12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Ζητείται επειγόντως γαμπρός» (1971) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Η ώριμη αλλά καλοστεκούμενη χήρα Ρένα, ιδιοκτήτρια εργοστασίου, αποφασίζει να ξαναχαρεί τον έρωτα που τόσο στερήθηκε από τότε που έχασε τον άντρα της. ‘Έτσι αποφασίζει να ξαναπαντρευτεί έναν πολύ νεότερό της άντρα. Η απογοήτευσή της, όμως, είναι μεγάλη όταν ανακαλύπτει πως οι διάφοροι νεαροί που τη φλερτάρουν ενδιαφέρονται περισσότερο για την κόρη της παρά για την ίδια…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Μπέτυ Λιβανού, Ανδρέας Μπάρκουλης, Άννα Κυριακού, Παύλος Λιάρος, Βασίλης Ανδρονίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Μαίρη Σπάθη, Βάσω Βενιέρη.

*Alpha, Κυριακή 14/11, στις 21:30

«Το Σινικό τοίχος» (2016) σε σκηνοθεσία Γίμου Ζανγκ

Περιπέτεια φαντασίας – Στον 10ο αιώνα μ.Χ. στην Κίνα, δύο μισθοφόροι πολεμιστές, κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για πυρίτιδα, φυλακίζονται στο Σινικό Τείχος. Εκεί διαπιστώνουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου. Υπερφυσικά τέρατα που, σύμφωνα με τον θρύλο, «ξυπνούν» κάθε 60 χρόνια, πολιορκούν το Σινικό Τείχος και από τη μια στιγμή στην άλλη, η αναζήτησή της μοίρας μετατρέπεται σε ένα ταξίδι ηρωισμού. Οι δύο μισθοφόροι ενώνονται με έναν τεράστιο στρατό επανδρωμένο με τους καλύτερους πολεμιστές της Κίνας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη φαινομενικά ασταμάτητη δύναμη.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Πέδρο Πασκάλ, Γουίλεμ Νταφόε, Τιάν Τζινγκ, Άντι Λάου, Λου Χαν.

*Ant1, Κυριακή 14/11, στις 22:00

«Μια Γάτα, Ένας Κινέζος και ο Πατέρας Μου» (2019) σε σκηνοθεσία Πάκο Ρ. Μπάνος

Δράμα – Η Τζορτζ είναι αγοραφοβική και δεν μπορεί να απομακρυνθεί περισσότερο από 522 βήματα από το σπίτι της. Μια μέρα, η γάτα της την αναγκάζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι από την Ισπανία στην πατρίδα της, την Πορτογαλία. Στην πορεία, ολόκληρος ο κόσμος της Τζορτζ αρχίζει να μεγαλώνει.

Παίζουν: Ναταλία ντε Μολίνα, Αλμπέρτο Τζο Λι, Νάντια ντι Σαντιάγκο, Μανόλο Σόλο.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 14/11, στις 22:00

«Εκτός Ελέγχου» (1998) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Αστυνομική, δραματική κομεντί, ρομαντική – Τη στιγμή που ο πρώην κατάδικος Τζακ Φόλεϊ ληστεύει μια τράπεζα, το αμάξι του παθαίνει βλάβη. Έτσι καταλήγει για μια ακόμη φορά έγκλειστος των φυλακών της Φλόριντα. Η απόδρασή του όμως δεν έγινε έτσι ακριβώς όπως την είχε σχεδιάσει, αφού κατά τη διάρκειά της, έτυχε να είναι παρούσα και η πράκτορας του FBI, Κάρεν Σίσκο.

Ενώ η δυναμική γυναίκα τον καταδιώκει, ο Μπάντι Μπραγκ, φίλος του Τζακ, παρεμβαίνει με αποτέλεσμα η Σίσκο να καταλήξει στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου, που πρόκειται να τον φυγαδεύσει.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς την ελευθερία, ο Τζακ αισθάνεται μια ακατανίκητη έλξη για τη νεαρή κοπέλα. Το ίδιο όμως αισθάνεται και η Σίσκο.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Βινγκ Ρέιμς.

