6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Wanted» (2008) σκηνοθεσία Τιμούρ Μπεκμαμπέτωφ

Αστυνομική Δράσης Φαντασίας– Υποδεχτείτε ένα νέο υπερήρωα, τον 25χρονο Γουέσλι Γκίμπσον, ένα συνηθισμένο άνθρωπο, παρατηρητή της ζωής, που γίνεται ξαφνικά μέλος μιας μυστικής κοινωνίας και μεταμορφώνεται σε σκοτεινό εκδικητή! Αρχικά, τα πάντα στη ζωή του Γουέσλι Γκίμπσον ήταν μονότονα, άνευρα και ο ίδιος αποτελούσε την απόλυτη προσωποποίηση της αποτυχίας.

Όταν όμως συναντά τη σέξι και δυναμική Φοξ, ο Γουέσλι ανακαλύπτει την αληθινή του ταυτότητα και, έπειτα από εντατική εκπαίδευση, γίνεται μέλος μιας περίεργης, μυστικής αδελφότητας δολοφόνων με αρχηγό τον Σλόαν. Γρήγορα όμως, αποδεικνύεται πως τα μέλη της αδελφότητας δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνονται.

Έτσι, έχοντας αποκτήσει όλη την εξουσία, που πάντοτε επιθυμούσε, ο Γουέσλι θα μάθει πως το να ελέγχεις τη ζωή σου, είναι τελικά πολύ πιο δύσκολο από το να σκορπάς το θάνατο. Άλλωστε πάντα η τύχη ενός ανθρώπου καθορίζεται από τις επιλογές και τις πράξεις του.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Αντζελίνα Τζολί, Τζέιμς Μακ Αβόι, Τέρενς Σταμπ.

*Star, Τετάρτη 24/11, στις 21:00

«Και Μόνο την Αλήθεια» (2008) σκηνοθεσία Ροντ Λιούρι

Δραματική Μυστηρίου – Η Ρέιτσελ Άρμστρονγκ (Κέιτ Μπέκινσεϊλ) είναι μια νεαρή ρεπόρτερ που εργάζεται σε μεγάλη ημερήσια εφημερίδα της Ουάσιγκτον.

Με ένα εκρηκτικό άρθρο, η Ρέιτσελ αποκαλύπτει την ταυτότητα μιας μυστικής πράκτορα της CIA που ακούει στο όνομα Έρικα Βαν Τόρεν. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του άρθρου, η κυβέρνηση απαιτεί να μάθει την ταυτότητα της πηγής της Ρέιτσελ, όμως η τολμηρή δημοσιογράφος, με την υποστήριξη του άντρα της, της αρχισυντάκτριάς της και του δικηγόρου της εφημερίδας, αντιστέκεται στις πιέσεις του χαρισματικού και φιλόδοξου ειδικού εισαγγελέα Πέιτον Ντιμπουά.

Η υπόθεση φτάνει στα δικαστήρια και η επίμονη άρνηση της Ρέιτσελ να αποκαλύψει την πηγή της, την οδηγεί στη φυλακή. Ενώ παρακολουθούμε από κοντά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η δημοσιογράφος στη φυλακή, παράλληλα με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του δικηγόρου της, Άλμπερτ Μπέρνσαϊντ, το ερώτημα παραμένει: ποια είναι η πηγή της και γιατί η Ρέιτσελ θυσιάζει τόσο πολλά για να την προστατεύσει; 

Παίζουν: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Ματ Ντίλον, Άλαν Άλντα, Άντζελα Μπάσετ, Βέρα Φαρμίγκα, Ντέιβιντ Σουίμερ.

*Open, Τετάρτη 24/11, στις 21:00

«Speed 2: Κρουαζιέρα με τον Κίνδυνο» (1997) σκηνοθεσία Γιαν Ντε Μποντ

Περιπέτεια – Η Άνι Πόρτερ, η γυναίκα, που ήταν όμηρος ενός βομβιστή στο λεωφορείο, που έπρεπε να τρέχει με συγκεκριμένη ταχύτητα για να μην ανατιναχθεί, βρίσκεται με τον αγαπημένο της Άλεξ σε μια υπέροχη κρουαζιέρα.

Ο Άλεξ είναι αστυνομικός και δεν μπορεί να αγνοήσει την παράξενη συμπεριφορά ενός ταξιδιώτη, του Γκέιγκερ.Οι υποψίες του αποδεικνύονται σωστές καθώς ο Γκέιγκερ είναι αυτός που δημιούργησε το σύστημα πληροφορικής του πλοίου αλλά στη συνέχεια απολύθηκε.

