9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις.

«Ραλφ εναντίον Ιντερνετ» (2018) σε σκηνοθεσία Ριτς Μουρ, Φιλ Τζόνστον

Κινούμενα Σχέδια – Ο καταστροφέας Ραλφ και η πάντα ανήσυχη φίλη του, Βανέλοπι Βον Σουιτς θα ρισκάρουν ένα απίθανο ταξίδι στον αχανή κόσμο του διαδικτύου, αναζητώντας ένα ανταλλακτικό για να σώσουν το Sugar Ruch, το βιντεοπαιχνίδι της Βανέλοπι.

Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να στηριχθούν στους πολίτες του Ιντερνετ, μεταξύ των οποίων είναι η Γιες, ο βασικός αλγόριθμός και “ψυχή” του site BuzzTube, η Σανκ, μία μαχητική οδηγός του διαδικτυακού παιχνιδιού αγώνων αυτοκινήτου, το Slaughter Race αλλά και στο πάνθεον των πριγκιπισσών της Disney, προκειμένου να βρουν το δρόμο τους.

Στην πρωτότυπη εκδοχή με τις φωνές των: Τζον Σ. Ράιλι, Σάρα Σίλβερμαν, Γκαλ Γκαντότ, Ταράτζι Π.Χένσον

*Star, Σάββατο 27/11 στις 21:00

«Σρεκ Κι Εμείς Καλύτερα» (2010) σε σκηνοθεσία Μάικ Μίτσελ

Animation – Ο Σρεκ πλέον ζει μαζί με την οικογένεια του. Κουρασμένος από την οικογενειακή ρουτίνα, ο Σρεκ αναπολεί την εποχή που ήταν μόνος του.

Στα γενέθλιά του όμως, παθαίνει μια ξαφνική κρίση ηλικίας και νοσταλγώντας τα παλιά, έρχεται σε συμφωνία με τον Ραμπελστίλτσκιν, έναν απατεώνα που του υπόσχεται μια 24ωρη επιστροφή στην παλιά του ζωή.

Χωρίς να το καταλάβει, ωστόσο, τον παγιδεύει σε μια καινούργια, εφιαλτική πραγματικότητα.Θα μπορέσει να ελευθερωθεί άραγε και πόσο χρήσιμη θα είναι η βοήθεια των πραγματικών του φίλων;

Με τις φωνές των: Μάικ Μάγιερς Έντι Μέρφι Κάμερον Ντίαζ Αντόνιο Μπαντέρας Γουόλτ Ντορν.

*Open, Σάββατο 27/11 στις 21:00

«Χωρίς Ίχνος» (2018) σε σκηνοθεσία Ζακ Μελότ

Αστυνομικό θρίλερ – Ο Μάρτιν είναι 60. Η Αντέλ είναι 25.Αυτός είναι γκρινιάρης και ντροπαλός. Αυτή είναι αναιδής και προκλητική. Ψάχνει τον γιο του, ψάχνει τον πατέρα της. Οι δύο αγνοούμενοι ζούσαν μαζί ως ζευγάρι και όταν ο Μαρτίν και η Αντέλ τηλεφωνούν στην παλιά τους διεύθυνση, ο νέος κάτοικος τους λέει ότι έχουν μετακομίσει στο εξωτερικό.

Το ζευγάρι ερευνά αυτήν την ανησυχητική εξαφάνιση, η οποία έχει αγνοηθεί από την αστυνομία και ανακαλύπτουν, με κίνδυνο τη ζωή τους, ότι στην πραγματικότητα οι συγγενείς τους έχουν δολοφονηθεί. Μαζί, αποκαλύπτουν την περίπλοκη σχέση μεταξύ του Gabriel και του Aurélien και μαθαίνουν να ζουν χωρίς αυτούς. Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία.