*Μακεδονία, Κυριακή 14/11, στις 23:00

«Χρόνια Πολλά» (2017) σε σκηνοθεσία Χρίστος Γεωργίου

Δραματική Ελληνική Ταινία – Σε μικρή απόσταση από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, η Μαργαρίτα, 16 χρονών, ζυγίζει ένα νεράντζι στο χέρι της και ετοιμάζεται να το πετάξει στην κλούβα των ΜΑΤ που είναι παρκαρισμένη λίγα μέτρα πιο κάτω.

Μέσα στην κλούβα ο Γιώργος, ο πατέρας της Μαργαρίτας, ετοιμάζεται να σβήσει τα κεράκια της τούρτας των γενεθλίων του, με τους άλλους συνάδελφους τριγύρω του να τραγουδάνε «Χρόνια Πολλά».

Για να προστατέψει την κόρη της από τις ταραχές αλλά και για να δώσει μία ακόμα ευκαιρία στη σχέση της με τον πατέρα της, η μητέρα της, η Σοφία, στέλνει τον Γιώργο και την Μαργαρίτα στο εξοχικό τους για λίγες μέρες πιστεύοντας πως ότι και να γίνει τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο από αυτό που συμβαίνει στην πόλη.

Παίζουν: Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Ημελλος, Μυρτώ Αλικάκη, Βασίλης Μαγουλιώτης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 14/11, στις 23:45

«Escape Room» (2019) σε σκηνοθεσία σε  Άνταμ Ρόμπιτελ

Θρίλερ –  Έξι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, δέχονται την πρόκληση να μπουν σε ένα δωμάτιο διαφυγής κι αν καταφέρουν να ξεφύγουν να κερδίσουν ένα εκατομμύριο δολάρια. Έχουν στη διάθεση τους μόλις μία ώρα και σύντομα θα ανακαλύψουν ότι αν δεν καταφέρουν να αποφύγουν τις θανάσιμες παγίδες και τους περίπλοκους γρίφους, κινδυνεύουν να μείνουν μέσα για πάντα. Για να επιβιώσουν θα χρειαστεί να συνεργαστούν μεταξύ τους και να βάλουν στην άκρη τα προσωπικά τους συμφέροντα…θα τα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί;

Παίζουν: Τάιλερ Λαμπίν, Ντέμπορα Αν Γολ, Τέιλορ Ράσελ, Νικ Ντοντάνι, Λόγκαν Μίλερ, Τζέι Έλις, Τζέσικα Σάτον.

*Mega, Κυριακή 14/11, στις 23:50

«Πορφυρός Λόφος» (2015) σε σκηνοθεσία Γκιγέρμο ντελ Τόρο

Μυστηρίου Τρόμου Φαντασίας – Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, η Ίντιθ (Μία Γουασικόφσκα) έχει μείνει ορφανή από μητέρα όταν ήταν 10 ετών.

Από εκείνη τη στιγμή αφοσιώνεται στη φροντίδα του πατέρα της και στην ανάγκη της να ξεχωρίσει στη βικτωριανή ανδροκρατούμενη κοινωνία, ως συγγραφέας βιβλίων γοτθικής φαντασίας.

Όταν στη ζωή της εμφανίζεται ο σερ Τόμας Σαρπ (Τομ Χίντλεστον), νεαρός βαρωνέτος ο οποίος αναζητά χρηματοδότηση για τον πύργο του στην Αγγλία, εκείνη ταλαντεύεται ανάμεσα στα αισθήματα που της προκαλεί ο μυστηριώδης άγνωστος και την αγάπη της για τον παιδικό της φίλο.

Ο ανεξήγητος θάνατος του πατέρας της την οδηγεί να παραδοθεί στην έλξη της για τον Τόμας και αφού τον παντρεύεται, τον ακολουθεί στην έπαυλή του, όπου μένει μαζί με την εσωστρεφή αδερφή του, Λουσίλ (Τζεσικα Τσαστέιν).

