11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις ? ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Κούμπα: Μια Zέβρα και Mισή» (2013) σε σκηνοθεσία Άντονι Σίλβερστον

Animation – Κάπου στη Νότια Αφρική γεννιέται ο Κούμπα, μία νεαρή ζέβρα με ρίγες στο μισό του σώμα και γι’ αυτό η προληπτική αγέλη του τον απορρίπτει και τον κατηγορεί για την ξαφνική ξηρασία που πλήττει την περιοχή.

Ο Κούμπα (που στη γλώσσα των Ζουλού σημαίνει δέρμα), νεαρή, ιδιόμορφη ζέβρα, ξεκινά ταξίδι μαζί με μία αντιλόπη – πολεμίστρια μητέρα και μία αλαφροΐσκιωτη, αιώνια έφηβη στρουθοκάμηλο, προς αναζήτηση τρόπου να κερδίσει τις ρίγες που λείπουν από το μισό σώμα του.

Έτσι ξεκινά για μια τολμηρή αποστολή στην έρημο Καρού όπου θα αναζητήσει τον θρυλικό νερόλακκο, όπου οι πρώτες ζέβρες απέκτησαν τις ρίγες τους.
Η πραγματική πρόκληση όμως θα έρθει, όταν στον δρόμο του εμφανιστεί μια άγρια λεοπάρδαλη.

Mε τις φωνές των: Φοίβος Ριμένας, Φώτης Πετρίδης, Ηλίας Ζερβός, Πέτρος Δάμουλης, Βίνα Παπαδοπούλου, Στεφανία Φιλιάδη.

*Open, Παρασκευή 26/11, στις 21:00

«Μαλλιά Κουβάρια» (2010) σκηνοθεσία Νέιθαν Γκρίνο, Μπάιρον Χάουαρντ

Animation – Ο Φλιν Ράιντερ, ο πιο ατίθασος αλλά και ο πιο γοητευτικός καταζητούμενος της χώρας, βρίσκει καταφύγιο σε έναν απομονωμένο πύργο μέσα στο δάσος. Ποτέ, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να του περάσει απ το μυαλό, ότι μέσα εκεί μπορεί να βρίσκεται μια… «φυλακισμένη» πριγκίπισσα.

Η Ραπουνζέλ, όμως δεν είναι μια πριγκίπισσα, όπως οι άλλες. Τα χρυσόξανθα μαλλιά της, που διαθέτουν μαγικές ιδιότητες, έχουν μήκος 21 μέτρα! Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα, μπροστά στην ασυγκράτητη λαχτάρα της για περιπέτεια και για την ανακάλυψη του κόσμου που απλώνεται έξω από τον πύργο, μέσα στον οποίο την έκλεισε η πανούργα μητέρα Γκόθελ, αφότου την έκλεψε μωρό ακόμα από τους βασιλείς γονείς της.

Ο Φλιν δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Η Ραπουνζέλ δεν έχει υπομονή να παραμένει φυλακισμένη. Σύντομα, το απίθανο δίδυμο αποφασίζει να σπάσει τους φραγμούς και τα εμπόδια. Το ταξίδι προς το άγνωστο αρχίζει. Ο δρόμος για την ελευθερία όμως, επιφυλάσσει εκπλήξεις, απρόοπτα, ατυχίες.

Φωνές μεταγλώττισης: Ιωάννα Παππά, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μανώλης Γιούργος, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Νίκος Ιωαννίδης, Ντίνος Σούτης, Βσίλης Αξιώτης, Κώστας Σεραφειμίδης, Νάσια Αχλαδιώτη, κ.α. (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Μάντυ Μουρ, Ζάκαρι Λέβι, Ντόνα Μέρφυ, Ρον Πέρλμαν).

*Alpha, Παρασκευή 26/11, στις 21:00

«Περιμένοντας τη Νονά» (2019) σε σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας 

Κωμωδία – Ηρακλής και Αγησίλαος, δύο επιστήθιοι φίλοι, εγκαταλείπουν την Αθήνα και ξεκινούν για τη Νάξο όταν μαθαίνουν ότι η πολυαγαπημένη νονά του Ηρακλή… μετράει ώρες. Ταυτόχρονα, η Φαίδρα που ζει μόνιμα στη Γερμανία ετοιμάζεται να περάσει το πρώτο καλοκαίρι της στην πατρίδα κι έτσι καταφθάνει στο νησί παρά τις έντονες αντιδράσεις της μητέρας της Ερμιόνης. Η συνάντηση όλων στο νησί θα γίνει αφορμή για μια σειρά από απίστευτες καταστάσεις ζωής… και θανάτου, σε μια αισιόδοξη και τρυφερή κωμωδία με απροσδόκητο φινάλε.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy, Κατερίνα Παπουτσάκη, Joel Cederberg, Νατάσα Τσακαρισιάνου.