Για να πάρει εκδίκηση, «σπάει» τους κωδικούς στο σύστημα πληροφορικής και καθορίζει μια υπερβολική ταχύτητα σε μια πορεία σύγκρουσης με ένα γιγαντιαίο πετρελαιοφόρο. Ο Άλεξ και η Άνι προσπαθούν να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Τζέισον Πάτρικ, Γουίλεμ Νταφόε.

*Skai, Τετάρτη 24/11, στις 21:00

«Πωλ Γκωγκέν» (2017) σε σκηνοθεσία Εντουάρ Ντελίκ

Βιογραφική Δραματική Ρομαντική – Ο Πωλ Γκωγκέν νοιώθει να ασφυκτιά στο Παρίσι του 1891. Ταξιδεύει στην Ταϊτή για να ξαναβρεί την έμπνευση. Ζωγραφίζει, φτιάχνει γλυπτά- τα έργα του θυμίζουν την αρχέγονη τέχνη του νησιού.

Ο Πωλ Γκωγκέν πέρασε δύο χρόνια της ζωής του στο χωριό Ματέερα όπου γνώρισε τη φτώχεια, αρρώστησε βαριά αλλά κι ερωτεύτηκε την όμορφη ιθαγενή Τεχούρα, στο πρόσωπο της οποίας βρήκε τη μούσα του για μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του.

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Τουχέι Άνταμς, Μαλικ Ζιντι.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 24/11, στις 21:00

«Ομάδα Αυτοκτονίας» (2016) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Αγιερ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Βρισκόμαστε σε ένα ασαφές χρονικά και δυστοπικό μέλλον όπου η κοινωνία δέχεται επίθεση από μία μυστηριώδη οντότητα, με δυνάμεις που θα φέρουν την Αποκάλυψη.

Η κυβερνητική πράκτορας Δρ. Αμάντα Γουόλερ (Βαϊόλα Ντέιβις) πρέπει να συγκεντρώσει μία ομάδα που δεν θα διστάσει να αναλάβει τις πιο ριψοκίνδυνες αποστολές, για να ριχτούν στη μάχη χωρίς να έχουν τίποτε να χάσουν.

Συγκεντρώνει έτσι από τις φυλακές, την πιο επικίνδυνη ομάδα κακοποιών, οι οποίοι σε περίπτωση που προσπαθήσουν να το σκάσουν σκοτώνονται επί τόπου, αλλά αν λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως όπλα της Αμερικάνικης Κυβέρνησης για την καταπολέμηση του κακού, για αντάλλαγμα θα μειωθούν οι ποινές τους.

Αυτή η ομάδα ελεεινών και ανόμοιων ατόμων είναι η ομάδα Αυτοκτονίας και αυτό που μένει να δούμε είναι, αν θα τηρήσουν τη συμφωνία να “πέσουν ηρωικά ” προκειμένου να πέτυχουν ή θα πορευτεί ο καθένας για τον εαυτό του, σαν γνήσιοι αντι-ήρωες;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζάρεντ Λέτο, Τζάι Κόρτνεϊ, Κάρα Ντελεβίν, Τζόελ Κίναμαν.

*Star, Τετάρτη 24/11, στις 23:15

«Κωδικός Κολιμπρί» (2018) σε σκηνοθεσία Κιμ Νγκούγιεν

Δραματική – Δύο ξαδέρφια από τη Νέα Υόρκη, ο Βίνσεντ (Τζέσι Άιζενμπεργκ) και ο Άντον (Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές και στις Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας, όπου το κέρδος βγαίνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Το όνειρό τους; Να φτιάξουν μια οπτική ίνα από το Κάνσας μέχρι το Νιου Τζέρσι που θα τους προσφέρει εκατομμύρια. Σε αυτό θα τους εμποδίσει η Εύα Τόρες, μια παρανοϊκή επενδύτρια και πρώην εργοδότριά τους, η οποία βρίσκεται συνεχώς πίσω τους και δεν θα σταματήσει μέχρι να τους δει να καταστρέφονται.

Ο Βίνσεντ και ο Άντον όμως είναι αποφασισμένοι να διασχίσουν την Αμερική για να βρουν τη λύτρωση, όχι μέσω χρημάτων, αλλά μέσω της οικογένειας και της επανασύνδεσής τους με τη γη.

Παίζουν: Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Σάλμα Χάγιεκ.

*Open, Τετάρτη 24/11, στις 02:30