Η Λουσίλ εμμονική, ζηλιάρα και απόλυτα αφοσιωμένη στον αδερφό της, περνάει τον καιρό της παίζοντας πιάνο και εκβιάζοντας τον Τόμας με τα κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος.

Προσπαθώντας να ξεφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος της η Ίντιθ, στο νέο της σπίτι, εκεί που πιστεύει ότι βρήκε ένα «καταφύγιο», σύντομα θα διαπιστώσει ότι τα μυστικά της οικογένειας είναι αιματοβαμμένα και ζητάνε εκδίκηση

Παίζουν: Μία Γουασικόφσκα, Τομ Χίντλεστον, Τζέσικα Τσαστέιν, Τσάρλι Χάναμ, Τζιμ Μπίβερ.

*Ant1, Κυριακή 14/11, στις 00:00

«Άλιεν Εναντίον Κυνηγού 2» (2007) σε σκηνοθεσία Γκρεγκ και Κόλιν Στράους 

Επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ, περιπέτεια – Η φυλή των Aliens εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο με τη φυλή των Predators και η μάχη μεταφέρεται στη γη. Ένα διαστημόπλοιο συντρίβεται λίγο έξω από μια πόλη του Κολοράντο, απελευθερώνοντας Άλιενς τα οποία αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται και να επιτίθενται στους ανθρώπους. Σύντομα, ένας εξωγήινος Κυνηγός καταφθάνει για να τα εξοντώσει. Οι κάτοικοι της πόλης θα βρεθούν στη μέση της αιματηρής διαμάχης ανάμεσα στις δύο φονικές εξωγήινες φυλές και θα πρέπει να ενωθούν για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Παίζουν: Στίβεν Πάσκουαλ, Ρέικο Έιλσγουορθ, Τζον Ορτίζ.

*Skai, Κυριακή 14/11, στις 00:30

«Δώδεκα Δυνατοί» (2018) σε σκηνοθεσία Νικολάι Φούγκλσιγκ

Πολεμική περιπέτεια –  Ο Λοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων Ξηράς, Μιτς Νέλσον, βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει της μετακόμισης μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του στο νέο τους σπίτι. Το ημερολόγιο δείχνει 11 Σεπτεμβρίου. Το τηλεφώνημα, όμως, που θα δεχτεί ξαφνικά, αλλάζει το πρόγραμμά του δραματικά: το αμερικανικό έδαφος δέχεται επίθεση και ο ίδιος καλείται σε μια αποστολή που θα αλλάξει την πορεία των πραγμάτων οριστικά και αμετάκλητα.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Μάικλ Σάνον, Μάικλ Πένια, Τρεβάντε Ρόουντς, Ελσα Πατακί.

*Alpha, Κυριακή 14/11, στις 01:15

«Επαφή» (1997) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Δραματική – Μετά από χρόνια καρτερικής αναμονής, η αστρονόμος Ελέανορ λαμβάνει ένα μήνυμα από το… μακρινό Διάστημα!

Με τη βοήθεια των συναδέλφων της, κατορθώνει να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα, που αναφέρεται στην κατασκευή μιας μυστηριώδους μηχανής.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Ντέιβιντ Μορς, Γουίλιαμ Φίκτνερ, Μάθιου Μακόναχι, Τομ Σκέριτ.

*Star, Κυριακή 14/11, στις 01:45

«Fight Club» (1999) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δράμα – Ο Έντουαρντ Νόρτον (αφηγητής της ταινίας) και το σχιζοειδές alter ego του, ο Τάιλερ Ντέρντεν (Μπραντ Πιτ) πρωταγωνιστούν στην καλτ ταινία της δεκαετίας του ’90, η οποία καθιερώθηκε ως σήμα κατατεθέν της τότε αντισυμβατικής γενιάς.

