7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Το Μυστικό της Ανταλάιν» (2015) σε σκηνοθεσία Λι Τόλαντ Κρέιγκερ

Δραματική Ρομαντική Φαντασίας – Η Ανταλάιν Μπόουμαν (Μπλέικ Λάιβλι) γεννημένη την πρώτη δεκαετία του 1900 ζει μία φυσιολογική ζωή μέχρι την ηλικία των 29 όπου και βιώνει ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό της.

Ξεγελώντας τον θάνατο, κάτι απίστευτο της συνέβη και συνειδητοποιεί πως πλέον δεν μεγαλώνει. Έτσι για τις επόμενες 8 δεκαετίες παραμένει 29 ετών. Η μόνη που γνωρίζει το μυστικό της είναι η ηλικιωμένη πλέον κόρη της Φλέμινγκ (Έλεν Μπέρστιν) και επιλέγει να ζει μοναχικά για να μην αποκαλυφθεί πουθενά αυτό που της συμβαίνει.

Μέχρι που στη ζωή της μπαίνει ο Ελις Τζόουνς (Μάικλ Χιούσμαν) και μαζί του ξαναζεί τον έρωτα και θυμάται πως είναι να έχεις θέληση για τη ζωή.

Όταν ένα Σαββατοκύριακο στους γονείς του απειλεί να αποκαλύψει την αλήθεια, η Άνταλιν παίρνει μια απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Μάικλ Χιούσμαν, Χάρισον Φορντ, Έλεν Μπέρστιν, Κάθι Μπέικερ, Αμάντα Κριου, Ρίτσαρντ Χάρμον.

*Open, Πέμπτη 18/11, στις 21:00

«Κρατικά Μυστικά» (2019) σε σκηνοθεσία Γκάβιν Χουντ

Δραματική – Η αληθινή ιστορία της Κάθριν Γκαν, πρώην υπαλλήλου των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία αποκάλυψε την μυστική επιχείρηση που σκόπευε να πιέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με στόχο την εισβολή στο Ιράκ.

Λίγο αφού διέρρευσε την πληροφορία σε έναν δημοσιογράφο του London Observer, βρέθηκε στη φυλακή.

Προσπαθώντας να τη βοηθήσει να αποφυλακιστεί, ο δημοσιογράφος ανακαλύπτει ένα ακόμα πιο σοκαριστικό κυβερνητικό σκάνδαλο. Οι ζωές και των δύο είναι σε κίνδυνο.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Ματ Σμιθ, Ραλφ Φάινς, Ρις Άιφανς, Μαϊάνα Μπέρινγκ, Ντέιβ Σάιμον, Μάθιου Γκουντ.

*Star, Πέμπτη 18/11, στις 21:00

Κυνηγός» (2018) σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Από τα πιο μακρινά σημεία του διαστήματος στους μικρούς δρόμους των προαστίων, το κυνήγι ξαναρχίζει. Τώρα, οι πιο θανάσιμοι κυνηγοί του σύμπαντος είναι πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι και πιο φονικοί από ποτέ, έχοντας εξελιχθεί γενετικά με DNA από άλλα είδη.

Όταν ένα νεαρό αγόρι προκαλέσει κατά λάθος την επιστροφή τους στη Γη, μόνο μια ετερόκλητη ομάδα πρώην στρατιωτών και ένας θυμωμένος καθηγητής θα μπορέσουν να εμποδίσουν το τέλος του ανθρώπινου είδους.

Παίζουν: Μπόιντ Χόλµπρουκ, Τρεβάντε Ρόουντς, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Ολίβια Μαν, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Άλφι Άλεν, Τόμας Τζέιν, Αουγκούστο Αγκιλέρα, Τζέικ Μπάσεϊ, Ιβόν Στραχόβσκι.

*Skai, Πέμπτη 18/11, στις 21:00

«Ένα Αγγελικό Πρόσωπο» (2018) σε σκηνοθεσία Βανεσά Φιλό

Δραματική – Η Μαρλέν που ζει μόνη της, με την οκτάχρονη κόρη της Έλι, γνωρίζει έναν γοητευτικό άνδρα και αποφασίζει να τον ακολουθήσει άνευ όρων, αδιαφορώντας για το ανήλικο παιδί της.

