11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τελευταία μέρα της εβδομάδας και τι καλύτερο από το να την αποχαιρετήσεις με μία καλή ταινία.

«Φωνάζει ο Κλέφτης» (1965) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ένας υπερβολικά έντιμος άνθρωπος, που έχει χάσει πολλές φορές τη δουλειά του εξαιτίας αυτής της εντιμότητας του και που για να παίρνει το κουράγιο, γιατί κατά βάση είναι πολύ δειλός, να λέει την αλήθεια αναγκάζεται να πίνει, βρίσκει το πορτοφόλι ενός στρατηγού, προέδρου ενός μεγάλου οργανισμού που είναι γεμάτο χιλιάρικα και ένα γράμμα…

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος,  Ρένα Βλαχοπουλου, Διονύσης Παπαγιαννοπουλος.

*Alpha, Κυριακή 5/12 στις 21:30

«Άλπεις» (2011) σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος.

Δραματική – Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει την ομάδα Άλπεις. Σκοπός τους, η επ’ αμοιβή αντικατάσταση νεκρών ανθρώπων έως ότου οι συγγενείς καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τον πόνο της απώλειας.
Όταν το τέλος είναι εδώ, οι Άλπεις είναι κοντά.

Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών. Η ομάδα ονομάζεται Άλπεις και ο αρχηγός της, ο τραυματιοφορέας, ονομάζεται Μον Μπλαν. Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν σύμφωνα με κάποιους κανόνες που έχει ορίσει ο αρχηγός.

Οι κανόνες λειτουργίας της ομάδας είναι αυστηροί και όποιο μέλος παρεκκλίνει τιμωρείται παραδειγματικά. Όταν η νοσοκόμα εκδηλώνει τάσεις «παραβατικότητας» η κάθοδός της από τις ψηλές κορυφές της εσωτερικής ιεραρχίας είναι προδιαγραμμένη.

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Τζόνι Βεκρής, Ariane Labed (Αριάν Λαμπέντ), Αγγελική Παπούλια, Σταύρος Ψυλλάκης, Ευτυχία Στεφανίδου, Ευθύμης Φιλίππου, Σωτήρης Παπασταματίου, Λάμπρος Φιλίππου, Κωνσταντίνα Παπούλια, Νίκος Γαλγαδάς,Τίνα Παπανικολάου, Μαρία Κυρώζη, Φώτης Ζάχος.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 5/12 στις 22:00

«Είναι η Σειρά Σου …Αγάπη Μου!» (2017) σκηνοθεσία Σβεν Αντεργουολντ τζ.

Κωμωδία – Ένα συναινετικό διαζύγιο – όμως, ποιος θα πάρει τα παιδιά;
Ένας πατέρας και μία μητέρα στον Πόλεμο των Ρόουζ για την κηδεμονία των παιδιών τους.
Όταν το πάθος που ένιωθαν ο ένας για τον άλλον μοιάζει να έχει χαθεί οριστικά, η Τόνι και ο Μαρκ συμφωνούν να χωρίσουν φιλικά. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο το περίμεναν:

και οι δύο έχουν μία ευκαιρία για μία υπέροχη δουλειά στο εξωτερικό. Ποιος θα φροντίσει τα παιδιά τους, Έμα και Τομπίας;

Έτσι, καταλήγουν σε μία συμφωνία: ας αφήσουμε την Έμα και τον Τομπίας να αποφασίσουν με ποιον θέλουν να ζήσουν! Απλό, έτσι;

Κι εδώ ξεκινά ο αγώνας: με πονηριές και κόλπα, η Τόνι και ο Μαρκ προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά ότι θα είναι πιο ευτυχισμένα με τον άλλο γονέα σε μία ανελέητη μάχη για την κηδεμονία!

Παίζουν: Καρολιν Κεμπεκους, Μαξιμ Μεχμετ, Αρίνα Προκόφιεβα.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 5/12 στις 22:00

«Ο Αγνοούμενος» (1982) σκηνοθεσία Κώστας Γαβράς

Βιογραφική, Δράμα – Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Τσάρλι Χόρμαν εξαφανίζεται στη Χιλή όταν γίνεται το πραξικόπημα του Πινοσέτ. Στη χώρα καταφτάνει ο πατέρας του, ο Έντμουντ, ο οποίος θεωρεί ότι οι ιδεολογικές απόψεις του γιου του τον οδήγησαν σε αυτό το γεγονός. Επίσης, έχει κακές σχέσεις με τη σύζυγο του γιου του, την Μπεθ, καθώς έχει και εκείνη τις ίδιες απόψεις.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, όμως, ο Έντμουντ ανακαλύπτει ότι η αμερικανική πλευρά καθυστερεί επίτηδες την υπόθεση και πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με το δικτατορικό καθεστώς της Χιλής. Στην πορεία, οι σχέσεις του με την Μπεθ αποκαθίστανται. Στο τέλος, οι αμερικανικές αρχές τον πληροφορούν πως ο γιος του δικαίως είναι νεκρός, καθώς είχε ριζοσπαστικές πολιτικές αντιλήψεις.