Παίζουν: Μπερναρ λε Κοκ, Εσθέρ Γκαρελ, Γκρέγκορι Μοντέλ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 27/11 στις 22:00

«Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη» (2014) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Αστυνομική – Ο Πίτερ Ντέβερο, πρώην πράκτορας της CIA, καλείται να μπει ξανά στο παιχνίδι της διεθνούς κατασκοπίας, όταν μια προσωπική ιστορία από το παρελθόν αρχίζει τώρα να σκαρφαλώνει στην επικαιρότητα.

Με το κωδικό όνομα «The November Man», η αποστολή του είναι να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Άλις Φουρνιέ, η οποία αποτελεί πρόσωπο-κλειδί πίσω από μια συνωμοσία που τα πλοκάμια της φτάνουν πολλά χρόνια πίσω. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι αυτή η αποστολή είναι στο στόχαστρο ενός άλλου συναδέλφου της CIA.

Οι υποψίες για την ύπαρξη «διπλού πράκτορα» μέσα στην υπηρεσία, τώρα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, την ίδια στιγμή που το άγριο κυνήγι γάτας και ποντικού κορυφώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια πολιτική ισορροπία.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λιουκ Μπρέισι, Olga Kurylenko, Ελίζα Τέιλορ, Γουίλ Πάτον.

*Open, Σάββατο 27/11 στις 23:00

«Sharpshooter» (2007) σε σκηνοθεσία Αρμάντ Μαστρογιάννι

Δράσης Περιπέτεια – Ένας δολοφόνος που εργάζεται για τη CIA, αποφασίζει να πάρει μια τελευταία δουλειά πριν αποσυρθεί, αλλά διαπιστώνει ότι είναι ο ίδιος ο στόχος.

Παίζουν: Τζέιμς Ρεμάρ, Μάριο Βαν Πίμπλς, Αλ Σαπιένζα, Κάθριν Μέρι Στιούαρτ, Μπρους Μποξλάιτερ.

*Μακεδονία, Σάββατο 27/11 στις 23:00

«Η Μούμια» (1999) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόμμερς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Στις Θήβαις της Αίγυπτου το 1290 π.Χ., ο αρχιερέας Ιμχοτέπ Ιμούθης έχει μια ερωτική σχέση με την Ανάκ-Σου-Ναμόν, την ερωμένη του Φαραώ Σέτι Α.

Όταν ο Φαραώ ανακαλύπτει την υπόθεση, οι δύο εραστές τον δολοφονούν. Ο Ιμχοτέπ φεύγει, ενώ η Ανάκ-Σου-Ναμόν αυτοκτονεί περιμένοντας τον Ιμχοτέπ να την αναστήσει.

Ο Ιμχοτέπ και οι ιερείς του κλέβουν το πτώμα της και το πηγαίνουν στην Χαμουνάπτρα, την πόλη των νεκρών, αλλά το τελετουργικό της ανάστασης σταματάει από τους σωματοφύλακες του Σέτι, τους Μενττζάι.

Οι ιερείς του Ιμχοτέπ θάβονται ζωντανοί, ενώ ο ίδιος ο Ιμχοτέπ καταδικάστηκε να υποστεί την Χομ-Ντάι, τη χειρότερη αιγυπτιακή κατάρα. Μουμιοποιήθηκε ζωντανός και τον έβαλαν σε μια σαρκοφάγο με αιγυπτιακούς σαρκοφάγους σκαραβαίους.

Ο Ιμχοτέπ σφραγίζεται μακριά και διατηρείται υπό αυστηρή επιτήρηση από τους Μενττζάι, οι οποίοι έχουν αναλάβει να αποτρέψουν την επιστροφή του.

Τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, μια ομάδα Αμερικανών ανακαλύπτει τον τάφο του και χωρίς να το ξέρουν τον ελευθερώνουν.
Εκείνος θα ζητήσει εκδίκηση και θα συνεχίσει να ψάχνει για τη χαμένη του αγάπη με κάθε κόστος.