Η μικρή Έλι αρχίζει έναν αγώνα επιβίωσης και προσπάθειας να ενωθεί και πάλι με την μητέρα της.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Αλμπάν Λενουάρ, Αϊλίν Ακσοΐ – Ετέξ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 18/11, στις 22:00

«Ένας Άλλος Κόσμος» (2015) σε σκηνοθεσία Χριστόφορος Παπακαλίατης

Δράμα – Ο Φάρις είναι ένας Σύριος μετανάστης που σώζει τη φοιτήτρια Δανάη από μια ληστεία. Ο 40άρης Γιώργος, στέλεχος μεγάλης εταιρείας, βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν προβληματικό γάμο, γνωρίζεται με τη Σουηδέζα Ελίζ. Η νοικοκυρά Μαρία γνωρίζει έξω από το σούπερ μάρκετ τον Σεμπάστιαν, έναν Γερμανό που εργάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Την ίδια στιγμή, ο χρεοκοπημένος Αντώνης έχει παραδοθεί στο τυφλό ρατσιστικό μίσος.

Παίζουν: Χριστόφορος Παπακαλίατης, Τζέι Κέι Σίμονς, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας.

*Mega, Πέμπτη 18/11, στις 22:30

«Η Αρπαγή 2» (2012) σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης Περιπέτεια – Όταν ο πρώην πράκτορας της CIA, Μπράιαν Μιλς ανακαλύπτει πως η πρώην σύζυγός του, Λενόρ, ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο από τον δεύτερο σύζυγό της, αποφασίζει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και την καλεί μαζί με την κόρη τους, Κιμ, σε ένα ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.  Ο Μπράιαν ελπίζει πως θα καταφέρει να κερδίσει ξανά την αγάπη της Λενόρ και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για αυτό. Στο παρελθόν όμως, ο Μπράιαν είχε αναγκαστεί να σκοτώσει για να σώσει την αγαπημένη του κόρη. Τώρα, αυτός αλλά και η οικογένειά του, θα έρθουν αντιμέτωποι  με τον τρομαχτικό εφιάλτη και θα πρέπει να πληρώσουν. Ο Μπράιαν και η Λενόρ απάγονται αλλά η Κιμ καταφέρνει να αποδράσει….

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν, Λίλαντ Ορσέ, Λουκ Γκράιμς.

*Star, Πέμπτη 18/11, στις 23:15

«Νόμος 4000» (1962) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο Ανδρέας Οικονόμου, αυστηρός πατέρας και καθηγητής των αρχαίων ελληνικών, έχει μαθητή του το νεαρό Γιώργο, που είναι ερωτευμένος με την κόρη του Λένα. Η Ντόλυ, μια συμμαθήτρια της Λένας, παρασύρει τον Γιώργο και περνά μαζί του ένα βράδυ στο δωμάτιό της. Την επομένη, η Λένα μαθαίνει όσα συνέβησαν και το βράδυ, στο ραντεβού της με τον Γιώργο, του ζητά να χωρίσουν. Εκείνος της ορκίζεται ότι την αγαπά και ότι η Ντόλι δεν είναι γι αυτόν παρά μια απλή περιπέτεια. Η Λένα τον πιστεύει και, επειδή φοβάται μην τον χάσει, αποφασίζει να του δοθεί.

Την άλλη μέρα, στο σχολείο, συμβαίνει κάτι που οξύνει τις σχέσεις του Γιώργου με τον πατέρα της Λένας. Ενα γελοιογραφικό σκίτσο του Οικονόμου βρίσκεται στα χέρια του Γιώργου και των φίλων του και οι δυο μαθητές αποβάλλονται. Ενας από τους φίλους, όμως, παρασυρόμενος από άλλους φίλους, για να εκδικηθεί, γιαουρτώνει τον καθηγητή. Η αστυνομία τον συλλαμβάνει, τον κουρεύουν και επακολουθεί η διαπόμπευσή του στους δρόμους. Υστερα από λίγο καιρό, η Λένα ειδοποιεί τον Γιώργο ότι είναι έγκυος, αλλά εκείνος εκδηλώνει την αδιαφορία του.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Κατερίνα Χέλμη.

*Mega, Πέμπτη 18/11, στις 00:50