Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου

φωτογραφία Δημήτρης Σμιξιώτης
Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές αναμένονται την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για τις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 13, στη Θεσσαλία από 4 έως 15, στη Ήπειρο από 5 έως 13, στην Ανατολική Στερεά από 7 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 12, στην Πελοπόννησο από 5 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 17, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 17, στις Κυκλάδες από 11 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 17 και στην Κρήτη από 9 έως 21. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά έως 8 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί 4 έως 6 και στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και προς το βράδυ τοπικά έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός στην Καστοριά

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟ-
ΚΡΑΣΙΑ
ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
Παρασκευή
10/12
11:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 6 °C 4 ΝΑ ΝΑ 81 %
14:00 Βροχοπτώσεις Βροχοπτώσεις 7 °C 4 Ν Ν 70 %
17:00 Χιονόνερο Χιονόνερο 4 °C 1 Ν Ν 86 %
20:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 2 °C 2 ΝΑ ΝΑ 94 %
23:00 Αραιές νεφώσεις Αραιές νεφώσεις 2 °C 2 ΒΑ ΒΑ 88 %
Σάββατο
11/12
02:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 3 °C 2 Α Α 92 %
05:00 Χιονόνερο Χιονόνερο 4 °C 3 ΒΑ ΒΑ 96 %
08:00 Ισχυρές βροχοπτώσεις Ισχυρές βροχοπτώσεις 7 °C 5 ΝΑ ΝΑ 97 %

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και έως το πρωί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε 4 με 6 και στο Θρακικό από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά μέχρι το μεσημέρι. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις απογευματινές ώρες.

Το βράδυ οι άνεμοι θα ενισχυθούν εκ νέου και θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και νότια πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη μέχρι αργά το μεσημέρι. Εξασθέση από το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.