*Ant1, Παρασκευή 26/11, στις 21:30

«Ο Μισσισσιπής Καίγεται» (1988) σε σκηνοθεσία Άλαν Πάρκερ

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Αμερική, 1964. Δύο πράκτορες του FBI (Τζιν Χακμαν, Γουίλιαμ Νταφόε) καταφτάνουν στον Μισισιπή, όπου η ρατσιστική βία είναι σε καθημερινή διάταξη, προκειμένου να εντοπίσουν τρεις νεαρούς ακτιβιστές της NAACP (Αμερικανική Οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εγχρώμων), έναν Αφροαμερικανό και δύο λευκούς, εξαφανισμένους κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες.

Πρόκειται για περιοχή όπου δρα ανεμπόδιστα η Κου-Κλουξ-Κλαν, με ισχυρή κατά τα φαινόμενα επιρροή στον ντόπιο λευκό πληθυσμό, η οποία διώκει, βασανίζει και λυντσάρει συλλήβδην ανυπεράσπιστους μαύρους, βυθίζοντας την κοινότητά τους στον τρόμο.

Μια προσεκτικά εξυφασμένη συνωμοσία αποσιώπησης των γεγονότων που σφράγισαν τη μοίρα των τριών αγνοούμενων, υποκινούμενη, κατά μείζονα λόγο, από τις τοπικές αρχές, δυναμιτίζει σταθερά το έργο των ομοσπονδιακών πρακτόρων.
Κι ενώ η έρευνα βαλτώνει για μέρες, λόγω αδυναμίας εύρεσης ικανοποιητικών στοιχείων, η σύζυγος του βοηθού του σερίφη σπάει απροσδόκητα τη σιωπή.

Παίζουν: Τζιν Χάκμαν, Γουίλιαμ Νταφόε, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Μπραντ Ντούριφ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 26/11, στις 22:00

«Κέντρο Ευφυΐας» (2016) σε σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

Κωμωδία – Ο Μπομπ Στόουν, ο άλλοτε υπέρβαρος του σχολείου, που τον καταδίωκαν και τον ταπείνωναν οι νταήδες, μεγαλώνοντας, έγινε ένας από τους καλύτερους πράκτορες της CIA.

Όταν επιστρέφει στο μέρος όπου μεγάλωσε για το reunion του σχολείου του, συναντά τον πιο δημοφιλή μαθητή του σχολείου, τον Κάλβιν, που πλέον είναι ένας απλός, συμβιβασμένος λογιστής που νοσταλγεί τα μεγαλεία της νιότης του. Ο Μπομπ, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι εργάζεται σε μια αποστολή ύψιστης ασφάλειας, ζητάει τη βοήθειά του.

Πολύ σύντομα ο τεράστιος Μπομπ κι ο μικροσκοπικός Κάλβιν βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα ξέφρενο κυνηγητό γεμάτο πυροβολισμούς από όλες τις πλευρές που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και των δύο, αλλά και την ασφάλεια της πόλης.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Πολ Άαρον, Κέβιν Χαρτ, Έιμι Ράιαν.

*Star, Παρασκευή 26/11, στις 22:15

«Johnny English» (2003) σε σκηνοθεσία Πίτερ Χάουιτ

Κωμωδία – Η ταινία ξεκινά με το όνειρο του Τζόνι Ίνγκλις (Ρόουαν Άτκινσον), ενός δεξιού Βρετανού μυστικού πράκτορα, ο οποίος είναι ο Πράκτορας Ένα. Ο Ινγκλις γλιστρά σε ένα κτίριο, αποσπά δύο σκυλιά φρουράς με παιχνίδια, χτυπά έξω δύο φύλακες και αποπλανεί μια γυναίκα που τον απειλεί.

Ξυπνάει από το όνειρο όταν είναι έτοιμος να φιλήσει την πραγματική Πράκτορα Ένα (Γκρέγκ Γουάιζ), για την οποία ο Ίνγκλις ετοιμάζει τα έγγραφα αποστολής. Αφού διαβεβαιώνεται ότι ο Ίνγκλις έχει ελέγξει τους κωδικούς των υποβρυχίων προσωπικά η Πράκτωρ Ένα λείπει σε αποστολή.

Ο κόσμος στη συνέχεια μαθαίνει ότι πέθανε εν δράση, όταν η μπουκαπόρτα του υποβρυχίου “απέτυχε να ανοίξει”. Έπειτα μια βόμβα σκότωσε όλους τους υπόλοιπους πράκτορες Βρετανίας, οι οποίοι παρακολουθούσαν την κηδεία της Πράκτωρ Ένα, αφήνοντας μόνο τον Ίνγκλις

Παίζουν: Τζον Μάλκοβιτς, Ρόουαν Άτκινσον, Μπεν Μίλερ, Νάταλι Ιμπρούγκλια.

*Ant1, Παρασκευή 26/11, στις 23:30

«Η Τζέιν Πήρε το Όπλο της» (2015) σε σκηνοθεσία Γκάβιν Ο’ Κόνορ

Δραματική Περιπέτεια  – Η Τζέιν ζει σε μια απομονωμένη φάρμα στην Άγρια Δύσης με τον σύζυγό της, Μπιλ, και τη μικρή τους κόρη. Όταν ο Μπιλ επιστρέφει βαριά τραυματισμένος στο σπίτι τους μετά από μια συνάντηση με τον αμείλικτο Τζον Μπίσοπ και τη συμμορία του, η Τζέιν ξέρει ότι ο Μπίσοπ δεν θα σταματήσει μέχρι να τους δει όλους νεκρούς.