Παίζουν: Τζακ Λέμον, Σίσι Σπέισεκ, Τζον Σέι.

*Μακεδονία, Κυριακή 5/12 στις 23:00

«Παιχνίδι Κατασκόπων» (2001) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει και όμως εν έτη 1991, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Κίνα , ένας πράκτορας της CIA, ο Μπίσοπ (Μπραντ Πιτ) συλλαμβάνεται με την κατηγορία της κατασκοπίας και καταδικάζεται σε εκτέλεση.

Ο μέντοράς του πίσω στην Αμερική, Νέιθαν Μιούιρ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) αν θέλει να τον σώσει πρέπει να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του. Μόλις μία μέρα πριν τη συνταξιοδότησή του, θα λογοδοτήσει στις μυστικές κρατικές υπηρεσίες για να τους πείσει να προσπαθήσουν να τον σώσουν.

Στο Λάνγκλεϊ, έδρα της CIA, οι αξιωματούχοι αναλογίζονται το κόστος που θα είχε η παρέμβαση του προέδρου στην επίτευξη των στόχων της διπλωματικής αποστολής.
Θα μπορέσει άραγε να πείσει τον πρόεδρο να πάρει ενεργό μέρος στις εξελίξεις;

Ο Μιούιρ ήταν υπεύθυνος για την στρατολόγησή του Μπίσοπ, τον εκπαίδευσε και δούλευε αποκλειστικά για αυτόν..

Ξεκινώντας μια κούρσα ενάντια στον χρόνο, στους διαδρόμους του Λάνγκλεϊ, ο Νέιθαν ανατρέχει στο παρελθόν, τότε που συνεργαζόταν με τον Μπίσοπ, συγκεντρώνει πληροφορίες, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ευκαιρίες και παίζει το δικό του παιχνίδι κατασκόπων.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μπραντ Πιτ, Κάθριν ΜακΚόρμακ.

*Ant1, Κυριακή 5/12 στις 23:00

«Μαύρος Κύκνος» (2010) σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι

Δραματική Τρόμου – Η Νίνα Σέιερς (Νάταλι Πόρτμαν), μια συνεσταλμένη όσο και φιλόδοξη 28χρονη μπαλαρίνα, αποφασίζει να διεκδικήσει τον διπλό ρόλο του αθώου λευκού κύκνου και του αισθησιακού μαύρου κύκνου, για την νέα παράσταση της «Λίμνης των Κύκνων» ενός χορευτικού θιάσου της Νέας Υόρκης.

Τον ρόλο-πρόκληση διεκδικούν και άλλες χορεύτριες, ανάμεσα τους και η γοητευτική Λίλη (Μίλα Κούνις).

Η Νίνα πετυχαίνει στην πρώτη οντισιόν μια άψογη περφόρμανς του λευκού κύκνου, αλλά αποτυγχάνει στον απόδοση του μαύρου κύκνου.

Παρά την άποψη του καλλιτεχνικού διευθυντή, Τομάς Λιρόι (Βενσάν Κασέλ), ότι της λείπει το σκοτεινό πάθος που απαιτεί ο μαύρος κύκνος, αλλά και την απόρριψη των ερωτικών του προτάσεων από την πλευρά της, η Νίνα διαπιστώνει την επόμενη μέρα έκπληκτη ότι έχει κερδίσει τον ρόλο.

Η προβληματική σχέση της, όμως, με την καταπιεστική -πρώην μπαλαρίνα- μητέρα της, αλλά και οι αμφιβολίες της για τις πραγματικές προθέσεις της αντικαταστάτριάς της, Λίλη, δυσκολεύουν τις προετοιμασίες, αλλά και την ψυχολογική της κατάσταση, ενώ η ημέρα της πολυαναμενόμενης πρεμιέρας πλησιάζει…

Παίζουν: Ναταλί Πόρτμαν, Βενσάν Κασέλ, Μίλα Κούνις, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ.