Παίζουν: Μπρεντάν Φρεΐζερ, Ρέιτσελ Βάις, Τζον Χάννα, Άρνολντ Βοσλόου, Κέβιν Ο’Κόνορ, Πατρίσια Βελασίγκεζ.

*Star, Σάββατο 27/11 στις 23:15

«Ντιέγκο Μαραντόνα» (2019) σε σκηνοθεσία Ασίφ Καπάντια

Βιογραφική – Μια συναρπαστική ταινία-ντοκιμαντέρ για την πολυτάραχη ζωή του πιο αγαπημένου αθλητή παγκοσμίως.

Η ξέφρενη πορεία του Ντίεγκο από την φτώχεια της φαβέλα στην απόλυτη δόξα μέσα από άγνωστα ντοκουμέντα από το προσωπικό του αρχείο.

Όμως υπάρχει και το τίμημα. Το τίμημα της δόξας. Η τρίτη ταινία από την Οσκαρική ομάδα πίσω από τα πολυβραβευμένα SENNA και AMY δημιουργήθηκε μέσα από 500 ώρες υλικού από το προσωπικό αρχείο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα που προβάλλεται για πρώτη φορά δημόσια.

Παίζουν: Ντιέγκο Μαραντόνα, Πελέ.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 27/11 στις 01:00

«Κωδικός: Μέρκιουρι» (1998) σε σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομική, δραματική, δράσης – Ο Σάιμον (Μίκο Χιούζις), ένας εννιάχρονος αυτιστικός, κατορθώνει να «σπάσει» έναν απόρρητο κυβερνητικό κώδικα, που ήταν κρυμμένος σ’ ένα περιοδικό με σπαζοκεφαλιές. Παίρνοντας τηλέφωνο στο περιοδικό για να παραλάβει το βραβείο του, ο Σάιμον δεν καταφέρνει τίποτε άλλο από το να ενεργοποιήσει την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ!

Ο διοικητής της Υπηρεσίας, Νίκολας Κούντροου (Άλεκ Μπολντουιν), που ισχυρίζεται ότι αυτός ο κώδικας διατηρούσε μυστική την ταυτότητα ενός μεγάλου αριθμού πρακτόρων, στέλνει έναν επαγγελματία δολοφόνο, με την εντολή να βρει το μικρό παιδί και να το δολοφονήσει.

Την τελευταία στιγμή, ο Σάιμον καταφέρνει να γλιτώσει, μένοντας κρυμμένος σε μια μυστική ντουλάπα. Εκεί θα τον ανακαλύψει και ο Αρτ Τζέφρις (Μπρους Γουίλις), πράκτορας του FBI, όπου τώρα θα προσπαθήσει να σώσει το μικρό παιδί από τον αδίστακτο δολοφόνο, ερευνώντας ταυτόχρονα για την αλήθεια.

Παίζουν: Πίτερ Στορμέαρ, Μπρους Γουίλις, Άλεκ Μπόλντουϊν, Μίκο Χιούζις.

*Star, Σάββατο 27/11 στις 01:30

«The Bye Bye Man» (2017) σε σκηνοθεσία Στέισι Τάιτλ

Τρόμου – Τρεις φοιτητές μετακομίζουν σε ένα παλιό σπίτι, όπου συνειδητοποιούν ότι έχουν γίνει στόχος της υπερφυσικής οντότητας «The Bye Bye Man».

Προσπαθώντας να τον απωθήσουν, οι τρεις νεαροί θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να σωθούν, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να κρατήσουν μυστική την μάχη τους για επιβίωση – όποιος μάθει την ύπαρξη της οντότητας, θα είναι και το επόμενό της θύμα.

Παίζουν: Νταγκ Τζόουνς, Ντάγκλας Σμιθ, Φέι Ντάναγουεϊ, Κάρι-Αν Μος.

*Open, Σάββατο 27/11 στις 02:15