Απελπισμένη αλλά και αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να προστατέψει την οικογένειά της, στρέφεται για βοήθεια στον Νταν, έναν άνδρα, που σημάδεψε το παρελθόν της. Όσο οι δυο τους οχυρώνουν το σπίτι με θανάσιμες παγίδες, τα παλιά τους συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια ξανά, πιο ορμητικά από ποτέ και η Τζέιν θα αναγκαστεί  να διαλέξει ανάμεσα στον άνδρα της και τον παλιό της έρωτα ενώ ταυτόχρονα παλεύει να επιβιώσει.

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Τζόελ Έτζερτον, Ροντρίγκο Σαντόρο.

*Star, Παρασκευή 26/11, στις 00:30

«The Bye Bye Man» (2017) σε σκηνοθεσία Στέισι Τάιτλ

Τρόμου – Τρεις φοιτητές μετακομίζουν σε ένα παλιό σπίτι, όπου συνειδητοποιούν ότι έχουν γίνει στόχος της υπερφυσικής οντότητας «The Bye Bye Man».

Προσπαθώντας να τον απωθήσουν, οι τρεις νεαροί θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να σωθούν, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να κρατήσουν μυστική την μάχη τους για επιβίωση – όποιος μάθει την ύπαρξη της οντότητας, θα είναι και το επόμενό της θύμα.

Παίζουν: Νταγκ Τζόουνς, Ντάγκλας Σμιθ, Φέι Ντάναγουεϊ, Κάρι-Αν Μος.

*Open, Παρασκευή 26/11, στις 00:30

«Sex Tape: Μια Τρελή Βραδιά» (2014) σε σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν

Αισθηματική κομεντί – Στην αρχή της γνωριμίας τους, ο Jay (Jason Segel) και η Annie (Cameron Diaz) είχαν μια παθιασμένη σχέση. Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε, απέκτησαν δύο παιδιά και η ερωτική τους ζωή χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

Έτσι, αποφασίζουν να γυρίσουν τη δική τους ερωτική ταινία, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε ένα τρίωρο μαραθώνιο. Την επόμενη μέρα όμως ανακαλύπτουν ότι οι προσωπικές τους στιγμές δεν είναι πια και τόσο προσωπικές. Αρκεί ένα λάθος κλικ και το υλικό που είχαν «σώσει» διαδικτυακά μπορεί να γίνει παγκόσμιο θέαμα.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Σίγκελ, Ρομπ Λόου, Ρομπ Κόρντραϊ, Έλι Κέμπερ.

*Ant1, Παρασκευή 26/11, στις 01:15

«Broken Vows» (2016) σε σκηνοθεσία Μπραμ Κόπενς

Δραματική Τρόμου – Η Τάρα, που ετοιμάζεται να φορέσει τα στέφανα του γάμου με τον άντρα των ονείρων της, Μάικλ, γιορτάζει ξέφρενα στο μπατσελορέτ πάρτι με τις φίλες της λίγο πριν αποχαιρετήσει την ελεύθερη ζωή.

Μέσα στο πάρτι, όμως, θα γνωρίσει τον Πάτρικ, έναν γοητευτικό, αλλά ψυχικά διαταραγμένο -όπως θα αποδειχτεί λίγο αργότερα- μπάρμαν, που η σύντομη ερωτική τους συνεύρεση, θα αποκτήσει στο μυαλό του άλλες διαστάσεις. Κι ενώ, η Τάρα ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, ο Πάτρικ κάνει το όνομά της τατουάζ στο σώμα του, μπαίνοντας έτσι σε έναν κύκλο εμμονής μαζί της με απρόβλεπτη εξέλιξη.

Παίζουν: Γουές Μπέντλεϊ, Τζέιμι Αλεξάντερ, Καμ Γκιγκάντετ, Αλεξάντρα Μπρέκενριτζ, Άστριντ Μπράιαν.

*Alpha, Παρασκευή 26/11, στις 02:00

«Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές» (2012) σε σκηνοθεσία Αντριάν Γκρούνμπεργκ

Αστυνομική Δράσης -Ένας εγκληματίας, ο Ντράιβερ, συλλαμβάνεται από τη μεξικανική αστυνομία, όταν προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο γεμάτο κλεμμένα χρήματα.

Οδηγείται στην κακόφημη φυλακή El Pueblito και, ενώ κανείς δε γνωρίζει το μέρος όπου κρατείται, τον επισκέπτεται ένας διεφθαρμένος υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο οποίος τον εκβιάζει πως αν δεν του δώσει χρήματα, θα τον παραδώσει στις Αρχές.

Παράλληλα, ο Ντράιβερ γνωρίζεται με ένα μικρό φυλακισμένο αγόρι, που του μαθαίνει τους κανόνες επιβίωσης στη φυλακή, αλλά κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Κέβιν Μπαλμόρ, Ντάνιελ Χιμένες Κάτσο.

*Open, Παρασκευή 26/11, στις 02:15