*Alpha, Κυριακή 5/12 στις 23:30

«Γυναίκες που Περάσατε Από Δω» (2017) σκηνοθεσία Σταύρος Τσιώλης

Κομεντί – Δύο άνεργοι άντρες προσλαμβάνονται να φυλάξουν τσίλιες σε ένα αθηναϊκό σπίτι, όπου χτίζεται αυθαίρετα ένα επιπλέον δωμάτιο. Από το δρόμο περνούν πολλοί περαστικοί, πιθανόν πολεοδόμοι, ελεγκτές του ΙΚΑ που υποκρίνονται τους ανυποψίαστους διαβατές, για να συλλάβουν τους παραβάτες επ αυτοφώρω. Ο δρόμος είναι ένα πέρασμα. Οι άνθρωποι που θα τον διάβουν κουβαλάνε ο καθένας τα δικά́ του όνειρα, τις δίκες του πληγές και ελπίδες, αλλά όλους τους ενώνει η ασβέστη ανάγκη για θαλπωρή που υπόσχεται η κάθε ανθρώπινη επαφή. Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας και μιας νύχτας, οι δύο άνεργοι άντρες θα βρεθούν θεατές και δρώντες στο δράμα και στις ζωές του συνάνθρωπων τους.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Τζούμας, Ερρίκος Λίτσης, Ελένη Ουζουνίδου, Κωνσταντία Τακάλου, Έλλη Τρίγγου, Ρόζα Προδρόμου, Τάκης Χρυσικάκος, Αινείας Τσαμάτης, Μιχάλης Σαράντης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 5/12 στις 00:15

«O Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ » (2011) σκηνοθεσία Φιλίπ Φαλαρντό

Δραματική Κομεντί – O κύριος Λαζάρ, με καταγωγή από την Αλγερία, προτείνει τον εαυτό του ως αντικαταστάτη μιας δασκάλας, που αυτοκτόνησε σε ένα δημοτικό σχολείο της Γαλλίας.

Από τη στιγμή που προσλαμβάνεται, κάνει τα πάντα για να έρθει πιο κοντά στα παιδιά, να τους συμπαρασταθεί και να τους εξηγήσει την ανεξήγητη, ακόμη και για τους μεγάλους πολλές φορές, δύναμη της απώλειας.

Ωστόσο, κανείς από τους συναδέλφους, τους γονείς, ακόμη και τα παιδιά, δεν γνωρίζει το παρελθόν του κυρίου Λαζάρ και τον κίνδυνο, που διατρέχει…

Παίζουν: Μοχάμεντ Φελάγκ, Σόφι Νελίς, Εμιλιέν Νερόν, Ντάνιελ Προυλ.

*Star, Κυριακή 5/12 στις 01:45

«Τζέισον Μπόρν» (2016) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δράσης – Η Νίκι Πάρσονς εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Τζέισον Μπορν, έχοντας στα χέρια της ένα στικάκι με πληροφορίες σχετικά με σκοτεινές επιχειρήσεις της CIA. Η συνάντησή τους στη φλεγόμενη από κινητοποιήσεις Αθήνα θα πάρει απροσδόκητη τροπή, με τον πρώην πράκτορα να ταξιδεύει σε Βερολίνο, Λονδίνο και, τέλος, στην πατρίδα του για να αναμετρηθεί με το παρελθόν αλλά και να σταματήσει το μυστικό πρόγραμμα της CIA, που θέλει να ελέγξει τον κυβερνοχώρο.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τόμι Λι Τζόουνς, Αλίσια Βικάντερ, Τζούλια Στάιλς.

*Ant1, Κυριακή 5/12 στις 01:45

«Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία» (1994) σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ

Δράμα, κωμωδία, ρομαντική – Ο έξυπνος και γοητευτικός Τσαρλς, ενώ έχει μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλο, αρνείται πεισματικά να παντρευτεί. Όσο περισσότερο πηγαίνει σε γάμους γνωστών του, τόσο πιο πολύ δεν θέλει ο ίδιος να αποχαιρετίσει την εργένικη ζωή.

Μέχρι τη στιγμή που θα συναντήσει σε έναν ιδιαίτερο γάμο την ξεχωριστή Κάρι. Την ερωτεύεται κεραυνοβόλα και καθώς οι μήνες και οι γάμοι περνούν, δεν μπορεί να την ξεχάσει.

Μια παρέα τριαντάρηδων, μέσα από τους γάμους των φίλων τους, προσπαθεί να βρει απαντήσεις για την αγάπη, τη δέσμευση και για το αν ο γάμος είναι κατάλληλος για αυτούς.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Άντι ΜακΝτάουελ, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Open, Κυριακή 5/12 στις 02:15

«Ψεύτικες Κατηγορίες» (2019) σκηνοθεσία Μάικλ Φάιφερ

Δραματική – Η Λίζ και ο Άντριου βρίσκονται στη Χαβάη για να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους.

Ξαφνικά ένα πρωί η Λιζ ξυπνά και δεν βρίσκει πουθενά τον Άντριου, ενώ στο δωμάτιό τους υπάρχουν ίχνη διάρρηξης.

Καθώς δεν υπάρχουν μάρτυρες, η Λιζ θεωρείται η βασική ύποπτη για την εξαφάνιση του άντρα της.

Αβοήθητη και με το σύστημα δικαιοσύνης εναντίον της, η Λιζ θα πρέπει να λύσει μόνη της το μυστήριο της εξαφάνισης.

Παίζουν: Άννα Λιν ΜακΚόρντ, Κέιτ Βέρνον, Φίλιπ Μπόιντ, Τζένιφερ Φρίμαν.

*Skai, Κυριακή 5/12 στις 02:30