δράση του.

 Γεννήθηκε στον οικισμό Κυψέλη του νομού Καστοριάς, μεγάλωσε σε πολύτεκνη αγροτική οικογένεια και σε μικρή ηλικία μετακόμισε στους Μανιάκους Καστοριάς.

Εντάχθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία στον αντιδικτατορικό αγώνα και στοχοποιήθηκε για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, αναγκάζοντάς τον να μεταναστεύσει στη Γερμανία με πλαστό διαβατήριο, όπου και εργάστηκε στο κλάδο της γούνας μέχρι την πτώση της δικτατορίας στη χώρα μας.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, δίνει εξετάσεις στη νομική και ως φοιτητής εργαζόταν παράλληλα και πάλι στο κλάδο της γούνας, ώστε να ανταπεξέλθει στα έξοδα διαβίωσης και φοίτησης. Οργανώθηκε πολιτικά στο ΚΚΕ και υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος και στέλεχός του.  Με τη διάσπαση του 90-91 πέρασε στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και αργότερα στον ΣΥΡΙΖΑ από όπου αποχώρησε το 2015.

Έθεσε πολλές φορές υποψηφιότητα για βουλευτής με τα προαναφερόμενα κόμματα αλλά και σε αυτοδιοικητικά σχήματα, συνδικαλιστικές  παρατάξεις κ.α.

Στις περιφερειακές αεκλογές του 2019 υπήρξε υποψήφιος στην Καστοριά και στήριξε με όλες τις δυνάμεις του το Περιφερειακό μας Σχήμα «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Αυτό που χαρακτήριζε τον Κώστα ήταν η ειλικρινής ανιδιοτέλεια της προσωπικότητάς του και οι ηθικές του αξίες, τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην πολιτική και κινηματική του δραστηριότητα.

Ήταν ο “δικηγόρος των φτωχών” που υπερασπιζόταν πολλές φορές το δίκαιο των αδύναμων. Προσπάθησε να οργανώσει ένα κίνημα κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των φτωχών νοικοκυριών. Διετέλεσε άμισθος διευθυντής του γηροκομείου Καστοριάς και οργάνωσε ένα σύστημα κοινόχρηστων λαχανόκηπων στο χώρο του γηροκομείου.

Θα τον θυμόμαστε για τον πράο αλλά δυναμικό χαρακτήρα του.

Για το βάρος της γνώμης του, που πάντα ήταν σταθμισμένη και ουσιαστική με ποιότητα στα επιχειρήματα.

Για την αμεροληψία του και την επιμονή του σε ότι αφορά το δίκαιο.

Για την αισιόδοξη ματιά του για τη ζωή, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονταν. Για την κοινωνική του προσφορά.

Για την ανθρωπιά του.

Αποχαιρετούμε τον σύντροφο Κώστα Σεραφείμ, αλλά η ζωή του θα είναι έμπνευση και κίνητρο για όλους μας. Για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.

Όσο ακολουθούμε τις αξίες που μας άφησε παρακαταθήκη, θα ζει μέσα μας για να συνεχίσουμε την πάλη για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία.

Αντίο σύντροφε Κώστα!

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και συμμετέχουμε στο βαρύ πένθος τους.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 5/11 ώρα 12.00 στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καστοριάς σύμφωνα με τις οδηγίες για αποφυγή διασποράς του  COVID-19

Κοζάνη 4/11/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»