Ένα «διχασμένο» ντουέτο που θολώνει από την καταναλωτική μανία της εποχής και την τυπικότητα της καλοπληρωμένης καθημερινότητάς του, τα παίρνει στο κρανίο, ξεκινά εκστρατεία ενάντια στην αποχαύνωση και τον καταναλωτισμό, οργανώνοντας το κλαμπ πάλης (Fight Club).

Ο Νόρτον υποδύεται τον ανώνυμο πρωταγωνιστή, έναν “οποιονδήποτε”, που είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και δυσαρεστημένος με τη δουλειά γραφείου που κάνει. Ξεσπά την βαρεμάρα του με καθημερινές παραγγελίες νέων καταναλωτικών αγαθών, φροντίζει να ενημερώνεται για την τελευταία λέξη της μόδας στα ψυγεία, τα σουηδικά έπιπλα, τους φούρνους μικροκυμάτων ενώ συμμετέχει σε ομάδες υποστήριξης ατόμων με καρκίνο του προστάτη, λευχαιμία και άλλου είδους θανατηφόρες ασθένειες στις οποίες αναζητά φίλους, τρυφερότητα, επικοινωνία αλλά και την ίδια του την ταυτότητα..

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε κάθε ομάδα συμμετέχει και με διαφορετικό όνομα , χωρίς να αποκαλύπτεται το πραγματικό, παρά μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο της ταινίας.

Όταν γνωρίζει τον κατασκευαστή σαπουνιών, Τάιλερ Ντέρντεν εντυπωσιάζεται από τον αντισυμβατικό τρόπο σκέψης του και συνεργάζεται μαζί του δημιουργώντας ένα κρυφό κλαμπ, στο οποίο συμμετέχουν κι άλλοι άντρες που θέλουν να παλέψουν για εκτόνωση και διασκέδαση.

Η βία, από κυρίαρχο στοιχείο της καθημερινής ζωής μετουσιώνεται σε εκτόνωση, με στοιχεία λαγνείας και βαθμιαία, συντροφικότητας απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας : σημείο αναγνώρισης για τα μέλη τα σημάδια από τους ξυλοδαρμούς, που πλέον έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως κοινότητα.

Ο αφηγητής εμπλέκεται σε μια σχέση με τον Ντέρντεν και μία παράξενη γυναίκα, τη Μάρλα Σίνγκερ (Έλενα Μποναμ Κάρτερ).

Παίζουν: Έντουαρντ Νόρτον, Μπραντ Πιτ, Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, Τζάρεντ Λέτο, Μιτ Λοφ, Ζακ Γκρένιερ, Ντέιβιντ Λι Σμιθ,Εϊον Μπέιλι, Ντέιβιντ Άντριους.

*Open, Κυριακή 14/11, στις 02:00

«Superbad» (2007) σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Μοτόλα

Κωμωδία – Το σχολείο τελειώνει και σύντομα θα αρχίσουν οι τελευταίες διακοπές πριν το κολέγιο. Ο Σεθ και Έβαν είναι δύο κολλητοί φίλοι που μάλλον θα τους έλεγες “χαμένους” αφού δεν έχουν την παραμικρή επιτυχία στο αντίθετο φίλο, δεν έχουν παραστεί σε κανένα πάρτι και περνούν την ώρα τους, μαζί τον τρίτο της παρέας Φόγκελ, μην κάνοντας στην ουσία τίποτα δημιουργικό. Όμως από το πουθενά θα προσκληθούν σε πάρτι και μάλιστα από δύο όμορφες συμμαθήτριες τους, με την υποχρέωση να βρουν ποτά, κάτι δύσκολο, αφού είναι πολύ κάτω από 21 και δεν τους το επιτρέπει ο νόμος. Όμως, το όνειρο της πρώτης τους σεξουαλικής επαφής είναι αρκετό για να δοκιμάσουν τα πάντα, ώστε να βρουν τις απαραίτητες “προμήθειες”.

Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Μάικλ Σέρα, Μπιλ Χέιντερ, Σεθ Ρόγκεν..

*Ant1, Κυριακή 14/11, στις 02:00