5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«21 Jump Street» (2012) σε σκηνοθεσία Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Σμιντ και ο Τζένκο, δύο παλιοί συμμαθητές που δεν είχαν και την καλύτερη σχέση στο σχολείο, ξανασυναντιούνται στη Σχολή για Αστυνομικούς και αναθεωρούν. Δεν είναι βέβαια και οι ικανότεροι αστυνομικοί, αλλά τους δίνεται μια ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα, όταν γίνονται μέλη της μυστικής ομάδας αστυνομικών που εδρεύει στη Jump Street. Για την πρώτη τους μυστική αποστολή θα χρειαστεί να ανταλλάξουν τα όπλα τους με σχολικές τσάντες και να επιστρέψουν στα θρανία για να εξιχνιάσουν μια υπόθεση ναρκωτικών. Πολύ γρήγορα θα ανακαλύψουν ότι τα πράγματα στη σύγχρονη εφηβική πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετικά!

Παίζουν: Τζονα Χιλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μπρι Λάρσον, Αις Κιουμπ.

*Open, Δευτέρα 15/11 στις 21:00

«Ληστεία αλά Ιταλικά» (2003) σε σκηνοθεσία Γκάρι Γκρέι 

Αστυνομική Δράσης – Το σχέδιο ήταν άψογα στημένο. Η εκτέλεσή του ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Η λεία; Μια καθόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα ράβδων χρυσού! Όμως ο απρόβλεπτος παράγοντας δεν αργεί να εμφανιστεί «από μέσα». Τώρα πια ο Τσάρλι Κρόκερ, αρχηγός της σπείρας δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Στιβ, ένα από τα μέλη της συμμορίας του, δολοφόνησε κάποιον συνεργάτη τους και εξαφανίστηκε «παρέα» με τον χρυσό.

Μετά από ένα χρόνο, ο Τσάρλι, που δεν έχει ακόμη ξεχάσει την προδοσία του πρώην φίλου του, αποφασίζει να «αποδώσει δικαιοσύνη». Η εκδίκηση είναι «ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» και ο ικανός… επαγγελματίας κλέφτης εντοπίζει τα ίχνη του Στιβ και δεν αργεί να συγκεντρώσει για μια ακόμη φορά γύρω του, τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας. Το σχέδιο εκδίκησης πρέπει να είναι πανούργο.

Η εκτέλεσή του πιο εντυπωσιακή από ποτέ άλλοτε. Στόχος: ο Στιβ και η ειδεχθής έπαρσή του. Άραγε θα λειτουργήσουν τα πάντα τόσο άψογα όπως τα έχουν υπολογίσει ή ο απρόβλεπτος παράγοντας θα ανατρέψει για μια ακόμη φορά τις προσδοκίες της παράτολμης συμμορίας;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σαρλίζ Θερόν, Έντουαρντ Νόρτον, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*Skai, Δευτέρα 15/11 στις 21:00

«Ακρότητες» (2017) σε σκηνοθεσία Πολ Σρέιντερ

Δραματική Μυστηρίου – Ο Αιδεσιμότατος Ernst είναι ένα μοναχικός πρώην στρατιωτικός που τώρα είναι πάστορας μιας μικρής εκκλησίας στην Νέα Υόρκη.

Η εκκλησία του είναι πλέον ένα τουριστικό αξιοθέατο που επισκιάζεται από μία άλλη κοντινή εκκλησία, την Άφθονη Ζωή, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και πλήθος πιστών .

Όταν μια έγκυος πιστή παρακαλεί τον αιδεσιμότατο να συμβουλεύσει τον ακτιβιστή σύζυγό της, ο κληρικός νιώθει να βυθίζεται στο δικό του οδυνηρό παρελθόν αλλά και στο εξίσου δυσοίωνο μέλλον του ενώ η Πίστη του δοκιμάζεται σοβαρά.

Παίζουν: Ιθαν Χοκ, Αμάντα Σέιφριντ, Σεντρίκ Κάιλς, Βικτόρια Χιλ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 15/11 στις 22:00

«Iron Man» (2008) σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό

Περιπέτεια φαντασίας – Ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος, εφευρέτης και πλέι-μπόι Τόνι Σταρκ, πρόεδρος της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας οπλικών συστημάτων, απολαμβάνει τη φήμη του έχοντας στο πλάι τον πιστό συνεργάτη και μέντορά του, Ομπαντάια Στέιν και την προσωπική γραμματέα του, Πέππερ Ποτς.

Η ζωή του, όμως, θα ανατραπεί, όταν κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός νέου υπερ-όπλου στο πεδίο της μάχης, του πυραύλου «Τζέρικο», ο Σταρκ πέφτει θύμα επίθεσης και απαγωγής από μια ομάδα αντιμαχόμενων. Υπό τις διαταγές του μυστηριώδη αρχηγού τους, ο Σταρκ πιέζεται τώρα να κατασκευάσει για αυτούς ένα αποτελεσματικό όπλο εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων. Ωστόσο, το πολυμήχανο μυαλό του, θα τον βοηθήσει τελικά να ξεφύγει και να επιστρέψει στην Αμερική.

Σύντομα, όμως θα καταλάβει ότι η αποτυχημένη απαγωγή του δεν ήταν, παρά μόνο η αρχή, μπροστά σε όλο αυτό που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τέρενς Χάουαρντ, Τζεφ Μπρίτζες.

*Alpha, Δευτέρα 15/11 στις 22:30

«9/11» (2017) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Γουίγκι

Δράσης – Βασισμένη στα αληθινά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου που συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο, μια ομάδα πέντε ανθρώπων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε ένα ασανσέρ των Δίδυμων Πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου την τραγική ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης. Το ένστικτο της επιβίωσης θα τους οδηγήσει να συνεργαστούν μεταξύ τους σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια χωρίς να γνωρίζουν αν θα τα καταφέρουν και ενώ οι δικοί τους άνθρωποι ανυπομονούν εκεί έξω να τους ξαναπάρουν στην αγκαλιά τους.

Παίζουν: Τσάρλι Σιν, Τζίνα Γκέρσον, Λουί Γκουζμάν, Γούντι Χάρις, Όλγκα Φόντα, Ζακλίν Μπισέ, Γούπι Γκόλντμπεργκ.

*Alpha, Δευτέρα 15/11 στις 02:015